isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Ένας τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η ονυχεκτομή. Πρόκειται για μία πολύ απλή επέμβαση, κατά την οποία αφαιρούνται τα νύχια της γάτας (από τα μπροστινά πόδια, αφού με τα πίσω δεν υπάρχει πρόβλημα). Στις ΗΠΑ, σε μια χώρα με ιδιαίτερες ευαισθησίες σε θέματα ευζωίας η επέμβαση πάει «πακέτο» με τη στείρωση. Όλες σχεδόν οι γάτες έχουν υποστεί ονυχεκτομή. Ζουν φυσιολογική ζωή και δεν φαίνεται να τις ενοχλεί καθόλου. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η ΕΕ έχει απαγορεύσει την ονυχεκτομή, καθώς και κάθε άλλη «καλλωπιστική» επέμβαση στα ζώα.
Αν η γάτα σας είχε καταστρέψει με τα νύχια της το σπίτι, θα καταφεύγατε στην επέμβαση της ονυχεκτομής; Ποια είναι η γνώμη σας;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Όσο για τη «ζούγκλα του δρόμου» δεν είναι τόσο απαραίτητα τα νύχια. Μπορεί να δαγκώσει, να τρέξει, κρυφτεί και γενικά να αποφύγει καυγάδες, αν «δεν την παίρνει».
purina
Πολύ δραστήριο μέλος

ladycat
Διάσημο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
εχω διαβασει επισης μαρτυριες ιδιοκτητων γατων που μετα την ονυχεκτομη η γατα τους αλλαξε συμπεριφορα,εγινε πιο επιθετικη και αρχισε να δαγκωνει.ακομα λενε οτι η εγχειρηση ειναι τρομερα επιπονη και για καμποσες ωρες μετα οι γατες ουρλιαζουν απο τον πονο,οσο ειναι περιπου το χρονικο διαστημα που παραμενουν στο κτηνιατρειο(γι'αυτο θα'θελα τη γνωμη του isavvas).εκτος απο τα νυχια η εγχειρηση προχωρα και στα οστα,αλλιως τα νυχια θα ξαναβγουν.η αφαιρεση των νυχιων μεταβαλλει τη γωνια με την οποια το πελμα συναντα το εδαφος με αποτελεσμα να δημιουργουνται πονοι στην πλατη.συν του οτι αφαιρουμε μια για παντα απο τη γατα μας την ευχαριστηση του τεντωματος που κανει οταν βυθιζει τα νυχια της πανω σε σεντονια,χαλια κτλ,κατι το οποιο εχει θετικη επιδραση στο μυικο της συστημα.
οταν ειχα πρωτοακουσει για την ονυχεκτομη,βρηκα αυτη τη σελιδα που με κατατοπισε αρκετα.εχει πολλες φωτο,απλα να πω οτι η φωτο στην κεντρικη σελιδα ισως φανει σε καποιους λιγο "αγρια"
https://community-2.webtv.net/zuzu22/STOPDECLAWCOM/
ειμαι της αποψης οτι αν δεν μπορουμε με τιποτα να αντεξουμε τις πιθανες "καταστροφες"που θα κανει στα επιπλα μας η γατα μας(μικρε η μεγαλυτερες αναλογα με την ιδιοσυγκρασια της καθε γατας)τοτε ισως εκεινη δεν ειναι το καταλληλο ζωο για εμας.πρεπει να σκεφτομαστε πρωτα τα χαρακτηριστκα του καθε ζωου και στη συνεχεια αν αυτα ταιριζουν στη δικη μας προσωπικοτητα και στο δικο μας σπιτι,οχι να προσπαθουμε ν'αλλαξουμε τα ζωα για να μας ταιριαξουν.
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Και μια ερωτησούλα μιας και είμαστε στο θέμα. Ο Πέπε έχει πρόβλημα με τα νυχάκια του. Επειδή είναι μικρούλης ή επειδή είναι πολύ μεγάλα δεν τα ελέγχει μάλλον με αποτέλεσμα όταν πάει να σκαρφαλώσει πχ στον καναπέ, μετά δεν μπορεί να τα μαζέψει και μένει ο κακομοίρης κρεμασμένος!! Σκεφτόμουν λοιπόν να του τα κόψω λίγο. Υπάρχει κανείς που να το κάνει αυτό στο γατάκι του να με κατατοπίσει κι εμένα?
Γωγω
Δραστήριο μέλος
υπαρχουν ειδικοι νυχοκοφτες για ζωα στα πετ σοπ
πρεπει να του μαθεις βεβαια να καθετε ησυχος..
εγω του τα κοβω χωρις προβλημα μια φορα το μηνα περιπου..
για ονυχεκτομη, το ειχα σκεφτει καποια στιγμη, αλλα δεν το τολμησα γιατι στην ελλαδα δεν υπαρχει πολυ πληροφορηση και δεν ηξερα τι επιπτωσεις θα ειχε στο ζωο..
ειχα ρωτησει τον κτηνιατρο, αλλα δε μου εδωσε πολλες λεπτομερειες, ισως γιατι δεν ειχε δικα του περιστατικα (υποθετω)
Γωγω
Δραστήριο μέλος
υπαρχει περιπτωση να μεγαλωσουν τοσο πολυ,εφοσον το ζωο δε κινειται τοσο ωστε να φαγωθουν, και μετα αρχιζουν να γυρνανε προς τα πισω με αποτελεσμα να μπουν μεσα στο δερμα του ζωου. Αυτο ισχυει κυριως στους σκυλους βεβαια, αλλα εγω το εφαρμοζω και στη γατα. Φυσικα δεν τα κοβω σιριζα και αφηνω αρκετο κομματι νυχιου απο εκει που τελειωνει το αιμα (μεσα στο νυχι, αν το προσεξετε θα το δειτε)
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
Nightfall
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εκτός του ότι είναι ενάντια στη φύση της γάτας, όχι μόνο για αμυντικά θέματα αλλα να θυμαμαι καλά μετά δε μπορεί να τεντωθεί σωστά, πονάει κιόλας πολύ.
Προβλήματα από την επέμβαση :
https://community-2.webtv.net/zuzu22/problems/
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Διάβασα ότι η ολική αφαίρεση νυχιών ισοδυναμεί με ακρωτηριασμό (μόνο η άκρη του νυχιού είναι νεκρό κύτταρο, πιο μέσα έχει αίμα όπως προαναφέρθηκε), είναι σαν να κόβουμε π.χ. τα ακροδάχτυλα.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη Νιάρα, ξύνεται στον κορμό της γιούκας και σε μια παλιά μοκέτα. Όταν επιχειρεί (σπανίως) να το κάνει αλλού, τη μαλώνουμε και φεύγει. Καναπέδες, κουρτίνες κ.λ.π. είναι μια χαρά!
Όσο ήταν ναρκωμένη μετά τη στείρωση της έκοψα τις άκρες των νυχιών. Ξύπνια δεν κάθεται και ο άντρας μου είναι αντίθετος στην κοπή νυχιών, οπότε δε βοηθάει (και μου θυμώνει αν της τα κόψω).
Elrik
Εκκολαπτόμενο μέλος
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Έχει το ονυχοδρόμειό της, τα δέντρα για να ξύνει τα νύχια της
αλλά και πριν που ήταν εσωτερικού χώρου (δεν έβγαινε καθόλου στον κήπο)
της έκοβα λίγο τα νυχάκια κανονικά με νυχοκόπτη πολύ προσεκτικά. Το άρχισα όταν ήταν μωράκι και το συνήθισε. Έγινε ρουτίνα και καθόταν σαν κουκλάκι όταν έβλεπε τον νυχοκόπτη. Καταλάβαινε πως έπρεπε να μείνει και ακίνητη το μωρό μου. Με κοντά νυχάκια, δεν έκανε ποτέ σοβαρές ζημιές.
Νομίζω πως όλες οι γάτες που έχω γνωρίσει (κυρίως στην Αμερική) με βγαλμένα νύχια, είναι πολύ πιο ντροπαλές και φοβισμένες.

Έλεος δεν μπορούμε να κάνουμε το ζωάκι όπως το θέλουμε.
Καλά είπε η Νερίνα...Σιγά μη τους κάνουμε και αποτρίχωση σε λίγο.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

anabou
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool