Προφανώς άτοπο σημαίνει "εκτός τόπου" και κατά συνέπεια δεν νομίζω πως χρειάζεται να ανοίξω κάποιο λεξικό.
**
Άτοπος= αντίθετος προς τη λογική, παράλογος, ανάρμοστος, άπρεπος
(η purina πιο κάτω μάλλον εννοεί την "εις άτοπον απαγωγή", δηλ. απόδειξη αλήθειας με αποκλεισμό των άλλων πιθανοτήτων)
Δεν έχει τόση σημασία η λέξη γι'αυτά που ήθελε να πει η kony στον isavvas, αλλά σίγουρα καλό είναι να ξέρουμε τη σημασία μιας λέξης (αν όχι, να κοιτάμε λεξικό) για
αποφυγή παρεξηγήσεων. Μου έχει τύχει πολλές φορές στη ζωή μου να μιλάω και να μην καταλαβαίνουν (και να θυμώνουν ίσως), ακριβώς γιατί κάποια λέξη δε γνώριζαν...
Για τα υπόλοιπα: δεν ξέρω με ποιο σκοπό έθεσε το θέμα ο isavvas, πάντως σίγουρα είναι
ενδιαφέρον για ένα τέτοιο site!
Όλοι απορρίπτουμε την ιδέα, απ'ό,τι φαίνεται. Καλό είναι να πει και ο Γιάννης τη γνώμη του σαν άνθρωπος, αφού κι εμείς ως άνθρωποι και ουχί ως σχετικοί επιστήμονες τη θέσαμε. Ως ιδιοκτήτες γατιών που τα αγαπάμε... Κι ο Γιάννης έχει γάτο. Ως τώρα μάς έθεσε το θέμα (μια χαρά) και έκανε "το δικηγόρο του διαβόλου" αν θυμάστε. Δεν είπε ξεκάθαρα "είμαι υπέρ"! Γιατί λοιπόν οι επιθέσεις;
Όταν κάποιος δεν έχει "επιστημονικά" επιχειρήματα, πηγές κ.λ.π. του χτυπάνε αυτό, και όταν γράφει αποκλειστικά έτσι, του θυμίζουν τη συνείδηση και το "ανθρώπινο".
Καμία αντίρρηση!
Κι εγώ θέλω να γράφουμε ελεύθερα και φυσικά, ανθρώπινα (κι αν έχουμε και κάτι "επιστημονικό", ας το παραθέσουμε).
Γιατί αν ήθελα να κάνω επιστημονική εργασία, δε θα την εκπονούσα για site όπου περνάμε την ώρα μας κυρίως, αλλά θα έκανα διδακτορικό σ'ένα πανεπιστήμιο, να πιάσει και τόπο

!