Ονυχεκτομή

Χριστινα αν το αγαπούσες κτητικά σίγουρα θα έμπαινες. Θα σου πω όμως και το εξής: αν έχεις ένα επιθετικό γατί κι ένα μωρό, με το να αφαιρέσεις τα νύχια του γατιού δεν σημαίνει ότι αυτό θα πάψει να επιτίθεται στο μωρό. μόνο δεν θα μπορεί να το γρατσουνίσει. Η επιθέσεις όμως τι επιπτώσεις θα έχουν στο μωρό; Αν του προκαλέσουν φοβίες που αργότερα μετατραπούν σε μίσος για τις γάτες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:) Σκέφτηκα απλά πως εγώ μάλλον αγαπώ κτητικά τα πάντα. Εντάξει βάζω όρια όμως!
Η λογική θα ήταν να κάνω ονυχεκτομή μήπως γραντζουνιστεί άσχημα το μωρό (κανένα μάτι ας πουμε - θα ήταν το μόνο που θα φοβόμουν).
Για το αν το μωρό θα αποκτόυσε προβλήματα θα προσπαθούσα να του εξηγησω κάποια πραγματα όσο μεγάλωνε και πιστεύω πως θα έβλεπε αλλιώς την κατάσταση. Αν και οι φοβίες έιναι δύσκολο να ξεπεραστούν! Θεωρώ πιθανότερο να πάθενε η γάτα κανένα ψυχολογικό σόκ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Thanasis46 μπαίνετε σε χωράφια που δεν γνωρίζετε και αποφεύγετε την ουσία.

εγω παλι θα εκανα μονο στην περιπτωση σε θεμα υγειας της υπολοιπης οικογενειας.

Thanasis46 μπαίνετε σε χωράφια που δεν γνωρίζετε και αποφεύγετε την ουσία.
Αν εννοείτε αυτό Η επιθέσεις όμως τι επιπτώσεις θα έχουν στο μωρό; Αν του προκαλέσουν φοβίες που αργότερα μετατραπούν σε μίσος για τις γάτες;

Για να μπήκα σε χωράφια σημαίνει ότι υπάρχουν. Κι αν δεν τα γνωρίζω υπάρχουν άλλοι που τα γνωρίζουν και θα μπορούσε κανείς να πληροφορηθεί. Πάντως είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να μείνει άψαχτο.

Έστειλα e-mail στην κτηνίατρο της Σβούρας στην Αμερική που δουλεύει σε δικο της κτηνιατρείο αλλά βοηθάει και στο τοπικό φιλοζωϊκό σωματείο και τη ρώτησα αν οι γάτες παρουσιάζουν αλλαγές στη συμπεριφορά τους μετά την επέμβαση αφαίρεσης των νυχιών τους και μου έγραψε το εξής:

"Τhere are too many stories from people who had the surgery done on their cat, only to have their cat's loving, social and happy personality become aggressive, fearful, depressed and distant. Also, many cats WILL begin to urinate/deficate outside their box because they have no other means of marking their territory after their claws have been removed.

Being into the rescue,I feel it is extremely important to emphasize that statistics show 71% of cats surrendered to shelters because of behavioral problems (biting, aggression, going outside the litterbox) are DECLAWED cats. Problems they developed AFTER being declawed! That is a staggering statistic, one which requires more attention and emphasis, for a reason NOT to declaw.

It therefore is not surprising, that once the cat develops behavioral changes that include peeing on the furniture, the cat is destined for the shelter or pound. Or in some cases, kicked outside to live, now without a means to defend itself from dogs or predators.
---------

Μετάφραση: "Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που έκαναν την επέμβαση στη γατούλα τους, και το μόνο που κατάφεραν είναι να δουν τη γάτα τους από αγαπησιάρα, κοινωνική και ευτυχισμένη να μετατρέπεται σε μία προσωπικότητα επιθετική, φοβισμένη, απόμακρη και με σημάδια κατάθλιψης. Ακόμη πολλές γάτες ξεκινούν να κάνουν τσίσα έξω από το κουτί με την άμμο τους γιατί δεν έχουν άλλο τρόπο να μαρκάρουν την περιοχή τους *αφού δεν έχουν πια νύχια*.

Ασχολούμενη με τη διάσωση ζώων, αισθάνομαι πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Τα στατιστικά δείχνουν πως το 71% των γατιών που παραδίδονται στο σωματείο μας από τους ιδιοκτήτες (δεν τα θέλουν άλλο στο σπίτι τους) είναι γάτες που έχουν υποστεί ονυχεκτομή. Και παραδίδονται γιατί έχουν αναπτύξει προβλήματα συμπεριφοράς (δαγκωμα, επιθετικότητα, λερώνουν έξω από την άμμο τους). Προβλήματα που τα ανέπτυξαν μετά την επέμβαση! Τα στατιστικά στοιχεία είναι σοκαριστικά και δείχνουν πως πρέπει κανείς να το σκέφτεται πολύ σοβαρα πριν προβεί σε μία τέτοια επέμβαση για το ζωάκι του.

Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν πως όταν η γάτα αλλάζει συμπεριφορά με αυτόν τον τρόπο (και λερώνει τα έπιπλα) προορίζεται για το φιλοζωϊκό σωματείο ή ακόμη χειρότερα εκτός σπιτιού, όπου είναι αναγκασμένη να ζήσει χωρίς το μέσο που της επιτρέπει να αμυνθεί απέναντι σε σκύλους και άλλους κινδύνους."

αυτα ακριβως ειχα διαβασει κι εγω Βικυ απο αναφορες των καταφυγιων,γι'αυτο και εθεσα αυτα τα ερωτηματα.

μανικιουρ

εχοντας πεντε εξι στο σπιτι ιδιως οταν τις αφηνω επισκεψη μεσα ενοειται οτοι τα νυχακια εχουν κοπει κοντα να τα βαψω δεν το σκεφτηκα ακομη αλλα ονυχεκτομη δε θα κανα οσο κι αν ειναι βολικο για μας αρκετα τους εχω κοψει με τη στειρωση μη τα χασουν κι ολα πια;)

Εγώ θα έκανα ονυχεκτομή στη γυναίκα μου για να μην τα βάφει γιατί είμαι αλλεργικός στις μπογιές

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Να απαντήσω και γω στο θέμα..(περεπιπτόντως είναι το πρώτο μου ποστ, είμαι καιρό μέλος απλά τώρα βρήκα χρόνο να ποστάρω)
Η ιδέα της ονυχεκτομής με ανατριχιάζει! Έχω 7 γάτες (στον κήπο έκτασης 2 στρεμμάτων), στο σπίτι έχω μια σιάμ που την παράτησαν εδώ και πολλά χρόνια, μου έχουν γρατζουνίσει έπιπλα, χαλιά, ταπετσαρίες κλπ κλπ αλλά ποτέεε δεν θα έβλεπα σαν λύση να τους ξεριζώσω τα νύχια τους! Τα νύχια είναι από τα σημαντικότερα "εργαλεία" της γάτας.

καλως ηρθες στην παρεα μας

Ατοπο:οταν ξεκιναμε απο κατι που δεν ισχυει και φτανουμε σε κατι που υσχιει (μαθηματικη ενοια):P (νομιζω)

Όχι ακριβώς.
Απαγωγή εις άτοπον στα μαθηματικά και τη φιλοσοφία είναι όταν υποθέτουμε οτι ο ισχυρισμός Α είναι αληθής και καταλήγουμε με μια λογική διαδικασία σε έναν ισχυρισμό Β ο οποίος είναι εμφανώς εσφαλμένος, οπότε μόλις αποδείξαμε οτι και ο ισχυρισμός Α ήτο εσφαλμένος. Απαγωγή εις άτοπον δεν συναντάται μόνο στα μαθηματικά, όπου είναι δημοφιλής αποδεικτική μέθοδος, αλλά και στη φιλοσοφία (η οποία, ας μην ξεχνάμε, στην αρχή της ήταν σύμφυτη με τα μαθηματικά). Ο Ρενέ Ντεκάρτ (Καρτέσιος), μεγάλος μαθηματικός και φιλόσοφος, χρησιμοποίησε την απαγωγή εις άτοπον για να αποδείξει τη γνωστή του ρήση "Σκέφτομαι άρα υπάρχω".

Όσον αφορά στο παρόν θέμα, η άποψη μου ταυτίζεται περισσότερο με του isavvas. Μου φαίνεται η πιο ορθολογιστική και λογική.
Δεν θα έκανα άσκοπα σε κάποια γάτα μου ονυχεκτομή, αλλά αν η κατάσταση ήταν τέτοια ώστε να μπω στο δίλημμα "ονυχτεκτομή ή χαρίζω τη γάτα", θα διάλεγα το πρώτο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η στείρωση είναι το αντίμετρο στο ότι δεν λειτουργεί ο μηχανισμός της φυσικής επιλογής για τις γάτες που ζούν μαζί (οικόσιτα) ή δίπλα σε ανθρώπους ("αδέσποτα") ,τις προφυλάσει απο ασθένειες και περιορίζει τον πληθυσμό τους με αντάλλαγμα ποιότητα ζωής.Κάτι και ορθολογικό και ηθικά αποδεκτό.
Όμως, για φανταστείτε:
Spray να στερεώνει το τρίχωμα να μην μαδάει!
Eμφύτευση μηχανισμού ελέγχου των φωνητικών χορδών ώστε να μην μας ...ζαλίζουν όταν νιουρίζουν άσκοπα!
Χάπια για να μην πηγαίνουν στην τουαλέτα (χωρις καμία παρενέργεια)
Ανατριχιαστικό????:blink:
Αλλά εγώ πήρα ένα κάλυμα για τον καναπέ και πολύ μου αρέσει όταν η Σεχραζάτ τεντώνεται και κάνεί τσακ-τσακ με τα νυχάκια της...
ακόμη και οι μικρές μας μάχες γιά να κόψουμε τα νυχάκια στις ακρούλες (δεν είναι το ίδιο με μια ριζική χειρουργική επέμβαση...) με ενθουσιάζουν!
είναι τόσο γατίσια....:inlove:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε συμφωνώ και γενικά δε συμφωνώ με το να επεμβαίνουμε στη φύση του ζώου , όπως π.χ. με την στείρωση . ( αν και έχω κάνει στους γάτους μου , επειδή επιδίδονταν μεταξύ τους σε ερωτικές πράξεις :blink: :mpliaks: ) Καταρχήν με φοβίζει γιατί , τα δικά μου γατζώνονται από τις κουρτίνες και μπορεί να χτυπήσουν :down:

Εγώ θα έκανα ονυχεκτομή στους γάτους μου, μόνο εάν είχαν αυτοί κάποιο πρόβλημα και κρινόταν απαραίτητη για την υγεία τους!
Σε καμία άλλη περίπτωση! Το θεωρώ βάρβαρο και απαράδεκτο, από τη στιγμή που δεν προσφέρει κάποιο όφελος στο ίδιο το ζώο, αλλά στον ιδιοκτήτη! Το μόνο που προσφέρει στο ζώο είναι πόνο και ταλαιπωρία χωρίς ουσιαστικό λόγο!
Αμάν πιά αυτοί οι αμερικάνοι με τις φαεινές ιδέες τους!:down:

:down::down::down:

εγω μονο αν ειχε καποιο προβλημα υγειας θα εκανα οποιαδηποτε απο αυτες τις εγχειρησης,οι οποιες πραγματικα ειναι βαναυσες για τα ζωακια.υπαρχουν και καποιοι που κανουν εγχειρηση και στις φωνητικες χορδες των σκυλων για να μην γαυγιζουν! αν ειναι δυνατον,του κοβουν την μιλια!:mad: :down: :down: :mad:

Είναι απάνθρωπο ! Γιατί καλύτερα δεν κόβουν τα χέρια αυτών που δίνουν φόλες στα ζωάκια . Για να μην ξανακάνουν τίποτα . Εκεί χρειάζεται το μαχαίρι ... :down::down::down::down::down::down::down::mad::mad::mad::mad::mad:

Είναι απάνθρωπο ! Γιατί καλύτερα δεν κόβουν τα χέρια αυτών που δίνουν φόλες στα ζωάκια . Για να μην ξανακάνουν τίποτα . Εκεί χρειάζεται το μαχαίρι ... :down::down::down::down::down::down::down::mad::mad::mad::mad::mad:

συμφωνω!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back