Ονυχεκτομή

Με μπερδεύεις τώρα (εννοώ σε σχέση με όσα λέγαμε παλιά):hmm:
Δηλαδή να την αφήσω έξω;

Υ.Γ. συμφωνώ με Ρήγα γενικώς, δεν ξέρω ειδικώς τι γίνεται...:lol:
Οχι βρε Αθανασια!
Καλα κι εγω δεν εκανα στειρωση στο γατο μου? (Κι οχι μονο. Μαλιστα εαν μπορουσα να στειρωσω και τα αδεσποτα που ταϊζα θα το εκανα).
Αλλα οπως εχω ξαναγραψει: Θεωρω τη στειρωση αναγκαιο κακο!

Και αφου εδω βλεπω να συζητιεται το¨ηθικο μερος των επεμβασεων μας στα ζωα και οσον αφορα την ονυχεκτομη το εθεσα ετσι.

ΥΣ. Το αποσπασμα απο το "Θουριο" ειναι μεταξυ αστειου και σοβαρου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε μας θα αρεσε να ειμαστε στη θεση των γατων?
Δηλαδη ας υποθεσουμε οτι οι γατες ειχαν το πανω χερι και μας επιαναν και μας εκαναν στειρωσεις, γιατι εχει αυξηθει (υπερτερουν των αλλων ζωων ειναι η αληθεια) πολυ ο ανθρωπινος πληθυσμος....
Φαντασου ανθρωπους κατοικιδια!
Εχετε δει ποσο ευτυχισμενες ειναι οι γατες με τα μικρα τους?
Εξαλλου αυτος ειναι ο σκοπος των ζωων στη φυση: η αναπαραγωγη!

ειμαστε εγωιστες απο τη φυση μας...ενω στις γατες λεμε οτι δρουμε αλρουιστικα και τις στειρωνουμε,δεν εχω δει κανεναν να μην κανει παιδια συνειδητα και να υιοθετει ενα απο τα τοσα που ψαχνουν μια οικογενεια(η εστω να κανει 1 δικο του και να υιοθετει αλλο ενα).βεβαια τωρα θα ξαναξεφυγει το θεμα,οποτε σταματαω:whistle:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

στην ελλαδα εννοεις,ε?ναι,το ξερω,αθανατη γραφειοκρατια!ειναι πολυ ευκολο ομως να υιοθετησεις κοριτσακι απο την κινα;)

ειμαστε εγωιστες απο τη φυση μας...ενω στις γατες λεμε οτι δρουμε αλρουιστικα και τις στειρωνουμε,δεν εχω δει κανεναν να μην κανει παιδια συνειδητα και να υιοθετει ενα απο τα τοσα που ψαχνουν μια οικογενεια(η εστω να κανει 1 δικο του και να υιοθετει αλλο ενα).βεβαια τωρα θα ξαναξεφυγει το θεμα,οποτε σταματαω:whistle:

Μαριέλ πολύ σωστή!
Αυτό είναι το όνειρό μου!
Ευτυχώς στην Αμερική προφανώς θα γίνουν τέτοιες διαδικασίες
γιατί στην Ελλάδα το γραφειοκρατικό άστο!
(οκ το κόβω, φεύγει το θέμα πάλι)

**
δεν εχω δει κανεναν να μην κανει παιδια συνειδητα **

Κι όμως, ζουν ανάμεσά μας... :whistle:

Εφόσον οι γάτες δεν ζουν πλέον στη φύση, ο έλεγχος του πληθυσμού τους γίνεται προφανώς με παρέμβαση από τους ανθρώπους. Κ εμείς κάνουμε κάτι αντίστοιχο στους εαυτούς μας μέσω αντισύλληψης κάθε είδους. Κι εγώ έχω σκεφτεί ότι δεν είναι απαραίτητο να κάνω παιδί, αν δεν μπορώ να το αναθρέψω όσο το δυνατόν καλύτερα, για οικονομικούς ή ψυχολογικούς λόγους, εφόσον υπάρχει ήδη αρκετός κόσμος πάνω στον πλανήτη. Αν τεκνοποιούσαν συνειδητά μόνο όσοι το ήθελαν πραγματικά κ ένιωθαν έτοιμοι γι’ αυτό, αντί από τύχη ή καθαρά κ μόνο για κοινωνικούς λόγους, κ λιγότεροι θα ήμασταν κ σωστότεροι άνθρωποι.
Δεν μπορώ να συγκρίνω τη στείρωση με την ονυχεκτομή, γιατί πραγματικά διαφέρουν κ σε κλίμακα κ σε κίνητρο. Είναι αλήθεια ότι οι γάτες δεν είναι ελεύθερες μέσα στα σπίτια μας, αλλά η φροντίδα μας προς αυτές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί περισσότερο ως γονική παρά ως κυριαρχική. Όπως θα φροντίζαμε για τα παιδιά μας, που από μόνα τους δεν είναι ικανά γι’ αυτό, κ θα λαμβάναμε κάποιες αποφάσεις για λογαριασμό τους κ προς όφελός τους, π.χ. όταν έχει να κάνει με μία επέμβαση. Η ονυχεκτομή, από την άλλη, δεν βλέπω προς τι μπορεί να ωφελήσει μία γάτα, το μόνο όφελος είναι προς καναπέδες κ άλλα έπιπλα. Έχει να κάνει με το πού δίνουμε βάρος, σε άψυχα αντικείμενα ή σε έμβια όντα. Το ότι παρεμβαίνομε στη φύση των ζώων με τη στείρωση, δεν σημαίνει ότι μπορούμε χωρίς φραγμούς να παρέμβουμε οπουδήποτε μας βολεύει, όλα έχουν κάποια όρια μέσα στα πλαίσια της λογικής κ της ηθικής.

Κι όμως, ζουν ανάμεσά μας... :whistle:

αν διαβασεις τη φραση αυτη μονη της,σιγουρα,ετσι ακριβως ειναι...:down:

αν διαβασεις τη φραση αυτη μονη της,σιγουρα,ετσι ακριβως ειναι...:down:

Τι εννοείς; (ειδικά με το :down:)
Κι εγώ με το σύζυγό μου επιλέξαμε συνειδητά.
Γι'αυτό το είπα...

χαίρετε.

εγώ δεν μπορώ να πω πως a priori και de facto είμαι αντίθετος σε μία ενδεχόμενη ονυχεκτομή.

δε λέω ότι σκέφτομαι να κάνω, αλλά δεν είμαι απολύτως αρνητικά προκατειλημμένος απέναντι της.

και γιατί να είμαι εξάλλου? η κάθε πρακτική κρίνεται και τελικά επιλέγεται ή απορρίπτεται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης.

άμα δεχτώ αυτό που είπε ο Ιωάννης Σάββας, ότι δηλαδή η γάτα χρησιμοποιεί τα νύχια της για να μαρκάρει την περιοχή της, και ότι μία γάτα που έχει ζήσει σε σπίτι τελικά δεν μπορούμε να πούμε πως θα της χρειαστούνε,

δηλαδή κάποιον που έχει σοβαρό πρόβλημα με τα νύχια της γάτας ή πραγματικά πιστεύει ότι δεν "τα χρειάζεται", μπορούμε να τον στήσουμε στη γωνία και να τον κατακρίνουμε?

Τι εννοείς; (ειδικά με το :down:)
Κι εγώ με το σύζυγό μου επιλέξαμε συνειδητά.
Γι'αυτό το είπα...

σορυ,διαβασα τις απαντησεις γρηγορα και καταλαβα λαθος.νομιζα οτι ηταν ειρωνικο το σχολιο κι εννοουσες ολους αυτους που κανουν παιδια χωρις να σκεφτονται τις ευθυνες που αυτα συνεπαγονται(δηλαδη τα κανουν μη συνειδητα):redface:

Πρώτα μερικές απαντήσεις:

συγνωμη δαλαδη για να καταλαβω? επειδη το πατουνι με εχει κανει κοτλε στα χερια απο τα νυχια κ τα δοντια της κ επιτηθετε σαν δαιμονισμενο οταν θελει κατι πρεπει να της σταματησω την μονη ευχαριστησει που εχει?

Ο κάθε άνθρωπος θέτει διαφορετικά όρια για πράγματα που τον ενοχλούν.

σκεφτηκατε ποτε οτι μας φαινεται τοσο ξενο και σκληρο για τις γατες, ισως επειδη δεν το εχουμε συνηθισει σαν κατι νορμαλ?

Συμφωνώ. Όλα είναι στον εγκέφαλό μας.

Σε μας θα αρεσε να ειμαστε στη θεση των γατων?

Ένα λάθος που κάνουμε είναι να βάζουμε στη θέση μας τις γάτες (γενικότερα τα ζώα) και εμάς στη θέση τους.

Δεν μπορώ να συγκρίνω τη στείρωση με την ονυχεκτομή, γιατί πραγματικά διαφέρουν κ σε κλίμακα κ σε κίνητρο.

Πολύ σωστά!

δηλαδή κάποιον που έχει σοβαρό πρόβλημα με τα νύχια της γάτας ή πραγματικά πιστεύει ότι δεν "τα χρειάζεται", μπορούμε να τον στήσουμε στη γωνία και να τον κατακρίνουμε?

Όχι βέβαια! Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έβαλα αυτό το post.

Γενικότερα:

Όπως έχω γράψει και σε άλλα blog/forum, τα κατοικίδια ζώα, στη διάρκεια των χιλιετιών της συν-εξέλιξής τους με τους ανθρώπους, επέλεξαν να ζήσουν μαζί μας. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, αν δεν ήθελαν και τα ίδια τα ζώα δεν θα είχαν εξημερωθεί. Υπάρχουν παραδείγματα ζώων που δεν εξημερώθηκαν ποτέ, όπως ο αφρικανικός ελέφαντας (σε αντίθεση με τον ασιατικό) ή η ζέβρα, παρά τις προσπάθειες του ανθρώπου. Έτσι, τα κατοικίδια ζώα δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τη φροντίδα μας. Αυτή η αμοιβαία σχέση φιλίας, σεβασμού ή και συμφέροντος πολλές φορές προϋποθέτει και αμοιβαίες υποχωρήσεις. Έτσι, ως άνθρωποι ανεχόμαστε τη συμπεριφορά των κατοικιδίων μας, τη μυρωδιά τους, τις παραξενιές τους, τις ζημιές τους. Τα ζώα ανέχονται κι αυτά τις δικές μας λόξες, τη μυρωδιά μας (οι σκύλοι έχουν οξύτατη όσφρηση, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να μας πουν αν βρωμάμε), τις ανθρώπινες υπερβολές μας.

Η εξημέρωση προσφέρει στα ζώα στέγη, τροφή, προστασία, θαλπωρή, φροντίδα, αγάπη, καλύτερη υγεία. Τους στερεί (λιγότερο ή περισσότερο) τη φυσική ζωή, αλλά ΑΥΤΑ ΕΠΕΛΕΞΑΝ να ζήσουν μαζί μας. Νομίζετε πως ένα γατί προτιμάει τη βροχή και το χιόνι από τη ζεστασιά του τζακιού; Σίγουρα η διαβίωσή του σε ένα σπίτι δεν είναι ο φυσικός του βιότοπος. Κατά τον ίδιο τρόπο, ένα ζώο που ζει σε ένα σπίτι και φτάσει σε αναπαραγωγική ηλικία, υποφέρει αφάνταστα όταν δεν μπορεί να ζευγαρώσει. Από την άλλη, αν το αφήσουμε να ζευγαρώσει θα έχουμε σύντομα πρόβλημα υπερπληθυσμού. Μην ξεχνάτε ότι σε φυσικές συνθήκες, λίγα κουτάβια επιβιώνουν, αλλά σε συνθήκες «ανθρώπινης» διαβίωσης, το ποσοστό επιβίωσης είναι πολύ μεγάλο.

Δείτε την κατάσταση της συμβίωσής μας με τα ζώα σε αυτό το πλαίσιο: πρόκειται για μια κατάσταση αμοιβαίων υποχωρήσεων. Σε κάτι τέτοιο δεν βασίζεται η φιλία;

Μερικές φορές, όσο κι αν αγαπάμε τα ζώα μας, έρχονται στιγμές που αυτή η υπέροχη αμοιβαία φιλία διαταράσσεται. Συνήθως, αυτή η διαταραχή προέρχεται από τη συμπεριφορά των ζώων μας. Όπως και να το κάνουμε, μια διαταραχή συμπεριφοράς είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Έτσι, καταφεύγουμε σε δραστικά μέτρα. Ναι, είναι αλήθεια ότι εμείς έχουμε το πάνω χέρι σε αυτή τη σχέση. Επομένως μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις και για τα ζώα μας. Θεωρώ πολύ πιο υγιές και ειλικρινές να παραδεχτούμε ότι, παρά τις ενοχές μας, μπορεί κάποια στιγμή να πάρουμε μια «βαριά» απόφαση για το ζώο μας, παρά να υπεραμυνόμαστε τυφλά και μονόχνοτα υπέρ της «ψυχικής υγείας» των ζώων. Ένα παράδειγμα: Υπάρχει μία ασθένεια που ονομάζεται cat scratch disease (ελληνιστί αποδίδεται με το κακόηχο «ασθένεια εξ αμυχών γαλής»), που οφείλεται σε μόλυνση των πληγών που μάς κάνει η γάτα μας καθώς παίζει. Δεν χρειάζεται οι αμυχές να είναι σοβαρές, απλά μολύνονται και προκαλούν σοβαρή φλεγμονή. Συχνότερα προσβάλλονται τα παιδιά. Αν λοιπόν ένας ιδιοκτήτης ερχόταν και μού έλεγε ότι αντιμετωπίζει αυτός ή τα παιδιά του σοβαρό πρόβλημα με αυτή τη νόσο, ο γιατρός του τού έχει επιβάλει να διώξει τη γάτα, η γάτα είναι γι' αυτόν πολύτιμη γιατί του θυμίζει τον/την νεκρό/ή σύντροφό του, κ.λπ. (μια πολύ πραγματική ιστορία), σάς δηλώνω ότι, ναι θα τού πρότεινα ονυχεκτομή. Καλύτερα μια γάτα στο σπίτι χωρίς νύχια, παρά μια γάτα στο δρόμο με νύχια. Ας μην αφορίζουμε τα πάντα άκριτα. Γι' αυτό έβαλα αυτό το post.

Ρωτήσατε τι θα έκανα εγώ στις γάτες μου (τρεις έχω). Ορίστε λοιπόν η απάντησή μου: Δεν θα έκανα με το παραμικρό ονυχεκτομή, είμαι κατά της τακτικής η ονυχεκτομή να γίνει ρουτίνα. Θα μπορούσα όμως να τη σκεφτώ, σε ακραίες καταστάσεις (επαναλαμβάνω ότι τα όρια είναι διαφορετικά για κάθε άνθρωπο), όταν η οικογενειακή συνοχή και ειρήνη άρχιζε να διαταράσσεται. Πότε θα γινόταν αυτό δεν ξέρω. Ακόμα όμως και η καταστροφή των επίπλων, μπορεί κάποια στιγμή της ζωής μας, να είναι ανυπόφορη. Και ξαναλέω. Έχω το πάνω χέρι και αποφασίζω. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Τα ζώα μας δεν έχουν ούτε αυτογνωσία, ούτε θα μας κρατήσουν κακία. Άλλωστε, όταν εμείς είμαστε ήρεμοι μαζί τους, περνάνε κι αυτά καλύτερα. Το κύριο μέλημά μας πρέπει να είναι να μην τους προκαλούμε πόνο και ταλαιπωρία χωρίς (σοβαρό) λόγο.

Χαίρομαι που αυτή η συζήτηση ανέδειξε πολύ θετικά στοιχεία.

καθε επεμβαση πλην της στειρωσης που γινετε για να ειμαστε βολεμενοι και ησυχοι εμεις ειναι ανεπιτρεπτη.Να ρωτησουμε και τα ζωα τι θα προτιμουσαν να μας αφαιρεσουν.

εμενα το μονο που θα ηθεκαν να μου αφερεσουν τα ζωα μου θα ηταν η γλωσσα μου χαχαχα για να μην φωναζω οταν κανουν καμια ζημια

Νομίζω οτι εχεις πολυ μεγαλο αδικο δεν επελεξαν τα ζωα να συμβιωσουν με εμας εμεις τα βρικαμε εδω και εφοσον τους πηραμε τα εδαφη τους τα αναγκασαμε να ζησουν μαζι μας.Αφου τα εκμεταλευτικαμε οπως μπορουσαμε προσπαθουμε να τα εξανθρωπισουμε κιολας μη μας χαλασουν τη βολεψη μας.Οσο για το παραδειγμα με τον πατερα και το παιδι θα μπορουσε πριν παρη οποιδηποτε ζωο να ρωτουσε και να μαθενε τα πιθανα προβληματα που θα δημιουργουσε (στο ζωο).Ειναι πολι ατυχη η συγκριση πρωτα περνουμε ζωο και μετα διπιστονουμε οτι μεγαλωσε δεν χωραει στο σπιτι ,λερωνει,δεν μπορουμε να παμε διακοπες,αφηνει τριχες κ.λ
Τα υπολογιζουμε ολα και μετα περνουμε ζωο.Εμεις τα διαλεγουμε και συμβιωνουμε μαζι τους.

Εκανα ένα μοντάζ με σχόλια κι απαντήσεις του Ιωάννη από τρία θέματα σχετικά με ζώα. Το σκεπτικό μου είναι ότι θα μπορούσε να είναι κι έτσι κι οτι σε μερικά χρόνια μπορεί και να είναι γιατί…

Μερικές φορές, όσο κι αν αγαπάμε τα ζώα μας, έρχονται στιγμές που αυτή η υπέροχη αμοιβαία φιλία διαταράσσεται. Συνήθως, αυτή η διαταραχή προέρχεται από τη συμπεριφορά των ζώων μας. Όπως και να το κάνουμε, μια διαταραχή συμπεριφοράς είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Έτσι, καταφεύγουμε σε δραστικά μέτρα. Ναι, είναι αλήθεια ότι εμείς έχουμε το πάνω χέρι σε αυτή τη σχέση. Επομένως μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις και για τα ζώα μας.
Ονυχεκτομή 72

«Στο δρόμο ή ευθανασία» είναι ένα από τα πολλά ψευτοδιλήμματα των ανεύθυνων ανθρώπων.
Ευθανασια. Υπερ ή κατά? 11
Ο κάθε άνθρωπος θέτει διαφορετικά όρια για πράγματα που τον ενοχλούν. Ονυχεκτομή 72

Ευθανασία ονομάζεται η θανάτωση ενός ζώου που υποφέρει (και όχι απλά πάσχει) από μια ανίατη ασθένεια. Πρόκειται για ιατρική πράξη (εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο από κτηνίατρο), κατά την οποία τηρούνται κάποιες αρχές που επιφέρουν στο ζώο άμεσο και ταχύ θάνατο, χωρίς να υποφέρει. Όπως καταλαβαίνετε, τα δύο σημεία-κλειδιά είναι: 1) ότι το ζώο υποφέρει από την ασθένειά του, επομένως με την ευθανασία λυτρώνεται και 2) το ζώο πρέπει να πεθάνει με τέτοιο τρόπο ώστε τελικά να υποστεί ΕΥθανασία και όχι ΔΥΣθανασία.
Δείξτε μου παρακαλώ ΜΙΑ απόδειξη ότι τα φυτά δεν πονάνε και ΜΙΑ απόδειξη ότι τα ζώα πονάνε.
Η χορτοφαγία κι εγώ... έχουμε επέτειο! 106

Οποιαδήποτε άλλη θανάτωση ζώου όταν δεν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι αποτελεί φόνο.
Το αυτονόητο για εσάς δεν είναι αυτονόητο για όλους. Άλλωστε, δεν μας αποδείξατε ακόμα γιατί είναι κακό.
Ονυχεκτομή 36

Και οι δύο περιπτώσεις είναι ποινικά κολάσιμες: και η εγκατάλειψη ζώου και η θανάτωσή του
Όλα είναι στον εγκέφαλό μας.
Ονυχεκτομή 72

Αρχική Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΙΑ:
Νομίζω οτι εχεις πολυ μεγαλο αδικο δεν επελεξαν τα ζωα να συμβιωσουν με εμας εμεις τα βρικαμε εδω και εφοσον τους πηραμε τα εδαφη τους τα αναγκασαμε να ζησουν μαζι μας.Αφου τα εκμεταλευτικαμε οπως μπορουσαμε προσπαθουμε να τα εξανθρωπισουμε κιολας μη μας χαλασουν τη βολεψη μας.

Ισχυρίζεστε ότι τα κατοικίδια τελούν υπό καθεστώς δουλείας;

Αρχική Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΙΑ:
Οσο για το παραδειγμα με τον πατερα και το παιδι θα μπορουσε πριν παρη οποιδηποτε ζωο να ρωτουσε και να μαθενε τα πιθανα προβληματα που θα δημιουργουσε (στο ζωο).Ειναι πολι ατυχη η συγκριση πρωτα περνουμε ζωο και μετα διπιστονουμε οτι μεγαλωσε δεν χωραει στο σπιτι ,λερωνει,δεν μπορουμε να παμε διακοπες,αφηνει τριχες κ.λ.

Δεν καταλάβατε το πνεύμα μου. Δεν μιλάω για καταστάσεις «πήρα ένα ζώο και το βαρέθηκα», αλλά για ακραίες καταστάσεις. Αμφιβάλετε ότι μπορεί να προκύψουν τέτοιες αναπάντεχες συνθήκες που δεν θα μπορούσαμε να προβλέψουμε;

Thanasis46 αδυνατώ να καταλάβω το νόημα του σχολίου σας.

Thanasis46 αδυνατώ να καταλάβω το νόημα του σχολίου σας.
Εννοώ οτι αυτά που είπατε θα μπορούσε κανείς να τα πει κι έτσι όπως τα έβαλα εδώ. ή εσείς ο ίδιος ΄΄σήμερα΄΄, ή κάποιοι άλλοι, που μπορεί να τα υποστηρίξουν ΄΄αύριο΄΄. Αν για σας δεν είναι κακό να βγάλουμε τα νύχια για λόγους που αναφέρατε, αύριο δεν θα θεωρείται κακό να αφαιρέσουμε ζωή για λόγους που εσείς θεωρείτε σήμερα φόνο.
Επειδή το βαρέθηκα (ένα παράδειγμα) το θανατώνω και δεν το θεωρώ κακό. τι θα πάθει αν το σκοτώσω;

Εννοώ οτι αυτά που είπατε θα μπορούσε κανείς να τα πει κι έτσι όπως τα έβαλα εδώ. ή εσείς ο ίδιος ΄΄σήμερα΄΄, ή κάποιοι άλλοι, που μπορεί να τα υποστηρίξουν ΄΄αύριο΄΄. Αν για σας δεν είναι κακό να βγάλουμε τα νύχια για λόγους που αναφέρατε, αύριο δεν θα θεωρείται κακό να αφαιρέσουμε ζωή για λόγους που εσείς θεωρείτε σήμερα φόνο.

Πράγματι, έτσι είναι. Οι αξίες (ηθικές, επιστημονικές, κ.λπ.) αλλάζουν στο πέρασμα του χρόνου. Δεν είναι διαχρονικές. Μόνο που εμείς εδώ μιλάμε για το σήμερα.

**Οι αξίες (ηθικές, επιστημονικές, κ.λπ.) αλλάζουν στο πέρασμα του χρόνου. Δεν είναι διαχρονικές. Μόνο που εμείς εδώ μιλάμε για το σήμερα.

Πολύ σωστά!

Πράγματι, έτσι είναι. Οι αξίες (ηθικές, επιστημονικές, κ.λπ.) αλλάζουν στο πέρασμα του χρόνου. Δεν είναι διαχρονικές. Μόνο που εμείς εδώ μιλάμε για το σήμερα.
Ενταξη σας λέω για σήμερα αν έχει τόση σημασία. Εγω δεν θεωρώ κακό να σκοτώσω ένα ζώο χωρίς να έχει πρόβλημα υγείας ανίατο. Οταν το πήρα είχε χρώμα που μου άρεσε αλλά τώρα άλλαξε και νευριάζω που το βλέπω. Θεωρώ αναγκαίο να το σκοτώσω και το κάνω. Δεν πρόκειται να πάθει τίποτα αν πεθάνει οπότε ουδέν πρόβλημα. Υπάρχουν ενδείξεις ότι και τα ζώα δεν θέλουν να πεθάνουν, όπως και οι άνθρωποι, αλλά αυτοί μπορούν να μας το πουν άρα είναι αποδεδειγμένο ότι δεν θέλουν. Τα ζώα δεν μπορούν να μας το πουν άρα δεν έχει ακόμα αποδειχτεί οτι δεν θέλουν. Προσωπικά έχω βάσιμες υποψίες ότι χαίρονται όταν πρόκειται να πεθάνουν.
Αρα στη χειρότερη περίπτωση δεν του κάνω κακό. επίσης αν βαριέμαι να το θανατώσω σε περίπτωση σαν αυτή που αναφέρατε, δεν χρειάζεται να μπω στον κόπο γιατί δεν είναι πραγματικότητα το ότι υποφέρει αλλά δημιούργημα του δικού σας εγκεφάλου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back