moukelis
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Και την επόμενη φορά αν θέλεις γράφε με μικρά.... γιατί στην γλώσσα του ίντερνετ είναι σαν να φωνάζεις και απαγορεύεται και από τους κανόνες

Περιμένουμε νεα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αντα
Διακεκριμένο μέλος
Να σε ρωτήσω που ακριβώς στον Βύρωνα? μπορεις να πεις τη διευθυνση της γιατρου?Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον στην καρδιτσα ειμαι μονιμα εδω και 3 μηνες. Τη λευκη την απεκτησα οταν εμενα αθηνα, στο γουδι συγκεκριμενα.Η γιατρος που την εγχειρησε ειναι στο βυρωνακ ο υπερηχος εγινε ς'ενα γιατρο στου γκυζη. Αυτη υποτιθεται ειναι η δευτερη γνωμη. Μου ειπε να μην την ξαναεγχειρησω. Θα απευθυνθω και στην κτηνιατρικη σχολη της καρδιτσας... Σας ευχαριστω και παλι

julia
Διακεκριμένο μέλος

Αντα
Διακεκριμένο μέλος
Δεν διαφωνω...απλα θελω τα στοιχεια της γιατρου.Στο παγκρατι παω τα δικα μου, και ειμαι πολυ ευχαριστημενη...Αλλα ποτε δεν ξερειςΆντα, καλύτερα να γίνει με πμ....![]()

julia
Διακεκριμένο μέλος

απλά ο deputamadre79 είναι νέος και ίσως δεν ξέρει ότι τέτοια θέματα γίνονται με πμ...

deputamadre79
Νεοφερμένο μέλος
Επανερχομαι γιατι η Λευκη αρχισε σημερα τον καλοκαιρινο της οιστρο.Φυσικα σαν το μονο αρσενικο στη ζωη της,δε μ'αφηνει σε χλωρο κλαρι...Καμια συμβουλη?
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Καλό θα ήταν να την πας αμέσως μόλις σταματήσει αυτός ο οίστρος. Περαστικά σας!

julia
Διακεκριμένο μέλος

Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
.λυπάμαι...συμβαίνει αυτό με τον έκτοπο ιστό αλλά ειναι πολύ σπάνιο, βέβαια υπάρχει η πιθανότητα κατά την στείρωση να μην έχει βγει όλη η ωοθήκη ή να εχουν "πέσει" μέσα στην κοιλιά κάποια κύτταρα ωοθήκης που λειτουργούν κανονικά....αν θες μπορώ να σου συστήσω και κάποια καλή κλινική στην Λάρισα...δεν ξέρω αν θες κάτι στείλε ΠΜ.....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
daifuku
Νεοφερμένο μέλος
γεια σας κ χρόνια πολλά
με πήρε τηλ. χτες μια κοπέλα η οποία είχε υιοθετήσει μια γατούλα 6 μηνών από μένα πριν λίγους μήνες, την οποία την είχα στειρώσει. κ μου είπε ότι η γάτα έχει όλα τα συμπτώματα του οίστρου (ότι τρίβεται, προχωράει με την ουρά όρθια κ τον ποπό προς τα πίσω, ότι νιαουρίζει - ουρλιάζει κ ότι έξω απ'το σπίτι περιμένει ένας αρσενικός για να κάνουν παρέα).
ο κτηνίατρος μου είπε ότι συμβαίνει κάποιες φορές, εξαιτίας του ότι η μήτρα εξακολουθεί να παράγει ορμόνες (καθώς έχουν αφαιρεθεί μόνο οι ωοθήκες), σε νεαρά κυρίως ζώα κ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
έχετε ακούσει ποτέ για στειρωμένη γάτα με οίστρο?? εμπιστεύομαι τον κτηνίατρο, αλλά έχω κολλήσει λίγο

υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει τίποτα άλλο?
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Εφόσον δεν αφαιρέθηκε η μήτρα, η γάτα όχι μόνο θα συνεχίσει να έχει οίστρους και να ταλαιπωρείται, αλλά θα κινδυνεύει από πυομήτρα ή/και καρκίνο. Ειλικρινά, αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό του κτηνιάτρου που αφαιρεί μόνο τις ωοθήκες.(καθώς έχουν αφαιρεθεί μόνο οι ωοθήκες)
Συμφωνώ απολύτως με την Αγγελική, το καλύτερο για το ζώο θα είναι να υποβληθεί σε δεύτερη επέμβαση για υστερεκτομή (αφαίρεση της μήτρας). Κρίμα βέβαια που θα περάσει την ταλαιπωρία της νάρκωσης ακόμα μια φορά, αλλά οι κίνδυνοι για την υγεία της από τους συνεχόμενους οίστρους είναι νομίζω πολύ μεγαλύτεροι.
Στο εξής, όταν στειρώνεις θηλυκές γατούλες, καλό είναι να διευκρινίζεις στον κτηνίατρο ότι θέλεις να γίνει πλήρης ωοθηκυστερεκτομή (δηλαδή αφαίρεση και των ωοθηκών και της μήτρας).
JohnDVM
Διάσημο μέλος

daifuku
Νεοφερμένο μέλος
ξαναμίλησα με τον κτηνίατρο και μου είπε ότι στην κλασσική στείρωση στις γάτες αφαιρούνται μόνο οι ωοθήκες, ενώ στα σκυλιά αφαιρείται και η μήτρα, επειδή στις σκυλίτσες η πυομήτρα είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο ενώ στις γάτες πολύ σπάνιο κ επειδή με την αφαίρεση μήτρας υπάρχει κάποιος κίνδυνος να αποκτήσει σάκχαρο αργότερα το ζώο.
μου είπε άμα θέλω να ξαναπάω την γατούλα να της αφαιρέσει και τη μήτρα.
θα αποφασίσει βέβαια η κοπέλα που την έχει τώρα.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Και με όλο το θάρρος... πάρε και μια 2η γνώμη...

Πιο κουφή δικαιολογία ΔΕΝ έχω ξανακούσει....
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
μαλλον εχει αφησει ειτε τις ωοθηκες ειτε καποιο κομματι τους μεσα γιατι δεν βλεπω τον λογο να μην αφαιρεση τη μητρα , τοτε ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα κανει πυομητρα![]()
συμφωνω απολυτα...οι εκδηλώσεις του οιστρου προκαλούνται απο αύξηση των οιστρογόνων τα οποία παράγονται απο τις ωοθήκες και όχι απο τη μητρα!απλά πολλοί κατά την προσπάθεια να βγάλουν τις ωοθήκες με την τομή απο τα πλάγια,τραβώντας τες, κάποιο τμημα απο αυτες μένει μέσα και το ζώο έχει κανονικους οίστρους και μάλιστα όταν υπάρχει και η μήτρα μέσα οι πιθανότητες πυομήτρας είναι αυξημένες...
η στείρωση σε γάτες και σκύλους λέγεται ωοθηκυστερεκτομή, γιατί βγάζουμε ωοθήκες και μήτρα πάντα....
αυτο ειναι το ενδεδειγμένο απο τους μεγαλύτερους μαιευτήρες...
η ωοθηκεκτομή ειναι μια προχειρη και παροχημένη επεμβαση...φοβάμαι οτι και η μητρα να βγει, αν δεν ψάξει κάποιος να βρει και να αφαιρεσει τα υπολείμματα της ωοθήκης, το ζώο θα συνεχίσει να εχει κανονικες εκδηλώσεις οίστρου....κριμα πολύ κρίμα ...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος
ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
ξαναμίλησα με τον κτηνίατρο και μου είπε ότι στην κλασσική στείρωση στις γάτες αφαιρούνται μόνο οι ωοθήκες, ενώ στα σκυλιά αφαιρείται και η μήτρα, επειδή στις σκυλίτσες η πυομήτρα είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο ενώ στις γάτες πολύ σπάνιο κ επειδή με την αφαίρεση μήτρας υπάρχει κάποιος κίνδυνος να αποκτήσει σάκχαρο αργότερα το ζώο.
μου είπε άμα θέλω να ξαναπάω την γατούλα να της αφαιρέσει και τη μήτρα.
θα αποφασίσει βέβαια η κοπέλα που την έχει τώρα.
Α, δεύτερη επέμβαση και δεύτερη αμοιβή στην κτηνίατρο, ε; Τι μ...., Θεέ μου!
daifuku
Νεοφερμένο μέλος
να άφησε μέσα κομμάτια από ωοθήκες ή να το έκανε από βαρεμάρα δεν ξέρω πως εξάγονται τέτοια συμπεράσματα.
πάω 12 χρόνια στον γιατρό αυτό και έχει χειρουργήσει ζώα δικά μου ή γνωστών μου σε πολύ κρίσιμες καταστάσεις (χτυπημένα, άρρωστα, ετοιμοθάνατα) με θετικά αποτελέσματα. δε νομίζω να μην μπορεί να κάνει μία στείρωση. κ όσες γάτες έχει στειρώσει στο παρελθόν (μέχρι και 10 χρόνια πριν) δεν έχουν παρουσιάσει πρόβλημα.
τέλος πάντων, ευχαριστώ για τις συμβουλές, τα έχω ήδη λάβει υπ'όψιν μου.
δε μου ζήτησε χρήματα για την 2η επέμβαση. άλλωστε και για την 1η ελάχιστα μου πήρε.
επίσης μου είπε ότι ρωτάει τον πελάτη αν θέλει να γίνει αφαίρεση ωοθηκών μόνο ή και μήτρας. δεν ξέρω γιατί δε με ρώτησε εμένα, αν το ξέχασε ή ο,τιδήποτε.. ντάξει μαλακία εννοείται όπως κ να'χει.
αλλά δε σημαίνει ότι ειναι μαλάκας.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool