tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπερα και σε σενα LefterisK, μιλας για γατουλα, μιλας για οιστρο, μιλας επισης για στησιμο ποπου, οποτε υποθετω πως αναφερεσαι σε θυληκη γατουλα. Για ποιον αδενα μιλαει τοτε ο κτηνιατρος σου; Αδενα αφαιρουν στα αρσενια γατια, στα θυληκα αφαιρουν ολα τα γεννητκα οργανα δηλαδη την μητρα, τις σαλπιγγες και τις ωοθηκες. Καποιες φορες παλαιοτερα αφαιρουσαν ολα οσα ειπα εκτος απο τις ωοθηκες, ετσι οι γατουλες ειχαν ορμες αλλα δεν μπορουσαν να μεινουν εγκυες. Θα σε συμβουλευα να μιλησεις με καποιον αλλο κτηνιατρο και αν εκεινος το θεωρησει αναγκαιο να δει και τη γατουλα σου.
Εχω ζησει με 4 θυληκες γατουλες που ηταν στειρωμενες και σε καμμια δεν συνεβη ποτε αυτο που περιγραφεις, στα αρσενικα μπορει να μεινει καποια συμπεριφορα που εχει μαθει πριν στειρωθει, αλλα στα θυληκα απο οσα γνωριζω , οχι.
Βασω στα αρσενικα δεν αφαιρουν τους ορχεις??
Μπερδευτηκα... Ο Μακ δεν εχει ορχεις... Λες να ειναι θυληκο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Τζενακι μου αφαιρουν τον σπερματικο αδενα που περιεχεται μεσα στους ορχεις, δεν αφαιρουν εντελως τους ορχεις. Και ο Κοκος μου ειχε ορχεις, ασχετα αν δεν φαινοντουσαν απο το πολυ μαλλι που ειχε και ο Κοναν εχει και ειναι εμφανεστατοι παρακαλω, αλλα και ο White εχει, μικρουλακια αλλα εχει.Βασω στα αρσενικα δεν αφαιρουν τους ορχεις??
Μπερδευτηκα... Ο Μακ δεν εχει ορχεις... Λες να ειναι θυληκο...![]()

Ισως ο Μακ να στειρωθηκε σε πολυ μικρη ηλικια και δεν ειχαν αναπτυχθει πληρως και γι' αυτον τον λογο εμειναν μικρουλικα, εχω και ενα αδεσποτακι που το στειρωσα περισυ σε ηλικια 6 μηνων για να το προλαβω και δεν του πολυφαινονται κι εκεινου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εμενα φαινεται σαν να μην εχει καθολου... Θα τον ξαναψαξω οταν βρω ευκαιρια και θα σου πω... Μπορει να μην τα προσεξα.Α! και κατι αλλο... Μπορουν να εχουν στυση? Και να φτασουν και στην σεξουαλικη πραξη απλα χωρις γονιμοποιηση;
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
anna 21
Δραστήριο μέλος
Επισης ο Μακ πεφτει πανω στην Χουανιτα την δαγκωνει στον λαιμο απο πισω αλλα δεν κανει την κινηση του "απαυτωματος" την γλυφει στο κεφαλι... αλλα αυτο το εκανε απο παντα στην Χουανιτα και σκεφτομουν οτι το κανει για να την ακινητοποιησει μιας και αυτη ειναι πιο σαμιαμιδι μπροστα του αλλα εχω αρχισει και αναθεωρω.
Δεν ξερω εχω προβληματιστει.![]()
νομιζω οτι αυτο δεν εχει σχεση με την περιοδο του ζευγαρωματος ειναι το κλασσικο που κανουν οταν θελουν να γλειψουν καποιον αλλο. ειναι σαν να λενε "κατσε καλε να σε καθαρισω!!" μου το κανει και ο δικος μου οταν με καθαριζει
επισης το κανουν συνεχεια ο μαυρουλης και η ροζαλια τα αδερφακια και τα 2 στειρωμενα στο πατρικο μου. οποιος γλειφει δαγκωνει και λιγο ανεξαρτητως φυλου. παρατηρησα ακομη οτι το εκανε και η μαμα γατα στα μωρα της οταν τα καθαριζε και αυτα κουνιουνταν σαν ζαβα τα δαγκωνε ελαφρα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lydia.Nataly
Νεοφερμένο μέλος
black_sherlock
Νεοφερμένο μέλος
Κλείσαμε 5-6 μήνες στειρωμένοι (αυτός δλδ πάλι καλά :-P) και τον βλέπω τον τελευταίο μήνα πολύ δραστήριο.
Το αγαπημένο του λούτρινο έχει μαραζώσει το καημένο, περνάει δύσκολα!
Αν και το ξέρω ότι είναι φυσιολογικό να έχει ακόμα ορέξεις αρκετό καιρό μετά και γενικά απότι μου είπαν ποτέ δεν θα σταματήσει καθόλου, το ότι συνεχίζει ακάθεκτος και με τόση όρεξη είναι ένδειξη από κάτι θετικό / αρνητικό /αδιάφορο;
Πάντως παρόλες τις ορμές τα υπόλοιπα συμπτώματα (να θέλει να φύγει, να ψεκάζει κτλ) δεν υπάρχουν κάτι που κάνει τη διαδικασία αρκετά διασκεδαστική

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ούτε θετικό, ούτε αρνητικό. Απλά συμβαίνει ορισμένες φορές, αρκετό καιρό μετά τη στείρωση να υπάρχουν υπολείματα ορμονών που δικαιολογούν αυτή τη συμπεριφορά (ακόμα και για πάνω από 6 μήνες), μέχρι να αποβληθούν από τον οργανισμό και σιγά σιγά αυτή η όρεξη να καταλαγιάσει.Αν και το ξέρω ότι είναι φυσιολογικό να έχει ακόμα ορέξεις αρκετό καιρό μετά και γενικά απότι μου είπαν ποτέ δεν θα σταματήσει καθόλου, το ότι συνεχίζει ακάθεκτος και με τόση όρεξη είναι ένδειξη από κάτι θετικό / αρνητικό /αδιάφορο;
Υπάρχει και η (αρκετά σπάνια) περίπτωση βέβαια να μην τον εγκαταλείψουν ποτέ οι ορέξεις, αλλά σίγουρα όχι με τέτοια ένταση.
Δες και στο θέμα αυτό σχεικά με τη στείρωση αρσενικού γατιού (από το ποστ no. 71 και μετά).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Μπορεί και να μην έχει να κάνει καθόλου με τις ορμόνες του, μια και δεν ψεκάζει ούτε φωνάζει.
Καμμιά φορά τους μένει η συμπεριφορά να "τακτοποιούν" κάτι που θεωρούν πολύ αγαπημένο. Ο δικός μου το κάνει με τις πυτζάμες μου συχνά πυκνά και είναι πια σχεδόν 7 χρονών.

maria_lulu
Επιφανές μέλος
Ευτυχώς εγώ τα γλίτωσα αυτά, γιατί στείρωσα τον γάτο μου στην ηλικία των 6 μηνών. Αν και πρώτα ήταν ήσυχος, δεν έκανε τέτοια.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Ε τον σπρώχνω γκρινιάζει κι έπειτα το ξεχνάει..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Παιδια και εμενα το εκανε αυτο ο μπουκακος μου.Δεν ξερω ακριβως τι ειναι.Βασικα ο μπουκακος επαιρνε το μαξιλαρακι του,το κουτουπωνε,το ζυμωνε,..και μετα κοιμοταν.Ουτε εμενα ειχε ερθει ποτε σε επαφη με γατα.Λενε οτι ειναι ενστικτωδες κινησεις.Εγω παλι το εβλεπα σαν να ηθελε να νανουριστει για να κοιμηθει..Α κι εγώ νομίζω δεν έχει να κάνει πλέον με τις ορμόνες, αλλά με τη συνήθεια...Βλέπετε κι εμένα ο Ρόκκο μου, που είναι 8,5 ετών και έχει στειρωθεί από ενός έτους, σημειωτέον χωρίς να έχει ποτέ έρθει σε επαφή με γατούλα ο καλούλης μου, του έχει μείνει να "τακτοποιεί" την κουβέρτα μου πολύ σπάνια βέβαια, και μόνο όταν είμαι κι εγώ σκεπασμένη...Ε τον σπρώχνω γκρινιάζει κι έπειτα το ξεχνάει..
![]()

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Κι εγώ τον δικό μου τον βρήκα κάτι λιγώτερο από ενός μηνός. Το έκανε και η Ζουζού μου που την πήρα στα χέρια μου 24 ημερών επειδή την πέταξε η μάνα της.
Τα άλλα μου γατιά που τα βρήκα μεγαλύτερα δεν το έχουν κάνει ποτέ.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
black_sherlock
Νεοφερμένο μέλος
Γενικά τον βλέπω ότι όταν είναι σε μια ένταση μετά από λίγο πάει και ξεσπάει στο λούτρινο.
Αμέσως μετά πλένει και το μόριο του.
Τελετουργικές κινήσεις πάντα!
Όταν ήταν αστείρωτος δεν είχε προτιμήσεις.., χέρια, πόδια, κουβέρτες του έκαναν όλα. Τώρα μάλλον έγινε μονογαμικός

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Όταν ήταν αστείρωτος δεν είχε προτιμήσεις.., χέρια, πόδια, κουβέρτες του έκαναν όλα. Τώρα μάλλον έγινε μονογαμικός![]()

Λίγη υπομονή ακόμα...σε λίγους μήνες θα έχει φύγει κι η τεστοστερόνη που έχει απομείνει και θα γίνει...άγαμος!

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Είχα διαβάσει παλιότερα κάπου, πως αυτό το κάνουν όλα τα γατιά που έχουν αποχωριστεί από πολύ μικρά την μάνα τους και δεν θήλασαν όσο έπρεπε.
Κι εγώ τον δικό μου τον βρήκα κάτι λιγώτερο από ενός μηνός. Το έκανε και η Ζουζού μου που την πήρα στα χέρια μου 24 ημερών επειδή την πέταξε η μάνα της.
Τα άλλα μου γατιά που τα βρήκα μεγαλύτερα δεν το έχουν κάνει ποτέ.
Βάσω μου δε ξέρω αν έχει να κάνει και μ΄αυτό πάντως μου κάνει εντύπωση που λες ότι τό κανε η Ζουζού, θηλυκή δηλ. γατούλα...εννοείς μήπως το έντονο ζύμωμα που κάνουν;;; Γιατί εδώ μιλάμε ότι του δίνουν και καταλαβαίνει..κουτούπωμα δηλ. σε ανύποπτα...μέρη
Πάντως κι εμένα παλιότερα με είχε προβληματίσει αυτή η συμπεριφορά του Ρόκο πολύ μετά τη στείρωση, κι έλεγα μήπως δε πήγε κτ καλά, αλλά από την άλλη δε το έκανε τακτικά και με τα χρόνια έχει μειωθεί πολύ η συχνότητα αλλά αραιά και που τον πιάνει...και προφανώς δε θα πάψει ποτέ! Σκέφτομαι ότι είναι ο μόνος που το κάνει πάντως από τους αρσενικούς μου, κι επιπλέον είναι ο μόνος που δεν είχε εμπειρία με γατούλα
(οι υπόλοιποι πρόλαβαν..έστω και λίγο
), οπότε μήπως έχει να κάνει και μ΄αυτό, ότι δηλ. το χουν κάπως αλλιώς συνδέσει στο μυαλό τους και τους έχει μείνει, λέω τώρα...Τέσπα, σίγουρα κάτι ανησυχητικό δεν είναι πάντως!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Μπα, ο Κόναν μου δεν είχε καμμιά εμπειρία με γατούλα αλλά το κάνει τακτικώτατα.Βάσω μου δε ξέρω αν έχει να κάνει και μ΄αυτό πάντως μου κάνει εντύπωση που λες ότι τό κανε η Ζουζού, θηλυκή δηλ. γατούλα...εννοείς μήπως το έντονο ζύμωμα που κάνουν;;; Γιατί εδώ μιλάμε ότι του δίνουν και καταλαβαίνει..κουτούπωμα δηλ. σε ανύποπτα...μέρηΠάντως κι εμένα παλιότερα με είχε προβληματίσει αυτή η συμπεριφορά του Ρόκο πολύ μετά τη στείρωση, κι έλεγα μήπως δε πήγε κτ καλά, αλλά από την άλλη δε το έκανε τακτικά και με τα χρόνια έχει μειωθεί πολύ η συχνότητα αλλά αραιά και που τον πιάνει...και προφανώς δε θα πάψει ποτέ! Σκέφτομαι ότι είναι ο μόνος που το κάνει πάντως από τους αρσενικούς μου, κι επιπλέον είναι ο μόνος που δεν είχε εμπειρία με γατούλα
(οι υπόλοιποι πρόλαβαν..έστω και λίγο
), οπότε μήπως έχει να κάνει και μ΄αυτό, ότι δηλ. το χουν κάπως αλλιώς συνδέσει στο μυαλό τους και τους έχει μείνει, λέω τώρα...Τέσπα, σίγουρα κάτι ανησυχητικό δεν είναι πάντως!

Και η Ζουζού μου δεν ζύμωνε μόνο, του έδινε και καταλάβαινε. Αλλά μόνο σε ρούχα δικά μου και σε μια συγκεκριμένη κουβερούλα. ΄Οχι όπου κι όπου.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool