Καλησπέρα.Με προβληματίζει κι εμένα λίγο η συμπεριφορά του γάτου μου.Είναι τώρα 15 μηνών και στειρώθηκε στους 6 μήνες.Δεν έχει ψεκάσει ποτέ,ούτε καν την κίνηση του ψεκάσματος δεν έχει κάνει,ούτε και ζύμωμα,ακόμη και όταν ήταν μωρό.(τον γλίτωσε ο άντρας μου όταν παραλίγο να το χτυπήσει αυτοκίνητο,ήταν 20 ημερώ περίπου-η γατομαμά άφαντη,ψάξαμε όλη τη γειτονιά-και τον υιοθετήσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη).Σχεδόν κάθε βράδυ 10-11,κλαίει και καμιά φορά τα μεσημέρια για πολύ λίγο,συνήθως πίσω απτην πόρτα ή στους τοίχους του διαδρόμου.Την στάση του ζευγαρώματος δεν την ξέρει.Με τα παιχνίδια του κάνει μόνο αυτό που σπρώχνουν με τα πίσω πόδια και δαγκώνουν.Τον έχω αφήσει κάποιες φορές να κάνει βόλτα στον όροφό μας,μυρίζει τα χαλάκια στις πόρτες και μαδάει τις γλάστρες μιας γειτόνισας και μετά γυρίζει πίσω στο σπίτι.Δεν έχει δοκιμάσει ποτέ να κατέβει σκάλες ή κάτι τέτοιο.Στο μπαλκόνι τον αφήνω και βγαίνει και χαζεύει και δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να πηδήξει,ούτε καν ανεβαίνει σε πολύ ψηλά σημεία(στο τραπεζάκι ας πούμε),φοβάται.Δεν μου δείχνει δηλαδή πως θέλει να μας εγκαταλείψει και να φύγει.Αυτό το κλάμα όμως τι μπορεί να σημαίνει?Είναι δυνατόν να είναι σημάδι οίστρου?όταν το κάνει ή τον σηκώνω στην αγκαλιά μου ψηλά και κόβουμε βόλτες στο σπίτι ή παίζουμε με το αγαπημένο του παιχνίδι και αυτό ήταν.Μήπως βαριέται και το εκφράζει έτσι?
Να προσθέσω πως εδώ και 20 μέρες ανεβάσαμε σπίτι και το αδέσποτο που φρόντιζα(8 μηνών περίπου) και αυτό αρσενικό και τον στειρώσαμε και αυτόν αμέσως.Κάνει ακριβώς τα ίδια και εκείνος...Στη δική του περίπτωση όμως μου φαίνεται πιο φυσιολογικό.Είναι στειρωμένος μόλις 14 μέρες.(ευτυχώς δεν ψέκασε ποτέ στο σπίτι,μόνο την κίνηση κάνα 2 φορές έκανε τη δεύτερη μέρα ίσως από άγχος,χωρίς όμως να ψεκάσει).Θα τους περάσει κάποια στιγμή?Στον μεγάλο μου,έχουν ήδη περάσει 9 μήνες....