roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπα, ο Κόναν μου δεν είχε καμμιά εμπειρία με γατούλα αλλά το κάνει τακτικώτατα.
Και η Ζουζού μου δεν ζύμωνε μόνο, του έδινε και καταλάβαινε. Αλλά μόνο σε ρούχα δικά μου και σε μια συγκεκριμένη κουβερούλα. ΄Οχι όπου κι όπου.![]()
Χα!χα! Βρε τη Ζουζούκα, δε πίστευα ποτέ ότι θα είχε τέτοια συνήθεια μία θηλυκούρα...Πάντως αυτό λέω, μήπως το κάνουν τα γατιά που δεν είχαν ποτέ μία κανονική εμπειρία...αφού εμένα απ΄όοολους τους υπόλοιπους αρσενικούς κανείς δε το κάνει παρά μόνον ο Ρόκο που δεν είχε ποτέ κι όταν ήταν μικρούλης ξεσπούσε έτσι σε διάφορα αντικείμενα
Καλά ούτως ή άλλως δε νομίζω ότι πρόκειται για ορμές, τί στο καλό, απλώς πρόκειται προφανώς για μια συνήθεια-ανάμνηση που τη βρίσκουν απολαυστική, όπως και το κλασικό ζύμωμα εξάλλου που θεωρείται "κατάλοιπο" από τότε που θήλαζαν!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Α ναι, απαραιτήτως.Δηλαδή Βάσω μου κι αν κατάλαβα καλά, ό,τι έχει τη μυρωδιά αυτών που αγαπάνε?![]()

Φέτος όταν έβγαλα τα χειμωνιάτικα έκανα και ένα ξεκαθαρισματάκι. Κάποιες πυτζάμες μου που είχαν χαλάσει τα λάστιχα ή δεν μου πολυαρέσουν σε σχέση με τις καινούργιες, τις έβγαλα στην αχρηστία και τις έδωσα στον Κόναν για να κάνει την δουλίτσα του.

Μα ούτε να τις φτύσει το ελεεινό γατί...

Και δεν τολμώ να ακουμπήσω πάνω στο κρεββάτι πυτζάμα που την έχω φορέσει έστω και μια φορά, αμέσως θα πάει να την τατκοποιήσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Α τον μαγκάκο!... Και να μην είναι σκαρταδούρα και φρεσκο-φορεμένες!
Το αγόρι σου έχει "άποψη" Βάσω μου..
Την άποψη που έχουν οι περισσότεροι αρσενικοί σε όλο τον κόσμο, όλων των ζωικών ειδών: Όσο πιο νέα και ωραία (στην προκειμένη η πυτζάμα-γκόμενα)... τόσο καλύτερα!Άντρες παιδί μου..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hello!! Έχω ένα θέμα με τη μικρή μου τις τελευταίες μέρες.. Την έχω κάνει στείρωση από τέλος καλοκαιριού και ξαφνικά πριν λίγες μέρες ξεκίνησε να έχει οίστρο! Δεν κάθεται ήρεμη ούτε λεπτό, νιαουρίζει και γενικά έχει έντονο οίστρο! Έχω την εντύπωση ότι είναι πιο έντονος από τον οίστρο που είχε πριν τη στείρωση.. Πώς γίνεται αυτό;;; Υποτίθεται ότι με τη στείρωση θα ηρεμούσε η καημενούλα από αυτό το θέμα! Έχω τρελαθεί να την βλέπω έτσι, συν το ότι είμαι άυπνη σχεδόν μια εβδομάδα γιατί το βράδυ την πιάνει ακόμα περισσότερο... Ο κτηνίατρος από την άλλη δεν ξέρει τι να μου πει, καθώς του φαίνεται παράξενο όλο αυτο.. Τί να κάνω;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Περίεργο μου φαίνεται μετά από τόσο καιρό να παθαίνει οίστρους, σαν να μην στειρώθηκε ποτέ.
Μήπως να ρωτήσεις τον κτηνίατρο που της έκανε την επέμβαση τι είδους στείρωση της έκανε? Της έκανε ολική στείρωση ή μήπως περιορίστηκε να αφαιρέσει μόνο τη μήτρα, αφήνοντας τις ωοθήκες? Πάλι αμφιβάλλω, γιατί σα γιατρός θα ξέρει οτι με αυτή την τακτική (αν δηλαδή της αφαίρεσε μόνο τη μήτρα), οι οίστροι θα συνεχιστούν στο διηνεκές, απλώς δεν θα μπορεί να μείνει έγκυος..
Μήπως πάλι έγινε "ατελής" στείρωση? Εννοώ άφησε κάποιο κομάτι από τα εσωτερικά γεννητικά της όργανα?

Δεν ξέρω, αυτά είναι εικασίες που κάνω και το καλύτερο θα είναι να βγάλει έναν υπέρηχο η γατούλα σου, έτσι ώστε να διαπιστώσετε τι συμβαίνει..
Κι αν χρειαστεί, σκέψου και την πιθανότητα να επισκεφτείτε κι άλλο κτηνίατρο.
Εύχομαι να πάρεις σύντομα μια έγκυρη απάντηση από τον ειδικό, ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα και να πάψει αυτή η ταλαιπωρία της..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να επισκεφτεις ΑΛΛΟΝ κτηνιατρο και να του εκθεσεις την κατασταση,καθως ο ιδιος ΑΝ δενε χει κανει ολικη στειρωση αλλα μερικη,ή ακομα χειροτερα αν της εκανε περιδεση ωοθηκων,πραγμα πολυ επικινδυνο διοτι κινδυνευει απο καρκινους και κυριως πυομητρα,απλα ΔΕΝ θα το παραδεχτει.Οπωσδηποτε κοιταξε το,μην το αφηνεις.
Ευτυχώς σήμερα είναι πιο ήρεμη, αλλά πρέπει να το κοιτάξω επειγόντως. Και ελπίζω όλα να πάνε καλά για τη μικρή μου!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ελπίζω να είναι όλα καλά και να μην χρειαστεί να ταλαιπωρηθεί πάλι!
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

frubi
Νεοφερμένο μέλος
Πηρα τον γιατρο μας και με διαβεβαιωσε οτι εγινε ολικη ωοθηκουστερεκτομη και δεν προκειται να συμβει απολυτως τιποτα. Διαβασα στη σελιδα και αλλα μελη που ειχαν/εχουν το ιδιο προβλημα με τα γατακια τους. Στο μονο που διαφερουμε ισως ειναι οτι η Ρουμπυ ειναι παρα πολυ παχια (7.300 γρμ) και δεν ξερω αν ο υπερηχος θα δειξει αν τελικα εχει ''καθαριστει'' καλα κατα την στειρωση. Μηπως μπορει καποιος να μου απαντησει? Σας ευχαριστω.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Η γατούλα σου λοιπόν αν και στειρωμένη, όχι μόνο εμφανίζει σημάδια οίστρου, αλλά, όπως λες, εξακολουθεί να ζευγαρώνει κανονικότατα!

Κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το πει οτι γίνεται από..συνήθειά της, αλλά δείχνει να φέρει ορμόνες μέσα της, για τις οποίες δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν οφείλονται σε ατελή αφαίρεση των ωοθηκών, σε έκτοπο ωοθηκικό ιστό ή σε παραγωγή γεννητικών ορμονών από τα επινεφρίδια (κι εδώ ίσως παίζει ρόλο και το οτι είναι υπέρβαρη)
Νομίζω οτι το υπερηχογράφημα που θα της γίνει και η διάγνωση από κτηνίατρο, που είναι ο πιο αρμόδιος, θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Εύχομαι να είναι κάτι απλό και να θέσει τέλος σε παντός είδους... "ανησυχίες"

frubi
Νεοφερμένο μέλος

τζερρυ
Νεοφερμένο μέλος
Να προσθέσω πως εδώ και 20 μέρες ανεβάσαμε σπίτι και το αδέσποτο που φρόντιζα(8 μηνών περίπου) και αυτό αρσενικό και τον στειρώσαμε και αυτόν αμέσως.Κάνει ακριβώς τα ίδια και εκείνος...Στη δική του περίπτωση όμως μου φαίνεται πιο φυσιολογικό.Είναι στειρωμένος μόλις 14 μέρες.(ευτυχώς δεν ψέκασε ποτέ στο σπίτι,μόνο την κίνηση κάνα 2 φορές έκανε τη δεύτερη μέρα ίσως από άγχος,χωρίς όμως να ψεκάσει).Θα τους περάσει κάποια στιγμή?Στον μεγάλο μου,έχουν ήδη περάσει 9 μήνες....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Για τον πρώτο όμως, δεν νομίζω οτι είναι θέμα ορμών, αλλά ψυχολογίας. Μπορεί να τον ενοχλεί κάτι στο περιβάλλον, μπορεί τη συγκεκριμένη βραδυνή ώρα να επιθυμεί παρέα για παιχνίδι, ή μπορεί να γενικά πλήττει και να χρειάζεται περισσότερη δραστηριότητα.
Πριν απ'όλα όμως δεν θα έβλαπτε και μια επίσκεψη στον κτηνίατρο, για να βεβαιώσει οτι η αιτία δεν είναι κάτι οργανικό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα!Καλησπέρα.Με προβληματίζει κι εμένα λίγο η συμπεριφορά του γάτου μου.Είναι τώρα 15 μηνών και στειρώθηκε στους 6 μήνες.Δεν έχει ψεκάσει ποτέ,ούτε καν την κίνηση του ψεκάσματος δεν έχει κάνει,ούτε και ζύμωμα,ακόμη και όταν ήταν μωρό.(τον γλίτωσε ο άντρας μου όταν παραλίγο να το χτυπήσει αυτοκίνητο,ήταν 20 ημερώ περίπου-η γατομαμά άφαντη,ψάξαμε όλη τη γειτονιά-και τον υιοθετήσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη).Σχεδόν κάθε βράδυ 10-11,κλαίει και καμιά φορά τα μεσημέρια για πολύ λίγο,συνήθως πίσω απτην πόρτα ή στους τοίχους του διαδρόμου.Την στάση του ζευγαρώματος δεν την ξέρει.Με τα παιχνίδια του κάνει μόνο αυτό που σπρώχνουν με τα πίσω πόδια και δαγκώνουν.Τον έχω αφήσει κάποιες φορές να κάνει βόλτα στον όροφό μας,μυρίζει τα χαλάκια στις πόρτες και μαδάει τις γλάστρες μιας γειτόνισας και μετά γυρίζει πίσω στο σπίτι.Δεν έχει δοκιμάσει ποτέ να κατέβει σκάλες ή κάτι τέτοιο.Στο μπαλκόνι τον αφήνω και βγαίνει και χαζεύει και δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να πηδήξει,ούτε καν ανεβαίνει σε πολύ ψηλά σημεία(στο τραπεζάκι ας πούμε),φοβάται.Δεν μου δείχνει δηλαδή πως θέλει να μας εγκαταλείψει και να φύγει.Αυτό το κλάμα όμως τι μπορεί να σημαίνει?Είναι δυνατόν να είναι σημάδι οίστρου?όταν το κάνει ή τον σηκώνω στην αγκαλιά μου ψηλά και κόβουμε βόλτες στο σπίτι ή παίζουμε με το αγαπημένο του παιχνίδι και αυτό ήταν.Μήπως βαριέται και το εκφράζει έτσι?
Να προσθέσω πως εδώ και 20 μέρες ανεβάσαμε σπίτι και το αδέσποτο που φρόντιζα(8 μηνών περίπου) και αυτό αρσενικό και τον στειρώσαμε και αυτόν αμέσως.Κάνει ακριβώς τα ίδια και εκείνος...Στη δική του περίπτωση όμως μου φαίνεται πιο φυσιολογικό.Είναι στειρωμένος μόλις 14 μέρες.(ευτυχώς δεν ψέκασε ποτέ στο σπίτι,μόνο την κίνηση κάνα 2 φορές έκανε τη δεύτερη μέρα ίσως από άγχος,χωρίς όμως να ψεκάσει).Θα τους περάσει κάποια στιγμή?Στον μεγάλο μου,έχουν ήδη περάσει 9 μήνες....
Καταρχήν να διευκρινίσω ότι οίστρο έχουν μόνο τα θηλυκά.
Το πιθανότερο είναι να βαριούνται όπως πολύ σωστά ανέφερε και η φίλη από πάνω και με αυτόν τον τρόπο να εκφράζονται.
Το κάνει και ο μικρός μου καμιά φορά.
xontrogato
Νεοφερμένο μέλος
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Δεν σημαίνει κάτι το ότι φωνάζει.Καλησπερα!ο γατος μου ειναι 3,5 χρονων κ ακομα νιαουριζει καλωντας θηλυκα!Σημειωτεον ειναι στειρωμενος απο 6 μηνων..Μολις ανοιξω την πορτα πετιεται εξω κ μυριζει τα παντα σαν τρελος κ νιαουριζει!οταν ειναι μεσα στο σπιτι δεν ξεκολλαε ιαπτο παραθυρο.ΕΙναι μονο διγμα βαρεμαρας;;;Τον εχω πετυχει κ μερικες φορς σε στυση μετα τη στειρωση αλλα κανα δυο φορες μονο..
Ο δικός μου για περίπου δυο χρόνια μετά τη στείρωση,καβάλαγε το αρκούδι του και έκανε τη γνωστή κίνηση.
Μάλιστα το σβέρκωνε κανονικά!!!Δε σημαίνει ότι θέλουν να ζευγαρώσουν.
Μόλις υιοθέτησα και τον μικρό μου,σταμάτησε να κλαίει και να καβαλάει το αρκούδι του.Είχε παρέα και παιχνίδι όλη τη μέρα!
Το συμπέρασμα που έβγαλα τότε,ήταν ότι το έκανε απλά και μόνο από βαρεμάρα ή ίσως κιόλας για να επιβληθεί(στην αρκούδα του!!!
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
τζερρυ
Νεοφερμένο μέλος
Μόνο το βραδυνό μας έχει μείνει πια αφού απτην ημέρα που ζωήρεψε κι ο νέος μας γάτος(και δεν έχει ζωηρέψει ακόμη εντελώς,θέλει λίγη δουλίτσα ακόμη) έχει παρέα αρκετή.Μας βγήκε λιγάκι υπναράς όμως ο νέος!!!(τον παίρνει ο ύπνος κατά τις 9 το βράδυ).
Αυτό με την εξώπορτα φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να το σταματήσει.Αν είναι μια φορά περίεργες οι γάτες απτη φύση τους,ο jerry είναι δέκα!!!
Με βοηθήσατε πολύ με τις απαντήσεις σας.
νινακι
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool