Ορφανά γατάκια και πώς να τα μεγαλώσετε!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
εγω και ο αντρας μου (2,5 μηνες παντρεμενοι) θελαμε ενα γατακι αν και δεν ειχαμε ποτε.τη τετατρη αυτη βρηκε ενας φιλος και μας το ειπε.ηταν μαλλον μολις μιας ημερας και θα πεθαινε όπως και το αδερφακι του.με εχουν βοηθησει πολυ οι απαντησεις-συμβουλες σας αν και ανησυχω συνεχεια μην παθει κατι.δεν ξερω αν εχει πιει γαλα απο τη μητερα του και αυτό με ανησυχει πολυ.
εχει αφοδευσει μονο μια φορα ενω ουρει κανονικα.θα πρεπει να ανησυχω?????
ειναι γλυκα και προσευχομαι να τα καταφερει.
εισαι η μονη με ιδια περιπτωση και αυτο καπως με ενθαρρυνει.
πειτε μου οτι συμβουλες εχετε.το εχω αναγκη.
υγ. δεν εχω ξαναμπει σε φορουμεαν και ασχολουμε με η/υ.
χαιρομαι που σας βρηκα!!!!
Καταρχήν καλωσηρθατε και μπραβο σας που σωσατε το μικρουλι!
Ακολουθησε πιστα τις οδηγιες του άρθρου.Δεν εχει ανοιξει ακομα τα ματακια του ε;Αν βρεθει μανουλα που να εχει γεννησει προσφατα,καλο θα ηταν να θηλασει λιγακι...:/:Θα αυξησει κατα πολυ τις πιθανοτητες του...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Επικοινώνησα με 2 κτηνίατρους και διάφορους οργανισμούς αλλά δεν βρήκα κάτι.
Αν κάποιος από εσάς έχει γάτα που θηλάζει είμαι διαθέσιμη να το φέρω κα να το παίρνω αν είναι όποτε χρειαστεί.
Φροντίζω να τρώει τουλάχιστον 20 ml την ημέρα.
Τρώει κοιμάται περίπου 2.5 ώρες και γενικά δείχνει ζωηρό.
Οι ώρες που κοιμάται είναι πολλές?:hmm:
Σήμερα μετά από ένα γεύμα κοιμήθηκε περίπου 4 ώρες.

Ευχαριστώ και πάλι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σε 7 ημερων που τρωει καοιμαται ενεργηται πολυ ζωηρο αν εμφανισει λιγο κοκκινο στα κοπρανα τι?

Τι να κανω?

Γεια σας! Μολις γραφτηκα στο φορουμ σας γιατι βρηκαμε 2 γατακια προχθες στη γειτονια...

Θα ειναι γυρω στις 2 εβδομαδες... Κ παρατηρω πως το ενα παει και ψαχνει να πιει γαλα απ'το αδερφακι του... Κ πιπιλαι τον ποπο του... Τι μπορω να κανω? :(

Δεν ξερω αν ποναει,και δεν ξερω γιατι το αλλο παει και προσπαθει να πιει γαλα απο κει ενω τα ταιζω...

Δεν θα τα παμε στον κτηνιατρο,γιατι ενω εγω θελω να τα κρατησουμε,οι γονεις μου λενε πως θα τα εχουμε μεχρι να μεγαλωσουν λιγο και να μπορουνε να τρωνε μονα τους...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το οτι δεν θα τα κρατησετε δε σημαινει οτι πρεπει να τα αφησετε στην τυχη τους...Προσπαθησε να το απομακρυνεις οταν το κανει,και να τους βαλεις ενα λουτρινο στην κουτα τους,προφανως τους λειπει η μαμα τους,Επισης πρεπει να τα εχεις πολυ ζεστα,η θερμοκρασια της μαμας γατας ειναι γυρω στους 38-39 βαθμους,οποτε χρειαζονται θερμοφορα τυλιγμενη σε πετσετουλα.Καλο θα ηταν να τα δει ενας γιατρος για να σιγουρευτειτε οτι ειναι καλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μακαρι να ειχα και εγω αυτες τις πληροφοριες οταν ειχα βρει ενα γατακι 1 εβδομαδας το πολυ βρεγμενο με ξυδι και ψειρες στο καδο κοντα στη δουλεια μου!αλλα ευτυχως τα καταφερε και ειναι τωρα 2 χρονων τα κλεινει τελος μαιου και ο θεος να μας φυλαει απο τις σκανταλιες του

καλημερα! βρηκα και εγω ενα και ειναι ημερων ακομα κτηνιατρο δε το πηγα (δε παιζουν χρηματα αυτο το διαστημα) εκανα ομως οτι διαβασα εδω αλλα δυο μερες τωρα δεν εχω δει να κανει κακακια ουτε τσισακια.
θα ηθελα και κατι ακομα εχω μια γατα 2,5 χρονων θηλυκη παει κοντα του συχνα αλλα φοβαμαι και τη διωχνω!! μπορει να το σκοτωσει??? τι κακο μπορει να του κανει ??? σιγουρα θα γνωριζετε καποιο σχετικο θεμα εδω σας παρακαλω πειτε μου το λινκ!!!

καλημερα! βρηκα και εγω ενα και ειναι ημερων ακομα κτηνιατρο δε το πηγα (δε παιζουν χρηματα αυτο το διαστημα) εκανα ομως οτι διαβασα εδω αλλα δυο μερες τωρα δεν εχω δει να κανει κακακια ουτε τσισακια.
θα ηθελα και κατι ακομα εχω μια γατα 2,5 χρονων θηλυκη παει κοντα του συχνα αλλα φοβαμαι και τη διωχνω!! μπορει να το σκοτωσει??? τι κακο μπορει να του κανει ??? σιγουρα θα γνωριζετε καποιο σχετικο θεμα εδω σας παρακαλω πειτε μου το λινκ!!!
Καλημερα,καλο μηνα.
Ποσως ημερων ειναι το γατακι;Εχει ανοιξει τα ματια του;Εχειες το ειδικο γαλα;Προσπαθησε με μασαζ οχι μονο στην κοιλιτσα αλλα και στην ευαισθητη περιοχη.Μηπως τα εχει κανει καπου στο κουτι του και δεν τα ειδες;
Οσο για τη γατα σου,αφησε τη να το μυρισει αλλα να την αφηνεις να πλησιαζει μονο οσο εισαι κοντα και σε ετοιμοτητα.Πολλα μπορει να του κανει,ειναι ενας εισβολεας στο χωρο της.

Καλημερα,καλο μηνα.
Ποσως ημερων ειναι το γατακι;Εχει ανοιξει τα ματια του;Εχειες το ειδικο γαλα;Προσπαθησε με μασαζ οχι μονο στην κοιλιτσα αλλα και στην ευαισθητη περιοχη.Μηπως τα εχει κανει καπου στο κουτι του και δεν τα ειδες;
Οσο για τη γατα σου,αφησε τη να το μυρισει αλλα να την αφηνεις να πλησιαζει μονο οσο εισαι κοντα και σε ετοιμοτητα.Πολλα μπορει να του κανει,ειναι ενας εισβολεας στο χωρο της.
ειναι κλειστα τα ματακια του δε ξερω ποσο ημερων ειναι αλλα μαλλον λιγων... κακακια δεν ειδα πουθενα τωρα για τσισακια μαλλον εχει κανει!!
σε ευχαριστω πολυ!! θα προσπαθησω με μασαζ

Γυρω στις δεκα με δωδεκα μερες ανοιγουν τα ματια τους.Πρεπει να του κανεις μασαζ μετα απο καθε γευμα στα γεννητικα οργανα γιατι δεν μπορουν να αφορευσουν μονα τους.

καλημερα!!! εχθες το απογευμα το ταισα πρωτη φορα με ειδικη τροφη!!! (μεχρι τωρα ειχα εβαπορε) και εχθες το βραδυ ... τελικα δεν τα καταφεραμε.... εφυγε το γατακι!!! δε ξερω αλλα μηπως εφταιγε που του αλλαξα γαλατακι??? :hmm: παντως κακακια εκανε με το τροπο που ειπατε!!!
παει το γατακι και δε ξερω γιατι...:(:(:(:(:(

ευχαριστω για την βοηθεια ασχετου αποτελεσματος πραγματικα βοηθησατε πολυ!!!δεν ειχα ιδεα τι να κανω

Το ποσοστο θνησιμοτητας σε τοσο μικρα γατακια,ειδικα αν δεν εχουν προλαβει να θηλασουν,ειναι δυστυχως μεγαλο.Καλο του ταξιδι,κι ενα μεγαλο μπραβο που το φροντισατε.

Με βοηθήσατε πολύ ευχαριστώ.

πρωτη μερα σημερα με την αδεσποτουλα που βρηκα μες στην μεση του δρομου. κοιλια τουμπανο. με λιγο τριψιματακι στο επιμαχο σημειο εγινε πολεμος! ευτυχως ειχα γαντια. αν και ειμαι σκυλο-φιλος. ειπα να την κρατησω. φοβαμαι ομως επειδη λειπω αρκετες ωρες στη δουλεια μη μου παθει τιποτα. μακαρι να αντεξει... τι να πω. πιστευω οι οδηγιες του αρθρου αναφερονται σε ιδανικες συνθηκες. λογικα ομως οτι εχουν και καποια ανθεκτικοτητα στις 3-4 βδομαδες που πρεπει να ειναι η μικρη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aν η γατουλα ειναι ενος μηνα που λες, ειναι πιθανον η φουσκωμενη κοιλιτσα να ειναι απο ενδοπαρασιτα. Ενος μηνα νομιζω εχει πολυ καλες πιθανοτητες να τα καταφερει, αμφιβαλλω αν χρειαζεται βοηθεια για την ουρηση/αφοδευση. Καλο θα ηταν να την πας σε ενα κτηνιατρο να σου την κοιταξει γενικα, να σου βγαλει και ενα βιβλιαριο. Αν δεν θες να την κρατησεις εν τελει, μπορεις να βαλεις εδω μια αγγελιουλα να βρεις γατογονεις. Αλλα να ξερεις, σκυλοφιλος ξε-σκυλοφιλος, μια γατα εχει το τροπο να σε κερδισει ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χρειάζεται βοηθεια για να αφοδευσει, αν και δεν την εχω αφησει μονη της να δω τι κανει (θα δω σημερα). Ο κτηνιατρος φυσικα είναι στο πλανο. Σημερα ή το αργοτερο αυριο θα την παω. σκοπο εχω να την κρατησω, απλα δεν ξερω ποσο κακο θα ηταν για την υγεία της να την ταϊζω το πρωι στις 8:30 και μετά στις 19:30 το απόγευμα που γυρνάω, τωρα που ειναι μικρη. Νερό πίνουν; της έχω αφήσει ενα κεσεδακι με νερό, θα το εντοπίσει; Σήμερα το πρωί την τάϊσα γάλα με το μπιμπερό και πριν λίγο έφαγε και τροφη (φακελάκια για γατάκια). Κάνω ότι μπορώ, ελπίζω να φτάσει...

Αφού τρώει στερεά τροφή, δεν χρειάζεται μπιμπερό.;) Είσαι σίγουρος ότι δεν μπορεί να ουρήσει/αφοδεύσει μόνη της; Επειδή είναι πράγματι μεγάλο το διάστημα που θα λείπεις, μπορείς να της αφήνεις φαγητό σε ένα μπολάκι. Λογικά θα μπορεί να φάει και ξηρά τροφή.

Θα ηθελα να σθμπληρωσω αυτό το πολυ καλο link
https://www.youtube.com/watch?v=OKTR6ciQTwg&feature=channel
εκει θα βρειτε κι αλλα πολυ καλα videakia για μικρα γατακια!!!

και μια απορια βρε παιδια..βοηθεια απο τους παλιους!!!
καθε ποτε περιπου κανοθν κακακια???
καθε φορα που τρωνε πρεπει να κανουν η μπορει να κανουν πχ 3 φορεσ την ημερα???

οχι καθε φορα που τρωνε...μια με 2 φορες την ημερα νομιζω οτι ειναι το φυσιολογικο...τουλαχιστον τοσο βλεπω εγω τα δικα μου...:)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back