Ορφανό

new cat mother

Νεοφερμένο μέλος

Η new cat mother αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Γαλάτιστα (Χαλκιδική). Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Καλημέρα σας.

Βρήκα χθες το πρωί στην αυλή μου ενα νεογέννητο γατάκι.Περίμενα μεχρι το απόγευμα μήπως και εμφανιστεί η μαμα του αλλά τίποτα.Το μάζεψα σπίτι. Επειδή ποτέ δεν είχα γάτα έψαξα στο internet και βρήκα το site σας, το οποίο πραγματικά με βοήθησε πολύ.
Πήγα στον κτηνίατρο,αγόρασα γάλα και μπιμπερό,του έβαλα κουβερτούλα στο καλαθάκι του,του έτριψα την κοιλίτσα για να μπορέσει να ουρήσει και μετά προσπάθησα να το ταϊσω....μάταιος κόπος. Δεν το πίνει με τίποτα το γάλα :(. Φοβάμαι να το πιέσω μην τυχών και το πνίξω. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το ταϊσω ακόμα και όταν μου κάνει το "δύσκολο" ; Καταλαβαίνω ότι πεινάει γιατί κλαίει συνεχώς.
Τι μπορώ να κάνω ;

Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πόσο μικρό είναι; Έχει ανοίξει ματάκια δηλαδή;
Στην αρχή τους κάνει λίγο δύσκολο να δεχτούν την ψευτική θηλη από το μπιμπερό. Θα πρέπει όμως να επιμείνεις! Δεν πρέπει να μείνει νηστικό το μωρό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τι μαρκα ειναι το γαλα? τα δικα μου δεχτικαν μονο αυτο της royal canin....ειναι δυσκολο να τα ταισεις στην αρχη μεχρι να συνηθισουν το μπιπερο...θελει πολλη υπομονη...εγω τους το εβαζα απο τα πλαγια και το πιεζα για να γευτουν το γαλα και με το πρωτο μιαου τους το εβαζα στο στομα μεχρι που εμαθαν:) αλλα προσεχτικα για να μην πνιγουν

Τι γαλα δινεις? πως ειναι το μπιμπερο? για περιεγραψε τι κανει. πχ αν εχει κλειστα δοντακια κα δεν μπαινει τιποτα εινι πιο σοβαρο απο το αν αφηνει να μπει η συρριγγα η το μπιμπερο. Γενικα πολλα αρρωστα αρνουνται την τροφη και δεν επιβιωνουν αλλα και πολλα γατακια που μολις παρατηθηκαν απο τη μαμα γατα τους εχουν δυσκολια να πσαρμοστουν και αυτο μπορε να κανει και βδομαδα. Η μικρη βροχουλα εκανε 4 μερες να δεχτει κανονικο ταισμα τα πιο πολλα τα βγαζε επινε ελαχιστα αλλα ηταν ζεστη και ζωντανοτατη. Τα μικρα κοκκονκια το ιδιο αλλα ειναι ζεστα και συνεργασιμα τωρ μετα απο τρεις μερες τρωνε κανονικα το μπιμπερο τους. Ενω ενα αλλο κρυο και λιγο κατσιασμένο ειχε τα δοντια κλειστα και παρ τη θερμοφορα πεθανε πολύ γρήγορα. Εσυ συνεχιζεις καταναγκαστικο ταισμα παντως

Πρόσεξε επίσης τη θερμοκρασία του γάλακτος (πρέπει να 'ναι στη θερμοκρασία του σώματος), και την τρύπα στη θηλή του μπιμπερό (αν είναι πολύ μικρή ίσως να φράζει από κάποιο κομματάκι σκόνης γάλακτος που δεν διαλύθηκε καλά, αν πάλι είναι πολύ μεγάλη το γατάκι κινδυνεύει να πνιγεί).

Καλό κουράγιο και καλή τύχη! Και πολλά μπράβο!

Λοιπόν, το γατάκι έχει ανοίξει τα ματάκια του και σε μέγεθος είναι όσο είναι ένα ποντίκι...

Το γάλα που μου έδωσε ο κτηνίατρος είναι M&C Wean.UM...Αν δεν ειναι καλό να πάρω κάποιο άλλο.

Μόλις του βάλω τη θηλή στο στόμα αρχίζει να νιαουρίζει και τη σπρώχνει με το πόδι. Το γάλα δεν το πολυκαταπίνει και τρέχει από τα πλάγια,αλλά μάλλον κατάφερα να του δώσω λιγάκι γιατι εδ'ω και αρκετή ώρα δεν κλαίει.

Πόσα ml γάλακτος πρέπει να του δείνω ημερησίως και πόσο συχνά θα πρέπει να το ταϊζώ ;

Πάνω στο κουτί θα πρέπει να αναφέρει την δοσολογία, αναλογα με την ηλικία και το βάρος του.

Γραφει μόνο ότι για γατάκια διαλύουμε σε 250 ml νερο 40 γραμμαρια σκόνης

Διαλυσε ενα κουταλακι του γλυκου σκονη σε 40 ml νερο. Πρέπει να πινει οσο θελει σ'αυτή την ηλικια και να επιμένεις, θα το συνηθισει σιγα σιγα.

τα δικα μου αν θυμαμε καλα επιναν γυρω στα 15 με 20 ml καθε 3 ωρες

Επειδή το έχω ψάξει πολύ το θέμα, με επιτυχίες αλλά και με αποτυχίες :(.. Έχω να σου δώσω τις εξής συμβουλές:

Μερικά μικρά γεννιούντε αδύναμα και ατροφικά (κολλαψαρισμένα όπως τα λένε οι κτηνίατροι) και είναι πολύ δύσκολο να τα κρατήσεις στη ζωή.

Θέλει πολυυυυ υπομονή... Καλύτερα είναι να αρχίσεις με μια πολύ μικρή σύριγγα αν αρνείται να φάει Έστω και με το ζόρι αλλά πολύ προσεχτικά για να μην πνιγεί γιατί έστω και ένα γεύμα είναι πολύ σημαντικό!!

Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο της δυσκιλοιότητας στα πολύ μικρά γατάκια, οπότε αν αρχίσεις με κάποια μάρκα ΜΗΝ την αλλάξεις!! Είναι πολύ ευαίσθητα σε αυτό τον τομέα. Εγώ πάντως έπαιρνα πάντα της Royal Canyn.

Πολύ σημαντικό!! Καλύτερα να βάλεις αντί για νερό χαμομήλι και να φτιάξεις γάλα. Βοηθάει πολύ τα γατάκια στο να κάνουν την ανάγκη τους και στα πονάκια που έχουν στην κοιλίτσα. Η αναλογία της σκόνης με το χαμομήλι, άσχετα με το τι λέει το κουτί πρέπει να είναι 1 μεζούρα σκόνη προς 3 χαμομήλι!

Τάισμα κάθε 2 ώρες ή και νωρίτερα αν έιναι δυνατόν. Ειδίκά αν αρνείτε να φάει συνεχώς απο πάνω του!!

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και οτιδήποτε χρειαστείς επικοινώνησε μαζί μου.. 2 μεγαλώνω αυτό τον καιρό..

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας :)

Ένα δύο πραγματάκια ακόμη...η μικρούλα προς το παρόν έχει κάνει μονο τσίσα και μόνο αφού της τρήψω την κοιλία.Πρέπει να το κάνω συνέχεια αυτό; Έπρεπε να έχει κάνει και κακά; Κι αν δεν κάνει, εγώ τι πρέπει να κάνω...

Όταν φτιάξω το γάλα με το χαμομήλι,δεν τηα ωάλω καθόλου νερό, έτσι;

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας :)

Ένα δύο πραγματάκια ακόμη...η μικρούλα προς το παρόν έχει κάνει μονο τσίσα και μόνο αφού της τρήψω την κοιλία.Πρέπει να το κάνω συνέχεια αυτό; Έπρεπε να έχει κάνει και κακά; Κι αν δεν κάνει, εγώ τι πρέπει να κάνω...

Όταν φτιάξω το γάλα με το χαμομήλι,δεν τηα ωάλω καθόλου νερό, έτσι;

Μην την τριβεις συνέχεια γιατί θα ερεθιστει το δέρμα και μπορει να κάνει πληγη. Πριν και μετά απο κάθε τάισμα ειναι αρκετό. Σ'αυτη την ηλικια δεν ενεργουνται καθε μέρα και το χαμομηλι σιγουρα θα βοηθησει. Ναι, μη βάλεις καθολου νερο.

Καλημέρα σας και πάλι...
'Εχω σχετικά σημειώσει κάποια πρόοδο με το τάισμα,τρώει περίπου 8 με 9 ml κάθε φορά.Τα 4-5 μόνο του,τα υπόλοιπα με το ζόρι.Κι ενώ καταλαβαίνω ότι δεν πεινάει,κλαίει συνεχώς...
Μήπως δεν κάνω κάτι σωστά ή απλά του λείπει η μαμά του;

Ένα καλό "υποκατάστατο μαμάς" που πιάνει σε πολλά γατάκια είναι μια θερμοφόρα ή ένα δοχείο γεμάτο με ζεστό νερό, κλεισμένο πολύ καλά και τυλιγμένο με ένα παλιό πουλόβερ, μια πετσέτα ή μια κάλτσα. Συνήθως τα γατάκια κουρνιάζουν πάνω του και ηρεμούν.
Δοκίμασέ το, ελπίζω να του αρέσει.:)

Συνήθως τα μωρά αν είναι φαγωμένα ,έχουν ενεργηθεί και είναι ξεστά και στεγνά δεν γκρινιάζουν πριν από 2-3 ώρες. Οπωσδήποτε θερμοφόρα και για το καθάρισμα βοηθάνε τα μωρομαντηλα που δεν έχουν άρωμα .Εγώ χρησιμοποιώ pampers sensitive. :)

Ευχαριστώ πολύ :)
Πάω να πάρω θερμοφόρα!!!

Κάτι δεν κάνω σωστά...και με τη θερμοφόρα κλαίει :(

ποσο εχει φαει? εχει ενεργηθει κοθολου?

Κακά του έκανε χτες το πρωί. Το έχω ταϊσει 4 φορ΄ς από το πρωί και έχει πιεί συνολικά 40 ml γάλα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back