Οστεομυελίτιδα

Gina22

Νεοφερμένο μέλος

Η Gina22 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα την εμπειρία σας από τη μόλυνση της οστεομυελίτιδας ή τη δική σας γνώμη. Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένη γιατί ο γάτος μου έχει μολυνθεί το ποδαράκι του από αυτήν και μας είπαν οι κτηνίατροι πως φοβούνται τον ακρωτηριασμό. Και ενώ πρίν 2 μέρες ήταν επιτυχής η εγχείρηση αρθρόδεσης που έγινε στον γατούλη μου, γιατί είχε πάθει πολύ άσχημη εξάρθρωση και σπάσιμο των τενόντων του δεξιού ποδιού, 2 μέρες μετά βλέπουμε πύον από την τομή που είναι κακό σημάδι όπως είπαν οι κτηνίατροι και πως αν συνεχιστεί μέχρι δευτέρα θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα και θα πρέπει να κινηθούμε στον ακρωτηριασμό. Είμαι τρελαμένη και φοβάμαι πάρα πολύ την εξέλιξη των επόμενων ημερών... Θα χαιρόμουν να διαβάσω τα σχόλια σας, που θα μου ήταν πολύ σημαντικά έστω και για παρηγοριά...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν παιρνει καποια αντιβιωση; Συνηθως παιρνουν δειγμα κατα την επεμβαση και κανουν καλλιεργεια για να βρουν το καταλληλο φαρμακο για την αντιβιωση. Καποιες φορες, γινεται και ιστολογικη εξεταση, γιαυτο το ξερω εγω, δουλευα σε παθολογοανατομικο ιατρειο.
Προσωπικα δεν εχω εμπειρια απο την οστεομυελιτιδα αλλα βρηκα ενα αρθρο για αυτην. Αν θελεις ριξε μια ματια. https://www.vethospital.gr/osteomielitida.htm

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα Βάσω! Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου. Παίρνει σχεδόν μια βδομάδα την Antirobe, γιατί πριν την εγχείρηση είχε ήδη φανεί η ύπαρξη οστεομυελίτιδας, αλλά ιστολογικές εξετάσεις δεν του έκανε ο κτηνίατρος από όσο γνωρίζω. Από σήμερα ξεκίνησε και την Ceclor, μήπως και αντιμετωπίσει τη μόλυνση. Το site αυτό το είχα βρει και εγώ και αναφέρει πως σε πολύ σοβαρά περιστατικά γίνεται όντως ο ακρωτηριασμός.. ειλικρινά δεν ξέρω, έχω ανησυχήσει πάρα πολύ και τρέμω για τον γατούλη μου και μακάρι να είναι καλή η έκβαση του θέματος...

Το ευχομαι και εγω μαζι σου φιλη μου. Η αντιβιωση απ' οτι ξερω για αυτες τις περιπτωσεις, κραταει 4- 6 εβδομαδες, αρα ειναι νωρις ακομη για να πουμε θετικα τι θα γινει. Οτι και να γινει ομως, ειμαι σιγουρη οτι ο γατουλης σας θα εχει ολη την αγαπη και την φροντιδα που χρειαζεται.

Και εγώ κάτι τέτοιο ήξερα, αλλά οι κτηνίατροι από τώρα μου λένε πως φοβούνται για τα χειρότερα.. δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει πως βιάζονται στο να αποφανθούν ή πως θα πρέπει πράγματι να βιαστούμε για να μη χειροτερέψει η μόλυνση. Φοβάμαι τι θα ακούσω τις επόμενες ώρες. Σίγουρα φίλη μου Βάσω ο Μπομπιρούλης θα έχει κάθε φροντίδα και αγάπη, όπως είχε πάντοτε. Όμως με στεναχωρεί πάρα πολύ η ιδέα και μόνο πως θα ταλαιπωρηθεί και άλλο ο μικρός μου... Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου !

Πολυ κριμα...ευχομαι να πανε ολα καλα!!!:)

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Κατερίνα! Από το στόμα σου και στου Θεού τ'αφτί.. Σήμερα πήγαμε για καθαρισμό της πληγής και ήταν λιγότερο το πύον. Μακάρι αυτό να είναι καλό σημάδι........

Μα και βεβαια ειναι καλο σημαδι το οτι ειχε λιγωτερο πυον. Να δεις που θα πανε ολα καλα. Ο κτηνιατρος ειπε τιποτα σημερα;
Αληθεια ο γατουλης ειναι αυτος ο ασπρος στο avatar και την υπογραφη; Ειναι κουκλακι!!!

Gina22, δεν έχω κάποια εμπειρία σχετικά, αλλά εύχομαι από καρδιάς όλα να πάνε καλά με τον γατούλη σου!!

Καλημέρα κορίτσια! Ναι, η κτηνίατρος μας είπε πως φαίνεται καλύτερα το ποδαράκι και πως αν συνεχίσει έτσι ίσως κόψουμε τις καθημερινές πλύσεις.. Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ επιφυλακτική, γιατί και την προηγούμενη φορά που θεωρούταν πως είχε ξεφύγει τον κίνδυνο του ακρωτηριασμού στα σίγουρα, μετά από 2 μέρες ακούσαμε πως υπάρχει ο ίδιος κίνδυνος... Πάντως σήμερα, από την ώρα που ξύπνησε έχει ζωηρέψει πολύ και έχει όρεξη για βόλτες (βλέπετε είναι περιορισμένος στο κουτί μεταφοράς για να μην πολυκουνάει το πόδι), αλλά δεν πρέπει ακόμη. Το άγχος των επόμενων ημερών με έχει σκάσει..
Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας, μακάρι να πάνε όλα καλά όπως μας εύχεστε και εσεις! Βάσω αυτός είναι, ναι, μόνο που η φωτογραφία λήφθηκε πριν ένα χρόνο. Θα ανεβάσω φωτογραφία όπως είναι τώρα ο Μπομπιρούλης για να τον δείτε αν θέλετε. Εύχομαι τα γατάκια σας να είναι πάντα γεμάτα υγεία και χαρά!!

Μακάρι να πάνε όλα καλά, Τζίνα! :D
Είναι θετικό που υπάρχουν ευχάριστα σημάδια, μακάρι να συνεχίσει έτσι! :)

Ειναι κουκλος!!! Εχω και μια ιδιαιτερη αδυναμια και στα λευκα γατια. Οσον αφορα τους γιατρους, ειναι παντα επιφυλακτικοι στις δηλωσεις τους για να ειναι καλυμενοι αν κατι παει στραβα. Το οτι ειναι πιο ζωηρος, ειναι καλο σημαδι, δειχνει οτι τα λευκα του εχουν υποχωρησει και γι' αυτο και η ζωηραδα.
Εσυ κοιτα να τον κρατας περιορισμενο αφου δεν πρεπει να κινει το ποδι και να το κουραζει και να εισαι αισιοδοξη. Σας σκεφτομαι συνεχεια.

Καλησπέρα παιδιά! Συγνώμη που δε σας απάντησα εχθές, αλλά είχαμε καλεσμένους και ταυτόχρονα είχα δουλίτσα με τον Μπομπιρούλη. Μόλις είδα τα μηνύματα σας και με συγκίνησαν πολύ. Να'σαστε καλά για τις όμορφες ευχές σας.
Βάσω μου, και εγώ αυτό θέλω να πιστεύω, πως οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί και δικαιολογημένα γιατί πολλά έχουν δεί τα μάτια τους.
Σήμερα είναι σημαντική μέρα για τον Μπόμπιρα γιατί θα επικοινωνήσουμε με τον κτηνίατρο ορθοπεδικό-χειρούργο που τον χειρούργησε και θα μας πει πως να κινηθούμε. Στη σημερινή επίσκεψη στην κτηνίατρο πάντως, ενώ το πύον πάει καλύτερα όπως μας είπε, επειδή κατά την μεταφορά του στη γιατρό η πληγή του άνοιξε πολύ και έτρεχε αρκετό αίμα, μας είπε πως είναι σημαντικό να κλείσει η πληγή (κάποια απότομη κίνηση έκανε το ατιμάκι μου και ανησύχησα με τόσο αίμα ). Ουφφφφ... και το άγχος κορυφώνεται...
Βάσω, θα χαιρόμουν πολύ να δω κάποια στιγμή και τα δικά σου κουκλιά :)
Ελπίζω εσείς και τα γατάκια σας να περάσετε ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο!! :D

Χαιρομαι που παει καλυτερα με το πυον. Αντε να δουμε αν θα κλεισει γρηγορα και η πληγη του και τι θα πει και ο χειρουργος. Positive thinking πανω απ' ολα.
Αν θες να δεις τα δικα μου, η μαλλον το δικο μου, γιατι του μικρου δεν εχω ανεβασει ακομη φωτογραφιες του, δες εδω. https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=117280&page=6

Αυτό το "possitive thinking" είναι η λέξη κλειδί Βάσω μου και η αλήθεια πως μου δίνετε πολύ αισιοδοξία και κουράγιο στο site!
Πω πω!! Τι κούκλα είναι αυτή καλέ!! Να τη χαίρεστε!!Είναι και της αναρρίχησης :D Πόσο χρονών είναι ?

Αυτό το "possitive thinking" είναι η λέξη κλειδί Βάσω μου και η αλήθεια πως μου δίνετε πολύ αισιοδοξία και κουράγιο στο site!
Πω πω!! Τι κούκλα είναι αυτή καλέ!! Να τη χαίρεστε!!Είναι και της αναρρίχησης :D Πόσο χρονών είναι ?
Εκλεισε τα 16 τον περασμενο μηνα.

Φτου φτου μην την ματιάσω!! :P Φαντάσου πόσο φροντίδα παίρνει αυτή η γατούλα !! Εύχομαι να τη χαρείται και να σας χαρεί πολλά χρόνια ακόμα και να είναι πάντα χαρούμενη και υγιής :)

Η καλυτερη ευχη. :yahoo:

Χιχι! Δώσε της τα φιλιά μου!!

Gina22 μου, πως είναι ο γατούλης; Τι σας είπε ο κτηνίατρος/ορθοπεδικός;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back