Οστεομυελίτιδα

Καλησπέρα φίλη μου Ριάνα! Τρέχει ακόμα αιματάκι από το πρωί, χωρίς πύον από όσο διακρίνω. Σήμερα δεν πατάει καθόλου το ποδαράκι του και με έχει ανησυχήσει πολύ αυτό. Μάλλον τον πονάει αρκετά. Ξαφνικά είναι και λίγο υποτονικός σήμερα, ίσως λόγω της πληγής που άνοιξε, ίσως επειδή λόγω του καιρού δεν μπόρεσα να τον βγάλω λίγο έξω στον ήλιο που του αρέσει πολύ.. Μακάρι να είναι περαστικά όλα αυτά... μακάρι! Πάντως ακόμη περιμένω ενημέρωση από τον γιατρό και από όσο καταλαβαίνω θα μου τα πούνε αύριο από κοντά :/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξερεις τι πρέπει να έγινε; Αυτός θα αισθάνθηκε καλύτερα, κινήθηκε κι άνοιξε η πληγή. Το ότι δεν έχει πύον είναι πολύ θετικό!! Αν και πιστεύω ότι πρέπει να ρωτήσεις τον γιατρό για πόσο ακόμα θα πρέπει να μείνει περιορισμένος, ακόμη κι αν ο ίδιος αισθάνεται καλύτερα και θέλει να κινηθεί, μέχρι να επουλωθεί εντελώς η πληγή. Ειλικρινά εύχομαι τα καλύτερα και περιμένουμε ενημέρωση :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ! Έχω και σκοπό να του αγοράσω ένα διπλό σε μέγεθος κουτί μεταφοράς για να είναι πιο άνετα. Αλλά ακόμη δεν νομίζω πως κάνει γιατί η κτηνίατρος είχε πει πως ακόμα πρέπει να κάτσει περιορισμένος. Όπως το λες, θέλω να το ρωτήσω πιο αναλυτικά αυτό γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίζει και να κινείται με το σαμαράκι που μας έδωσε ο χειρούργος-ορθοπεδικός. Σίγουρα αυτό που λες θα έγινε και την "πάτησε" το καημένο. Μόλις με ενημερώσει ο γιατρός θα σας στείλω για νεότερα. Σας είμαι ευγνώμων για τη συμπαράσταση σας :-)

Καλημέρα. Έχω άσχημα νέα.. Είμαι να τρελαθώ... Τον πήγα σήμερα στην κτηνίατρο και της είπα πως έχω δει κάτι άσπρο στην πληγή του και αφού της το είπα το κοίταξε για 2η φορά και είδε πως είναι οστό πεταγμένο. Μας έκλεισε επείγον ραντεβού αύριο με τον άλλο κτηνίατρο. Και εδώ χρειάζομαι τις εμπειρίες ή όσα έχετε ακούσει για την αρθρόδεση. Όταν γίνεται αρθρόδεση δεν πρέπει να μπεί και σε νάρθηκα το πόδι; Γιατί ο κ-ορθοπεδικός έλεγε πως κανονικά έτσι θα το έκανε αλλά πήγε καλά το χειρουργείο και δε θα του βάλω. Δεν καταλαβαίνω... Και τώρα τι είναι πάλι αυτό; εξαρθρώθηκε το ποδαράκι του; η κτηνίατρος δεν ξέρει και θα το δει αύριο ο κ-ορθοπεδικός που θα του κάνει ακτινογραφία. Γιατί τόσες επιπλοκές; Γιατί; :(

Gina μου λυπαμαι πολυ για τα δυσαρεστα νεα σου. Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ιδεα απο αρθροδεση, δεν μου εχει τυχει. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειπε ο ορθοπεδικος οτι θα του βαλει ναρθηκα και μετα ειπε οτι δεν χρειαζεται. Μηπως να πηγαινες και πουθενα αλλου.
Βεβαια υπαρχει πιθανοτητα να πηγαινε καλα οπως ειχε πει ο γιατρος και να εκανε καποια κινηση και να εφυγε το κοκκαλο απο τη θεση του. Κατσε να δεις τι θα σου πουν αυριο με την ακτινογραφια και αν τα νεα ειναι ασχημα, η περιεργα, εγω θα σου ελεγα να πηγαινες τον γατουλη και σε καποιο αλλο κτηνιατρειο, να δεις τι θα σου πουν κι εκει. Μαζι με ολες τις εξετασεις του εννοειται, μην χρειαστει να τα κανεις ολα απο την αρχη.

Βάσω μου καλησπέρα. Να΄σαι καλά που συμπάσχεις μαζί μου. Τα ίδια ακριβώς έχω σκεφτεί και εγώ να κάνω, αλλά δεν έχω ιδέα που αλλού μπορώ να απευθυνθώ γιατί δεν ξέρω κάποιο καλό κτηνίατρο που να αναλαμβάνει τέτοιου είδους ορθοπεδικά-χειρουργικά περιστατικά (και τον συγκεκριμένο μου τον συνέστησε η κτηνίατρος που τον πηγαίνω). Και εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί δεν του έβαλε τον νάρθηκα, εφόσον ήταν δύσκολη η επέμβαση. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και εγώ... Ακόμα και οι πλύσεις του έκαναν κακό πιστεύω ότι του έκανε, ώστε να ματώνει συνέχεια η πληγή και να ανοίγει όλο και περισσότερο. Μακάρι να βρεθεί η σωστή λύση, μακάρι να μην τυρρανιέται άλλο ο Μπομπιράς μου. Σκέφτομαι που θα πρέπει αύριο και πάλι να τον ναρκώσουν για να του κάνουν τις ακτινογραφίες και πονάει η καρδιά μου...

Απ' οτι βλεπω εισαι Πειραια. Η δικη μου η κτηνιατρος ειναι Νικαια, εχει μεγαλο και πληρως εξοπλισμενο κτηνιατρειο, θελεις να ρωτησω αν εχουν πειρα και αν αναλαμβανουν τετοια περιστατικα;

Είναι καλή; εάν σου είναι εύκολο να ρωτήσεις θα ήταν πολύ καλά... εάν σε βάζω σε κόπο όμως δώσε μου το τηλ. της να της τηλεφωνήσω εγώ. Σε ευχαριστώ πολύ που το σκέφτηκες!

Σου στελνω PM με το τηλεφωνο και τα στοιχεια της, μου λες εσυ τι προτιμας. Να την παρω εγω, η να την παρεις εσυ και να της πεις οτι παιρνεις εκ μερους μου.

Εάν πιστεύεις πως έχεις κάποια οικειότητα να ρωτήσεις και δε βάζω σε κόπο να της τηλεφωνήσει,ς πάρε την. Αλλιώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, της τηλεφωνώ εγώ!

Λοιπον, τηλεφωνησα και μου ειπε οτι εχει εμπειρια απο ορθοπεδικα περιστατικα και απο οστεομυελιτιδα συγκεκριμενα. Μου ειπε αν θες μια δευτερη γνωμη, περιμενε να κανεις την ακτινογραφια αυριο, για να την εχεις κι αυτη μαζι και να μην χρειαστεις καινουργιες εξετασεις και σου στοιχισει ο κουκος αηδονι και οποτε θες παρε τηλεφωνο να κλεισεις ραντεβου και να τον πας να τον δει. Σου εχω στειλει τα στοιχεια του κτηνιατρειου με PM.
Υ.Γ. Να σου πω κιολας, μου ειπε πως η παθηση αυτη στη γατα και στο σκυλο ειναι ασχημη.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον κόπο σου φίλη μου Βάσω. Η οστεομυελίτιδα πρέπει να έχει αποφευχθεί, ή να έχει περιοριστεί γιατί δεν υπάρχει πύον πλέον (έτσι μου είπαν τουλάχιστον). Η δυσκολία του περιστατικού, από όσο ξέρω, είναι να βρεθεί λύση με την εξάρθρωση και να μην υποτροπιάσει η μόλυνση, εφόσον είναι πάλι ανοιχτή η πληγή και είναι έξω το οστό. Αύριο, θα βγάλουμε οπότε τις ακτινογραφίες και ανάλογα με το τι θα έχει ειπωθεί, θα επικοινωνήσω με την κτηνίατρο. Μακάρι να πάνε καλά τα πράγματα γιατί άρχισα να χάνω το κουράγιο μου μετά τα σημερινά...
Δώσε τα χαιρετίσματά μου στην Τασούλα σου!

Μη χανεις το κουραγιο σου, αυτο μας κραταει και να εισαι ψυχραιμη γιατι τα γατια το αισθανονται και ανταποκρινονται αναλογα. Ευχομαι ολα να πανε καλα.

Θα κάνω ο,τι καλύτερο μπορώ Βάσω μου, γιατί και ο καημενούλης μου ταλαιπωρείται πολύ. Ευχαριστούμε για την ευχή σου... και λέω πάλι.. μακάρι! Θα σας στείλω για νεότερα.

Gina 22 μου, εύχομαι όλα να πάνε καλά!! Περαστικά σας και περιμένουμε νεότερα

Να'σαι καλά γλυκιά μου! Προσπαθώ και εγώ να ελπίζω στο καλύτερο. Θα σας στείλω μόλις επιστρέψουμε για νεότερα.

Παιδιά καλησπέρα!! Πήγαμε τον γατούλη μου σήμερα και μόλις είδε το πόδι του ο γιατρός φώναζε και απορούσε τι λάθος είχε γίνει... το πόδι είχε εξαρθρωθεί και πάλι! Είχε χαλάσει τόσο η εγχείρηση που όπως είπε έμοιαζε λες και δε διορθώθηκε ποτέ. Εγώ όμως τον είχα όλες τις μέρες στη δέουσα ακινησία και δεν έκανε κάποια έντονη κίνηση. Η μόνη κίνηση που ίσως έκανε και ευθύνεται είναι πιθανώς να χτύπησε το πόδι του μέσα στο κουτί μεταφοράς. Του είπαμε πως θα έπρεπε να είχε μπει νάρθηκας για να έχουμε γλυτώσει αυτή την περίπτωση και εκτός αυτού προσωπικά κρατάω επιφυλάξεις για την εργασία που έγινε κατά την εγχείρηση. Το πρωί λοιπόν ο γατούλης μου χειρουργήθηκε ξανά από την αρχή και μου είπαν πως πήγε καλά και πως μπήκε νάρθηκας (καιρός ήταν). Αύριο μου είπαν να πάω να τον πάρω το πρωί και πως θα τα πούμε από κοντά για το πώς θα επιμεληθούμε το ποδαράκι και για τις απαραίτητες επισκέψεις που θα πρέπει να γίνουν. Δε θέλω να σκέφτομαι άλλο τα λάθη που έγιναν (γιατί σιχίζομαι και στεναχωριέμαι, ειδικά όταν σκέφτομαι τα πόσα έχει περάσει το αγοράκι μου) αλλά θέλω μόνο να ελπίζω και να σκέφτομαι πως αυτή τη φορά πήγαν όλα καλά και πως δε θα ταλαιπωρηθεί άλλο ο μικρούλης μας!

Τι στην ευχη ρε παιδι μου, κανανε στην πρωτη επεμβαση; Δεν ξερω τι να πω, για την ταλαιπωρια που εχει τραβηξει αυτο το ζωντανο.
Ευχομαι αυτη τη φορα να γιναν ολα σωστα και να γινει καλα το καημενο και να ειναι το τελευταιο ασχημο πραγμα που του συμβαινει.

Μακάρι να ήξερα τι είχαν κάνει τόσο στην πρώτη όσο και τώρα τι έκαναν. Ελπίζω όμως για το καλύτερο, γιατί πιστεύω πως δεν αξίζει άλλη ταλαιπωρία ο γατούλης μου, όπως και κανένα ζωάκι. Αυτό εύχομαι και εγώ Βάσω μου και ελπίζω να εισακουστούν οι ευχές μας! :)

Μακάρι να ήξερα τι είχαν κάνει τόσο στην πρώτη όσο και τώρα τι έκαναν. Ελπίζω όμως για το καλύτερο, γιατί πιστεύω πως δεν αξίζει άλλη ταλαιπωρία ο γατούλης μου, όπως και κανένα ζωάκι. Αυτό εύχομαι και εγώ Βάσω μου και ελπίζω να εισακουστούν οι ευχές μας! :)
Αμην Παναγια μου κι αλλο κακο να μη το βρει αυτο το πλασματακι. Δωσε του, οταν θα το δεις, φιλακια πολλα απο μενα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back