Ουρολοίμωξη

Καλημέρα σε όλους τους Γατογονείς.
Δίνω στον sheakespeare (είναι 18 μηνών) Acana και είμουν πολύ ευχαριστημένος, το ίδιο κ' αυτός.
Την έτρωγε μετά μανίας. Απο προχθές έχει ουρολοίμωξη και η γιατρός του, μου είπε αυστηρά να σταματήσω την Acana.
Μου πρότεινε hills c/d.
Δίνει κάποιος στη γάτα του τη συγκεκριμένη τροφή?
Είμαι καταμπερδεμένος, τι να δώσω στο αγοράκι μου??

του αγόρασα τελικά royal canin urinary s/o, και ο γατοθεός βοηθός:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι;

Συνήθως προτείνουν τροφές ειδικές για το ουροποιητικό όταν ο γάτος έχει κρυστάλλους στα ούρα του, κινδυνεύει με έμφραξη ουρήθρας κλπ. Δε βρίσκω τον λόγο σε λοίμωξη να σου δώσει κλινική τροφή για ουροποιητικό, εκτός κι αν είναι συνδυασμός των δύο, αλλά βέβαια και γιατρός δεν είμαι. Εμείς από τότε που είχε ο γάτος μου κρυσταλλουρία του δίνουμε αποκλειστικά πλέον ειδική κλινική τροφή (της royal canin την αντίστοιχη) και μάλλον θα τη δίνουμε εφ' όρου ζωής.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ουρολογικό Σύνδρομο της Γάτας (FUS)

καλησπερα. ουρολοιμωξη απλως ή ουρολιθιαση σ ειπε? γτ εχει διαφορα. ουρολοιμωξεις μπορει να ειναι κατι απλο, κι ο δικος μ ειχε παθει κ το ξεπερασε.
γενικα ξερω πως οσο καλη κι αν ειναι η ξηρη τροφη δεν πρεπει να τη δινουμε αποκλειστικα, δλδ να δινουμε και κονσερβες ειδικα στα αρσενικα π εχουν ευαισθητο ουροποιητικο.
δεν εχω προσεξει τι ποσοστα μαγνησιου κλπ εχει η ακανα αλλα κ μια φιλη π ειχε γατο με ουρολιθιαση κι ετρωγε αντιστοιχα τροφη grain free την σταματησαν.
αν εμπιστευεσαι το γιατρο ισως εχει δικιο...τι να πω...ας πει και καποιος που τη δινει σε αρσενικο κ ξερει καλυτερα

υ.γ. η χιλς εχω την εντυπωση ειναι καλυτερη ποιοτικα απο τη ρογιαλ.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα μας, αντικατάστησε κι ένα γεύμα με λίγη κονσερβούλα (η ξηρή τροφή γενικά σε τέτοιες καταστάσεις δεν βοηθάει) και καθόλου γάλα (αν του δίνεις).
Περαστικά στο γατούλη και γρήγορα:flowers:

Σας ευχαριστώ θερμά όλους!
Κάνω έναν δεν τον εξέταση η γιατρός, της περιέγραψα το πρόβλημα, ότι ήταν ανήσυχος και ότι πήγαινε πολύ συχνά τουαλέτα, και τέλος ότι παρατήρησα να αφήνουν τα ούρα του μια ροζ απόχρωση στο τέλος. Μου είπε ότι είναι ουρολοίμωξη.

Συνεχίζουμε να τρώμε την νέα τροφή και βλέπουμε...

Ευχαριστώ πολύ!
Και γω θα συνεχίσω έτσι και βλέπουμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν βγάζει κανείς εύκολα άκρη με τις τροφές.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back