Ατσίδας
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
manosandr
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα Κοραλλία,
είναι φυσικό να είσαι ανήσυχη όπως ήμουν και εγώ, όμως ο Λαέρτης μου εξακολουθεί, από το Σεπτέμβρη που χειρουργήθηκε, να είναι περδίκι και από τσισάκια ... άλλο τίποτα, το ίδιο εύχομαι και για τον Όλιβερ!!
Θα χρειαστεί να τον φροντίσεις λίγο μετά το χειρουργείο αλλά το αποτέλεσμα θα ανταμείψει και εσένα και εκείνον.
Πολλές πολλές ευχές για τα καλύτερα αποτελέσματα!
Γεια σας,
Ο γάτος μας ο Σπίθας, ο οποίος σύντομα γίνεται 4 ετών, ήταν ένας πολύ δραστήριος, αν και στειρωμένος γάτος. Τον Απρίλιο όμως άρχισε ξαφνικά να διαμαρτύρεται και να μην μπορεί να ουρήσει. Τον πήγαμε στον κτηνίατρο και του έβαλε αμέσως καθετήρα, του έκανε πλύσεις στην ουρήθρα και μας έδωσε ειδική τροφή. Για 1,5 περίπου μήνα ο Σπίθας έδειχνε περίφημα, αλλά μετά έδειχνε να πονάει όταν ουρούσε. Του δώσαμε αντιβίωση για 1 εβδομάδα (κατόπιν υπόδειξης του κτηνιάτρου) και πάλι φάνηκε να πηγαίνει λίγο καλύτερα. Μέχρι που το Σάββατο άρχισε να φωνάζει από πόνο και δεν μπορούσε καθόλου να ουρήσει. Τον πήγαμε στον κτηνίατρο, ο οποίος είπε ότι είχε φράξει πάλι και του έβαλε καθετήρα. Αυτή τη φορά τα ούρα που έβγαλε ήταν πολύ κόκκινα, σαν αίμα. Μας είπε ότι είχε πάθει οξεία κυστίτιδα.
Όταν ρωτήσαμε γιατί το ξαναέπαθε, ενώ του δώσαμε αντιβίωση και την ειδική τροφή, μας είπε ότι είναι θέμα κληρονομικότητας και ότι αν συνεχίσει να το παθαίνει ίσως θα πρέπει να σκεφθούμε την ευθανασία. Αυτό μας πανικόβαλε και αρχίσαμε να ψάχνουμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Σε αυτό το θέμα είδα ότι αναφέρεστε σε κάποιου είδους εγχείρηση. Τι εγχείρηση είναι αυτή και πόσο επικίνδυνη είναι; Με αυτή γίνεται καθαρισμός ή δημιουργία άλλης ουρήθρας;;; Γιατί ο γιατρός μας δεν πρότεινε την εγχείριση;
Οποιαδήποτε συμβουλή σας θα είναι πολύτιμη για εμάς......
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
manosandr
Νεοφερμένο μέλος
@manosandr: η ειδική τροφή ήταν κροκέτες;
Ναι, του δίνουμε την Prescription Diet της Hills. Πάντα φοβόμουν ότι οι κονσέρβες δεν θα ήταν ό,τι καλύτερο, γιατί το κρέας που χρησιμοποιούν είναι αυτό που περισσεύει. Αλλά εδώ είδα ότι έστω κι αυτό το κρέας μάλλον θα ήταν πιο ωφέλιμο για τον γατούλη μας από τις κροκέτες.....
Θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος που έχει αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο, με ενημέρωνε τι είδους εγχείρηση μπορεί να γίνει για να ανακουφίσουμε λιγάκι τον Σπίθα μας...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αν θελεις στειλε της και εσυ πμ...

manosandr
Νεοφερμένο μέλος
Εχω στειλει πμ στην elion,που εχει εγχειριστει ο γατος της..και εχει πολυ μεγαλη πειρα απο αυτην την αρρωστια,και της εχω γραψει να σου απαντησει,να πει μαλιστα και τον γιατρο της ..που εκανε την εγχειρηση.Μακαρι να μπει συντομα..Παντως πρεπει οπωσδηποτε να πας σε αλλον κτηνιατρο..που να ξερεις οτι αναλαμβανει να κανει αυτην την εγχειρηση..,διοτι ας μην γελιομαστε..καποιοι κτηνιατροι..απλα δεν το κανουν,και θεωρουν πιο ευκολη την ευθανασια,λογω ανικανοτητας βασικα..γιατι ειναι λεπτη εγχειρηση..αν και πρωτη φορα ακουω για ευθανασια σε αυτην την παθηση.
Αν θελεις στειλε της και εσυ πμ...![]()
Σ΄ευχαριστώ πολύ!
Έστειλα ήδη pm στην elion και περιμένω να το δει.
Σίγουρα θα συμβουλευθώ κι άλλο κτηνίατρω.
Και πάλι ευχαριστώ...
manosandr
Νεοφερμένο μέλος
Elion
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν σκέψου ότι είχε καθετήρα, είναι λερωμένος, νιώθει άσχημα και βρώμικος.
Θίξε το θέμα του χειρουργείου στον γιατρό να δεις τι θα σου πει. Πιθανόν να σου μιλήσει για ακράτεια μετά το χειρουργείο, αλλαγές συμπεριφοράς κλπ
Τίποτα από όλα αυτά δε είναι σίγουρα, ο δικός μου γάτος άλλαξε προς το καλύτερο συμπεριφορά και δεν παρουσίασε ίχνος ακράτειας ούτε τις πρώτες μέρες.
Προτείνω να πας και σε δεύτερο κτηνίατρο αν σου μιλήσει πάλι για ευθανασία αυτός, πολλοί γιατροί το προτείνουν γιατί έχουν συνηθίσει αυτές τις καταστάσεις και θεωρουν υπερβολές όσα κάνουμε για τα ζώα μας, εμείς όμως μέχρι που θα φτάναμε για να τα σώσουμε;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
...δεν ξερω,εγω δεν θα εχανα αλλο χρονο με τον ιδιο γιατρο.
Elion
Νεοφερμένο μέλος
manosandr
Νεοφερμένο μέλος
Σήμερα πήγαμε τον Σπίθα σε άλλο κτηνίατρο για μια δεύτερη γνώμη. Μας είπε ότι το γατί είναι σοβαρά αφυδατωμένο και του έβαλε ορό για καμιά ώρα. Μετά ο Σπίθας ζωήρεψε λίγο και πέταξε τις βελόνες και τα σωληνάκια από πάνω του...

Ο γιατρός μας είπε ότι στην παρούσα φάση, εφόσον ουρεί κανονικά, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αφυδάτωση και μετά βλέπουμε και την ουρολιθίαση. Μας έδωσε και μια κονσέρβα recovery που όντως του προξένησε κάποιο ενδιαφέρον.
Αύριο θα τον ξαναπάμε για ορό. Ας ευχηθούμε να αναρρώσει, γιατί έχει μαυρίσει η ψυχή μας να τον βλέπουμε έτσι μαραζωμένο...
Ίσως όντως σε κάποιους να φαίνονται υπερβολικά όσα κάνουμε για τα ζώα μας, αλλά εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να μην προσπαθήσουμε έστω να τα βοηθήσουμε.....
Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ και θα σας κρατώ ενήμερους!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εφαγε καθολου ο ερμος;

ΥΓ...σε κανεναν απο εδω(μονιμο θαμμωνα τουλαχιστον)..δεν φαινονται υπερβολικα,... αυτα που κανεις..πιστεψε με...

Ατσίδας
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πώς τον είδες τον γιατρό. Δεν έδειξε πως νοιάζεται? Πως το νιώθεις?Εμένα από αυτά τα λίγα που περιέγραψες μου φάνηκε καλός. Ειδικά μια που ο Σπίθας συνήλθε κάπως. Να ξαναπάτε αύριο!
Κι όσο γι αυτά που κάνετε δεν μας φαίνονται υπερβολικά. Εγώ όταν έτρεχα τα δικά μου ή αδέσποτα υπήρχε κόσμος που με έλεγε υπερβολική κι ότι ζώα είναι, πως κάνω έτσι. Δεν τους κακίζω, προφανώς δεν έχουν ζώα γι αυτό και δεν καταλαβαίνουν.
Χαιρόμαστε που σας έχουμε στην παρέα μας. Περιμένουμε νέα σας.
Elion
Νεοφερμένο μέλος

καλή ανάρρωση!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
manosandr
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν, ο Σπίθας είναι αρκετά καλύτερα πλέον. Κάνει μικρές βόλτες, τρώει (λίγο όμως) και ουρεί χωρίς πρόβλημα.
Το βασικότερο πρόβλημα πλέον (για εμάς) είναι ότι ουρεί σε απρόβλεπτο χρόνο και τόπο. Ενώ πάει στην άμμο του, μπορεί να ουρήσει και πάνω στον καναπέ που είναι ξαπλωμένος. Χτες ήταν μαζί μας πάνω στο κρεβάτι και ξαφνικά... νιώσαμε μια υγρασία...

Ελπίζω με την αντιβίωση και με την πάροδο του χρόνου να βελτιωθεί κι αυτό.
Σας χαιρετώ!
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
κατερινα _mich
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
καλημερα!!!εχω ενα γατο στειρωμενο εδω και 2 μηνες.4 μερες μερεσ ο γατουλης μου δεν τρωει!!επαθε εμφραξη η ουρηθρα του.το πηγα στο κτηνιατρο το εκανε πλυση και το εβαλε καθετηρα για 2 μερες,τωρα που το βγαλαμε ειναι αδυναμο και συνεχιζει να μην τρωει.το ξαναπηγα στο γιατρο και εχει υποθερμια.φοβαμαι για το χειροτερο!!!ο κτηνιατρος ειπε οτι μπορει να το ειχε καιρο και το πηγα στο τσακ.μακαρι να ζησει,κανω οτι μπορω.υπαρχει καμια παρομοια περιπτωση?help
Ναι υπάρχουν δυστυχώς.Κάνε τον κόπο και δες εδω,σε αυτό το θεμα την προηγούμενη σελίδα.Η elion,έχει αντιμετωπίσει το ίδιο,και με επιτυχία νομίζω.Μακάρι να σας πάνε όλα καλά.

Elion
Νεοφερμένο μέλος
Πάντως προτείνω να μην περιμένεις την επόμενη αντίδραση του γατουλινιού σου, πάρε γνώμη και άλλου γιατρού, ο κτηνίατρος παρόλα αυτά τι σου πρότεινε να κάνεις;
Αρχικά να σου πω ότι από την πείρα που έχω μου φαίνονται λίγες οι δύο μέρες με καθετήρα, ο δικός μου όλες τις φορές τον είχε μία εβδομάδα.
Αν χρειαστείς τηλέφωνα γιατρών είμαι στη διάθεσή σου, στείλε μου ένα μήνυμα και σου στέλνω όλα όσα είχα βρει όταν το αντιμετώπισα εγώ.
Καλημέρα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 49 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Anastasiya
- Asgardian
- {~*1rèNe*~}
- Σμαραγδα21
- manose
- Nicole1987
- Apostolhs1
- tammy
- NickosVx
- Zoro-mpoy
- Lia_cha
- tasos_perama
- Nikos90
- stavchr
- Elli M.
- Ζεν
- efistrnet
- Κώστας Δ
- Lilina7
- dorita22
- Ljosberinn
- thlevoas
- aristonfot
- pepper
- mayrh gata
- annapapd
- AntzelaRu
- Kate10
- kat-cats
- roccohooshie
- Claire Rentfield
- nasstazia
- rouli726
- ΕΛΑ
- ΦΛΩΡΑ
- MarkTs
- giannisvitara
- Frosita
- Armin
- ditiel
- feifairy
- johnycola
- Marinank
- Selina Kyle
- Lord Kratos
- JoannaK
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool