Ουρολογικό Σύνδρομο της Γάτας (FUS)

φιλε σακο εγω θα τον στειρωνασ εναν καλο κτηνιατρο και θα τον εκανα ''κοριτσακι''δλδ να ουρει απο τρυπουλα οπως ειπε η γιουλα,εχω δει γατο ετσι μιας φιλης και ειναι μια χαρα,απλα θελει καλο κτηνιατρο η επεμβαση αυτη,δεν ειναι ευκολο να ψεκαζει,και να υποφερει κι αυτος κι εσυ,αλλα ουτε και λυση να τον εχεις μεσα εξω γιατι ψαχνοντας ταιρι θα χαθει,ειδικα τωρα τον γεναρη που ειναι η εποχη τους.καλη τυχη!
ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες.. εξω δεν μπορω να τον αφηνω..ειναι περσιας και δεν μπορει να επιβιωσε με τπτ εξω..εχω και μια θηλυκια η οποια μπαινοβγαινει..αλλα αυτος εχει ηδη χαθει μια φορα και τον βρηκαμε και δεν το ξαναδιακινδυνευω..δεν ξερω εχω προβληματιστει πολυ..μαλλον θα συζητησω τη λυση αυτη με τον κτηνιατρο μου..δλδ μετα δεν υποφερει??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οχι δεν υποφέρει, αλλά έχε υπόψη σου ότι αυτό δεν είναι χειρουργείο ρουτίνας και πρέπει να είσαι σίγουρος ότι ο κτηνίατρος είναι καλός!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν πετυχει η επεμβαση οχι δεν υποφερει,ουτε απο οιστρους,ουτε απο τα ουρα τα οποια βγαινουν πιο ευκολα απ οτι οταν ειχε πουλακι.απλα πρεπει οπως ειπε και η γιουλα να βρεις καλο κτηνιατρο γιαυτη την επεμβαση,εγω προσωπικα δεν το χω κανει ποτε μου,μια φιλη που το εκανε εχει καλα αποτελεσματα κι ο γατος ειναι μεγαλος πλεον σε ηλικια κι ολα καλα.ψαξε βρες καλο και εμπειρο κτηνιατρο σχετικο με την επεμβαση.

ξερετε καθολου και ποσο περιπου κοστιζει η επεμβαση αυτη?
και κατι τελευταιο.. το γεγονος οτι συνεχεια βγαζει "αμμο" στα ουρα σημαινει οτι δημιουργει συνεχεια πετρες ή πως δημουργησε καποτε και τωρα τις σπαει? γινεται να αποβαλλει πετρες που δημιουργηθηκαν πριν 2 μηνες?:hmm:

Ο Ολιβερ έχει μία τρυπούλα και απο τον Ιούνιο που έγινε η επέμβαση που δεν ήταν εύκολη και γύρισε πολύ ταλαιπωρημένος, έπαθε μόνο μία φορά ουρολοίμωξη. Κόβουμε τκτικά τις τριχούλες στην ευαίσθητη περιοχή και όταν ερεθίζεται βάζουμε αντιβιοτική αλοιφή. Ομως πηγαίνει στην λεκάνη του. Και μου κάνει εντύπωση οτι αν και στειρωμένος κυνηγάει τα επίσης στειρωμένα κοριτσογατάκια που έχουμε στο εξοχικό.

καλησπέρα, σημερα ο γατος μου εφραξε τελειως..τον πηγα στον κτηνιατρο..2 ωρες προσπαθουσε και τιποτα.. τον πηγαμε επειτα σε ενα πιο συγχρονο κτηνιατρικο κεντρο και εκει επισης τιποτα.. δεν μπορουν να τον ξεφραξουν με τιποτα..:-( θα γινει εγχειρηση ωστε να ουρει απο αλλου,, παρ ολο που για να γινει αυτο θα πρεπε πρωτα να εχει ξεφραξει τωρα δεν μπορει να γινει κατι αλλο,, ειμαι πολυ αγχωμενη.. πιστευετε υπαρχει ελπιδα.. μετα πως θα ειναι ο γατουλης μου??ουφ..ταλαιπωρηθηκε πολυ σημερα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λογικά, μετά δε θα έχει πρόβλημα. Θα πρέπει να προσέχεις τη διατροφή του πάρα πολύ. Τώρα είναι το θέμα να ταλαιπωρηθεί όσο το δυνατόν λιγότερο και αυτό που επείγει είναι να ουρήσει το συντομότερο δυνατόν γιατί αλλιώς κινδυνεύει η ζωή του

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Του έκαναν παρακέντηση για τα ούρα, επειδή δεν ουρούσε με τίποτα...:(:( και ούτε καν ο καθετήρας δεν έμπαινε.. Μιλάμε για τέτοιο φράξιμο.. Παρόλα αυτά θα τον εγχειρήσουν αύριο.. Ανησυχώ όμως για το αν θα πετύχει η εγχείρηση, αφού δεν έχει ξεφράξει τελείως..Ευχαριστώ πάντως!:(

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
ευχομαι να πανε ολα καλα,το εχω περασει και σε καταλαβαινω,κρατα μας ενημερους για αυριο κι ειλικρινα οτι καλλυτερο μεσα απ την καρδια μου.

καλησπερα! Το πρωι με τρομαξαν αρκετα μπορω να πω.. μου ειπαν πως ολο το βραδυ ειχε πυρετο, και μαλλον υπηρχε ρηξη της ουρηθρας, κατι που θα δυσκολευε ιδιαιτερα την επεμβαση και πιθανον να χρειαζοταν και αλλη εγχειρηση! παρ ολα αυτα με πηραν τηλ 2 και κατι και μου ειπαν οτι ολα πηγαν μια χαρα!! και ηδη εχει ξυπνησει και φαινεται καλα!!:-) τωρα θα παω να τον δω ! μαλλον αυριο θα τον παρω.. συμβουλες κανεις για το πως να τον χειριστω στο σπιτι??ευχαριστω για το ενδιαφερον!

πηγα το ειδα το γατο μου! η αληθεια ειναι πως στεναχωρεθηκα.. αιμορραγει,, και θα συνεχισει για καποιες μερες..θελει παρα πολυ προσοχη.. φοβαμαι μηπως δεν τον προσεξω οσο πρεπει.. σημερα θα μεινει εκει.. παντως ο γλυκος μου ηθελε ολο ν ανεβαινει πανω μου ..απλωνε το ποδαρακι του και σηκωνοταν ενω ακουμπουσε πανω μου:) μακαρι να περασε ολο αυτο,, και να ειναι καλα απο δω και μπρος.. 3 βδομαδες με κολαροο?????? πως θ αντεξει??

Το κολλάρο είναι αναγκαίο αλλά θα το συνηθίσει. Ο πόνος θα του περάσει και σιγά σιγά θα ξεχάσετε ότι συνέβη.
Θα έχετε μία ζωή χωρίς προβλήματα από δω και πέρα.

Συγχαρητήρια για τη φροντίδα

Larry

τον εχουμε παρει στο σπιτι!! εχθες μας τρομαξε λιγο καθως το βραδυ προσπαθουσε να ουρησει και δεν μπορουσε.. ισως πονουσε.. το πρωι μια χαρα! κοιμαται τις περισσοτερες ωρες..αμα ξαναβουλωσει, ειλικρινα θα φρικαρω.. ελπιζω να τελειωσε η ταλαιπωρια εδω,, γιατι και αυτο περασε πολλα..

Περαστικά όλα θα πάνε καλά, να τον προσέχεις τώρα τίς πρώτες ημέρες, είανι σίγουρο οτι πονάει αλλά σιγά σιγά θα βλέπεις βελτίωση. Να κου τον φιλήσεις.

Παιδιά, καλησπέρα σας. Χρονια πολλά κολλας. Διαβάζω, διαβάζω, διαβάζω συνεχεια εδώ και σε αλλα site για αυτό το θέμα, και πλέων τα έχω χαμένα. Τον γατούλη μονο να σας πω πως πιστεύω ότι είναι το άλλο μου μισό, όχι ο σύντροφος μου, αλλα ο γατούλης μου. Οποτε φανταστείτε τι δέσιμο υπάρχει.
Για να σας πω και εγώ την ιστορία μου λοιπόν. Μετά από μια μετακομίσει που έκανα, τέλη Σεπτέμβρη, ο γατούλης στα μέσα Οκτωμβρίου, παρουσίασε αυτό που λένε όλοι, συχνό ουρία, μετά και αίμα στα ουρα, μόλις το διαπίστωσα αυτό, έτρεξα στο κτηνίατρο. Στην αρχή μου κάναν ενέσεις αντιβιώσεις και αντιφλεγμονώδεις, και μου είπαν να αλλάξω την διατροφή του. Και όπως και έκανα. Στην ίδια εβδομάδα λοιπόν, φράζει τελείως, και του βάλαμε καθετήρα. Τι ταλαιπωρία είναι αυτή για τους μικρούς μας φίλους. Το κρατήσαμε 3 μέρες, και μετά το αφαιρέσαμε. Μου είπε να του δίνω αντιβίωση, και επίσης μου συνέστησε ένα φάρμακο στο "κυστοκουρε", που βοηθάει να σπάσει τους λίθους. Του το έδωσα 1 μηνα. Του δίνω και το MC Urinary tract care paste, και ακόμα και με αυτό, μετά από 2 1/2 μήνες, ξανά τα ίδια.
Κάναμε ράλλη καθετήρα, και ήταν τόσο καλά με τον καθετήρα, λες και το ήθελε και ανακουφιζόταν. Λοιπόν .... εδώ ξεκινάνε τα δύσκολα. Μόλις του το βγάλαμε στην δεύτερη μέρα λοιπόν (την Κυριακή που μας πέρασε-χθες), ο γατούλης μου δεν μπορούσε να βγάλει ούτε μια σταγόνα. Και από το πολύ σπρώξιμο και σφίξιμο που έκανε, μου έπαθε και πτώση του "απευθουμενου" (p. εντέρου). Είναι τώρα στην κλινική, το οπίου του έχουν κάνει ράφι. Και περιμένω να με πάρουν τηλ, να με ενημερώσουν, του έχουν ξανά βάλει καθετήρα ( μια μέρα αφού του αφαιρέθηκα :( ).
Και πλέων είμαι τόσο στεναχωρημένοι, γιατί φοβάμαι πλέων πως, με όλα αυτά, ο όμορφος μου άντρας, μπορεί και να μην τα καταφέρει για πολύ ακόμα, λόγο επιπλοκών.
Ξέρει κανεις να μου πει τι γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις.
Του έντεινα τις Royal Κάννην το Urinary, και ξηροί και φακελάκι που υπάρχει, και μετά από την εξέταση ούρων που κάναμε, μας βγήκε Στρουβίτης, και αλλάξαμε στο Hills το Σ/D. Και ξηροί και ούγγροι!
Please help με!!! Τι άλλο μπορώ να κάνω.
Το θέμα μου είναι επίσης πως δεν έχω αλλα λεφτά να τρέχω σε γιατρούς. :( :'((((! Και με στεναχωρεί πολύ. Άμα μου ζητηθεί να χειρουργηθεί, μπορεί να μην τα καταφέρω. Από τι στιγμή που ο μισθός μου είναι 250 euro :(.
Σας παρακαλώ πολύ, πείτε μου κάποιες πληροφορίες, τι θα μπορούσα να κάνω.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Πολυ φοβαμαι φιλη Mauhange πως ισως δεν την αποφυγεις την επεμβαση. Απο οσα ξερω για τις παθησεις του ουροποιητικου ο γατουλης σου εχει φτασει σε σημειο που μαλλον ειναι απαραιτητη για να συνελθει. Επισης να εχεις υπ' οψιν σου πως πολλες γατες που εχουν αυτο το προβλημα μπορει να το ξαναεμφανισουν. Ο μονος τροπος για να θεραπευτει ριζικα ειναι η επεμβαση, νομιζω λεγεται "περινεικη ουρηθροστομια".
Θα σε συμβουλευα να συμβουλευτεις καποιο εξειδικευμενο κτηνιατρειο για γατες οπως τον αιλουρο, συζητησε μαζι τους το οικονομικο σου προβλημα μηπως και σου κανουν καποιες ευκολιες στην πληρωμη. Θα σου παραθεσω και ενα link απο τον αιλουρο που περιγραφει το προβλημα του γατουλη σου.
Ευχομαι να τελειωσει η ταλαιπωρια του, οπως επισης και η δικη σου συντομα καιι ευχομαι και στους δυο σας καλα Χριστουγεννα και να εισαστε μαζι και του χρονου χωρις προβληματα υγειας.:)
https://www.ailouros.gr/Γιατρός/ΣυνήθειςΝόσοι/Ουροποιητικό/tabid/129/Default.aspx

Αγαπητή Mauhange,

Καταρχάς, καλά Χριστούγεννα! Εύχομαι περαστικά στον γατούλη και το νέο έτος να σας φέρει υγεία!

Κι ο δικός μας γατούλης είχε φράξει πριν 1,5 χρόνο και έφραξε ξανά πριν 1 χρόνο. Και τις δύο φορές βάλαμε καθετήρα, τη δεύτερη φορά μάλιστα ο γατούλης κόντεψε να φτάσει στον γατοπαράδεισο, γιατί το έπαθε Σαββατοκύριακο και δεν βρίσκαμε κτηνίατρο...

Το μόνο που θα ήθελα να σε συμβουλεύσω από την εμπειρία μας είναι ότι ο γιατρός επέμεινε την δεύτερη φορά να αφήσουμε τον καθετήρα τουλάχιστον 1 εβδομάδα. Μάλιστα μας είχε πει ότι όσο παραπάνω μείνει ο καθετήρας, τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ξαναφράξει σύντομα.

Επίσης, εμείς τον ταΐζουμε την Urinary της Royal Canin, αλλά κάνουμε και ένα κόλπο για να πίνει περισσότερο νερό. Του βάζουμε μία μικρή κουταλίτσα κονσέρβα καλής ποιότητας σε ένα πιατάκι και την διαλύουμε σε 6-7 κουταλάκια νερό. Ο γατούλης μας είναι τόσο λαίμαργος που τρώει όλη την γατοτροφή και γλύφει και το νερό!

Καλή ανάρρωση και εύχομαι το καλύτερο...!

Παιδιά, διαβάζοντας όλο το άρθρο και τις απαντήσεις, έχω μια απορία:
Σε τί συχνότητα εμφανίζεται αυτή η πάθηση; Γιατί έτσι όπως τα διαβάζω καταλαβαίνω ότι ένας στειρωμένος γάτος οπωσδήποτε κάποια στιγμή στη ζωή του θα εμφανίσει αυτό το σύνδρομο.
Σαν προοληπτικά μέτρα τι θα μπορούσαμε λοιπόν να κάνουμε;
Ανάμεικτη ξηρά τροφή με κονσέρβα;
Να δίνουμε κάθε τόσο την ειδική τροφή γι αυτή την πάθηση προοληπτικά;

Κι επίσης, υπάρχει περίπτωση να μην το καταλάβεις εξαρχής ότι το γατί έχει κάτι τέτοιο;Δηλαδή το να νιαουρίζει όταν κάθεται να ουρήσει σε ποιό στάδιο αντιστοιχεί;
:ermm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οχι,οχι..σιγουρα δεν το παθαινιουν ολα τα στειρωμενα αρσενικα.Οι περισσοτεροι που εχουν γατα,στειρωμενη την εχουν και ως επιτοπλειστον ξηρη τροφη δινουν.Βασικα το πιο σημαντικο ειναι η προδιαθεση.Αν η ουρηθρα του γατου ειναι ποιο μακρια,ή πιο στενη..αυτο ειναι πολυ επιβαρυντικο.Πολλα γατια κανουν ουρολιθους,(και τα θηλυκα,αλλα λογω ανατομιας δεν φραζει η ουρηθρα τους),αλλα δεν φραζει.
Εκτος των αλλων,εχουμε δει νεαροτατα γατια αρσενικα να παθαινουν ουρολιθιαση.Καν ενος ετους δεν ηταν.Που σημαινει οτι ο παραγοντας ανατομια,ειναι πολυ σημαντικος.Αν δεις και στο αρθρο,σε καποιο σημειο γραφει οτι συνηθως σε νεαρη ηλικια το παθαινουν.

Πιστευω οτι σαφεστατα θα πρεπει να τους δινουμε τροφη για στειρωμενα,να προσεχουμε το νερο..αν δινουμε εμφιαλομενο να εχει χαμηλο μαγνησιο(το κορπυ εχει το χαμηλοτερο),και καλο θα ειναι το ενα απο τα τρια γευματα τους να ειναι καλης ποιοτητας υγρη τροφη.
Και βεβαια..παρακολουθησει στον τροπο που ουρουν.Αν πχ βλεπουμε οτι μπαινουν στην τουαλετα και κανουν πολυ ωρα να βγουν,αν,ουρωντας βγαζουν φωνες(δειγμα πονου),κατουρημα με αιμα κλπ.
Στα υπολοιπα,σε ποση συχνιτητα εμφαβιζεται,και για το σταδιο..δεν γνωριζω να σου απαντησω.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Back