Ουρολογικό Σύνδρομο της Γάτας (FUS)

Φαινεται επειδη στειρωθηκε προσφατα ακουμπησε το πουλακι του στην αμμο και αμεσως αρπαξε μικροβιο,ευτυχως ολα καλα,Εφη μου,τελικα τα αγορακια ειναι πολυ ευαισθητα,τωρα με εχει πιασει η καρδια μου,απο το φοβο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σας,
ειμαι νεα στο χωρο. Εχω τον χοντρο κουκλο keito. Eιναι 12 ετων χωρις αλλα προβληματα εκτος μιας εαισυθησιας στο ουροποιητικο.
Τρωει ειδικη φαρμακευτικη τροφη γενικα και απεχθανεται την εξοδο για και το γιατρο.Τελευταια φορα που τον πηγαμε, πριν 2 χρονια ,την κοπανησε απο το καλαθι στη μεση της Β. Σοφιας και τον χασαμε για 5 μερες. Ευτυχως η κινητοποιηση επιασε και βρεθηκε. Απο τοτε δεν τον ξαναβγαλαμε ουτε για γιατρο (δεν ειχε και προβλημα). Τον τελευταιο μηνα πινει νερο παραπανω απο το συνηθισμενο και ανησυχω.Συγγνωμη αν δεν ειμαι στο σωστο χωρο αλλα πρωτη φορα σε blog.Εχετε κατιπου γνωριζετε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σας,
ειμαι νεα στο χωρο. Εχω τον χοντρο κουκλο keito. Eιναι 12 ετων χωρις αλλα προβληματα εκτος μιας εαισυθησιας στο ουροποιητικο.
Τρωει ειδικη φαρμακευτικη τροφη γενικα και απεχθανεται την εξοδο για και το γιατρο.Τελευταια φορα που τον πηγαμε, πριν 2 χρονια ,την κοπανησε απο το καλαθι στη μεση της Β. Σοφιας και τον χασαμε για 5 μερες. Ευτυχως η κινητοποιηση επιασε και βρεθηκε. Απο τοτε δεν τον ξαναβγαλαμε ουτε για γιατρο (δεν ειχε και προβλημα). Τον τελευταιο μηνα πινει νερο παραπανω απο το συνηθισμενο και ανησυχω.Συγγνωμη αν δεν ειμαι στο σωστο χωρο αλλα πρωτη φορα σε blog.Εχετε κατιπου γνωριζετε?
Καλησπέρα φίλη Elenior. :)
Αυτό που μπορώ να σου προτείνω είναι να βρεις κάποιον κτηνίατρο που να κάνει επισκέψεις στο σπίτι, υπάρχουν αρκετοί απ' ότι ξέρω. Βέβαια δεν ξέρω σε τι περιοχή μένεις...
Πάντως το να πίνει περισσότερο νερό απ' ότι συνήθιζε δεν είναι ποτέ καλό σημάδι. Δεν σημαίνει όμως απαραίτητα πως έχει πρόβλημα με τα νεφρά του, το ίδιο σύμπτωμα εμφανίζει και ο διαβήτης και ίσως και άλλες ασθένειες που δεν τις γνωρίζω.
Πάντως αν είσαι Αττική μπορώ να σου συστήσω κτηνίατρο που έρχεται στο σπίτι συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας.

Kαλησπερα σας και καλη χρονια!
Εχω εναν αδεσποτουλη αρσενικο ο οποιος ειναι περιπου 6 μηνων, δεν τον εχω ακομα στειρρωσει.
Διαβασα για την αλκαλικοτητα των ουρων και τα προβληματα που δημιουργει στους αρσενικους, οπου το ζητουμενο ειναι - αν καταλαβα καλα - να αποκτησουν οξινο ph.
Επειδη ασχολουμαι και με τα ενυδρεια, χρησιμοποιω αντιστροφη οσμωση για να προετοιμαζω το νερο για αυτα.
Ειναι μια καλη ιδεα να δινω στον γατουλη μου νερο απο την αντιστροφη οσμωση;
Για οσους πιθανον δεν ξερουν να πω χονδρικα οτι αφαιρει ολα τα αλατα και τα ιχνοστοιχεια (οπως και το μαγνησιο που κανει και την ζημια στην προκειμενη περιπτωση) απο το νερο κανοντας το πολυ "μαλακο", δηλαδη χωρις καμια σκληροτητα, και με ph προς το οξινο.
Τι λετε μπορω;
Θα βοηθουσε στην συγκεκριμενη περιπτωση να αποφυγουμε το προβλημα;

Kαλησπερα σας και καλη χρονια!
Εχω εναν αδεσποτουλη αρσενικο ο οποιος ειναι περιπου 6 μηνων, δεν τον εχω ακομα στειρρωσει.
Διαβασα για την αλκαλικοτητα των ουρων και τα προβληματα που δημιουργει στους αρσενικους, οπου το ζητουμενο ειναι - αν καταλαβα καλα - να αποκτησουν οξινο ph.
Επειδη ασχολουμαι και με τα ενυδρεια, χρησιμοποιω αντιστροφη οσμωση για να προετοιμαζω το νερο για αυτα.
Ειναι μια καλη ιδεα να δινω στον γατουλη μου νερο απο την αντιστροφη οσμωση;
Για οσους πιθανον δεν ξερουν να πω χονδρικα οτι αφαιρει ολα τα αλατα και τα ιχνοστοιχεια (οπως και το μαγνησιο που κανει και την ζημια στην προκειμενη περιπτωση) απο το νερο κανοντας το πολυ "μαλακο", δηλαδη χωρις καμια σκληροτητα, και με ph προς το οξινο.
Τι λετε μπορω;
Θα βοηθουσε στην συγκεκριμενη περιπτωση να αποφυγουμε το προβλημα;
Καλημέρα και καλή χρονιά και σε εσένα!

Νομίζω θα ήταν υπερβολικό να το κάνεις αν η περιοχή που μένεις δεν έχει πρόβλημα.

Εμείς που μένουμε σε νησί και πίνουμε εμφιαλωμένο,δίνουμε και στα ζώα μας εμφιαλωμένο.

Όταν μέναμε Αθήνα και Στυλίδα δίναμε από τη βρύση.

Η τροφή που δίνεις πρέπει να προσέχεις να μην έχει πολύ μαγνήσιο.

γεια σας ειμαι καινουργια στο φορουμ αν και παλια γατομαμα.

Θελω βοηθεια γιατι αντιμετωπιζω μεγαλο προβλημα με τον γατο μου σχεδον 2 χρονων ειναι δεν εχει στειρωθει.Παρουσιασε αιμα στα ουρα και δν ουρουσε για αρκετες ωρες, τον πηγα στον κτηνιατρο του ανοιξε την ουρηθρα κ εβαλε καθετηρα αντιβιωση αλλαγη τροφης κλπ.Ηταν καλα για 10 μερες αλλα παρουσιασε παλι αιμα στα ουρα σημερα κ ποναει οταν ουρει.Ο γιατρος ειπε οτι μαλλον δεν γινεται κατι κ οτι ισως πρεπει να προβουμε σε ευθανασια. Τι μπορει να γινει? ευχαριστω Μαρια:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μα έτσι εύκολα ευθανασία?
Μπορεί να μη γνωρίζω από τι ακριβώς υποφέρει ο γατούλης, αλλά στη θέση σου σίγουρα θα άλλαζα κτηνίατρο, ή τουλάχιστον θα έπαιρνα μια δεύτερη γνώμη το συντομότερο.
Περαστικά του γρήγορα εύχομαι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνω και γω,πρεπει να παρεις και αλλη γνωμη απο αλλο κτηνιατρο,δεν εχουν ολοι τις ιδιες γνωσεις,μην καταδικασεις ετσι τοσο ευκολα το γατουλη σου σε θανατο,μπορει να υπαρχει θεραπεια και να γινει καλα.

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τις φίλες. ΄Ακου ευθανασία για τέτοιο πρόβλημα και μάλιστα από την αρχή...
Εδώ υπάρχουν ένα σωρό θεραπείες, συντηρηρικές και μη αλλά ακόμα και χειρουργικές επεμβάσεις που έχουν σκοπό την ανακούφιση του προβλήματος. Η λύση οπωσδήποτε είναι νέος κτηνίατρος και μάλιστα θα έλεγα να μην βασιστείς μόνο στην γνώμη ενός, αλλά να πάρεις και μια ή και δυό άλλες γνώμες ακόμα.

Καλησπέρα σε όλους . Ερώτηση ...Εχω γάτο 3 ετών στειρωμένο εδώ και 6 μήνες Είναι φυσιολογικό να βρίσκω το 24 ωρο 3 τσισόμπαλες μόνο ? Είναι οκ πιστεύετε ????.

Καλησπέρα σε όλους . Ερώτηση ...Εχω γάτο 3 ετών στειρωμένο εδώ και 6 μήνες Είναι φυσιολογικό να βρίσκω το 24 ωρο 3 τσισόμπαλες μόνο ? Είναι οκ πιστεύετε ????.
Ε ναι, δεν νομίζω πως κάνουν παραπάνω...
Και ο δικός μου κάπου τόσα κάνει. :hmm:

καλημερα οσο αφορα το ουρολογηκο συνδρομο γατας στρουμβιτη ειναι περισσοτερο στα αρσενικα στειρωμενα γατια παρα στα θυληκα///εμενα ο δικος μου το επαθε και το καταλαβα απο το οτι γυτναγε σε διαφορα σημεια στο σπιτι και προσπαθουσε να κανει τσισα.....μετα απο 2 μερες προσοχη..σκληρηνε η κοιλια του και τον πηγα στο γιατρο οπου διαγνωστηκε το προβλημα και μετα με ουρολογικες εξετασεις καταληξαμε να τρωει μονο ειδικη τροφη για την περιπτωση ..Αυτο που μου ειπε η γιατρος και το βρηκα στο διαδυκτιο ειναι ειδικη παστα που την βαζεις στο φαγητο του και ειναι οκ διοτι ειναι γαυτη την περιπτωση..ετσι η γατα αλλαζει και γευσεις να μην τρωει τα ιδια....

Kαποιο λινκ που μπορουμε να το βρουμε, η πως το ζηταμε;

καλησπερα, εγω στον δικο μου γατο που ειναι στειρωμενος 1 χρονων και 3 μηνων, παρατηρω 1 η 2 τσισομπαλιτσες στην λεκανη συνηθως την ημερα αλλα ειναι ολα φυσιολογικα, να ανησυχησω; επισης και κακακια αμα κατσει κ μονος του πολλες ωρες σπιτι δεν κουνιεται κανει μια φορα μονο.

Καλη μου φιλη,δεν βλεπω λογο ανησυχιας.Και εγω τοσα βρισκω,και οσον αφορα τα κακακια η πουπυ ειναι αριστοκρατισσα.Κανει καθε 1μιση μερα,οχι καθε μερα..:hehe:
Το συμπτω μα που θα σε ανησυχισει θα ειναι να πηγαινει τουαλετα και να αργει να βγει,επισης και να βγαζει φωνουλες οταν κατουραει,διοτι αυτο δειχνει οτι δυσκολευεται να ουρισει,αργει καιε χει πονο,αρα κατι φραζει την ουρηθρα του.:)
Βασικα υπαρχουν στο αρχικο ποστ τα συμπτωματα

Συχνοουρία με αποβολή συνήθως μικρών ποσοτήτων ούρων(μικροί σβώλοι στην άμμο), δυσουρία πολλές φορές με πόνο (φωνές του γάτου κατά την διάρκεια της ούρησης θα πρέπει να μας θορυβήσουν), κάποιες φορές ούρηση εκτός αμμολεκάνης, αιματουρία. Στην περίπτωση που υπάρχει έμφραξη της ουρήθρας, άρα και κατακράτηση των ούρων, μπορεί να διαπιστωθεί πρήξιμο χαμηλά στην περιοχή της κοιλιάς. Σε πιο προχωρημένη κατάσταση έχουμε την εμφάνιση ανορεξίας, κατάπτωσης, εμετών. Στη χειρότερη περίπτωση το ζώο πέφτει σε κώμα (ουραιμικό κώμα).

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, ναι τα ειδα ολα τα διαβασα προσεκτικα, εχω μια μεγαλη φοβια με αυτην την αρρωστια ειναι η αληθεια και τον παρακολουθω πολυ σχετικα με την τουαλετα του με αποτελεσμα να με λενε ολοι παρανοικη στο σπιτι...:redface:

και πολύ καλά κανεις. με μεγαλη προσοχη εγω προλαβα μικρη ουρολοίμωξη στο τσακ.
καλυτερα να εισαι λιγο αγχωδης παραπανω και να προλαμβανεις ακομη και το παραμικρο απο καποιους αλλους που ακουω να εχει φθασει η γατα στο τελευταιο σταδιο και να τρεχουν πανικοβλητοι.

Back