Ουστ ουστ (...στους ανθρώπους)

Αρχική Δημοσίευση από Όλγα Veggie:
Περιμενω να έρθουν μια μέρα οι εξωγήινοι και να μας φάνε.:mad: μπας και γλυτώσει ο πλανήτης... Aυτό αξίζει στο ανθρώπινο είδος
Συμφωνώ!!!!!!! ή οτιδήποτε άλλο που να μπορεί να απαλλάξει τον πλανήτη από το είδος μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλε σημερα μια συναδελφος στην δουλεια μου λεει το εξης κουλο αφου σκεφτεσαι να κανεις παιδι πρεπει να διωξεις τις γατες κ να πας στο γυναικολογονα σε ψαξει μην σε εχουν κολλησει τιποτα το καλυτερο ειναι λεει να τισ αμολυσω σε κανενα παρκο για να μην γυρισουν πισω κ να κρατησω το παιδι μακρια τους κ αν γινετε να αλλαξω κ σπιτι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
κ τις απαντησα με ψυχραιμια κ ενα χαμογελο αφοπλιστικο καλη μου οι γατες μου ειναι πιο καθαρες κ απο την τουαλετα του σπιτιου σου κ μαλιστα το τριχωμα τους ειναι καθαρο σαν εμφυαλωμενο νερο ΑΑΑΑ!!!!!!!!! κ το μωρο μου θα ειναι μαζι τους ολοι την μερα αγκαλια να μαθαινει τι παει να πει ανθρωπος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
καλε σημερα μια συναδελφος στην δουλεια μου λεει το εξης κουλο αφου σκεφτεσαι να κανεις παιδι πρεπει να διωξεις τις γατες κ να πας στο γυναικολογονα σε ψαξει μην σε εχουν κολλησει τιποτα το καλυτερο ειναι λεει να τισ αμολυσω σε κανενα παρκο για να μην γυρισουν πισω κ να κρατησω το παιδι μακρια τους κ αν γινετε να αλλαξω κ σπιτι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
κ τις απαντησα με ψυχραιμια κ ενα χαμογελο αφοπλιστικο καλη μου οι γατες μου ειναι πιο καθαρες κ απο την τουαλετα του σπιτιου σου κ μαλιστα το τριχωμα τους ειναι καθαρο σαν εμφυαλωμενο νερο ΑΑΑΑ!!!!!!!!! κ το μωρο μου θα ειναι μαζι τους ολοι την μερα αγκαλια να μαθαινει τι παει να πει ανθρωπος
:P Ή αυτό που τους απανταει ο μπαμπας μου: οι γατες μου ειναι πολυ καθαρες και υγιεις, αλλα φοβαμαι μηπως εγω τους κολλησω τιποτα....
Θελει και λιγο ειρωνεια το πραγμα!

Φυσικά και θέλει ειρωνία...
Στο μεταξύ τους εξηγείς και σου λένε οτι δεν ξέρεις...Εγώ πλέον εν απαντώ..

Ούτε κι εγώ απαντώ. Μερικές φορές "Τα λόγια είναι περιταααααα α α..":lol:

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
:P Ή αυτό που τους απανταει ο μπαμπας μου: οι γατες μου ειναι πολυ καθαρες και υγιεις, αλλα φοβαμαι μηπως εγω τους κολλησω τιποτα....
Θελει και λιγο ειρωνεια το πραγμα!
Φοβερή απάντηση!!! :D

Αληθινό ανέκδοτο: Μια φορά είχαμε οικογενειακό τραπέζι. Μεταξύ των καλεσμένων και ένα ζευγάρι μανιακών με την καθαριότητα. Όση ώρα τρώγαμε κοιτούσαν με μισό μάτι τη Ρόζα ("παλιά" γάτα) να ζητιανεύει (το είχε αυτό...!), για λίγο φαγητό. Αφού λοιπόν φάγαμε, δεν κρατήθηκαν και ρώτησαν: Μα καλά δε φοβάστε με τις γάτες μήπως ανέβουν στο τραπέζι και μεταφέρουν μικρόβια?
Και ο μπαμπάς μου: AAAA!!! Eγώ με τον Καίσαρα και τη Ρόζα έχω λύσει το πρόβλημα με το πλύσιμο των πιάτων. Κάθε φορά που τρώμε, μετά ανεβαίνουν στο τραπέζι και γλύφουν τα πιάτα μέχρι να τα καθαρίσουν. Έτσι δεν χρειαζόμαστε καν πλυντήριο πιάτων!
ΓΚΛΟΥΠ!!! :lol:

Εγώ δεν μπορώ να πω τέτοια...
"Καινούρια" ακόμα, μόλις πριν λίγο καιρό θα πίστευα ότι τα ζωάκια μεταφέρουν μικρόβια, οι τρίχες είναι πρόβλημα κ.λ.π. . :redface:
Καλά που δεν ήμουν ποτέ σιχασιάρα! Ούτε καν μανιακή με την καθαριότητα, έτσι τα πάμε μια χαρά στο σπίτι (και μόνο εγώ δε βλέπω τις τρίχες της :D).
Απλώς δεν ήξερα από ζώα και δεν είχε τύχει να'χω επαφές. Φοβόμουν (φοβάμαι ακόμη) και τα σκυλιά...
Δεν τολμούσα να χαϊδέψω τη Νιάρα όταν την πρωτοβρήκαμε (ενώ ο Δημήτρης την άφηνε να ανεβαίνει πάνω του και να τον γεμίζει σκονισμένα πατουσάκια :P). Την πρωτοχάιδεψα φορώντας μια παλιά αθλητική κάλτσα στο χέρι!!!
Και μη βαράτε, είπαμε, άσχετη!
Όταν την πρωτόπλυνα επιφανειακά από τις σκόνες και τα χώματα (πάλι με την κάλτσα, και ...soflan αφού ήταν "μάλλινη" :lol::lol::lol:) τη χάιδεψα δειλά δειλά και μετά τέρμα οι βλακείες! Μου είπε κι ο κτηνίατρος ότι δεν κολλάμε τίποτα έτσι (μόνο τα κακά τους είναι επικίνδυνα) και από τότε την αγκαλιάζω και τη φιλάω όσο πιο πολύ μού επιτρέπει (μωρέ ακόμη και με το ζόρι!!!).

Είναι δύσκολο να εξηγήσεις σε κάποιον που δεν έχει καμία επαφή με ζώα.
Δε θα'πρεπε να θυμώνουμε όμως. Να θυμώνουμε μόνο μ'αυτούς που πάνε να τους κάνουν κακό. :mad:

Εγώ που ζω στην ύπαιθρο θα μπορούσα επίσης να πω και το εξής: ΄΄Τι;;; σε μεγάλη πόλη ζεις;;;;; καλά…δεν φοβάσαι μην πάθεις τίποτα από το τόσο καυσαέριο;;;; φύγε – φύγε μακριά -μακριά γιατί ξέρεις τι παθαίνεις;;;; παα πα πα πα΄΄

Πέρα από την πλάκα όμως, μερικές φορές μπορεί κάποιος να νομίσει ότι δεν καταλαβαίνουμε τον κίνδυνο και δεν πιστεύουμε από φανατική αγάπη η οποία μας έχει τυφλώσει. Ετσι δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν ότι οι κίνδυνοι που φαντάζονται είναι φανταστικοί. Αν και εγώ ποτέ δεν απάντησα με σοβαρότητα ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα γιατί ποτέ δεν το είχα σκεφτεί αυτό, και πάντα γελούσα κοροϊδευτικά με την υπερβολή τους ή το αντίθετο νευρίαζα. Εμ κι αυτοί έτσι που το λέγανε δεν ένιωθα να εκπέμπουν ότι το πιστεύουν αυτό που λέγανε, άλλα πράγματα ένιωθα να εκπέμπουν.
Πάντως καλό είναι, όταν μπορούμε, να είναι η στάση μας τέτοια που να μην θεωρεί ο άλλος ότι η έλλειψη φόβου οφείλεται σε επιπολαιότητα.

Από κει και πέρα εξαρτάται κι από τον άλλον, γιατί άλλο να φοβάται από άγνοια και να προσπαθεί να προστατευτεί στο πλαίσιο της πρακτικής λογικής, και άλλο να του συμβαίνουν άλλα πράγματα που είναι άλλης φύσεως. Πχ κάποιος φοβάται τους κλειστούς χώρους κι ας ξέρει ότι είναι ασφαλής. Αλλά για τις γάτες υπήρχε αναντάν μπαμπαντάν και μια δεισιδαιμονία.

:D Οχι αυτο το ζευγαρι ειναι φιλοι των γονιων μου εδω και μισο αιωνα!

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Ο μπαμπάς μου ταϊζει τώρα τις γάτες συντροφιά με τα παιδάκια (3 και 5 ετών) της γειτόνισσας του.
:):)Εύχομαι του μπαμπά σου να ζήσει πολλάαααααααααααααααααααααααα χρόνια.:):)

Σε ευχαριστω βρε Θναση, με συγκινησες!

Λοιπόν το γατάκι αυτό που το έδιωχνε ο ΜΑΛ... γείτονάς μου το έπιασα χθες και το πήρε τελικά στο σπίτι του ο νεαρός που είχε πάρει το γατάκι της Βουκουρεστίου (δείτε σχετικό thread). Με το που ειδωθήκανε ήταν ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ. Αυτός το φιλούσε στο στόμα (ναι στο στόμα, κι ας ήταν αδέσποτο) και εκείνο γουργούριζε και τον ζύμωνε!!! Χαίρομαι που τελικά βρήκε σπίτι και -το κυριότερο- γλίτωσε από την ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!

Μακάρι να είχαν όλα τόσο καλή τύχη :D
Μπράβο Βικτώρια!! :D

Ευτυχως για το γατακι! :up: Οτι καλυτερο!!! ΧΑρηκα παρα πολυ με το νεο αυτο.

Αυτό είναι πολύ ευχάριστο!!!:) Το μαναράκι θα είναι ασφαλές τώρα και φαντάζομαι ότι θα φύγει κι απο 'σένα το άγχος (τουλάχιστον για το συγκεκριμένο γατί). Εγώ θα το χαρώ να βγεί το παιδί του πανίβλακα γείτονά σου τελείως γατόφιλο μεγαλώνοντας και να κουβαλήσει, σε πείσμα των ηλίθιων γονιών του, ένα τσούρμο γατιά! Ναι, ξέρω, ξέρω, πολύ σουρρελιστική προοπτική, αλλά έχουν συμβεί και τέτοια:P . Προτείνω να του βουτάς το παιδί κρυφά και να το κατευθύνεις στον κακό το δρόμο...:lol: . Προχτές πέρασε μια γνωστή μου από το σπίτι και δεν ήξερε ότι έχουμε σκυλί. Με το που το είδε άρχισε (ευτυχώς όχι υστερικά) να μου ζητά να την απομακρύνω, άσχετα που η Μπέμπα είναι ένα αρνί. Όταν σε κάποια στιγμή την ρώτησα πώς έτυχε να έχει τέτοια φοβία (γενικά δεν είναι κολλημένο άτομο), μου είπε πως η γιαγιά της κάθε φορά που έβλεπε σκυλί στα 100 μέτρα "πάταγε συναγερμό". Κι έτσι της έμεινε αυτό από την παιδική ηλικία, χωρίς να έχει καμία προσωπική αρνητική εμπειρία με σκυλιά. Αλλά επειδή ξέρω και άτομα που είχαν την ίδια φοβική αντίδραση και τώρα κατέληξαν να κοιμούνται αγκαλιά με γάτες και σκύλους, πιστεύω πως ακόμα και όταν η οικογένειά σου σου μεταδίδει αρνητικά συναισθήματα, αρκεί κάποιος στο φιλικό περιβάλλον να έχει ζώο και τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν:) .
Πάνω σ' αυτό που επεσήμανε η Lactoula για την φίλη της που σπουδάζει ιατρική έχω αναρωτηθεί πολλές φορές: όταν ακούω τέτοιες υστερίες να διατυπώνονται από στόματα γιατρών (και μάλιστα με εμπειρία) αναρωτιέμαι τι σκ..α τους μαθαίνουν στο πανεπιστήμιο. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην φράση: το τοξόπλασμα (φερ' ειπείν) μπορεί να μεταδοθεί από το Α, το Β, το Ω και από τις γάτες και στην φράση: το τοξόπλασμα μεταδίδεται α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ ά από γάτες!!! Πώς γίνεται να θυμούνται και να εμμένουν τόσοι πολλοί (γιατροί και μή) στον ένα από τους παράγοντες που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα και να ψιλοαναφέρουν ή να ξεχνούν τελείως τους άλλους;;;;:hmm: Τελικά το θέμα είναι πολύπλοκο. Εξαρτάται από τις επιρροές, την κατάρτιση του καθενός και την διάθεσή του να εξετάσει το κάθε γεγονός πολύπλευρα και όχι μόνον να δέχεται ότι του σερβίρει ο καθένας (ακόμα και καθηγητής) με την όποια δόση εμπάθειας ή ασχετοσύνης:down: !!! Η μητέρα μου (μικροβιολόγος στο επάγγελμα) είχε να λέει για μία καθηγήτριά της στο πανεπιστήμιο που τόνιζε, αναφερόμενη στο τοξόπλασμα, την σπουδαιότητα του να μεγαλώνουν τα κοριστάκια με γάτες για να αποκτούν αντισώματα σε μικρή ηλικία και να μην δημιουργούνται ενδεχόμενα μελλοντικά προβλήματα και υστερίες!!! Μία τόσο απλή λύση που θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα σε βιοσωματικό αλλά και σε συναισθηματικό επίπεδο πώς γίνεται να αγνοείται από άλλους; Μάλλον ο καθένας βλέπει, ακούει και μεταφράζει τα δεδομένα με τον τρόπο που επιθυμεί. Ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν πολλές δυνατές ερμηνείες...

Πραγματικά βρε παιδιά, η άγνοια για το τοξόπλασμα είναι σπαστική. Τοξόπλασμα μπορεί κανείς να πάθει πιο εύκολα αν καταναλώνει λαχανικά που δεν πλύθηκαν καλά παρά αν έχει γάτα.
Τί υστερίες ....
Και όπως είχε πει και ένα άλλο μέλος, στην εγκυμοσύνη πρέπει να προσέχει κανείς και τις επαφές με μικρά παιδιά. Δηλαδή οι μητέρες που έχουν ήδη μικρό παιδί και περιμένουν το δεύτερο ή το τρίτο τί πρέπει να κάνουν;
Πρόσφατα δε έμαθα ότι η επαφή με αρώματα είναι τρομερά επικίνδυνη για μια έγκυο γυναίκα.
Μήπως να το πεις αυτό του παράξενου γείτονα; Να δούμε θα επιδείξει την ίδια ευαισθησία;
Άντε πια. Μας πρήξανε...
Α και κάτι ακόμα.
Το πέρασμα από το Πανεπιστήμιο δεν είναι εγγύηση για ν' "ανοίξει" τα μάτια και τ'αυτιά των ανθρώπων. Ειδικά γι'αυτά τα θέματα. Πρέπει να τα'χει διδαχθεί κανείς απ'την οικογένειά του.
Κάποτε που νοσηλεύθηκα σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και πέρασε ο καθηγητής με τους φοιτητές για μάθημα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως εγώ ήξερα περισσότερες απαντήσεις στις ερωτήσεις του από τους δευτεροετείς ή τριτοετείς φοιτητές του!!!
Που να δείτε τί ακούω εγώ που δηλώνω περήφανα ότι ετοιμάζομαι να πάρω και δεύτερη γάτα τώρα που σκέφτομαι να βάλω μπρος για παιδί. Κάτι έκπληκτα και έντρομα βλέμματα :lol: να πεθαίνεις στα γέλια...

ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ άνθρωποι!!! Κακοί και μικρόψυχοι. Λυπάμαι πολύ για δαύτους...

Tι ευχάριστο νέο :D Kαι είχα μια ανησυχία για αυτό το γατάκι. Tέλεια!!! Mπράβο Bικτώρια, νασαι καλά!
Aφήστε που είναι γνωστό αλλά κάνουν πως δεν το ξέρουν, οτι ο άνθρωπος κολάει τη γάτα κρυολόγημα κλπ ενώ το αντίθετο δε συμβαίνει. Aγνοια και προκατάληψη είναι η πηγή όλων των κακών. Kρίμα :(

Αρχική Δημοσίευση από Όλγα Veggie:
Aφήστε που είναι γνωστό αλλά κάνουν πως δεν το ξέρουν, οτι ο άνθρωπος κολάει τη γάτα κρυολόγημα κλπ ενώ το αντίθετο δε συμβαίνει.

Καλέ Ολγίτσα αυτό δεν το ήξερα! :blink:
Τελικά όσο ζεις μαθαίνεις. Καλά που το ανέφερες. Μπράβο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back