Ο Γεράσιμος μου έχει μείνει 2 κιλά

θεοδ γερασιμος

Νεοφερμένο μέλος

Η θεοδ γερασιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 61 μηνύματα.
καλησπέρα, μόλις ολοκλήρωσα την εγγραφή μου με αγωνία να συζητήσουμε το πρόβλημα μου.
εχω έναν πανεμορφο γάτο τον γεράσιμο,είναι 13 χρονών. πριν ένα μήνα περίπου άρχισε να κάνει εμετό συχνά κ να αλλάζει τελείως συμπεριφορά. τον πηγα αμεσως στον γιατρο του κ με καθησύχασε λέγοντας μου για φαρυγγίτιδα κ κρύωμα.του έκανε αντιβιοτική ένεση κ φευγουμε. τον εχω παει αυτον τον μηνα 4 φορες κ καθε φορα του κανει ενεση. χθες τον πήγα αλλου κ τρόμαξε ο γιατρός μόλις τον είδε. τον ζυγισαμε ,ειναι 2 κιλα, το τριχωμα του εχει χασει τη γυαλαδα του, δεν πλενεται, δε γουργουριζει κ εχουν μπει τα πλευρα του μεσα.
μου ανεφερε διαφορα αοριστα, για οργανα, καρκινο, να τον παω στο πανεπιστημιο,για εξετάσεις. φυσικα κ θα κανω οτι ειναι απαραιτητο αλλα ηθελα καποιες γενικες συμβουλες κ πληροφοριες.
μονο στο πανεπιστημιο κανουν εξετασεις; αργουν να κλεισουν ραντεβου;

ευχαριστω παιδια κ ελπιζω σε ανταποκριση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ο γερασιμος μου εχει μεινει 2 κιλα

Καλησπερα,καλωσηρθατε και καλη χρονια.
Ο γατουλης πρεπει αμεσα να κανει εξετασεις.Τις περισσοτερες εξετασεις μπορει να τις κανει κι ο γιατρος σας.Μπορει να ειναι προβλημα στα νεφρα,ογκος,οτιδηποτε.Σιγουρα παντως ο γατος πρεπει να παρει βαρος και να αναπληρωσει ηλεκτρολυτες και πολυτιμα συστατικα που εχει χασει απο τους εμετους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εύχομαι καλή τύχη! Στο πανεπιστήμιο (σε κτηνιατρικλη κλινική του πανεπιστημίου δηλαδή) είναι καλύτερα γιατί οι καθηγητές του πανεπιστημίου είναι πιο έμπειροι. Απ ότι έχω συζητήσει με φοιτητές κτηνιατρικής, τουλάχιστον εδώ στην Θεσσαλονίκη, είναι πολύ καλοί και αν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα καλό είναι να πηγαίνεις την γάτα σου εκεί. Φαντάζομαι πως έτσι θα είναι και σε άλλες πόλεις. Αν θέλεις τηλέφωνα Θεσσαλονίκης και ώρες λειτουργίας μπορώ να σου τα στείλω. Σε ποια πόλη είσαι? Γνώμη μου είναι να την πας κατευθείαν στην κτηνιατρική κλινική. Πάντως μι γνωστή μου τελειόφοιτη κτνιατρικής μου είχε πει ότι αν η γάτα έχει παράσιτα δεν μεγαλώνει . Ελπίζω να ισχύει κάτι τέτοιο στην περίπτωσή σου.

ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση γιατί τα 'χω παίξει από χθες. θεσ/νικη είμαι κ γω mulan κ φυσικά χρειάζομαι οτι πληροφορίες έχεις.
ρωτάω για τις εξετάσεις γιατί ειδικά για αιματολογικά επέμενα από την αρχή στον πρώτο γιατρό κ αρνιόταν γιατί ήθελε έλεγε νάρκωση.
ένα επιπλέον πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να του δώσω ούτε τα φάρμακα που μου έδωσε ο γιατρός. είναι τρομερά αρνητικός, ενα συμπλήρωμα διατροφής σε αλοιφή μονο κατάφερα κάπως σήμερα. να πάω κ σε κανέναν ακόμη γιατρό; μου έχουν πει για ακόμα δύο αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω ονόματα εδώ

Μπορει να δοκιμασει να του παρει αιμα χωρις ναρκωση,ή με απλη ηρεμηση.
Οσο για τα φαρμακα,αν ειναι χαπια μπορεις να τα κανεις σκονη,να τα ανακατευεις με την βιταμινουχα παστα και να τα αλειφεις στο πανω μερος του χεριου του.Ετσι θα αναγκαστει να πλυθει και θα τα φαει.

επίσης Δώρα να αναφέρω ότι χθες ο γιατρός του έβαλε ορό για να αναπληρώσει κάποια στοιχεία. όταν γυρίσαμε ηταν λίγο πιο ευδιαθετος, φαίνεται πήρε τα πάνω του με τον ορό κ έφαγε λίγο κ μετά από κανα δίωρο ξαναέκανε εμετό. τωρα τριγυρναει στα ποδια μου ο καλος μου

είναι αμοξιλ σε υγρή μορφή, με σύριγγα επιχείρησα αλλά το έφτυνε μετά, εβγαζε σάλια κ από την άρνηση έκανε πάλι εμετό χωρίς να έχει φάει.
σημερα είναι ολη μερα με λίγο φιδέ που του έκανα το πρωί κ 1/5 κονσερβας

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Ο τοσο συχνος εμετος δεν ειναι σιγουρα καλο σημαδι,πηγαινε τον και σε αλλο γιατρο αμεσα,εχει χασει πολυ βαρος και η ηλικια του δεν ειναι η καλυτερη για πειραματισμους.

Λοιπόν τις πληροφορίες αυτές μου τις έδωσε η coffeeblack από το forum, που είναι φοιτήτρια κτηνιατρικής, οπότε αν θες επικοινώνησε και μαζί της για περισσότερα. τηλέφωνο 2310 994403, 9.00-12.00 π.μ. Ανοίγουν την Δευτέρα 10 του μηνός. Η κλινική είναι κοντά στον ΟΣΕ. Πάντως εγώ έχω ακούσει από δυο φοιτήτριες που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους ότι οι καθηγητές τους είναι καλοί. Και μάλιστα είχα ρωτήσει την μια αν αξίζει να την πάω στην κλινική του πανεπ. για στείρωση και μου είπε ότι η στείρωση είναι κάτι απλό και στην κλινική του απθ πηγαίνουν συνήθως όταν έχουν κάποιο πρόβλημα που δεν το βρίσκουν οι ιδιώτες. Οπότε γνώμη μου είναι να πάρεις την Δευτέρα τηλέφωνο, αφού στο σύστησε και ο κτηνίατρος!

λοιπον, αυριο θα τον παω κ σε αλλον γιατρο. κ τη δευτερα θα παρω στη σχολη για ραντεβου. αν αργουν μπορω να τον παω κ σαν εκτακτο περιστατικο ή λεω χαζα;
επισης να αναφέρω τελικα τους γιατρους που μου προτεινανε ή δεν κανει;

Περαστικά σας και απο εμένα! Ευχομαι να είναι κάτι απλό που θα ξεπεραστεί γρήγορα!!
Απο όσο έχω δει επιτρέπεται να αναφέρεις κτηνιάτρους.
Στην κτηνιατρική της Θεσσαλονίκης δεν έχω παει ποτε, αλλά απο όσο έχω διαβάσει στο ίντερνετ ο βασικός σκοπός λειτουργίας της είναι η εκπαιδευση των φοιτητών, που σημαίνει πιο χρονοβόρες διαδικασίες. Απλά το αναφέρω για να είσαι προετοιμασμένη. Επίσης να ξέρεις πως αν χρειαστεί κάποιο φάρμακο για τον γατούλη σου θα πρέπει να το αγοράσεις εσυ απο κάποιο φαρμακείο.
Στο παρακάτω link θα βρεις πληροφορίες για την κλινική
https://www.vet.auth.gr/public_el.php

Ναι η αλήθεια είναι ότι είναι πιο χρονοβόρες οι διαδικασίες αλλά από την άλλη είναι και έμπειροι οι καθηγητές. Πες τους και ότι είναι επείγον, ίσως κάνουν καμιά εξαίρεση (υποθέτω) Ούτε και εγώ έχω πάει, δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, αλλά έχω ακούσει μόνο καλά λόγια.

το διάβασα το Link Ζωή κ πράγματι κ γω υπέθεσα ότι θα είναι λίγο πιο χρονοβόρα τα πράγματα. δε με πειράζει όμως αν έχει αποτέλεσμα. οι γιατροί είναι ο Αμασλιδης κ η Τσομπανη.

τι να με παρεις στο λαιμο σου, ουτε λογος κ ευχαριστω για το ενδιαφερον

Στις κτηνιατρικές κλινικές του απθ τα επείγοντα περιστατικά έχουν προτεραιότητα σε περίπτωση που πας χωρίς ραντεβού. Μην περιμένεις να κλείσεις ραντεβού πήγαινε εκεί και δήλωσέ τον σαν επείγον περιστατικό (που είναι επείγον γιατί σκέψου ότι πηγαίνουν για εμβόλια και για στειρώσεις που σίγουρα δεν είναι επείγοντα περιστατικά) και μάλιστα πήγαινε απ'το πρωί γιατί πρέπει να πάρεις παράβολα κτλ.

αυτο θα κανω τη δευτερα.αυριο ομως θα επιχειρησω να τον παω κ αλλου, εστω για λιγο ορο ,καμια βιταμινη για να μην εξασθενησει περισσοτερο το σβκ ε;

Οπωσδηποτε ορο,μηπως να τον αφηνες στο κτηνιατρειο ωστε να του δινει και τα φαρμακα ο γιατρος;

ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην ταλαιπωρηθείτε πολύ! Περιμένουμε νέα σου! :)

επισης αν γνωριζετε κατι για τους γιατρους πειτε μου.
επιμενω σαυτο γιατι οπως καταλαβατε εχασα χρονο λογω του πρωτου γιατρου που δε θελω ουτε να τον σχολιασω

θα σκεφτω κ αυτο ενδεχομενο αν κ νομιζω οτι προτιμω μαλλον θα τον πηγαινοφερνω στο τελος. αλλα ναι, ορος οπωσδηποτε

Η κλινική λειτουργεί συνέχεια απο ότι κατάλαβα, ίσως να μπορεις να τον πας κ αυριο, αλλα δεν ξέρω αν θα υπαρχει προσωπικό για να κάνει τις εργαστηριακές εξετάσεις. Αν είσαι κοντα πήγαινε μόνη σου να συνεννοηθείς ή παρε τηλέφωνο. Λογικά ακόμα και τώρα ένα τηλέφωνο θα το σηκώσει κάποιος (υποθετω...).
Για την κλινική έχω διαβάσει και καλά και κακά....πιστεύω όμως πως έχει καλύτερο εξοπλισμό απο ένα κτηνιατρείο.
Τους γιατρούς που αναφέρεις δεν τους γνωρίζω, μου έχουν πει για εναν καλό κάπου στην Καμάρα και αν είχα καταλάβει καλά κάποιος έλεγε και για εναν στην Καλαμαριά (εκεί μάλλον είχα παει και τον δικό μου για ενα εμβόλιο). Αν είναι κάποιος απο Θεσσαλονίκη που είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα με το γατάκι του κ έμεινε ευχαριστημένος ίσως να μπορει να βοηθήσει

θα προσπαθήσω να περάσω αύριο τότε να δω τι παίζει. θα τον παω κ δυτικα μαλλον στη γιατρο που ανεφερα κ θα περασω κ απο κει

βγηκα για μια ωρα κ μολις επεστρεψα αρχισε να μου γκρινιαζει για φαγητο ο καλος μου.του εβαλα λιγο κονσερβα τιποτα. του ζεσταινω λιγο φιδε τωρα. παιζει να τον ενοχλουν κ τα δοντια του;
αν καποιος γνωριζει για καποιον γιατρο στη θεσ/νικη θα με υποχρεωνε.
κ ευχαριστω για την γρηγορη ανταποκριση

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back