Ο Γεράσιμος μου έχει μείνει 2 κιλά

πλακα κανεις:eek: . εχω σοκαριστει πραγματικα. τι να πω, η αληθεια ειναι οτι εχουν γινει κ 3 υπερηχοι. το ραντεβου κλειστηκε τελικα στα πανεπιστημια την παρασκευη στις 11

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα αναμενουμε νεα σας και ελπιζω να ειναι καλα!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν κάνω πλάκα, η γάτα ήταν σε Κτηνίατρο στην εντατική για μια εβδομάδα και την είχαν ξεψαχνίσει απο πάνω μέχρι κάτω.... Τέλος καλό, όλα καλά τελικά, και το ίδιο εύχομαι και για τον δικό σου γατούλη.:redface:

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν π.χ αξονικοί τομογράφοι για τα ζωάκια. Παρόλα αυτά η παν/κη κλινική είναι η καλύτερη λύση. Εμείς προχθές χάσαμε την σκυλίτσα μας από κρκιν που δεν είχε φανεί στην ακτινογραφία. Δεν λέω πως στην δική σου περίπτωση συμβαίνει κάτι τόσο σοβαρό απλά χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις είναι και στους γιατρούς δύσκολο να καταλάβουν από τι πάσχει το ζωάκι. Εξάλλου οι γιατροί δεν είναι θεοί. Κάνε 'οτι μπορείς για τον μικρούλι σου και υπομονή. Εύχομαι να πάνε όλα καλά :)

Καλησπέρα και από μένα...
Παρακολουθώ πολλές μέρες την ιστορία του Γεράσιμου...Δεν έχω δυστυχώς να προσθέσω πολλά παραπάνω από αυτά που έχουν ήδη ειπωθεί...

Αυτό τον κιτρινωπό εμετό, τον έκανε κι ο δικός μου κι ας ήταν νηστικός. Αλλά το πρόβλημά μας ήταν γνωστό (με τα νεφρά χωρίς να φτάσουμε ποτέ σε τρελές τιμές κρεατινίνης/ουρίας). Στη δική μου περίπτωση μου έκανε εντύπωση που ο γάτος είχε εξάψεις πείνας... Υπήρχαν μέρες που έτρωγε-έτρωγε κ σταματημό δεν είχε, και μετά ξαφνικά σταματούσε κι αρνιόταν να φάει οτιδήποτε για 1-2 μέρες.

Αν προτιμά το μαγειρευτό φαγητό, ας τρώει έστω αυτό (κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι ψητό - απλά μην το παρακάνεις με αλάτια/μπαχάρια κτλ..).

Από ενέργεια πως είναι? Έχει δυνάμεις να σταθεί όρθιος? Να περπατήσει?

Έυχομαι τα καλύτερα για τον γατούλη σου. Να βρείτε επιτέλους τι φταίει, να το λύσετε και να περάσετε πολλά ακόμη γουργουριστά χρόνια

Ατσιδα η αληθεια ειναι οτι για κατι καρκινο φοβοταν κ ο γιατρος κ ας μην το δειχνουν οι ακτινες κ οι εξετασεις. το τρεμω αυτο για να πω την αληθεια.
Εφόσον δεν υπάρχουν π.χ τομογράφοι τι αλλες εξετασεις θα μπορούσαν να κανουν;
σήμερα δεν ειχε ορεξη να φάει ουτε κοτοπουλο.
Νάσια η ενεργεια του εχει πεσει αισθητα,δεν το συζητω. στεκεται κ περπαταει αλλα αργα, χωρις ενεργεια. εν τω μεταξυ παω να τον πιασω κ μετραω κοκκαλα απτην αδυναμια.

Ψυχούλα μου.... μήπως το βαρέθηκε το κοτόπουλο? δοκίμασε κάτι που ξέρεις ότι του αρέσει τρελά και να είναι σχετικά ζεστό για να του μυρίσει... έστω 5 μπουκιές θα τις φάει...δεν μπορεί...

Στις αιματολογικές, κάνατε και ορμονολογικές? τα μεταβολικά (τύπου διαβήτη) τα αποκλείσατε?

δεν ξέρω μπορεί να είναι και βλακεία αυτό που θα πω... αλλά μήπως βγήκαν λάθος οι εξετάσεις? ή δεν τις διαβάζει σωστά ο γιατρός? (όσο χαζό κι αν φαίνεται, ξέρω 1-2 τέτοιες περιπτώσεις καραμπινάτες)..δεν γίνεται... όλα να δείχνουν καλά, να μην τρώει και να έχει χάσει τόσο βάρος..

Την θερμοκρασία του την έχει τσεκάρει ο γιατρός? (κυρίως για το προς τα κάτω το ρωτάω μην τυχόν και είναι κάτω απ το φυσιολογικό για να τον κρατάς όσο μπορείς ζεστό με θερμοφόρα -όχι καυτή)

Άντε να έρθει γρήγορα η Παρασκευή να πάτε στο γιατρό και όλα να πάνε καλά

δεν την εχει τσεκαρει τη θερμοκρασια τωρα που το λες. κ μαλλον δεν εχει κανει κ ορμονολογικες. κ καπου εδω συγχιζομαι.
το κοτοπουλακι του αρεσε υποτιθεται, να βρασω μοσχαρι; ψαρι φιλετο;

μην συγχίζεσαι και μην σκέφτεσαι αρνητικά... κάποιες σκέψεις έκανα σε συνδυασμό με τις εξετάσεις έκανε ο δικός μας στον Λίνο που μπορεί και να και άσχετες και να μην χρειάζονται.

ΟΚ του αρέσει το κοτόπουλο... αλλά κοτόπουλο, κοτόπουλο.. μπορεί να το βαρέθηκε... ότι του αρέσει πιο πολύ απ αυτά μπορεί κ να βοηθήσει... σε μας έπιανε συνήθως....

Πήρα τηλ. τον δικό μου κτηνίατρο που είναι και αυτός καθηγητής στο ΑΠΘ αλλά πλέον είναι στην Αθήνα. φυσικά δεν μπορούσε να μου τίποτα απ το τηλ χωρίς να έχει δει τον γάτο... μου πρότεινε όμως κάποιον γιατρό που είναι στην εκεί κτηνιατρική. Αν θες να σου στείλω το όνομα με πμ... ή να το βάλω εδώ, μήπως τον ξέρει κανείς και πει κ μας πει την άποψή του... δεν ξέρω.. επικ. καθηγητής παθολογίας είναι.

Καλή επιτυχία στα μαγειρογεύσεις :)

αληθεια; σε ευχαριστω παρα πολυ.
φυσικα θελω, βαλτο εδω δεν πιστευω να υπαρχει προβλημα , μηπως ειπωθει κ καποιο σχολιο , μηπως καποιος εχει εμπειρια

Καλυτερα το τηλεφωνο να σταλει σε πμ.:)

Το μόνο που δεν θέλω είναι να σε μπερδέψουμε χειρότερα με πολλούς γιατρούς.
Ματθαίο Μυλωνάκη τον λένε. είναι στην κτηνιατρική στο ΑΠΘ με ειδικότητα στην παθολογία.

Μου είπαν ότι είναι καλός. Προσωπικά δεν έχω κάποια εμπειρία μαζί του μιας και είναι στη Θεσσαλονίκη.

Αν κάποιος έχει καλή προηγούμενη εμπειρία, θα βοηθούσε να το πει, για να ψάξω να βρω και κάνα τηλ. του (μια γνωριμία και μια σύσταση πάντα βοηθάει)

Έτσι κι αλλιώς μεθαύριο που θα πας στην Κτηνιατρική, μπορεί και να τον πετύχεις :)

ενα θα σου πω κ θα σκασω κ ενα χαμογελο, μαυτον εχουμε ραντεβου την παρασκευη. μας ειπανε το ονομα του οταν το κλειναμε.
ομως συφωνω οτι ειναι καλο να υπαρχει μια συσταση. θα μπορουσαμε να χρησιμοποιησουμε το ονομα του γιατρου σου ή θα υπαρχει προβλημα;

Δεν ξέρω αν έχει ξαναγραφτεί παραπάνω, αλλά απο προσωπική εμπειρία πρόσφατη με γάτα με παρόμοια συμπτώματα, και που πάλι δεν ξέρανε τί είχε και δεν έβρισκαν τίποτα, τελικά της έγινε υπέρηχος. Ενώ ο πρώτος δεν έδειξε τίποτα, ένας δεύτερος και πιο προσεκτικός έδειξε ότι η γάτα είχε καταπιεί κλωστή απο κουρτίνα. :/:

Η κλωστή ήταν 1,5 μέτρο και ήταν απο κουρτίνα. Το ένα άκρο είχε κολλήσει στον οισοφάγο, και το υπόλοιπο είχε γίνει κουβάρι μαζί με τρίχες στο στομάχι, μέχρι το έντερο. Σε κάποιο σημείο μάλιστα είχε πάθει και εγκολιασμό, δηλ είχε μπερδευτεί καί το έντερο απο τις συσπάσεις.

Η γάτα ανοίχτηκε, αφαιρέθηκε όλη η κλωστή και χαίρει άκρας υγείας.:redface:

Πρίν απο αυτό της είχαν γίνει τα πάντα, απο ορό, μέχρι εξετάσεις αίματος νεφρών, και θεραπεία για δηλητηρίαση. Που φυσικά δεν είχαν φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Δε μου κάνει εντύπωση...την προηγούμενη εβδομάδα είδα κατι μαυρο στο δόντι του μικρού...λεω "ουπς....σαπιο δόντι?!!!" και τελικά ήταν μια κλωστή που πάλι καλά τυλίχτηκε γύρω απο το δόντι και δεν την είχε καταπιει ολοκληρη....απλα την έβγαλα, ενω είχε φτάσει μέχρι το λαιμό του+

Καλησπερα, και ο δικος μου γατουλης ειχε καταπιει ενα συνθετικο κορδονι και ειχαμε περιπου τα ιδια. Ειχε χασει κιλα και εκανε αυτον ακριβως τον εμμετο και ας μην ετρωγε τιποτα. Τελικα το εβγαλε απο πισω και ευτυχως γλυτωσαμε τα χειροτερα. Πες στους γιατρους να εστιασουν σε μια τετοια πιθανοτητα. Ευχομαι καλο κουραγιο και δυναμη σε σενα και το Γερασιμο.

Μακάρι να είναι αυτό!!! Θα εξηγουσε την αποτομη αλλαγη στην όρεξη του, στο χασιμο των κιλων και στο γεγονος ότι ο γιατρος δεν του βρήκε κατι παθολογικο

Ναι, μακαρι να ειναι ετσι. Και αυτο βεβαια ειναι μια σοβαρη κατασταση που αντιμετωπιζεται χειρουργικα και ο φιλος μας ο Γερασιμος ειναι αδυναμος και τα'χει τα χρονακια του. :worry: Τουλαχιστον ομως ειναι αλλιως να ξερεις με τι εχεις να κανεις.

σωστο αυτο βασιλη , το να ξερω με τι εχω να κανω. γιατι τοσο καιρο τρεχω χωρις αποτελεσμα κ στεναχωριεμαι για το αν εχω κανει σωστες κινησεις.
ειναι αδυναμος ο καλουλης μου ,αυτος που ετρεχε πανω κατω σαν σφαιρα. τωρα για καποιον λογο μου εχει κολλησει το θεμα του υπερθυρεοειδισμου κ διαβαζα κ ενα αρθρο εδω για το θεμα.

https://www.mypetz.gr/threads/Υπερθυρεοειδισμός-στη-γάτα.224084/
εδω ειναι το αρθρο, ο γερασιμος εχει σχεδον ολα τα συμπτωματα. η ψηλαφηση ομως δεν ''εδειξε'' κατι
θα πω να τον κοιταξουν κ γι αυτο

Σε νοιωθω απολυτα. Κι εγω τον εβλεπα να βαδιζει με μεγαλη προσπαθεια απο την αδυναμια. Πετσι και κοκκαλο ειχε γινει. Απο μια ματια που εριξα στο αρθρο, δεν ειδα να αναφερει εμμετους. Κανω λαθος?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back