Ο Ματάκης και οι κατσαρίδες

marfot75

Δραστήριο μέλος

Η marfot75 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 457 μηνύματα.
Ο γατούλης μου ,ο Ματάκης, πέρσι το καλοκαίρι, προφανώς για να με ευχαριστήσει,μου έφερνε κάθε βράδυ στο μπαλκόνι 2 κατσαρίδες.
Ειλικρινά δεν σιχαίνομαι τίποτα περισσότερο από την κατσαρίδα. Μάλιστα τις έφερνε ζωντανές και τις αποτελείωνε εκεί. Έλα, όμως, που είχαμε και καύσωνες και η πόρτα κλειστή μην τρυπώσει μέσα καμία. Κάποιες φορές τον μάλωσα και με κοιτούσε με απορία ο καημενούλης. Τον χειμώνα το σταμάτησε. όμως έρχεται το καλοκαίρι..... :mpliaks: :mpliaks: :mpliaks:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωχ, και'γω το φοβάμαι μην το κάνει κάνας γάτος μου αυτό:blink: !
Μου είχε πει μία ιστορία μία συνάδελφός μου όταν είχε γάτα.
Κοιμόταν και ξύπνησε έντρομη, βλέποντας την γάτα της, να παίζει επάνω στην κοιλιά της με μία μισοπεθαμένη κατσαρίδα:sick: ! Την είχε κουβαλήσει βλέπεις επάνω στο κρεβάτι για να δείξει στην μαμά της τι άξια κυνηγός είναι αλλά και για να την προσφέρει ως δώρο:lol: !
Βέβαια εκείνη δεν ευχαριστήθηκε καθόλου με το δώρο και ακόμα θυμάται το περιστατικό, και μου το διηγήτε κάθε φορά με την ίδια έκπληξη και ανατριχίλα:happy: !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η αντίδραση ενός κηδεμόνα κατοικειδίου καθόλου επιθετική δε θα πρέπει να είναι σ'αυτές τις περιπτώσεις.
Όπως ανέφερε και η kittycat,"για να δείξει στην μαμά της τι άξια κυνηγός είναι αλλά και για να την προσφέρει ως δώρο,έφερε το θήραμα".

Είναι μια πολύ φυσιολογική συμπεριφορά στις γάτες καθώς υποδηλώνει το σύνδεσμο μεταξύ "γονέα" και "παιδιού".
Μια απότομη αντίδραση σε μια τέτοια συμπεριφορά μόνο απορία θα δημιουργήσει στη γάτα και τίποτ'άλλο.

Τα ένστικα των γάτων πρέπει κάπου να εκδηλώνονται,όπως για παράδειγμα σε μικρή ηλικία και χωρίς παρουσία άλλων γάτων το μικρό πρέπει να αναπτύξει συστήματα επίθεσης σε τυχούσα λεία και όπως είναι φυσικό καλύτερο μέσο ανάπτυξης αυτής της ικανότητας είναι τα συνεχή και χωρίς λόγο δαγκώματα και γρατζουνίσματα στους κηδεμόνες τους.

Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις στην περίπτωση της γάτας σου είναι ανοχή στην ίδια αλλά και στις κατσαρίδες καθώς η φυσιολογική της εξέλιξη βασίζεται σ'αυτό.:)
Υπάρχουν θηράματα που ούτε θα φανταζόσουν ότι θα μπορούσε να σου φέρει.
Και κακά τα ψέματα,ζώντας πλέον τα ζώα σε κόσμο "ανθρώπων" αναγκάζονται να ζουν μακριά από το πραγματικό τους περιβάλλον,οπότε κάθε πράξη τους μη κατανοητή από μας δικαιολογημένη.

:P εμενα καθε φορα που φερνει ποντικι ,μετα το κυνηγι που κανω για να το πιασω (το ποντικι), τον χαιδευω καιι του λεω μπραβο ....ε τι να κανω εχει ηδη ψυχολογικα που ειναι μαυρος μην εχουμε κι αλλα :cool: :cool: :cool: :cool:

εμενα δωξα το θεο δεν μου φερνει τιποτα:D μονο τα σκοτωνει και τα αφηνει αλλα εχω καιρο να δω σκοτωμενο κατι στην αυλη:)

εγω δεν μπορω να μην τον μαλωσω οταν μου φερνει σαμιαμιδακια το καλοκαιρι και μαλιστα κομματιασμενα.... τα λυπαμαι τα καημενα... τωρα αν μου φερει κατσαριδα θα του πω μπραβο!!!:up:
εμ πως ! να μαθει τι πρεπει να κηνυγαει και τι οχι!!!:P

Σε κάποιο thread εδώ στο mycat είχα διαβάσει ότι γάτα δηλητηριάστηκε επειδή κυνήγησε κατσαρίδα που προηγουμένως είχε ψεκαστεί... :/: Από τότε μου έχει γίνει μεγάλο άγχος αυτό, μήπως κάποιος στην πολυκατοικία ρίξει φάρμακο και βρεθεί καμιά κατσαρίδα :sick: :mpliaks: σπίτι μας και της την πέσει η Αρήθα... :( :/:

Εμας μας εφερε κανα 2 φορες ακριδες προσφατως ζωντανες και τις επαιζε μπροστα μας.Και μολις τον βγαζαμε στη βεραντα να παιξει μαζι της εκλαιγε και ηθελε να μας τη φερει να τον βλεπουμε...Πολυ πλακα εχουν...Αν μου φερει κατσαριδα ομως θα αυτοκτονησω...

Κι εμένα το ίδιο! Μου'χει φέρει 2-3 φορές ακρίδα, τη μια μάλιστα πρωί Κυριακής που ήμουν σπίτι, πάνω στο κρεβάτι (:mpliaks:) αλλά δεν το μάλλωσα το γλυκό μου, αντίθετα τον χάιδεψα και του είπα "Μπράβο το μωρό μου!!!" γιατί κατάλαβα ότι το έκανε για να με ευχαριστήσει. Την τελευταία φορά που έπιασε ακρίδα, μου το είπε στο τηλέφωνο ο άνδρας μου, ο οποίος όταν τον είδε να παίζει του την πήρε και την άφησε ελεύθερη. Ο Χιόνης "τα πήρε" και δεν τον ξαναπλησίασε εκείνη την ημέρα, αλλά όταν γύρισα στο σπίτι μου έφερε σαν τρόπαιο το ένα της πόδι, που είχε προλάβει να το δαγκώσει! Εκεί πάλι του έδωσα τα εύσημα, αλλά μάλλωσα τον Κώστα γιατί λυπήθηκε την ακρίδα και μάλλωσε τον μικρό...:mad: Πάντως αν συνεχίσει έτσι με τις ακρίδες ο Χιόνης σώθηκα!!! Δεν τις αντέχω με τίποτα....
Αν μου φέρει κατσαρίδα και μάλιστα στο κρεβάτι όπως έκανε με την ακρίδα, δεν ξέρω τι θα κάνω... Δεν τις φοβάμαι, αλλά τις συχαίνομαι όσο δεν παίρνει...:sick::sick::sick:

Εμενα μου εφερε το πασχα στη χιο μια πεταλουδα!
Βγηκε εξω, την επιασε, την "τσαλακωσε" και την εφερε μεσα να παιξει.
Εφαγε και μια-δυο στον ποπο γιατι ειναι κριμα να τα σκοτωνει.:(

Εγω τις ακριδες τις μαζευα με την ηλεκτρικη σκουπα ζωντανες. Τον αφηνα πρωτα να παιξει, εκλεινα τις πορτες για να μη μου ερθει καμια απο το "πουθενα", και οταν τις παρατουσε (σε κατασταση...χαλι μαυρο) τις ρουφαγε η ηλεκτρικη...
Ξερω ειμαι ακριδοδολοφονος...αλλα δεν τις αντεχα!

.....Μονο που μια φορα πεταχτηκαν 2-3 απο τη σακουλα ζωντανές ΠΑΝΩ ΜΟΥ!!!!:down:

:mpliaks: :mpliaks: :sick: Σαν σκηνή από θρίλερ ακούγεται αυτό Ισμήνη!!:blink: :blink: :blink:

Τίλος θρίλερ: "Η Εκδίκηση των Ζωντανών - Νεκρών Ακρίδων!!!":lol: :lol: :lol: :lol:

δωστε και στις καημενες τις ακριδουλες μια ευκαιρια!!!!:P

Πάντως, έχεις απόλυτο δίκιο ,catman. Εμείς οι άνθρωποι, κάποιες φορές , ζητάμε από το ζωάκι μας να φέρεται σαν άνθρωπος , χωρίς να κατανοούμε ότι το πληγώνουμε, ξεχνώντας ποιά είναι η φύση του κι αυτό είναι σίγουρα άδικο.

εμένα είναι φρούλης :redface: :lol: Δεν μου εχει φέρει τίποτα:hmm:

Παιδια εγω δεν ξερω πόσα τραύματα δημιούργησ στα δικα μου γατια, αλλά στη γκαρσονιερα που έμενα όποτε εμφνιζόταν κατσρίδα ανεβαιν στο τραπέζι και αρχιζα να φωνάζω να με ακουσουν οι γειτονες να βοηθησουν. Και όποτε πλησιαζαν τα γατια (που μετα θα ξαπλωναν αγκαλιά μου) κουνουσα αντικειμενα ή το χερι να φυγουν.... Κι εφευγαν τα καημενα..... Μάλλον ειχαν τραυματα τα γατακια.
:( :( :( :(
Ευτυχως στο νεο σπίτι δεν εχει κατσαρίδες. Τουλάχιστον δεν εχω δει
:up: :up: :up: :up:
Παντως καύσωνα ή μη, όσο και να εσκαγα (στη γκασονιερα - ρετιρέ, υπέφερα) ανοιχτο παραθυρο μετα τη δυση δεν εβρισκες!!!! Το τεταρτο καλοκαιρι μου πηρε η μαμα κλιματιστικό!!!
Αυτο με τη δηλητηριαση από ψεκασμένη κατσταρίδα δεν το ειχα σκεφτει...
:hmm: :hmm: :hmm:
Πως γλυτωσαν τα δικα μου, απορω!!!!!

κατσαριδες :blink: μονο που το σκεφτομαι ανατριχιαζω ειναι το μονο που μπορω να σκοτωσω μπλιαχχχχχ :/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back