Ο Σείριος και η άμμος...

Ειλικρινά εγω δεν το καταλαβαίνω το πεισμα που τα πιάνει καμμιά φορά....Δηλαδή τι θέλει ο κύριος να σουλατσάριε μέσα και έξω και να μην δίνει και λογαριασμο???:PΜην στενοχωριέσαι βρε Δωρα μπορεί να ακούει και τα άλλα τα γατάκια απο κάτω και να έχει αναστατωθεί απο την περιέργεια...Μυστήρια πλάσματα οι γάτες!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ εντελώς τυχαία οι απόψεις μας με την γατοψυχολόγο του forum ταυτίζονται...:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γατοψυχολόγο του forum
:D:D:lol::lol::lol::lol::lol:

Εγω θα ηθελα να μου εξηγησεις περισσοτερα γιατι δεν τον αφηνεις να κατεβει κατω.. εννοω ισως οπως ειναι μικρουλης εχει παρει χαμπαρι μεσω της μυρουδιας σε σενα οτι υπαρχει αλλη γατουλα και ισως νοιωθει μονος του αν ειναι κλεισμενος εκει. Ισως θυμωνει και τα κανει επιτηδες για να σου δειξει κατι. Ο χουχουδιτος ειχε κατι τετοιες συμπεριφορες παλιοτερα. Αυτο εννοειται εφοσον δεν υπαρχει οργανικο προβλημα. Εα το σκεφτεσαι να τα αφησεις μαζι παντως ισως απο την δική του μερια αυτος ειναι ετοιμος για την μεθοδο προσαρμογης του μικρου με το μεγαλο χρησιμοποιωντας το γατοφόρογια προστασια.
Τα ιδια κανει και η καλυψουλα τωρα τελευταια γιατι ενω δουλευω ειναι μονη μεσα κα δεν μπορω να ασχολουμαι συνεχεια μαζι της και βλεπει η μυριζει τα αλλα και αλλαζει η συμπεριφορα της κατι σαν να βαριεται η να δυσανασχετει. Εγω βεβαια το κανω επιτηδες μπας και πιασει για να την αφησω με τα αλλα σιγα σιγα ( η ελπιδα δεν πεθαινει ποτε).

Σκεψου το παντως γιατι μαλλον θελει παρεα ο σειριος και οχι τιμωρια. Θα το καταλαβεις εαν τον βαλεις στο γατοφορο και ησυχασει εστω κι αν ειναι περεργος οταν ειναι μαζι με την αλλη γατα. Αυτο ειναι σημαδι οτι προτιμαει να ειναι με παρεα και σε γατοφορο, παρα μονος και ανετος. Πολλα γατακια νιωθουν ετσι ιδιως τα μικρα η τα αρρωστα.
Ναι κι εγώ το σκέφτηκα ότι ίσως θέλει παρέα,αλλά από τη στιγμή που η Αμελί είναι ανεμβολίαστη και όλα τα γατάκια της πέθαναν,δεν μπορώ να τον αφήσω να έρχεται σε επαφή μαζί της.Επίσης,ο διάδρομος οδηγεί στον κάτω όδοφο,όπου υπάρχει παράθυρο πάντα ανοιχτό.και πόρτα από την οποία μπαινοβγαίνει συχνά κόσμος,οπότε οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να βγει στην αυλή κι από εκεί στο δρόμο.Όσο για παρεούλα,είχα πείσει τους δικούς μου να πάρουμε τη Μόιρα,μια μικρή σιαμεζούλα που θα την έπαιρνα μαζί μου επίσης όταν εφευγα,αλλά βλέποντας την ταλαιπωρία με τις ακαθαρσίες του Σείριου έχουν γίνει αρνητικοί...:/:

Ειλικρινά εγω δεν το καταλαβαίνω το πεισμα που τα πιάνει καμμιά φορά....Δηλαδή τι θέλει ο κύριος να σουλατσάριε μέσα και έξω και να μην δίνει και λογαριασμο???:PΜην στενοχωριέσαι βρε Δωρα μπορεί να ακούει και τα άλλα τα γατάκια απο κάτω και να έχει αναστατωθεί απο την περιέργεια...Μυστήρια πλάσματα οι γάτες!!!!
Ουφ,το ξέρω,αλλά είναι πολύ κακομαθημένη συμπεριφορά αυτή,δεν του λέιπει τίποτα!Έχει τα παιχνίδια του,την άπλα του,τα άλλα γατάκια είναι και τα δύο άρρωστα και δε γίνεται να έρχεται σε επαφή μαζί τους.Εξάλλου δε γίνεται να περνάει πάντα το δικό του,αύριο δηλαδή αν θέλει να τρώει πάνω από το τραπέζι πρέπει να υποκύψουμε αλλιώς θα τα σπάσει όλα;Δεν ξέρω,αλήθεια νομίζω ότι μια παρεούλα θα ήταν ό,τι πρέπει,αλλά που να τους πείσεις άμα τα κάνει εναλλάξ στο υπνοδωμάτιό τους...:/:

Γιατι δεν εμβολιαζεις την αμελι??? Ξερεις μπορεις να τον εχεις λιγες ωρες εκει μεσα σε γατοφορο ισα ισα να παιρνει τη δόση του. Αν εκεινος ειναι εμβολιασμένος με ολα τα εμβολια νομιζω δεν υπαρχει προβλημα, καλο ειναι ομως να εξετασεις και την αλλη γατα την αμελι και να την εμβολιασεις. Παρε μια συμβουλη γιατρου. Εγω σε τεοιες περιπτωσεις που το ενα ηταν ανεμβολιαστο το αφηνω σε γατοφορο ( γιατι αισθανονται ενστικτωδώσ την παρουσια του αλλου) αλλα σκεπασμενο με κατι παχυ για να μην κινδυναευουν να μυριστουν οποτε να μεταδώσουν κατι. Εχω διαπιστωσει οτι αυτο που ειναι στο γατοφορο ηρεμει ετσι. Αλλα γενικα καλο ειναι να δεις τι θα κανεις γιατι δεν μπορει να συνεχισει για πολυ αυτη η διαρρυθμιση για φαντασου να μεγαλωσει? Θα ανοιγει τη ποσρτα και θα κατεβαινει μονος του κι αντε να τον μαζζεψεις, ενω εαν την εμβολιασει και εξετασεις κανετε υπομονη κανενα εναμιση μηνα μεχρι να ειναι κι αυτος καλυμμενος απο εμβολια, μετα μπορεις να τον κατεβασεις κατω και να αρχισεις να τον εκπαιδευεις με σαμαρακι μεχρι να καταλαβει τα ορια του. Εξισου μπορεινα βρεθει και λυση για τη πορτα και το παραθυρο.

Στους δικους σου μπορεις να πεις οτι ειναι περαστικο και το κανει επειδη αισθανεται μοναξια. Το βασικο ειναι η υγεια των αλλων γατιων και τα δικα του εμβολια νομιζω παντως...

Και περι κακομαθήματος: ναι μεν δεν χρειαζεται να τα κακομαθαινει κανεις αλλα απο την αλλη χρειαζεται και να τα κατανοει και ναμην πηγαινι στο αλλο ακρο. Αυτος ειναι ακομη μωρουλης το φυσικο γι αυτον θα ταν να παιζει με τα αδερφακια του διπλα στη μαμα του τετοια ηλικια, ειναι απολυτα φυσικο να θυμωνει που στερειται απο παρεα κα ειναι μονος του ενω μυριζει πανω σου την παρεα του. Οποτε περι τραπεζιου μη φοβασαι δεν θα ανεβει ( και να ανεβει θα τον φυσηξες μαλωσεις κλπ δεν τρεχει κατι θα το μαθει) αντιθετα ετσι που γινεται τωρα ειναι που αρχιζει να χαλαει ο χαρακτηρας του. Το λεω γιατι οι περισσοτερες γατομαμαδες λενε αα να μη του κανω αυτο γιατι μετα θα γινει κακομαθημενος γιατι δεν εμπιστευονται τον ευατο τους να του δωσουν τωρα αυτο και να τον σταματησουν οταν θα θελει παραπανω η κατι αλλο.Κι αυτο τελικα κανει γατακια με περιεργες συμπεριφορες μαλλον θυμωμενα και ισως και λιγο στερημένα. Εγω θα κοιταζα να δω τι θα κανω με την υγεια των αλλων και θα τον κατεβαζα κατω σε γατοφορο διπλα μου μια ωριτσα τη μέρα, σκεπασμένο το γατοφορο ετσι ωστε να μην κολησει κατι ( εκτος αν κατι κυκλοφορει ακι στον αερα πια αυτο μονο ο γιατρος θα στο πει)

Γιατι δεν εμβολιαζεις την αμελι??? Ξερεις μπορεις να τον εχεις λιγες ωρες εκει μεσα σε γατοφορο ισα ισα να παιρνει τη δόση του. Αν εκεινος ειναι εμβολιασμένος με ολα τα εμβολια νομιζω δεν υπαρχει προβλημα, καλο ειναι ομως να εξετασεις και την αλλη γατα την αμελι και να την εμβολιασεις. Παρε μια συμβουλη γιατρου. Εγω σε τεοιες περιπτωσεις που το ενα ηταν ανεμβολιαστο το αφηνω σε γατοφορο ( γιατι αισθανονται ενστικτωδώσ την παρουσια του αλλου) αλλα σκεπασμενο με κατι παχυ για να μην κινδυναευουν να μυριστουν οποτε να μεταδώσουν κατι. Εχω διαπιστωσει οτι αυτο που ειναι στο γατοφορο ηρεμει ετσι. Αλλα γενικα καλο ειναι να δεις τι θα κανεις γιατι δεν μπορει να συνεχισει για πολυ αυτη η διαρρυθμιση για φαντασου να μεγαλωσει? Θα ανοιγει τη ποσρτα και θα κατεβαινει μονος του κι αντε να τον μαζζεψεις, ενω εαν την εμβολιασει και εξετασεις κανετε υπομονη κανενα εναμιση μηνα μεχρι να ειναι κι αυτος καλυμμενος απο εμβολια, μετα μπορεις να τον κατεβασεις κατω και να αρχισεις να τον εκπαιδευεις με σαμαρακι μεχρι να καταλαβει τα ορια του. Εξισου μπορεινα βρεθει και λυση για τη πορτα και το παραθυρο.
Η Αμελί μας μένει στην αυλή,και θα φύγει σχετικά σύντομα για το χωριό.Η γιατρός μας είπε ότι μάλλον έχει καλυκοϊό οπότε και να κάνει εμβόλιο δεν την πιάνει τώρα.Χρόνος για να της κάνω εξετάσεις,εμβόλια κτλ δεν υπάρχει,καθώς θα την πάρουν τέλος του μήνα,εξάλλου έχω ήδη έναν άρρωστο γατούλη που κάνει αγωγή στην αυλή και πρέπει να την κρατάμε μακριά και από αυτόν,δύσκολη κατάσταση...Το θέμα είναι ότι δεν νομίζω να αξίζει να μπω σε διαδικασία προσαρμογής με την Αμελί για δύο μήνες όλους κι όλους,εξάλλου μπορεί τόσο διάστημα να μου πάρει το όλο εγχείρημα,και μετά να του λείπει κιόλας όταν θα φύγουμε.Η λυση που ψάχνω είναι άμεση.:/:Εξάλλου ακόμα κι αν λείπει,θα υπάρχει ο κίνδυνος τους ανοιχτού παράθυρου και της πόρτας,οπότε πάλι δε θα γίνεται να κατεβαίνει.Είμαστε τέσσερα μέλη στην οικογένεια,συν τους παππούδςε και τόσο κόσμο που μπαινοβγαίνει καθημερινά,δε μπορώ να τους βάζω όλους να προσέχουν μην πεταχτεί στην αυλή ή στο δρόμο.Δενείναι και πολυκατοικία να πεις θα τον προλάβω στη σκάλα...Όσο για όταν θα μεγαλώσει.δε θα είμαστε καν εδώ,φεύγω τον Αύγουστο και θα τον πάρω μαζί μου.
Λες αν του πάρω παρεούλα να το κόψει;ΝΑ απασχολείται και να μην το κάνει;Ή θα μου "χαλάσει" και το άλλο;

Στους δικους σου μπορεις να πεις οτι ειναι περαστικο και το κανει επειδη αισθανεται μοναξια. Το βασικο ειναι η υγεια των αλλων γατιων και τα δικα του εμβολια νομιζω παντως...

Και περι κακομαθήματος: ναι μεν δεν χρειαζεται να τα κακομαθαινει κανεις αλλα απο την αλλη χρειαζεται και να τα κατανοει και ναμην πηγαινι στο αλλο ακρο. Αυτος ειναι ακομη μωρουλης το φυσικο γι αυτον θα ταν να παιζει με τα αδερφακια του διπλα στη μαμα του τετοια ηλικια, ειναι απολυτα φυσικο να θυμωνει που στερειται απο παρεα κα ειναι μονος του ενω μυριζει πανω σου την παρεα του. Οποτε περι τραπεζιου μη φοβασαι δεν θα ανεβει ( και να ανεβει θα τον φυσηξες μαλωσεις κλπ δεν τρεχει κατι θα το μαθει) αντιθετα ετσι που γινεται τωρα ειναι που αρχιζει να χαλαει ο χαρακτηρας του. Το λεω γιατι οι περισσοτερες γατομαμαδες λενε αα να μη του κανω αυτο γιατι μετα θα γινει κακομαθημενος γιατι δεν εμπιστευονται τον ευατο τους να του δωσουν τωρα αυτο και να τον σταματησουν οταν θα θελει παραπανω η κατι αλλο.Κι αυτο τελικα κανει γατακια με περιεργες συμπεριφορες μαλλον θυμωμενα και ισως και λιγο στερημένα. Εγω θα κοιταζα να δω τι θα κανω με την υγεια των αλλων και θα τον κατεβαζα κατω σε γατοφορο διπλα μου μια ωριτσα τη μέρα, σκεπασμένο το γατοφορο ετσι ωστε να μην κολησει κατι ( εκτος αν κατι κυκλοφορει ακι στον αερα πια αυτο μονο ο γιατρος θα στο πει)
Μα μου κάνει εντύπωση που έχει μάθει πιο δυσκολα πράγματα,ας πούμε όσο και να θέλει να ανέβει κάπου ή να πάρει κάτι,αν του πω "μη" φεύγει μουρμουρίζοντας.Δε θέλω να μου γίνει αντικοινωνικό ή στερημένο,γι'αυτό όλοι παίζουν και ασχολούνται μαζί του καθημερινά.Κάποιες ώρες όμως πρέπει να λείψουμε,δε γίνεται πάντα κάποιος να τον έχει αγκαλιά ή να παίζει μαζί του...Αυτό είναι που κάποιες φορές τον ενοχλέι και κάνει αυτό που κάνει,ενώ άλλες όχι και παίζει αμέριμνος μέχρι να γυρίσω.:/:

ο μικρός εξερευνιτής :lol:

καλύτερα να μην τον μάθεις στις βόλτες ούτε με σαμαράκι γιατί μετά θα θέλει να βολτάρει συνέχια, καλύτερα να το φοβάτε λίγο το έξω

΄τωρα για τις πιτσικουλιές που κάνει μπορεί να μην γίνεται και επίτιδες αλλά να του φεύγουν από την συκγίνιση:redface: κάποια σκυλάκια όταν βλέπουν το αφεντικό τους από την χαρά τους την αμολάνε, αυτός μπορεί να συγκινίτε όταν μένει μόνος, είναι μικρούλης ακόμα

βάλτου την λεκανίτσα δίπλα στην πόρτα, όχι και πίσω να μην μπορείς να ανοίξεις αλλά όσο ποιό κοντά γίνεται και υπομονή, θα συνιθήσει στο ότι θα μένει και μόνος του για κάποιες ώρες και θα το σταματίσει, καλό θα ήταν να το βλέπεις ως κάτι τυχέο, ένα ατύχημα και όχι ως τιμορία ή εκβιασμό, να μην πάρει πρέφα και αυτός ότι μπορεί να σε επιρεάζει με τις αταξίες του γιατί τότε είναι που θα το κάνει συνέχια και μπορεί να επινοήσει και άλλους τρόπους:P

Για 2η τουαλέτα μην του βάλεις κανονική, μπορείς να βάλεις μια μικρότερη για να μην ενοχλεί και πιάνει και πολύ χώρο. Εγώ πχ. είχα βρεί λύση με κάτι ταψάκια Sanitas από το super market έχει διάφορα μεγέθη και θα βρείς κάποιο που να του κάνει. Ίσως είναι μία λύση δεν ξέρω:hmm:.
Ή μήπως να του άφηνες κανένα ραδιόφωνο ανοιχτό για να ακούει ήχους ή τη συσκευή που εκπέμπει φερομόνες και τα κάνει και νοιώθουν ήρεμα και ευχάριστα;

Μπέρδεμα ρε παιδί μου...Μην στενοχωριέσαι όμως, εγώ αυτό που κάνω είναι να τα βάζω προληπτικά στην άμμο και να μην τα μαλώνω όταν τα κάνουν έξω αλλά να τα επιβραβευω όταν τα κάνουν στην άμμο...Το κάνω όλες τις ώρες της ημέρας και απέδωσε μέχρι τώρα σε όλα...Βέβαια τα πιέζω πολύ αλλά στο τελός πάνε μόνα τους..Πριν φύγεις ας πουμε απο το δωμάτιο βάλε τον στην άμμο και μην τον αφήσεις να βγει μερικά λεπτά...Μην απελπίζεσαι πάντως εγώ πιστευω οτι θα το ξεπεράσει...Η Yasmin χθες μου εξηγησε οτι εμένα με μαρκάρουν, γι'αυτο με κατουράνε κάθε βράδυ και χθες που κοιμήθηκα σε άλλο δωμάτιο μπηκα μέσα το πρωι και βλέπω τις κυριές και τους κυρίους ένα ένα να πηγαίνουν στην άμμο...Άβυσσος η ψυχή της γάτας!!!

Για 2η τουαλέτα μην του βάλεις κανονική, μπορείς να βάλεις μια μικρότερη για να μην ενοχλεί και πιάνει και πολύ χώρο. Εγώ πχ. είχα βρεί λύση με κάτι ταψάκια Sanitas από το super market έχει διάφορα μεγέθη και θα βρείς κάποιο που να του κάνει. Ίσως είναι μία λύση δεν ξέρω:hmm:.
Ή μήπως να του άφηνες κανένα ραδιόφωνο ανοιχτό για να ακούει ήχους ή τη συσκευή που εκπέμπει φερομόνες και τα κάνει και νοιώθουν ήρεμα και ευχάριστα;
Νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη άμμου,επειδή το έχει κάνει και με την άμμο σε απόσταση ενός μέτρου από το σημείο του ...ατυχήματος.Αυτό με τις φερεμόνες είναι καλή ιδέα,ίσως και κανένα ραδιόφωνο χαμηλά,πολύ καλή ιδέα!Το CD σου την έδωσε;:PΞέρει κανείς πως μπορώ να τις βρω στην επαρχία;

Μπέρδεμα ρε παιδί μου...Μην στενοχωριέσαι όμως, εγώ αυτό που κάνω είναι να τα βάζω προληπτικά στην άμμο και να μην τα μαλώνω όταν τα κάνουν έξω αλλά να τα επιβραβευω όταν τα κάνουν στην άμμο...Το κάνω όλες τις ώρες της ημέρας και απέδωσε μέχρι τώρα σε όλα...Βέβαια τα πιέζω πολύ αλλά στο τελός πάνε μόνα τους..Πριν φύγεις ας πουμε απο το δωμάτιο βάλε τον στην άμμο και μην τον αφήσεις να βγει μερικά λεπτά...Μην απελπίζεσαι πάντως εγώ πιστευω οτι θα το ξεπεράσει...Η Yasmin χθες μου εξηγησε οτι εμένα με μαρκάρουν, γι'αυτο με κατουράνε κάθε βράδυ και χθες που κοιμήθηκα σε άλλο δωμάτιο μπηκα μέσα το πρωι και βλέπω τις κυριές και τους κυρίους ένα ένα να πηγαίνουν στην άμμο...Άβυσσος η ψυχή της γάτας!!!
Αν σου πω ότι το έχει κάνει ενώ πριν τρία λεπτά ήταν στην άμμο του;Εγώ απόρησα τι είχε να βγάλει πια.Το είχα δοκιμάσει αυτό με το να τον πηγαίνω εγώ και να τον πιέζω λιγάκι να τα κάνει,όταν δυο φορές από αντίδραση που δεν τον άφηνα να μασουλάει καλώδια,είχε κατουρήσει εκεί.
Ευτυχώς το έκοψε,αλλά δεν ξέρω γιατί είναι πια τόσο δύστροπος γατούλης...Τον συγκρίνω με τον Έκτορα που τον είχαμε μαζέψει από το δρόμο χτυπημένο πολύ πιο μικρό και δεν είχε ζήσει σχεδόν καθόλου με τη μαμά του.Ήταν πολύ άγριος και επιφυλακτικός ειδικά με τους ξένους,αλλά ποτέ δεν προέκυψε τέτοιο θέμα.Και είναι κρίμα,επειδή σε όλους τους άλλους τομείς είναι άψογος,τώρα έμαθε να μαζεύει και τα νυχάκια του όταν παίζουμε.:/:

ο μικρός εξερευνιτής :lol:

καλύτερα να μην τον μάθεις στις βόλτες ούτε με σαμαράκι γιατί μετά θα θέλει να βολτάρει συνέχια, καλύτερα να το φοβάτε λίγο το έξω

΄τωρα για τις πιτσικουλιές που κάνει μπορεί να μην γίνεται και επίτιδες αλλά να του φεύγουν από την συκγίνιση:redface: κάποια σκυλάκια όταν βλέπουν το αφεντικό τους από την χαρά τους την αμολάνε, αυτός μπορεί να συγκινίτε όταν μένει μόνος, είναι μικρούλης ακόμα

βάλτου την λεκανίτσα δίπλα στην πόρτα, όχι και πίσω να μην μπορείς να ανοίξεις αλλά όσο ποιό κοντά γίνεται και υπομονή, θα συνιθήσει στο ότι θα μένει και μόνος του για κάποιες ώρες και θα το σταματίσει, καλό θα ήταν να το βλέπεις ως κάτι τυχέο, ένα ατύχημα και όχι ως τιμορία ή εκβιασμό, να μην πάρει πρέφα και αυτός ότι μπορεί να σε επιρεάζει με τις αταξίες του γιατί τότε είναι που θα το κάνει συνέχια και μπορεί να επινοήσει και άλλους τρόπους:P
Μπα,καθόλου από συγκίνηση δεν το κάνει,είναι σαν να μας τιμωρεί που φεύγουμε και δεν μένουμε μαζί του.Που θα πάει,θα μάθει,προς το παρόν θα μένει στο μπαλκόνι όσο είναι η γιαγιά στην αυλή και επιβλέπει,αλλιώς θα του ανοίγω την μπαλκονόπορτα να πηγαίνει στα δωμάτια,αφου όταν είμαστε εκεί δεν το κάνει ποτέ.

απογαλακτισμός του χρειάζετε δηλαδή:P θα συνηθήσει, εμένα μου το έκανε όταν με έβλεπε με βαλίτσα να φεύγω για σκ:rolleyes:

Αυτό με τις φερεμόνες είναι καλή ιδέα,ίσως και κανένα ραδιόφωνο χαμηλά,πολύ καλή ιδέα!Το CD σου την έδωσε;:PΞέρει κανείς πως μπορώ να τις βρω στην επαρχία;
Όχι το CD δε χρειάζεται ραδιόφωνο αρκετά μιλάει κι από μόνο του:/:.
Για το που θα το βρείς στην επαρχία δεν ξέρω αλλά και η κτηνίατρος σου θα μπορούσε πιθανόν να στο βρεί ή και σε pet shop. Αλλά εντάξει βρε εδώ είμαστε αν το θες μπορώ να κοιτάξω και να στο στείλω ή να στο φέρω:P στην τελική.

και το σαμαρακι εινα καλη λυση για βολτες και η παρεουλα ακομη καλυτερη αν τον θελεις μονο του εκει πανω νομιζω θα το κοψει αν του παρεις δευτερο. Δεν ειναι ομως επιπολαιη αποφαση δες και το αν μπορεις να αντεξεις τα εξοδα του δευτερου α εχεις κι αλλες γατες που ταιζεις φροντιζεις κλπ. Μια αλλη μυση ειναι να φιλοξενησεις ενα αλλο γατακι για δυο μηνες και καλο θα κανεις και αυτος θα γινει πιο κοινωνικος φυσικα θα του λειψει μετα αλλα αν μπορεις η το κρατας η παιρνεις αλλο. Μακροπροθεσμα παντως αν δεν ειναι ο χαρακτηρας του να ειναι μοναχος του θα χρειαστει παρεα, μονο γατακια μοναχικα εχθρικα προς αλλα ζωα με βαρια ψυχολογια ενδυκνεινται για μονα τους για παντα.

Όχι το CD δε χρειάζεται ραδιόφωνο αρκετά μιλάει κι από μόνο του:/:.
Για το που θα το βρείς στην επαρχία δεν ξέρω αλλά και η κτηνίατρος σου θα μπορούσε πιθανόν να στο βρεί ή και σε pet shop. Αλλά εντάξει βρε εδώ είμαστε αν το θες μπορώ να κοιτάξω και να στο στείλω ή να στο φέρω:P στην τελική.
Αχ σ'ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ...Θα ρωτήσω την κτηνίατρό μου,και ελπίζω να ξέρει να μου πει που θα βρω!:)

και το σαμαρακι εινα καλη λυση για βολτες και η παρεουλα ακομη καλυτερη αν τον θελεις μονο του εκει πανω νομιζω θα το κοψει αν του παρεις δευτερο. Δεν ειναι ομως επιπολαιη αποφαση δες και το αν μπορεις να αντεξεις τα εξοδα του δευτερου α εχεις κι αλλες γατες που ταιζεις φροντιζεις κλπ. Μια αλλη μυση ειναι να φιλοξενησεις ενα αλλο γατακι για δυο μηνες και καλο θα κανεις και αυτος θα γινει πιο κοινωνικος φυσικα θα του λειψει μετα αλλα αν μπορεις η το κρατας η παιρνεις αλλο. Μακροπροθεσμα παντως αν δεν ειναι ο χαρακτηρας του να ειναι μοναχος του θα χρειαστει παρεα, μονο γατακια μοναχικα εχθρικα προς αλλα ζωα με βαρια ψυχολογια ενδυκνεινται για μονα τους για παντα.
Κι εγώ θέλω να του πάρω παρεούλα,αλλά μέχρι τον Αυγουστο που θα μένω στο πατρικό μου δύσκολο το βλέπω...Μετά τίθεται μόνο το θέμα μεταφοράς,επειδή δεν ξέρω που θα με στείλουν και αν θα μπορώ να μεταφέρω δύο γατουλάκια.Αλλιώς από οικονομικής άποψης,δεν τίθεται θέμα,ήδη έχω βάλει στην άκρη τα χρήματα για τη στείρωσή του,τα υπόλοιπα εμβόλια,και έχω αρχίσει να μαζεύω και για τη μελλοντική του αδερφούλα αν καταφέρω και την πάρω.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back