Ο Ωρίωνας αρρωστούλης...

Orion1

Νεοφερμένο μέλος

Η Orion1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους!
Έχω ένα πρόβλημα με τον Ωρίωνα... Αυτό το ζωηρό και άτακτο γατί από προχθές δεν είναι καλά... Δεν τρώει σχεδόν τίποτα, πίνει μόνο νερό, έχει διάρροια, είναι νωχελικός και αν και παίζει πού και πού με τον αδερφό του και φαίνεται να έχει "εκλάμψεις", ουσιαστικά δεν είναι τόσο δραστήριος όσο ήταν μέχρι τώρα. Θέλει μόνο αγκαλιές και να κοιμάται. Έχει αδυνατίσει πολύ και με ανησυχεί πολύ αυτό. :(
Πήρα χθες τον κτηνίατρο και του είπα τι συμβαίνει. Μου είπε να του βράσω κοτόπουλο για να φάει 2 μέρες. Του το έβρασα και στην αρχή το μύρισε, έφαγε λίγο λαίμαργα αλλά από τότε δεν ξαναέφαγε. Μάλιστα χθες που ήρθε μια φίλη μου και άρχισε να παίζει πιάνο, έκανε και εμετό! :|
Ο κτηνίατρος με ρώτησε αν βγήκε καθόλου στο μπαλκόνι και ήρθε καθόλου σε επαφή με άλλες γάτες και κόλλησε τίποτα.. Η αλήθεια είναι ότι μου ξέφυγαν μερικές φορές όταν έβγαινα να απλώσω ρούχα π.χ. ε, και τα άφησα για λίγο να εξερευνήσουν το μπαλκόνι μιας και τα λυπάμαι που είναι συνέχεια μέσα κλεισμένα.. Εξάλλου τα άφηνα για πολύ λίγο και τα ξαναέβαζα μέσα. Δεν ήρθαν πολύ κοντά με άλλες γάτες, αλλά μπορεί να κόλλησε τίποτα...
Δεν ξέρω τι να κάνω. Τι μπορεί να του συμβαίνει; Αυτός έτρωγε πάντα πολύ, περισσότερο απ'τον Ορφέα. Και τώρα έχει καταντήσει ο Ορφέας με κοιλάρα και ο Ωρίωνας πιο καχεκτικός! :blink: Δεν αντέχω να τον βλέπω έτσι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχήν,όχι πανικός.
Αποπαρασίτωση έχει κάνει;Ο γιατρός του πήρε θερμοκρασία;Μπορεί να έχει πυρετο και γι'αυτο να ειναι νωχελικος.Εξετάσεις αίματος σου πρότεινε;Εννοώ,εκτός από το κοτόπουλο δεν είχε τίποτα άλλο να προτείνει;Βράσε του λίγο ρυζάκι και δώσε του το νερό,βοηθά στη διάρροια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα πρεπει να τον δει κτηνίατρος :hmm:αν έχει διάρροια εδω και δυο μέρες λογικο ειναι να αφυδατωθει:hmm: θα πρεπει ν α κοιταξετε θερμοκρασια μπορει να χρειαστει ακι αντιβιωση η ακομα και ορο:hmm:

Αποπαρασίτωση έκανε και στα 2 απ'την πρώτη κιόλας φορά που τα πήγα, όμως ξύνονται και τα 2 και με βάζει κι αυτό σε σκέψεις... Μόνο κοτόπουλο μου είπε να του βράσω και αν συνέχιζε έτσι να του τον πήγαινα να τον δει. Το θέμα είναι ότι είναι σαββατοκύριακο και δεν ξέρω.. είναι ανοιχτά;.. Αυτό με το ρύζι δεν το ήξερα. Αν είναι θα του βράσω. Αισθάνομαι ανήμπορη γιατί δεν ξέρω τι να του δώσω! :blink:

καλο θα ηταν να τον παρεις ενα τηλεφωνο μπορει να εχει πυρετο και γι αυτο να μην τρωει:hmm:μπορεις να του δωσεις και το ζωμο απο κοτοπουλο η ζωμο απο ρυζι με τη συριγγα εφοσον δεν τρωει

Χωρίς παρεξήγηση,μήπως να έβλεπες και κάποιον άλλο γιατρό;Το λέω επειδή θα έπρεπε να του πάρει θερμοκρασία αν είναι σε τέτοια κατάσταση,και αυριο είναι και Κυριακή.

Τους έχεις βάλει frontline? Μήπως έχουν ψύλλους;

Θα τον πάρω τηλέφωνο και αν μου πει να τον πάω από Δευτέρα, θα ψάξω να βρω κανέναν άλλο κάπου εδώ κοντά... Αυτό σκέφτομαι κι εγώ, ότι αύριο είναι Κυριακή! :/:
Σας ευχαριστώ πάντως πολύ για τη βοήθεια! :) Θα ενημερώσω..

frontline ; αχ δεν ξέρω, έπρεπε να τους βάλω κι εγώ επιπρόσθετα φάρμακο; Μπορούν οι ψύλλοι να προκαλέσουν μια τέτοια κατάσταση; :blink:

καλημερα οι ψυλλοι οχι εκτος απο δερματιτιδες δεν ξερω κατι τετοιο υπαρχει περιπτωση να εχει φαει κατι και να τον εχει πειραξει στο στομαχι??καλο το κοτοπουλο αλλα δες και κανενα γιατρο στις γατες επειδη οταν ειναι αρρωστες φαινεται αρκετα δυσκολα και συνηθως το πετυχενεις το ζωο να μην θελει να φαει για να το καταλαβεις δες και κανα αλλο κτηνιατρο καλου κακου κυριακη αυριο αντε να ψαχνεσαι δες το γιατι η υγεια της γατας επιδυνωνετε αρκετα γρηγορα αν δεν το προσεξεις

Οrion δες την λιστα με τους προτινομενους κτηνιατρους στη Θεσ/νικη.
Σιγουρα καλο θα ηταν να επαιρνες και μια δευτερη γνωμη.Εμενα σοβαρο μου ακουγεται οπως το περιγραφεις.Με παρατεταμενη διαροια και πιθανον αφυδατωση να μην μεινει ο μικρουλης ολο το Σαββατοκυριακο.
Μακαρι να μπορουσαμε να βοηθησουμε ουσιαστικα.Ενημερωνε μας για τις εξελιξεις.:hmm::(Περαστικουλια στον μικρουλι.:)

Τελικά τι κάνει ο μικρός Ωρίωνας;Δε μας είπες νέα,και δε μας έβαλες και καμιά φωτό να τον δούμε πως μεγαλωσε...:)

Έχεις δίκιο, το ξέχασα! :redface: Ο Ωρίωνας καλυτέρεψε απ'την ίδια κιόλας μέρα που έγραψα το τόπικ και την επόμενη είχε επανέλθει σχεδόν τελείως. Τώρα είναι ένα θηρίο 1600 γρ. (τόσο ήταν δηλ το περασμένο σάββατο που ξαναπήγαμε στο γιατρό) και ο άλλος είναι 1500. Έχουν γίνει διπλάσια! :P
Αυτό που με απασχολεί και ήθελα να το συζητήσω μαζί σας και να πάρω καμιά συμβουλή (μιας που κοντεύει και η κρίσιμη ώρα του ..ύπνου!) είναι ότι έχω πρόβλημα με τον ύπνο όπως θα καταλάβατε! Τις τελευταίες μέρες άρχισα να τα περιορίζω στο μπάνιο μαζί με την άμμο και το φαγητό τους για να μπορώ να κοιμάμαι. Ο Ωρίωνας όμως ξεφωνίζει ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ ! Και το αποτέλεσμα είναι πάλι το ίδιο: δεν μπορώ να κοιμηθώ. Απορώ, δε βαριέται τόσες ώρες νιαου και νιαου.. ! Κάθε πρωί σηκώνομαι μ'ένα αίσθημα "αχ γιατί να μην έχω μια καραμπίνα όταν τη χρειάζομαι;;;!!".. σε τέτοιο σημείο έχω φτάσει! Αφού σκέφτομαι: υπάρχει φίμωτρο για γάτες;;! :blink: Και σίγουρα ακούγεται σε όλη την πολυκατοικία γιατί είναι πολύ παλιά και δεν έχει καθόλου μόνωση. Έχουν και σκύλο σε κάποιο όροφο και τον ακούει κι αρχίζει κι εκείνος να γαβγίζει! :blink: Πάντως μου βγήκε πολύ τζαναμπέτης ο κύριος! Όλο απαιτήσεις! :P Παιχνίδι θέλω, τώρα το θέλω. Χάδια θέλω, ΤΩΡΑ τα θέλω! :lol: Και λέω "Θεέ μου, γιατί να μη μοιάζει καθόλου στον αδερφό του που είναι τόσο ήσυχο και τρυφερό γατί και νιαουρίζει μόνο όταν το χαϊδεύεις, κι αυτό από ευχαρίστηση;;". Και τελευταία έχει υιοθετήσει ένα νιαουρητό σαν γρύλισμα καθώς με προσεγγίζει που υποκρύπτει κάτι σαν απειλή από πίσω... "αν δε μου κάνεις τα χατίρια θα δεις τι θα πάθεις!" :| Αλλά έλα που είναι ακαταμάχητος και όταν θέλει σε κάνει χαλί να σε πατήσει! :happy:
Προσπαθώ όμως να τον εκπαιδεύσω με το "μη" το "όχι" το "κάτω", αυστηρότητα στη φωνή και στο βλέμμα, μερικές φορές τις τρώει κιόλας! :redface: Αλλά λίγα πράγματα έχω καταφέρει..
Αυτά που λέτε, δεν ξέρω τι να κάνω. Έχετε καμιά ιδέα;!

Εδώ και μερικές πρόσφατες φωτογραφίες..

Συνημμένα

• Εικόνα012.jpg
    Εικόνα012.jpg
    39 KB · Εμφανίσεις: 36
  • DSC00671.jpg
    DSC00671.jpg
    250,6 KB · Εμφανίσεις: 39
  • DSC00685.jpg
    DSC00685.jpg
    149,5 KB · Εμφανίσεις: 39
  • DSC00684.jpg
    DSC00684.jpg
    166,4 KB · Εμφανίσεις: 30
  • Εικόνα003.jpg
    Εικόνα003.jpg
    45,4 KB · Εμφανίσεις: 29
Λίγες ακόμα.. γιατί έτσι κι αλλιώς γκάλλερι δεν μπορώ να κάνω! :P

Αλλά μην ξεγελιέστε που φαίνονται ήσυχα! Μόνο στις ήσυχες στιγμές τους μπορώ να τα τραβήξω! :happy:

Συνημμένα

• Εικόνα002.jpg
    Εικόνα002.jpg
    51,4 KB · Εμφανίσεις: 34
  • DSC00683.jpg
    DSC00683.jpg
    193,4 KB · Εμφανίσεις: 30
  • Εικόνα005.jpg
    Εικόνα005.jpg
    34,1 KB · Εμφανίσεις: 33
  • Εικόνα004.jpg
    Εικόνα004.jpg
    48,7 KB · Εμφανίσεις: 35
  • DSC00678.jpg
    DSC00678.jpg
    202 KB · Εμφανίσεις: 33
Καλέεεεε.....τι φατσούλες ...τι κοιλίτσες....τι αγκαλιές είναι αυτές!!!!!:inlove::inlove::inlove::inlove:

Από κοιλίτσες άλλο τίποτα! :P :up: :redface:

Εμένα μου αρέσουν πιο πολύ οι ανάσκελες φωτό τους!
Ε, ρε, ζούπηγμα που θα έτρωγαν αν τους είχα εδώ μπροστά μου!!! :inlove::rolleyes:

Α είναι η αγαπημένη τους στάση! Μόλις χαλαρώσουν και έχουν όρεξη για χάδια, αμέσως γυρίζουν ανάσκελα για να τους χαϊδέψω την κοιλίτσα! Πως είναι και στρουμπουλά... ! :P

Έτσι μου κάνει εμένα η Άσπρη μου!
Δεν μου λες, τσιτώνουν και τον λαιμό τους για να τους χαϊδέψεις τα "προγούλια" τους, όπως κάνει ο Beeb;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back