kopritakos
Νεοφερμένο μέλος
Εχετε δει πολλες φορες γατα να βουταει στην θαλλασα για τονο και γαριδες; Εχετε δει πολλες φορες γατα να τρωει σογια και καλαμποκι; Ειμαστε ολοι θυματα των εταιριων και των κακως εκπαιδευμενων κτηνιατρων.
Αν αγαπατε πραγματικα τα ζωα σας επιβαλετε να αφιερωσετε χρονο για ερευνα. Μην πιστευετε κανεναν "ειδικο". Xρησιμοποιηστε τα εργαλεια και τις πληροφοριες που μας παρεχει το διαδικτυο και βγαλτε τα συμπερασματα σας. Επρεπε να κινδυνευσω να χασω τα μωρα μου για να αφυπνιστω, να ψαξω και να δω τι κρυβετε πισω απο τις σουπερ ουαου ακριβες ξηρες τροφες για στειρωμενες , για παρθενες, για γαλαζοαιματες και λοιπες αηδιες.
Παραθετω μερικα λινκ. Προβληματιστειτε.
https://www.blakkatz.com/dryfood.html
https://www.catinfo.org/
https://www.acreaturecomfort.com/cathealth.htm
https://www.drsfostersmith.com/pic/article.cfm?dept_id=0&siteid=1&acatid=297&aid=547
https://www.petside.com/petsideblog/2009/04/wet-vs-dry-the-great-cat-food.php
https://cats.about.com/od/cannedfood/Canned_Cat_Food_Next_Best_Choice_after_a_Raw_Diet.htm
https://www.brighthub.com/health/die...ibrary&act=show&item=doesdryfoodcleantheteeth
https://ezinearticles.com/?Dry-Food-Versus-Canned---Your-Cats-Health-Is-In-The-Balance&id=818238
Αφιερωστε λιγο χρονο και διαβαστε οσο μπορειτε. Η "αγια" ξηρα τροφη που δινουμε στα ζωα μας ειναι υπευθυνη για πολλες θανατηφορες αρρωστιες και απο πολλους θεωρειται η νουμερο ενα υπευθυνη για την νεφρικη ανεπαρκεια, τον διαβητη και την παχυσαρκια.
Ψαξτε για την καλυτερη δυνατη υγρη τροφη.
Επενδυστε σε υψηλης ποιοτητας προιοντα. Θα κανετε καλο στο κατοικιδιο σας, θα εχετε ησυχη την συνειδηση σας και θα εξοικονομησετε χρηματα ξοδευοντας λιγοτερα στους κτηνιατρους.
ΥΓ Δεν ειμαι εμπορος, δεν εχω πετσοπ, δεν προτεινω καμια συγκεκριμενη μαρκα-εταιρια. Ενθαρρυνω τους χρηστες να ερευνησουν και να δουν τι γινετε παραεξω. Οτι γραφω προερχεται απο την ανιδιοτελη αγαπη μου για τα ζωα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
τωρα..τι τροφη δινεις;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
Eγω ξηρα δεινω

δεν ειχα ιδεα οτι δεν κανει για τ ζωακια μας
MissKit
Επιφανές μέλος
Γιώργο διάβασες καλά τα λινκ; Αυτό το συμπέρασμα έβγαλες; Εγώ αυτό που διαβάζω είναι το κακό που κάνουν στην υγεία της γάτας τα Grains.. Πλέον υπάρχουν τροφές που είναι Grain free, δε νομίζω πως υπάρχει λόγος για πανικούς.. Κάτι άλλο που αναφέρεται είναι η ανάγκη της γάτας για πολλή πρωτεΐνη και όχι υδατάνθρακες, όπου κι αυτό έχει λυθεί με μερικές premium τροφές. Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με ξηρά τροφή ακόμη και κακής ποιότητας και ξεπέρασαν τα 15 χρόνια τους κατά πολύ.. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα πια..
catsruletheworld
Νεοφερμένο μέλος
Θα συμφωνήσω με την Αννα βέβαια δεν έχω κάποια εμπειρία αλλά ιδανική τροφή δεν υπάρχει ούτε για τον άνθρωπο ούτε για τα ζώα. Απλά κάποιες τροφές και δίαιτες κάνουν καλό και κάποιες επιβαρύνουν την υγεία. Η ξηρά τροφή έχει δοκιμαστεί σε μεγάλο βαθμό, απο κει και πέρα χρειάζεται κάποια ισορροπία. Τώρα όσο για τις έρευνες καλό είναι να ψάχνει κάποιος αλλά πρέπει να υπάρχει και κάποιος σκεπτικισμός...Αρκεί να σου θυμίσω τι έχουν πει κατά καιρούς για όλες τις ανθρώπινες τροφές. Τις έχουν λίγο-πολύ βγάλει όλες καρκινογόνες. Τι θα πρέπει να κάνουμε να κόψουμε το φαγητό? Τροφή για σκέψη...

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
και θα συμπληρωσω ,συμφωνοντας απολυτα με την αννουλα..οτι η οριτζεν και η ακανα(και καποιες αλλες βεβαια) δεν εχουν τα σιτηρα,ουτε τα συντηριτικα καποιων διασημων ξηρων τροφων...δεν κανω διαφημιση(δεν εχω λογο αλλωστε) εγω μεχρι στιγμης αυτες θεωρω τις καλυτερες και αυτες δινω..

αλλιως...θελω ενναλακτικη,ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ λυση..
kopritakos
Νεοφερμένο μέλος
"Another important issue with regard to the protein contained in a dry food is that it has been cooked at very high temperatures for a long period of time. The extensive cooking required to remove most of the water from the food can significantly decrease the biological value of the protein sources.
Harsh cooking also destroys other nutrients. Man then has to guess which nutrients – in what form and amounts – were destroyed by this cooking process and then try to add them back into the diet.
Given that Man will never be as ʽsmartʼ as nature – he will never know every detail of a catʼs normal prey - it is obvious that there is a risk when arrogance and greed cause humans to stray so far from a catʼs natural diet.
With regard to the overall protein amounts contained in a food, do not be confused by the listing of the protein percentages in dry food compared to canned food. At first glance, it might appear that the dry food has a higher amount of protein than the canned food—but this is not true on a dry matter basis which is the accurate way to compare the two foods. Most canned foods, when figured on a dry matter basis, have more protein than dry food. And remember, even if this was not the case, the percentage numbers do not tell the whole story. It is the proteinʼs biological value that is critical."
https://www.catinfo.org/
Nα μην μιλησουμε για την περιεκτικοτητα τους σε νερο σε σχεση με την κονσερβοποιημενη τροφη.
Πουπουλινα αυτη τη στιγμη τους δινω κοτοπουλο, γαλοπουλα και κουνελι σε κονσερβες που παραγγελνω απ'εξω, παραλληλα με μαγειρευτο οποτε ειναι εφικτο.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
παρα πολλοι,οπως και οι δυο γιατροι που πηγαινα,μου εχουν πει οτι οι κονσερβες ειναι ακομα χειροτερες απο την ξηρη τροφη...δεν ειναι μονο τα περισσοτερα συντηριτικα...ειναι και το υλικο της κονσερβας κουτι,που σε καποιες συνθηκες(δυστυχως πολυ συχνες) δημιουργουν τοξινες..εδω στον τονο ριο μαρε,τον βρηκανε καρκινογονο,μονο και μονο απο το υλικο του κουτιου-κονσερβας..μιλαμε για την πιο διασημη κονσερβα,η οποια προοριζεται για ανθρωπους..φαντασου τι γινεται με τις κονσερβες για ζωα..

..και μηπως νομιζεις οτι το κοτοπουλο που τους δινεις ειναι καλυτερο;;;ποσες διοξινες ,ορμονες και τρεχα γυρευε ,καταγγελονται καθε χρονο;;;
aporw
Διακεκριμένο μέλος
γιουλακι
Εκκολαπτόμενο μέλος
και θα συμπληρωσω ,συμφωνοντας απολυτα με την αννουλα..οτι η οριτζεν και η ακανα(και καποιες αλλες βεβαια) δεν εχουν τα σιτηρα,ουτε τα συντηριτικα καποιων διασημων ξηρων τροφων...δεν κανω διαφημιση(δεν εχω λογο αλλωστε) εγω μεχρι στιγμης αυτες θεωρω τις καλυτερες και αυτες δινω..
αλλιως...θελω ενναλακτικη,ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ λυση..
πουπουλινα εγω δινω εναλλαξ proplan και royal canin κ για λιχουδιες που κ που κονσερβες purina gold k diamond...
τον θεωρεις κακο συνδυασμο?? κ αν ναι που τη βρισκεις την οριτζεν??
συγνωμη για το οφφ τοπικ!!
kopritakos
Νεοφερμένο μέλος
Αν το κοτοπουλο η οποιοδηποτε κρεας, περιεχει διοξινες και λοιπες τοξικες ουσιες, αυτες θα βρισκονται ετσι κι αλλιως στο πιατο, ειτε ειναι σε ξηρη μορφη ειτε σε υγρη. Αυτο που αναφερεις για το κουτι της κονσερβας πιθανο να ειναι σωστο δεν ειναι ομως δεδομενο σε καθε τεμαχιο! Αν συμφωνησουμε οτι τιποτα δεν ειναι απολυτα υγιεινο ειτε για μας ειτε για τις μουσουδες μας, τουλαχιστον ας βρουμε αυτο που κανει λιγοτερο κακο.
Αναφορικα με την orijen...
Πριν εναμιση χρονο, 27 γατες στην Αυστραλια εμφανισαν νευρολογικα προβληματα (παραλυση, αταξια) και σε 4 απο αυτες εκαναν ευθανασια. Tι ειχαν κοινο; Ξηρα τροφη orijen. Η champion foods που τις παραγει το παραδεχθηκε και σταματησε να στελνει εκει τα προιοντα της. Τι συνεβη; Πριν εισαχθουν στην χωρα, περνουν απο καποιου ειδους χαμηλης ακτινοβολιας για να σκοτωσουν διαφορα ζιζανια. Αυτο ηταν που επηρρεασε τις τροφες και ειχαμε τους θανατους των γατιων. Το ερωτημα ειναι, γιατι μονο η orijen; Οι αλλες τροφες που περναν απο την ιδια διαδικασια γιατι δεν δημιουργουν προβληματα;
Παραθετω τα σχετικα λινκ:
https://www.truthaboutpetfood.com/articles/warning---orijen-pet-food-linked-to-cat-deaths.html
https://petsitusa.com/blog/?p=1459
Δεν θελω να φανει οτι το παιζω γκουρου, ειδημων και παντογνωστης. Ψαχνομαι για να βρω την καλυτερη δυνατη λυση. Εδινα στις γατες ακριβη ξηρη τροφη για στειρωμενα και μου κατεληξαν δυο απο τις τρεις με πετρες στα νεφρα και καθετηρες. Σωθηκαν στο παραπεντε. Ολα δειχνουν οτι η πολυδιαφημισμενη ξηρα τροφη ειναι επικινδυνη.
ΥΓ Τα λινκ στο αρχικο μου μηνυμα μελετηστε τα οσο μπορειτε.
ΥΓ2 Σε ξενα φορα η ξηρα τροφη αντιμετωπιζεται σαν δηλητηριο και η ταση ειναι προς το raw και parboiled
https://www.catforum.com/viewforum.php?f=3&sid=49aa40acd6415c3f7e41c68e2db9df4d
Αυτα..
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Εγώ κάπου συμφωνώ μαζί σου......
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Δεν συμφωνώ απλώς, προσθέτω ότι παρομοίως άρχισαν να εκφράζονται τα τελευταία χρόνια και κτηνίατροι στο εξωτερικό. Προς επίρρωσιν, παραθέτω ένα λινκ που βρήκα έτσι στα πρόχειρα: https://www.cathealth.com/food-wet-dry.htmΥΓ2 Σε ξενα φορα η ξηρα τροφη αντιμετωπιζεται σαν δηλητηριο και η ταση ειναι προς το raw και parboiled
Αυτα..
Διαφωνώ με τα ωμά διότι τώρα πια ξέρουμε ότι μέσω αυτών μπορούν να μεταδοθούν διάφορα παράσιτα. Στους δύο γάτους μου δίνω κυρίως νωπή τροφή (κονσέρβα για γάτες ή, πιο αραιά, βραστό κοτόπουλο/ψάρι) και λίγες κροκέτες. Ποτέ δεν έδινα στα γατιά μου αποκλειστικά ξηρή τροφή. Στο φινάλε, δεν μου φαινόταν και φυσικό, βρε παιδάκι μου...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
υπαρχει σχετικο θεμα στο σαιτ..αυτο που ειδα και διαβασα εγω για το γεγονος που λες με την οριτζεν ειναι το εξης....ακτινοβολουνται στην αυστραλια ολες ,οι ας πουμε ζωντανες τροφες...η ξηρα τροφη δεν ακτινοβοληται,εκτος απο τροφες του τυπου της οριτζεν,γιατι αυτες λογω διαφορετικης επεξεργασιας θεωρουνται"ζωντανες" κατα μια εννοια....μαλιστα η εταιρια σταματησε να στελνει στην αυστραλια ακριβως για αυτο το λογο...για να μην ΓΙΝΟΝΤΑΙ επικυνδινες οι τροφες της εκει...σε εμας ΔΕΝ ακτινοβολουνται και ευτυχως...Πουπουλινα χωρις ιχνος ειρωνιας, μηπως ο κτηνιατρος πουλαει παραλληλα και τιποτα κροκετουλες;
Αν το κοτοπουλο η οποιοδηποτε κρεας, περιεχει διοξινες και λοιπες τοξικες ουσιες, αυτες θα βρισκονται ετσι κι αλλιως στο πιατο, ειτε ειναι σε ξηρη μορφη ειτε σε υγρη. Αυτο που αναφερεις για το κουτι της κονσερβας πιθανο να ειναι σωστο δεν ειναι ομως δεδομενο σε καθε τεμαχιο! Αν συμφωνησουμε οτι τιποτα δεν ειναι απολυτα υγιεινο ειτε για μας ειτε για τις μουσουδες μας, τουλαχιστον ας βρουμε αυτο που κανει λιγοτερο κακο.
Αναφορικα με την orijen...
Πριν εναμιση χρονο, 27 γατες στην Αυστραλια εμφανισαν νευρολογικα προβληματα (παραλυση, αταξια) και σε 4 απο αυτες εκαναν ευθανασια. Tι ειχαν κοινο; Ξηρα τροφη orijen. Η champion foods που τις παραγει το παραδεχθηκε και σταματησε να στελνει εκει τα προιοντα της. Τι συνεβη; Πριν εισαχθουν στην χωρα, περνουν απο καποιου ειδους χαμηλης ακτινοβολιας για να σκοτωσουν διαφορα ζιζανια. Αυτο ηταν που επηρρεασε τις τροφες και ειχαμε τους θανατους των γατιων. Το ερωτημα ειναι, γιατι μονο η orijen; Οι αλλες τροφες που περναν απο την ιδια διαδικασια γιατι δεν δημιουργουν προβληματα;
Παραθετω τα σχετικα λινκ:
https://www.truthaboutpetfood.com/articles/warning---orijen-pet-food-linked-to-cat-deaths.html
https://petsitusa.com/blog/?p=1459
Δεν θελω να φανει οτι το παιζω γκουρου, ειδημων και παντογνωστης. Ψαχνομαι για να βρω την καλυτερη δυνατη λυση. Εδινα στις γατες ακριβη ξηρη τροφη για στειρωμενα και μου κατεληξαν δυο απο τις τρεις με πετρες στα νεφρα και καθετηρες. Σωθηκαν στο παραπεντε. Ολα δειχνουν οτι η πολυδιαφημισμενη ξηρα τροφη ειναι επικινδυνη.
ΥΓ Τα λινκ στο αρχικο μου μηνυμα μελετηστε τα οσο μπορειτε.
ΥΓ2 Σε ξενα φορα η ξηρα τροφη αντιμετωπιζεται σαν δηλητηριο και η ταση ειναι προς το raw και parboiled
Αυτα..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
να πω και κατι αλλο...μαλλον πολυ περισσοτερο κακο τους κανουμε με καποια αλλα πραγματα,και οχι τοσο με την τροφη..τι εννοω...ξερετε οτι οι αμπουλες και τα χαπια για εξωπαρασιτα,σιγουρα περιεχουν καποια καρκινογονα συστατικα;;;ξερετε οτι στην πραγματικοτητα ρισκαρουμε παρα πολλα δινοντας καθε 3 μηνες αμπουλες και χαπια για εξωπαρασιτα,και μαλιστα οταν τα γατια των περισσοτερων απο εμας μενουν ΠΑΝΤΑ μεσα;;;το εμβολιο της λυσσας και της λευχαιμιας,γιατι νομιζετε οτι ο σωστος γιατρος το κανει στο μπουτακι και οχι στο σβερκο;;διοτι παρα πολλα γατια εμφανιζουν ογκους απο τα συστατικα αυτων των 2 εμβολιων,και προκειμενου να εμφανιστει στο σβερκο που δεν υπαρχει σωτηρια,το κανουν στο μπουτι για να μπορει να κοπει και να σωθει το γατι...επισης και τα φαρμακα για τα ενδωπαρασιτα ενοχοποιουνται για καρκινους και βλαβες στο συκωτι.ακομα και η παστα που δινουμε για τις τριχομπαλες,αν δειτε τα συστατικα ειναι γεματες παραμπεν (τα παραμπεν ειναι χημικα συντηριτικα που ευθυνονμται για καρκινογενεσεις και μαλιστα και για καρκινο του στηθους στις γυναικες) ..συμπερασμα;;;αν οι γατοι μου ετρεχαν εξω στα λιβαδια και βεβαια θα τους εβαζα αμπουλεςς και χαπια..τωρα πουθ ζουν αποκλειστικα μεσα..γιατι να το διακυνδυνεψω;;;γιατι να τα φορτωνω με φαρμακα -φαρμακια;;;δεν δινω ουτε για εξωπαρασιτα..ουτε και για ενδωπαρασιτα...βεβαια τα παρακολουθω ανελλιπως...αλλα ποτε δεν μου εμφανισαν ψειρα ή σκουλικια...
..να σημειωσω και κατι αλλο...στις χωρες του εξωτερικου,τα ιδια εμβολια που κανουμε εμεις εδω,αυτοι τα κανουν στα γατια τους καθε 3 χρονια παρακαλω..ενω εδω καθε χρονο..ξερετε γιατι;;;με το σκεπτικο οτι εδω υπαρχουν παρα πολλα αδεσποτα και οι κυνδινοι μολυνσης ειναι απειρως μεγαλυτεροι...ωραια..και εμενα που μενουν ΜΕΣΑ στο σπιτι,γιατι θα πρεπει να τους τα κανω καθε χρονο;;;ακομα και οι ιδιοι οι γιατροι παραδεχονται οτι υπαρχουν αντισσωματα και μετα απο 2 χρονια...
οποτε....ναι μεν πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι στην τροφη..αλλα δεν ειναι μονο αυτη..ισως τα φαρμακα που τα φουσκωνουμε να ειναι πολυ χειροτερος παραγοντας θανατου..
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
συμφωνω ως ενα σημειο για τα πολλα "εξτρα" που κανουμε στα γατια μας. μου το ειπε κ ο γιατρος στην κυπρο κ η γιατρος στην πατρα οτι πολλοι γιατροι ειναι υπερβολικοι. γι αυτο κ εγω για εξωπαρασιτα κανω καθε 6 μηνες, το χειμωνα για ενδοπαρασιτα καθε 3 μηνες, αλλα το καλοκαιρι επειδη βγαινει εξω στο μπαλκονι που εχει γλαστρες καθε 1,5 μηνα..για τα εμβολια λυσσας κ λευχαιμιας συμφωνω , αν κ κανουμε λυσσας εμεις λογω ταξιδιων δεν ειμαι υπερ. οπως ουτε με τα διαφορα συμπληρωματα αφου εχει καλη τροφη..βεβαια υπαρχουν περιπτωσεις που κ οι τροφες με σιτηρα χρειαζονται, κ τα συμπληρωματα κ τα εμβολια..τις πλειστες φορες ομως δεν χρειαζονται..
kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
Γιώργο διάβασες καλά τα λινκ; Αυτό το συμπέρασμα έβγαλες; Εγώ αυτό που διαβάζω είναι το κακό που κάνουν στην υγεία της γάτας τα Grains.. Πλέον υπάρχουν τροφές που είναι Grain free, δε νομίζω πως υπάρχει λόγος για πανικούς.. Κάτι άλλο που αναφέρεται είναι η ανάγκη της γάτας για πολλή πρωτεΐνη και όχι υδατάνθρακες, όπου κι αυτό έχει λυθεί με μερικές premium τροφές. Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με ξηρά τροφή ακόμη και κακής ποιότητας και ξεπέρασαν τα 15 χρόνια τους κατά πολύ.. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα πια..
Δεν τ διαβασα το λινκ τωρα τ διαβαζω..

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Η αληθεια ειναι οτι οι κονσερβες ειναι κατα πολυ ανωτερες απο την ξηρα. Η ξηρα, κυριως αυτη με τα grains ενοχοποιειται για παρα πολλες παθησεις. Το κυριοτερο πιστευω ομως οτι ειναι η ανυπαρκτη υγρασια τους. Οταν η γατα τρεφεται αποκλειστικα με ξηρα δεν παιρνει το νερο που χρειαζεται με συνεπεια να μενει σε μια κατασταση χρονιας αφυδατωσης. Η αφυδατωση αυτη ισως επιβαρυνει τα νεφρα. Απο την αλλη το προβλημα με τις κονσερβες ειναι οτι οι γατες δεν εξασκουν τους μυες τους οταν μασανε. Η δικη μου κτηνιατρος μου ειχε πει οτι στις δικες της γατες δινει 2 γευματα κονσερβα και 1 ξηρα την μερα. Εγω του αφηνω ξηρα σε ενα μπολ για να τσιμπαει οποτε πειναει, αλλα τα 3 του γευματα ειναι κονσερβα. Ετσι εξασκει και τους μυες του. Επισης του συμπληρωνω την διατροφη με βραστο μοσχαρι και ψαρι. Οσο για το οτι το ψαρι δεν πρεπει να το τρωει η γατα θα διαφωνησω. Υπαρχουν γατες που ψαρευουν σε ακτες και ποταμια. Δεν πιανουν τον τονο ή τον σολωμο, αλλα πιανουν αλλα μικρα ψαρακια. Επισης με αυτη τη λογικη δεν θα επρεπε να τους δινουμε γαλοπουλα ή μοσχαρι ή ακομα και κοτοπουλο.
Οι κονσερβες περιεχουν μια ουσια, την BPA, η οποια ενοχοποιειται για ορμονικες διαταραχες, για υπερθυροειδισμο και ισως και για καρκινο. Επειδη το εχω ψαξει και εχω στειλει email σε μερικες εταιριες, μου εχουν απαντησει οτι οι κονσερβες των 85 και 256γρ δεν περιεχουν εσωτερικη επιστρωση με BPA. Οι κονσερβες των 400κατι γρ περιεχουν.
Τα ωμα ειναι η ιδανικοτερη διατροφη, αλλα δυστυχως ετσι οπως ειναι τα κρεατα σημερα ειναι πολυ επικνδυνο να δινεις μονο ωμα. Επισης ειναι δυσκολη διατροφη γιατι πρεπει να αλεθεις ολο το ζωο (πχ ενα ολοκληρο κουνελι, μαζι με τα κοκκαλα και τα εντοσθια) για να ειναι πληρης η διατροφη. Αλλιως θα πρεπει να προσθετεις συμπληρωματα, κατι που δεν εχει νοημα. Εναλλακτικα μπορεις να δινεις καπου καπου απο εναν ωμο κροκο αυγου. Εγω του δινω αρκετα συχνα παντως.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
βρε ηρω..δεν ειναι και πολυ ασχετο με το θεμα...το κρεας..πως το μαγειρευεις;;;νεροβραστο και αναλατο;;;γιατι γμτ τα δικα μου το κοτοπουλο οταν ειναι ετσι..δεν το καταδεχονται με τπτ...πως να το κανω πιο νοστιμο,αλλα να ειναι και υγειινο;;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
το βραζω σε παρα πολυ χαμηλη φωτια χωρις αλατι μεχρι να μαλακωσει. Οταν βρασει το κοβω κομματακια και το ανακατευω με ζουμι και το τρωει. Μπορεις να παρεις κονσερβα και να ανακατευεις λιγη κονσερβα με το βραστο κοτοπουλο και το ζουμακι για να το φανε και σιγα σιγα να μειωνεις την ποσοτητα της κονσερβας.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool