Ο αργός διατροφικός θάνατος

εχει και ο βασιλοπουλος;;;;γμτ...στο κτηνιατριο που πηγαινω δεν εχω δει applaws:)

ναι αμε..εμεις απο εκει τις παιρνουμε..ουτε εμεις διπλα απο το σπιτι μας εχουμε που ειναι κτηνιατρειο και πετσοπ:/:αναγκαζομαστε και παραγγελνουμε απο το ονλινεπετσοπ αλλα δεν νομιζω να σε συμφερει:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι αμε..εμεις απο εκει τις παιρνουμε..ουτε εμεις διπλα απο το σπιτι μας εχουμε που ειναι κτηνιατρειο και πετσοπ:/:αναγκαζομαστε και παραγγελνουμε απο το ονλινεπετσοπ αλλα δεν νομιζω να σε συμφερει:/:

ωραια...:D:D,,,η πουπυ θα τις ρημαζει...για τον μπουκακο δεν το βλεπω...αυτος ειναι μεγαλιος φαν της ξηρης τροφης..βεβαια εννοειται οτι θα συνεχισω με ακανα..απλα θα δινω παρα πανω φακελακι και μαγειρεμενο φαγητο..και ο θεος βοηθος..:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω για τα γατάκια σας, αλλά με τόσο άγχος σίγουρα θα πάθετε εσείς τίποτα! :blink:
Χαλαρώστε λίγο βρε παιδιά, φοβάμαι ότι διυλίζετε τον κώνωπα... Προφανώς και πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή των γατιών μας, αλλά από το να τους δίνουμε ό,τι να 'ναι μη φτάνουμε και στο άλλο άκρο, να τρελαινόμαστε με το κάθε άρθρο που βρίσκουμε στο ιντερνετ και με την κάθε διατροφική "μόδα", να τους αλλάζουμε τροφές κάθε τρεις και λίγο επειδή η τάδε περιέχει το ένα και η δείνα το άλλο, να τα υποχρεώνουμε να τρώνε πράγματα με το ζόρι.
Εγώ στα δικά μου συνεχίζω να δίνω την ξηρά που τους έδινα πάντα, επειδή βλέπω ότι τους αρέσει και ότι τους κάνει καλό. Έχουν καλή ανάπτυξη, δεν έχουν γίνει μπόγοι μετά τη στείρωσή τους, παίζουν και χοροπηδάνε, η γούνα τους και τα ματάκια τους είναι λαμπερά, τα δοντάκια τους καθαρά, το έντερό τους ρολόι και επιπλέον την τρώνε ευχάριστα. Νερό πίνουν μπόλικο και -επειδή έχω δει πώς είναι ένα γατί αφυδατωμένο- ε, μην τρελαθούμε, ΔΕΝ είναι. Ειλικρινά, δεν βλέπω λόγο να την αλλάξω. (If it works, don't mess with it -σοφή κουβέντα).
Η μαμά μου δίνει στους δικούς της γάτους σχεδόν ό,τι να 'ναι, και είναι και οι δύο υπερήλικες (15 και 19 χρονών) και ζωηροί. Δεν λέω βέβαια ότι αυτό είναι το σωστό, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν είναι και προς θάνατον.:hmm:
Ας μη χάνουμε το μέτρο, γιατί με τόσο άγχος στο τέλος θα χάσουμε και τη χαρά του να έχει κανείς γάτες :)

Δεν ξέρω για τα γατάκια σας, αλλά με τόσο άγχος σίγουρα θα πάθετε εσείς τίποτα! :blink:
Χαλαρώστε λίγο βρε παιδιά, φοβάμαι ότι διυλίζετε τον κώνωπα... Προφανώς και πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή των γατιών μας, αλλά από το να τους δίνουμε ό,τι να 'ναι μη φτάνουμε και στο άλλο άκρο, να τρελαινόμαστε με το κάθε άρθρο που βρίσκουμε στο ιντερνετ και με την κάθε διατροφική "μόδα", να τους αλλάζουμε τροφές κάθε τρεις και λίγο επειδή η τάδε περιέχει το ένα και η δείνα το άλλο, να τα υποχρεώνουμε να τρώνε πράγματα με το ζόρι.
Εγώ στα δικά μου συνεχίζω να δίνω την ξηρά που τους έδινα πάντα, επειδή βλέπω ότι τους αρέσει και ότι τους κάνει καλό. Έχουν καλή ανάπτυξη, δεν έχουν γίνει μπόγοι μετά τη στείρωσή τους, παίζουν και χοροπηδάνε, η γούνα τους και τα ματάκια τους είναι λαμπερά, τα δοντάκια τους καθαρά, το έντερό τους ρολόι και επιπλέον την τρώνε ευχάριστα. Νερό πίνουν μπόλικο και -επειδή έχω δει πώς είναι ένα γατί αφυδατωμένο- ε, μην τρελαθούμε, ΔΕΝ είναι. Ειλικρινά, δεν βλέπω λόγο να την αλλάξω. (If it works, don't mess with it -σοφή κουβέντα).
Η μαμά μου δίνει στους δικούς της γάτους σχεδόν ό,τι να 'ναι, και είναι και οι δύο υπερήλικες (15 και 19 χρονών) και ζωηροί. Δεν λέω βέβαια ότι αυτό είναι το σωστό, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν είναι και προς θάνατον.:hmm:
Ας μη χάνουμε το μέτρο, γιατί με τόσο άγχος στο τέλος θα χάσουμε και τη χαρά του να έχει κανείς γάτες :)

+μφωνω μαζι σου Αλκη...καλο ειναι να προσπαθουμε για το καλυτερο αλλα μην τρελαθουμε κιολας....ολα αν τα ψαξεις κατι θα τους βρεις...κ παντα οι κριτικες κ οι γνωμες των γιατρων θ'αλλαζουν...(εδω δεν μπορουν να αποφασιζουν για τους ανθρωπους...τη μια το ενα φαγητο χρειαζεται την αλλη ειναι καρκινογονο κτλ.)
καλο ειναι να μην φτανουμε στα ακρα...

να απαιτησουμε την εισαγωγη ποιοτικων προιοντων απο τις ΗΠΑ.
Μην είσαι και τόσο βέβαιος για τις ΗΠΑ διότι εκεί είναι βέβαιο ότι κυκλοφορούν πολλά μεταλλαγμένα. Ακόμα και τα κρέατά τους είναι περισσότερο ύποπτα από τα ευρωπαϊκά λόγω ορμονών, αντιβιοτικών κλπ ξένων ουσιών. Όχι ότι εις τας Ευρώπας είμαστε άγγελοι, αλλά εδώ (τουλάχιστον για την ώρα) δεν πλέκουμε δα και εγκώμια στα παραποιημένα τρόφιμα.

Γενικά πάντως, γεγονός είναι ότι όλοι, άνθρωποι και ζώα, στο ίδιο καζάνι βράζουμε όσον αφορά την τροφή. Απ' όσο ξέρω, κανόνας ή εγγύηση για να διαλέγουμε αποκλειστικά πάναγνες τροφές δεν υπάρχει. Οπότε ας προσπαθούμε τουλάχιστον να μη γινόμαστε Alberto y los Trios Paranoias! :P:D

Αλικη εχεις δικιο...πρωτα εγω θα παω στα θυμαρακια απο το αγχος..και ο μπουκακος και η πουπυ θα μου βαζουν λουλουδακια στον ταφο μου...:crazy::crazy::crazy::crazy:..αμαν πια.με αυτα που διαβαζουμε..:(

Μην είσαι και τόσο βέβαιος για τις ΗΠΑ διότι εκεί είναι βέβαιο ότι κυκλοφορούν πολλά μεταλλαγμένα. Ακόμα και τα κρέατά τους είναι περισσότερο ύποπτα από τα ευρωπαϊκά λόγω ορμονών, αντιβιοτικών κλπ ξένων ουσιών. Όχι ότι εις τας Ευρώπας είμαστε άγγελοι, αλλά εδώ (τουλάχιστον για την ώρα) δεν πλέκουμε δα και εγκώμια στα παραποιημένα τρόφιμα.

Γενικά πάντως, γεγονός είναι ότι όλοι, άνθρωποι και ζώα, στο ίδιο καζάνι βράζουμε όσον αφορά την τροφή. Απ' όσο ξέρω, κανόνας ή εγγύηση για να διαλέγουμε αποκλειστικά πάναγνες τροφές δεν υπάρχει. Οπότε ας προσπαθούμε τουλάχιστον να μη γινόμαστε Alberto y los Trios Paranoias! :P:D
ζωη συμφωνω...δεν εμπιστευομαι ΚΑΘΟΛΟΥ οτι προερχεται απο την αμερικη..δεν λεω βεβαια οτι ολα ειναι σκαρτα,απλα ειμαι πολυ καχυποπτη..

Απάντηση: Ο αργός διατροφικός θάνατος.

Το σαιτ το εχω δει και δεν υπαρχει τπτ κοντα σε εμενα.
και σε οποιο μαγαζι μπαινω ρωταω και ολοι μου λενε εχουμε cannin
μην τρελενομαστε θελουμε τ καλυτερο αλλα εμεις τρωμε τα καλυτερα??ΔΕΝ νομιζω
και αν κανουμε ετσι για τ γατακια (που ειναι οικογενεια μας δεν λεω)πως θα κανουμε για τα παιδια μας!
σε αυτο το κοσμο δεν ξερεις απο που να φυλαχτεις και απο που θα σου ερθει !
εγω δεν εχω την οικομικη δυνατοτητα να αγοραζω ακριβες τροφες ουτε να μαγειρευω ξεχωριστο δικο τους φαγητο
αλλα δεν γινεται να παιθανω απο τις τυψεις απο να ειναι κλεισμενες σε ενα μαγαζι ή στο δρομο καλυτερα στο σπιτι και να κανω οτι κλυτερο μπορω για εκεινα

ο καθενας σιγουρα μιλαει για τον εαυτο του...ομως υπαρχει μια διαφορα..ΕΓΩ...μπορω να επιλεξω τι θα φαω,γνωριζοντας ή οχι τις συνεπειες(επισης εχω τη δυνατοτητα να το ψαξω)..οταν εχω υπο την προστασια μου ενα ζωακι,εγω θεωρω οτι ΠΡΕΠΕΙ να κανω οτι καλυτερο για αυτο,συμπεριβαλομενου και της διατροφης...η γατα μου ΔΕΝ μπορει να διαλλεξει,ουτε να διαβασει τι ειναι καλο και τι οχι...τωρα οσον αφορα τα παιδια..παλι ειναι προσωπικη φιλοσοφια του καθενα απο εμας..εγω σε καμμια περιπτωση δεν θεωρω κατωτερα τα ζωα απο τον ανθρωπο..οποτε οπως θα εκανα το καλυτερο για τα παιδια μου,ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩς προσπαθω να κανω και για τα γατια μου..:)

εγω παντως προσεχω και την δικη μου διατροφη αλλα και του ναρουτο. Που ειναι το κακο να διαβαζεις τα συστατικα και να αποφευγεις διαφορες τροφες; Προσωπικα αποφευγω να τρωω πιτσες, junk food γενικοτερα και τεινω να τρωω ελαχιστα επεξεργασμενα τροφιμα. Προτιμω να μαγειρευω σπιτι γιατι ξερω τι τρωω. Οπως κανω για τον εαυτο μου, ετσι κανω και για τον γατο μου. Ουτε θα χρεοκοπησω αν δινω $10-20 παραπανω τον μηνα για τροφες. Δεν εχουν δηλαδη οι γατουλες δικαιωμα να τρωνε κατι υγειινο; Γιατι δηλαδη πρεπει παντα να τρεφονται με σκουπιδια και αποφαγια;

εγω παντως προσεχω και την δικη μου διατροφη αλλα και του ναρουτο. Που ειναι το κακο να διαβαζεις τα συστατικα και να αποφευγεις διαφορες τροφες; Προσωπικα αποφευγω να τρωω πιτσες, junk food γενικοτερα και τεινω να τρωω ελαχιστα επεξεργασμενα τροφιμα. Προτιμω να μαγειρευω σπιτι γιατι ξερω τι τρωω. Οπως κανω για τον εαυτο μου, ετσι κανω και για τον γατο μου. Ουτε θα χρεοκοπησω αν δινω $10-20 παραπανω τον μηνα για τροφες. Δεν εχουν δηλαδη οι γατουλες δικαιωμα να τρωνε κατι υγειινο; Γιατι δηλαδη πρεπει παντα να τρεφονται με σκουπιδια και αποφαγια;
οπως τα λες....:):):)

Sakura--chan εχεις καθολου αποψη για την bozita; Eιναι απο την Σουηδια, παρασκευαζει πληρης τροφη, συσκευασμενη σε χαρτινη συσκευασια, εχει υψηλη περιεκτικοτητα σε κρεας, αρκετες γευσεις, εχει πολυ καλες τιμες και μπoρουμε να την φερουμε ευκολα απο uk. Σκεφτομαι να την δοκιμασω.

Δεν ειναι θεμα οτι θα χρεοκοπησεις ειναι θεμα οτι δεν τ εχω
η κοπελα μου εχει στο σπιτι της ολα τ ζωα και τισ στελνουν συγκεκριμενα χρηματα οι γονεις τις και πολλες φορες δεν εχει να φαει εκεινη και ταιζει τα ζωα
και εγω που δουλευω περνω τ βασικο και τ δεινω σπιτι μου την βοηθαω οσο μπορω
ειναι δυσκολες εποχες
αλλα δεν θα δωσουμε ΠΟΤΕ αποφαγια
και κοσνερβες και φακελακια και ξηρα τροφη τρωνε

δικιο ειχε η μανα μου που με επεισε να ταιζουμε τον γατο μας με σπιτικο μαγειρευτο φαγητο.. δεν δωσαμε ποτε στον Ρον ουτε κονσερβες ουτε ξηρα τροφη.. αλλα τελικα τι πρεπει να τα ταιζουμε? εχω ακουσει οτι μονο με μαγειρευτο φαγητο η γατα δεν εχει ισορροπημενη διατροφη.. :confused:

δικιο ειχε η μανα μου που με επεισε να ταιζουμε τον γατο μας με σπιτικο μαγειρευτο φαγητο.. δεν δωσαμε ποτε στον Ρον ουτε κονσερβες ουτε ξηρα τροφη.. αλλα τελικα τι πρεπει να τα ταιζουμε? εχω ακουσει οτι μονο με μαγειρευτο φαγητο η γατα δεν εχει ισορροπημενη διατροφη.. :confused:
και πολυ καλα εχεις ακουσει..θελει παρα πολυ ψαξιμο,καταρχην σε αυτα που απαγορευονται να δινουμε στις γατες..και μετα σε βιταμινες και στοιχεια που ειναι απολυτως απαραιτητα για να εχουν καλη ζωη...πχ...εχουν απολυτη αναγκη απο ταυρινη,την οποια πρεπει να προσθετουμε εμεις στο μαγειρευτο φαγητο...ομως παιζει πολυ μεγαλο ρτολο η ποσοτητα,διοτι παρα πανω μπορει να κανει κακο....δεν ειν αι λοιπον τοσο απλο....ολοκληρη επιστημη ειναι...απλα οι παλιοι δεν ξερουν..και τους ηταν πιο ευκολο και πιο οικονονμικο..:)

αραγε τι πρεπει να τα ταιζουμε?

αραγε τι πρεπει να τα ταιζουμε?

μια καλης ποιοτητας ξηρη τροφη και μπορεις να του δινεις και βραστο στηθος κοτοπουλου ή ψαρι με το ζουμι σαν λιχουδια..χωρις μπαχαρικα γιατι δεν κανουν καλο..σιγουρα ομως μονο με μαγειρευτο φαι η γατα δεν παιρνει ολα τα απαραιτητα που χρειαζεται ο οργανισμος της:)

Εγω θα συμφωνησω με την aretha!:) εχω την εντυπωση οτι οσο το ψαχνουμε τοσο το βρισκουμε μπροστα μας! και εχουμε φτασει στο σημειο υστεριας!!!:confused::confused: μια καλης ποιοτητας ξηρα τροφη, μιας καλης ποιοτητας κονσερβα, βραστο κοτοπουλο ή ψαρι και τελος!!:):) γιατι πρεπει να το ξεψυριζουμε?? ξαφνικα εχουμε γινοι ολοι ειδικοι σε ολα τα συστατικα και τις τροφες! ειλικρινα ειναι δυσκολες οικονομικες εποχες!!! δεν μπορουν ολοι να περνουν πανακριβες τροφες..καλως! Αυτοι που μπορουν ακομα καλυτερα!! το να γινεται ολοι αυτη αναλυση ειναι δωρον αδωρον..γιατι ΟΛΕΣ οι ξηρες εχουν κατι κακο!τελεια δεν ειναι καμια!!! τουλαχιστον να αποφευγουμε τα χρωματα..ολα τα αλλα..συνηθιζονται!!!;)

Συμφωνω aporw

ναι..οκ συμφωνω..αλλα ειναι δικαιωμα και του αλλου να τα ψαχνει...για αυτο ανοιχτηκε και το θεμα εξαλλου;)..τωρα τι συνηθιζεται και τι οχι..επιτρεψε μου σιμωνακι μου να πω οτι...ο χρονος θα το δειξει...:)

ναι..οκ συμφωνω..αλλα ειναι δικαιωμα και του αλλου να τα ψαχνει...για αυτο ανοιχτηκε και το θεμα εξαλλου;)..τωρα τι συνηθιζεται και τι οχι..επιτρεψε μου σιμωνακι μου να πω οτι...ο χρονος θα το δειξει...:)

μα δεν απαγορευσα σε κανεναν να το ψαχνει!:confused: ειπα οτι κακο σε εμας κανουμε με τοσο αγχος.. και φυσικα στα γατουνια μας! τωρα αν εσυ και οποιοσδηποτε θελει να το φτασει στα ακρα ειναι δικαιωμα σας!:)
οσο για την συνηθεια φυσικα και θα δειξει ο χρονος!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back