Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο!

Οσο για τον Desmond Morris Προκειται για ενα κορυφαιο συγγραφεα που χαρης στη τεραστια ερευνα του πανω στη παρατηρηση ζωων και ανθρωπων γνωριζουμε καταγεγραμμενα ολους τους κωδικες μυνηματων της ανθρωπινης συμπεριφορας, τα σηματα τονισμου, σηματα νοηματικης κ.α, Δεν ειναι καποιος τυχαιος. Προτεινω το τομο της -Ανθρωπαρατηρησης- που ειναι ενα εξαιρετικο εργο. Ειναι κυνηγος της παρατηρησης ο Morris.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επειδη μια προταση απο μονη της μπορει να παρεξηγηθει, θελω να εξηγησω πως ακριβως αναφερεται ο morris στο θεμα με τα θηραματα.
Καταρχην με τη λεξη -αθλιοι- κηνυγοι, γινεται σαρκαστικος, οχι επειδη ειρωνευεται τον ανθρωπο αλλα επειδη θαυμαζει και εκτιμαει πολυ τις γατες. Ειναι το τελειωμα σε ενα κεφαλαιο που μιλαει για το ενστικτα που εχει η γατα ως αιλουροειδες. Οπως μια μαμα λιονταρινα φερνει στο μικρο λιονταρακι της το θηραμα στο στομα για να του δειξει πως πρεπει να το κανει και αυτο με τη σειρα του, ετσι και η γατα το φερνει στο αφεντικο, οχι για να τον ικανοποιησει, ουτε γιατι ειναι αφεντικο αγελης ( οι γατες δεν λειτουργουν σε αγελες) αλλα για να μας δειξουν πως γινεται το κηνυγι!
Εκει ειπε ο Morris -για να μας δειξουν ποσο αθλιοι κηνυγοι ειμαστε-
Μην την διαβαζεται τη προταση σαν να ειναι ανθρωπος η γατα. Δεν εχει ειρωνια το ζωο, αλλα περηφανια και ο morris χιουμορ!
Όχι το κυνήγι… το ενδιαφέρον για εύρεση τροφής για το μωρό. γιατί το κυνήγι διδάσκεται αλλιώς, κι από όσο ξέρω οι γάτες δείχνουν στα παιδιά τους να κυνηγούν κυνηγώντας μαζί. Και τα περισσότερα ζώα οχι μονο οι γατες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δηλαδη μας βλεπουν ως παιδια τους;
Το φερνει για φαγητο ναι, αλλα συχνα η λιονταρινα το φερνει μισοπεθαμενο για να του δειξει του μικρου πως να το σκοτωσει, και αυτο ειναι η αρχη της εκμαθησης ενως κηνυγιου. Δεν τρεχουν κατευθειαν για κηνυγι. Στην αρχη -παιζουν- με το φαγητο τους πριν το σκοτωσει η μανα και συχνα τα προτρεπει να το σκοτωσουν εκεινα.

Να κηνυγανε τα μαθαινει η μανα αλλα νομιζω οτι δεν ζουν σε αγελες οι αγριες γατες. Χωριζουν οι δρομοι τους( Βλεπε Αυστραλια)
Τα λιονταρια εχουν αγελες

Δεν εχει τυχει σε κανεναν η γατα να φερνει μισοπεθαμενο ενα ζωακι μπροστα του και να παιζει με αυτο πριν το σκοτωσει;

Εμενα η γατα που ειχα παλια, μου εφερε περιστερι και το σκοτωσε μπροστα μου. Για να με ικανοποιησει το εκανε; Δεν ικανοποιηθηκα!
Αυτα ειναι ανθρωπινα μετρα και σκεψεις.
Αν υπαρχει καπου η λεξη ικανοποιηση ειναι σιγουρα στη λεξη κυνηγι για τις γατες

Αν υπαρχει καπου η λεξη ικανοποιηση ειναι σιγουρα στη λεξη κυνηγι για τις γατες
Οχι μονο ικανοποιηση...ηδονη θα ελεγα, βλεποντας το δικο μου γατο με τις ακριδες, τα ποντικια, το πουλακι...
Αφου το τελευταιο το μαζεψα νεκρο (το ειχε σκοτωσει οταν ελειπα) και φωναζε σαν τρελος γιατι το ηθελε πισω!

Οχι μονο ικανοποιηση...ηδονη θα ελεγα, βλεποντας το δικο μου γατο με τις ακριδες, τα ποντικια, το πουλακι...
Αφου το τελευταιο το μαζεψα νεκρο (το ειχε σκοτωσει οταν ελειπα) και φωναζε σαν τρελος γιατι το ηθελε πισω!
Εντελώς! Η Μίτσυ πριν χρόνια στο χωριό κυνηγούσε ένα μικροσκοπικό ποντικάκι και σε κάποια φάση της ξέφυγε και κρύφτηκε σε μία τρύπα. Επί μισή ώρα καθόταν πάνω από την τρύπα και έκλαιγε!

κι εμενα οσο αισθανεται οτι μεσα στο δωματιο μου ειναι ο Τσαρλι και κοβει βολτες μες στην μπαλα του καθεται εξω απο την πορτα και τη χτυπαει προσπαθωντας να μπει.μεχρι να ξαναγυρισει ο Τσαρλι στο κλουβι του δε φευγει απο την πορτα.

Mariel, τωρα γυρισα απο το πετ σοπ για τα φαγητα της σαρδελας. Ειχαν κατι ποντικακια...σε δυο κλουβια υπηρχαν νεογεννητα. Στο ενα ηταν πολυ μικρα, εβλεπα την καρδια τους που χτυπουσε μεσα απο το δερμα, ενω τα αλλα ηταν λιγο πιο μεγαλα!Ηταν τελεια...
Μου εκανε εντυπωση οτι τα ειχαν μαζι με αλλα, δηλαδη υπρχαν 4-5 σε καθε κλουβι!:hmm:

αν ειναι τα νανακια(dwarf)κανουν μαζι μιας και ειναι κοινωνικα.εκει τα μωρα μεγαλωνουν και με τους δυο γονεις.το θεμα ομως ειναι οτι υπαρχουν δυο τυποι απο τα νανακια.οι διασταυρωσεις αναμεσα στους δυο διαφορετικους τυπους στα μαγαζια(τα οποια φυσικα δεν τα ξεχωριζουν)δημιουργει υβριδια τα οποια χαρακτηριζονται για την επιθετικοτητα τους(σε συνδυασμο με τις συνεχεις αιμομιξιες).ετσι κι εγω ειχα παρει μερικα νανακια πιστευοντας οτι κανουν μαζι και κατεληξα μετα απο λιγες εβδομαδες να ψαχνω κλουβια να τα χωρισω και ανθρωπους να τα χαρισω γιατι σκοτωνονταν.

Οταν λετε υβριδια, τι εννοειται?
Το ειδα που το εγραψε και η ισμινη και δεν καταλαβα!:redface:

ειναι οργανισμοι(φυτα η ζωα)που προκυπτουν απο διασταυρωση αναμεσα σε διαφορετικες ποικιλιες του ιδιου ειδους η αναμεσα σε διαφορετικα ειδη.

εμενα παλιοτερα φερνανε συνεχεια πουλακια και ποντικακια σκοτωμενα στην αυλη,τωρα τελευταια τιποτα,ευτυχως.Μια φορα επιασε η γατα ενα μικρο ποντικακι στο διπλανο οικοπεδο και αυτο φωναζε,πηδηξα την μαντρα επιασα την γατα της ειπα αστο και αμεσως το αφησε,δεν ειχε παθει τιποτα ευτυχως.

Σκοτώσαμε πουλάκι...

Έλειψα τρεις μέρες από το σπίτι και είχα αφήσει στο γατόνι μου τρία πιατάκια με κροκέτες.Επίσης είχα αφήσει ανοιχτή μία μπαλκονόπορτα έτσι ώστε να βγαίνει..γιατί τις κακές συνήθειες δεν μπορούμε να τις κόψουμε :/:
Μπήκα στο σπίτι και οι κροκέτες ήταν σχεδόν όπως τις άφησα...λέω δεν θα της άρεσαν και θα έχει μείνει νηστικό το μωράκι μου.Αυτή, άφαντη!Μετά από λίγα λεπτά κουβαλούσα μέσα τη βαλίτσα όταν πρόσεξα πάνω σε ένα χαλάκι κάτι περίεργο...το μυστήριο λύθηκε όταν πλησίασα πολύ κοντά και άρχιζα να φωνάζω..ήταν ένα να πουλάκι:confused:...για την ακρίβεια ό,τι είχε απομείνει από αυτό ...μαδημένο:sick:. Για την ακρίβεια το έφαγε όλο εκτός από τα ποδαράκια του και κάμποσα φτερά που είχε σκορπίσει εκεί γύρω... με λίγο αίμα.
Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω?Είναι δυνατόν να το έκανε επειδή της άφησα κροκέτες και όχι κονσέρβα?
Το κακόμοιρο το πουλάκι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις. Είναι στην φύση τους να κυνηγάνε. Και τα θηράματα τα θεωρούν κάτι σαν λιχουδιά. Δεν φταίει ότι δεν της άρεσε το φαγητό, απλά αυτό της άρεσε περισσότερο. Ακούγεται φρικιαστικό το ξέρω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα πάλι σήμερα έφερε μια ακρίδα μεσα στο σπίτι και παίζαν τα μικρούλια μέχρι που την κοματιάσανε...;)

Απλά δεν το έχει ξανακάνει και υπέθετα πως αφού τρώει καλά εδώ δεν θα νιώθει την ανάγκη να κυνηγάει για να φάει..!

ΜΜΜΜΜΜΜμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ

Λγο περιεργο ακουγετε...ελειψες τοσες ημερες και δεν ειχε το γατακι σου αγιξει ΚΑΘΟΛΟΥ το φαι του....γιατι εχει φαει μονο ενα μικρο πουλακι>>>???:hmm:

γάτες είναι αυτές...

Εμένα έπιασε ένα μικρό σπουργίτη, το πήγε στη φωλιά της και το έπαιζε. Όταν το είδα το κούνησα λίγο και αυτό πέταξε. Μετά πήγε και το έψαχνε, στεναχωρέθηκε που έχασε το παιχνίδι της...:/:

Είναι στη φύση τους. Είναι πιο φυσιολογικό να σκοτώνει και να τρώει ένα πουλάκι από ότι 'ψάρια ωκεανού' στην κονσέρβα. Πως να το κάνουμε...Άσχημο θέαμα, αλλά οι γάτες δεν θα πάψουν ποτέ να είναι σαρκοβόρα.

Και τα γατια στον κηπο επιασαν ενα πουλακι χθες.
Για την ακριβεια εγω ειδα τα απομειναρια απο το καημενο.:(

Και τα γατια στον κηπο επιασαν ενα πουλακι χθες.
Για την ακριβεια εγω ειδα τα απομειναρια απο το καημενο.:(

στης μαμάς μου κάθε τόσο σκοτώνουν και ένα... βρίσκει μόνο τα φτερα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back