Ο καλός κτηνίατρος

ladycat

Διάσημο μέλος

Η frosso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Χίος (Χίος ). Έχει γράψει 3.628 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Ακριβώς. Αυτά που λες Bhaal ωραία θα ήταν σε μια κοινωνία με ελάχιστα αδέσποτα, των οποίων η ζωή δεν κινδυνεύει απο τη μια στιγμή στην άλλη με τόσους κάφρους όπως τώρα.
Κοίτα κι εγώ, μέχρι στιγμής περισσότερο τείνω στον τρόπο ζωής που προτείνει ο Bhaal αλλά αν έβρισκα σακούλα σκουπιδιών με γατάκια μέσα όπως η Εφροσσίνη, θα τα έπαιρνα όσο χάλια κι αν ήταν τα οικονομικά μου. Αλλιώς θα είχα μια ζωή τύψεις. :/:
συμφωνω με την μισελ αλλα κ βαλε κ οσα ταιζω εξω απο την πορτα μου κ οταν αρρωστησουν η γιατροσ μου μας εξεταζει πλεον τσαμπα κ δεν πληρωνω σχεδον τιποτα κ ξερεις τι μου ειπε μια μερα δεν θα παρω λεφτα απο εσενα που εσωσες 5 ζωες αλλα θα τα παρω απο αυτον που εχει δωσει 500 ευρω για να παρει γατα ρατσας αυτος τα εχει κ τα δινει εσυ δεν εχεις αλλα εχεις μεγαλη καρδια κ αυτο φτανει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτός είναι σωστός κτηνίατρος! Respect! Δείχνει οτι πραγματικά νοιάζεται για τα ζωάκια κι όχι μόνο να πάρει λεφτά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορούμε να μη μιλάμε χρησιμοποιώντας ως παραδείγματα ακραίες περιπτώσεις; Μπορείτε να θυμώνετε όσο θέλετε μ' αυτά που λεω, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. Μπορείτε να τα βοηθήσετε ενισχύοντας οργανισμούς που πασχίζουν ν' αλλάξουν τα πράγματα στην Μπανανία και να ευαισθητοποιήσουν τους "ιθαγενείς" της.

Ούτε εγώ θα άφηνα τα γατάκια να πεθάνουν, Michelle. Αν μου τύχαινε, θα τα έπαιρνα σπίτι, θα τα πήγαινα σε κτηνίατρο να τα εξετάσει, θα τους έκανα εμβόλια και θα ΓΥΡΙΖΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΠΟΔΑ να τους βρω οικογένειες να τα υιοθετήσουν. Πράγμα που ήδη έχω κάνει μια φορά στη ζωή μου.

Αυτός είναι σωστός κτηνίατρος! Respect! Δείχνει οτι πραγματικά νοιάζεται για τα ζωάκια κι όχι μόνο να πάρει λεφτά!
καλε ειμαι πολυ ευχαριστημενη μαζι της ηταν η μοναδικη που με υποστηριξε ψυχολογικα οταν χασαμε τον ποκυ εκανε τα παντα για νιωσω καλυτερα κ καθε φορα που με βλεπει κ τρεχω στο ιατρειο σαν τρελλη οταν αρρωσταινει κανενα πρωτα με ηρεμει εμενα γιατι λεει οτι ετσι οπως κανω θα παθω τιποτα φανταζετε αν κανω παιδια τι θα κανω

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
συμφωνω με την μισελ αλλα κ βαλε κ οσα ταιζω εξω απο την πορτα μου κ οταν αρρωστησουν η γιατροσ μου μας εξεταζει πλεον τσαμπα κ δεν πληρωνω σχεδον τιποτα
Έτυχες σε ευαίσθητη κτηνίατρο που αγαπάει τα ζώα. Αν, όμως, σου τύχαινε κανένας άλλος που θα ζητούσε να πληρώνεται για τις υπηρεσίες που σου προσφέρει, τι θα έκανες; Το έχεις σκεφτεί ποτέ;

Αρχική Δημοσίευση από Bhaal:
Μπορούμε να μη μιλάμε χρησιμοποιώντας ως παραδείγματα ακραίες περιπτώσεις; Μπορείτε να θυμώνετε όσο θέλετε μ' αυτά που λεω, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. Μπορείτε να τα βοηθήσετε ενισχύοντας οργανισμούς που πασχίζουν ν' αλλάξουν τα πράγματα στην Μπανανία και να ευαισθητοποιήσουν τους "ιθαγενείς" της.

Ούτε εγώ θα άφηνα τα γατάκια να πεθάνουν, Michelle. Αν μου τύχαινε, θα τα έπαιρνα σπίτι, θα τα πήγαινα σε κτηνίατρο να τα εξετάσει, θα τους έκανα εμβόλια και θα ΓΥΡΙΖΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΠΟΔΑ να τους βρω οικογένειες να τα υιοθετήσουν. Πράγμα που ήδη έχω κάνει μια φορά στη ζωή μου.

Με όλα αυτά που ακούγονται όμως για τις φιλοζωικές πως να ξέρεις ποιες να ενισχύσεις και ποιές τα κακομεταχειρίζονται; Άλλωστε ακόμα κι αυτές που είναι σωστότερες, νομίζεις οτι τα ταίζουν με καλής ποιότητας τροφες; Πολύ αμφιβάλλω.
Και οι περιπτώσεις δεν είναι τόσο ακραίες απο τη στιγμή που έχουν συμβεί σε τόσα μέλη του φόρουμ. Δυστυχώς, δεν είναι καθόλου ακραίες σε αυτή τη χώρα :(

δεν προκειτε να δωσω ποτε λεφτα σε καμια τετοια οργανωση οταν πηρα για να τιους πω για τα μικρα που βρηκα κ τι επρεπε να κανω ακομη περιμενω να με παρουν τηλεωνο να με βοηθησουν

Δηλαδή, τι μου λες, βρε Michelle; Οτι βρίσκεις γατάκια σε σακούλες σκουπιδιών κάθε μέρα;

Δηλαδή, τι μου λες, βρε Michelle; Οτι βρίσκεις γατάκια σε σακούλες σκουπιδιών κάθε μέρα;
Εγώ δεν έχει τύχει να βρώ ποτέ. Αλλά τόσοι/ες έχουν γράψει οτι βρήκαν, δεν μπορεί να είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο ;)

Αν είναι τα επιχειρήματα για μια διαφωνία να δηλώνονται με οργισμένες κατακόκκινες φατσούλες, τι να πω;

Λοιπόν, εντάξει. Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε και το θέμα λήγει.

Έτυχες σε ευαίσθητη κτηνίατρο που αγαπάει τα ζώα. Αν, όμως, σου τύχαινε κανένας άλλος που θα ζητούσε να πληρώνεται για τις υπηρεσίες που σου προσφέρει, τι θα έκανες; Το έχεις σκεφτεί ποτέ;
αμε θα πηγαινα στον δημοσιο κτηνιατρο κ μετα θα εψαχνα να βρω κανεναν κανονικο

Είναι αδύνατο να σώσεις όλα τα αδέσποτα ζωάκια, αλλά είναι πολύ εύκολο να σώσεις όσα βρεθούν στο δρόμο σου και ζητήσουν βοήθεια. Και λέγοντας εύκολο δεν εννοώ να γεμίσει κανείς το σπίτι με 30 γάτες, αλλά να τα φροντίσει και να βρει οικογένειες για αυτά. Παρόλα αυτά, δε πιστεύω ότι μια γάτα θα έχει καλή υγεία μόνο όταν τρώει τις ακριβές γατοτροφές. Δε νομίζω ότι τα friskies ή τα whiskas θα βλάψουν και τόσο τη γάτα μας ενώ οι γατοτροφές των petshop θα μας διαβεβαιώσουν για μακροζωία τους. Και ο άνθρωπος δεν ζει περισσότερο τρώγοντας μόνο φιλέτα πεντακάθαρα, ζει τρώγοντας και μπριζόλες που είναι φθηνότερες! (παράδειγμα για να δείξω το σκεπτικό μου!) :happy:

Αν είναι τα επιχειρήματα για μια διαφωνία να δηλώνονται με οργισμένες κατακόκκινες φατσούλες, τι να πω;

Λοιπόν, εντάξει. Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε και το θέμα λήγει.
Πότε έβαλα κατακόκκινη φατσούλα? :confused:

Πότε έβαλα κατακόκκινη φατσούλα? :confused:
ο ζυλιτο μου το εκανε καταλαθος παιδια ζητω συγνωμη δεν τον ειδα που παταγε πανω στο ποπντικι:redface:

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
αμε θα πηγαινα στον δημοσιο κτηνιατρο κ μετα θα εψαχνα να βρω κανεναν κανονικο
Και ο "κανονικός" κτηνίατρος για σένα είναι εκείνος που ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ για τις εξετάσεις των ζώων σου; Συγγνώμη, αλλά αν ήταν να μην πληρώνομαι για τις υπηρεσίες που προσφέρω σε όσες εταιρίες/ εργοδότες έχουν οικονομική στενότητα, αυτή τη στιγμή θα ήμουν στο δρόμο. Δεν μπορεί ένας σοβαρός άνθρωπος να σκέφτεται έτσι.

Πανέξυπνος ο ζυλίτο σου. 3 φορές έκανε αριστερό κλικ στο συγκεκριμένο εικονίδιο, και ήξερε και πού πρέπει να το βάλει.

@Michelle:
Δεν αναφερόμουν σ' εσένα.

@ Unicorn:
Ευχαριστώ που κατάλαβες για τι ακριβώς μιλάω.
Όσο για τις τροφές, έχω ξαναπεί ότι τυφλή εμπιστοσύνη δεν έχω σε καμία εταιρία. Παρόλα αυτά είχα, μέχρι που αρρώστησε ο Βαλτάσαρ και αναγκάστηκα να κάνω έρευνες, να διαβάσω και να μάθω περισσότερα για τις ασθένειες των γατών. Σε πολλές από αυτές, λοιπόν, υπάρχουν υπόνοιες ότι ευθύνονται οι τροφές. Η νεφρική ανεπάρκεια είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα. Κακής ποιότητας τροφή σημαίνει ότι περιέχει κακής ποιότητας πρωτεϊνες, και οι κακής ποιότητας πρωτεϊνες βλάπτουν τα νεφρά, δημιουργώντας τοξίνες και δυσκολεύοντας τη λειτουργία τους για την αποβολή τους από τον οργανισμό. Καταλαβαίνεις πού θέλω να καταλήξω;

Πανέξυπνος ο ζυλίτο σου. 3 φορές έκανε αριστερό κλικ στο συγκεκριμένο εικονίδιο, και ήξερε και πού πρέπει να το
δεσ ρην φοτο του που ειμαστε στον υπολογιστη κ θα καταλαβεις πως γραφω κ οσο για το κτηνιατρο θα εβρισκα εναν ΑΝΘΡΩΠΟ κ οχι καποιον που να εκμεταλευετε την τσεπη μου κ για πληροφορηση σου της δινω λεφτα οποτε εχω

Όσο για τις τροφές, έχω ξαναπεί ότι τυφλή εμπιστοσύνη δεν έχω σε καμία εταιρία. Παρόλα αυτά είχα, μέχρι που αρρώστησε ο Βαλτάσαρ και αναγκάστηκα να κάνω έρευνες, να διαβάσω και να μάθω περισσότερα για τις ασθένειες των γατών. Σε πολλές από αυτές, λοιπόν, υπάρχουν υπόνοιες ότι ευθύνονται οι τροφές. Η νεφρική ανεπάρκεια είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα. Κακής ποιότητας τροφή σημαίνει ότι περιέχει κακής ποιότητας πρωτεϊνες, και οι κακής ποιότητας πρωτεϊνες βλάπτουν τα νεφρά, δημιουργώντας τοξίνες και δυσκολεύοντας τη λειτουργία τους για την αποβολή τους από τον οργανισμό. Καταλαβαίνεις πού θέλω να καταλήξω;
Bhaal αν έχεις δει και τις κριτικές που γράφω συμφωνώ μαζί σου. Πάντως χτες που είχα πάει τον Βεκτορ για εμβόλια (πριν ήταν αρρωστούλι και δεν μπορούσε να κάνει) έπιασα συζήτηση με την κτηνίατρο γι'αυτό το θέμα, και με προβλημάτισε αρκετά. Μου είπε ότι:
  • Καλύτερες είναι οι ξηρές τροφες απο τις κονσέρβες γιατί οι πρώτες προστατεύουν και τη στοματική υγεία της γάτας ενώ με τις κονσέρβες θα έπρεπε να τους πλένεις τα δόντια κάθε μέρα. Και πόσοι πλένουν τα δόντια της γάτας τους κάθε μερα;
  • Σκουπίδια σίγουρα δεν είναι τα friskies και τα whiskas, τόσες γενιές γατιών έχουν μεγαλώσει με αυτά. Μάλιστα κατά διαβολική σύμπτωση μου έκανε ακριβώς την ίδια παρομοίωση με το φιλέτο και την μπριζόλα που έκανε η uni πιο πάνω!
  • Το μαγειρευτό φαί όταν δεν γίνεται με προσοχή για τις ανάγκες της γάτας και απλώς της δίνουν απο το τραπέζι είναι πολύ χειρότερο απο κάθε ξηρά τροφή και κονσέρβες. Άλλωστε το να δίνεις στη γάτα συνέχεια πχ βραστό κοτόπουλο είναι μονοφαγία.
Αυτά θυμάμαι. Σας τα παραθέτω προς σκέψη και προβληματισμό... :hmm:

Και ο "κανονικός" κτηνίατρος για σένα είναι εκείνος που ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ για τις εξετάσεις των ζώων σου; Συγγνώμη, αλλά αν ήταν να μην πληρώνομαι για τις υπηρεσίες που προσφέρω σε όσες εταιρίες/ εργοδότες έχουν οικονομική στενότητα, αυτή τη στιγμή θα ήμουν στο δρόμο. Δεν μπορεί ένας σοβαρός άνθρωπος να σκέφτεται έτσι.
Η τελευταία σου πρόταση είναι λίγο προσβλητική για έναν τέτοιο κτηνίατρο και δεν νομίζω οτι του/της αξίζει. :| Άλλωστε απ'οσο ξέρω δεν είσαι κτηνίατρος και δεν γνωρίζεις πόσα βγάζουν - διόρθωσε με αν κανω λάθος. Αρνούμαι να δεχτώ οτι αν πχ δεν μου έπαιρνε 35 ευρώ για εμβόλια+προληπτικό χάπι για τον αχινόκοκκο ή αν μου τα έδινε στο κόστος δεν θα μπορούσε να ζήσει. Δεν λέμε να μην ζητάει λεφτά απο κανέναν αλλά αν μπορεί να τα βγάζει πέρα και να μην ζητάει απο μερικούς τότε τι σε πειράζει; Μπορεί να της φτάνουν οι άλλοι πελάτες για να ζήσει, μπορεί να έχει άλλη πηγή εσόδων κλπ κλπ κλπ.
@Michelle:
Δεν αναφερόμουν σ' εσένα.

Το ξέρω. Αυτό που εννοούσα με την ερώτηση μου είναι ότι συμμετείχαμε εκείνη τη στιγμή 3 άτομα στη συζήτηση, και την αφήνεις αγανακτισμένος επειδή το ΕΝΑ έβαλε μια κόκκινη φατσούλα; Άλλωστε δεν μπορείς να την κατηγορήσεις αν νευρίασε με αυτά που είπες. Ούτε θυμάμαι να σε πρόσβαλε ούτε τίποτα.

Το να είσαι γιατρός ή κτηνίατρος ή άλλα παρόμοια, δε θεωρείται απλά ότι κάνεις κάποιο επάγγελμα. Για μένα όλα αυτά θεωρούνται λειτούργημα. Δεν είναι το "δεν έχω λεφτά, δεν θα αγοράσω το καινούριο άρωμα του Dior, φτου τι κρίμα!", είναι ότι "Δεν έχω λεφτά, και άρα δε μπορώ να ζήσω με υγεία".. Γιατί;; Δηλαδή μόνο όσοι έχουν λεφτά έχουν δικαίωμα στην υγεία;;; Και οι γιατροί χωρίς σύνορα δηλαδή δεν είναι κανονικοί γιατροί και σοβαροί άνθρωποι;; Και άλλοι τόσοι εθελοντές που υπάρχουνε;; Δηλαδή οι κτηνίατροι σε τι διαφέρουν από τους γιατρούς ;; Ότι ασχολούνται με ζώα και όχι με ανθρώπους;;; :confused:
Συγνώμη αλλά διαφωνώ οριζοντίως, και καθέτως και διαγωνίως με αυτή την άποψη..

Αρχική Δημοσίευση από Bhaal
PS: Aν είχαν κατοικίδια μόνο όσοι το άντεχε η τσέπη τους, αφενός μόνο οι καθαρόαιμες ράτσες θα επιζούσαν, και δεύτερον, θα υπήρχανε άπειρα αδέσποτα και πεθαμένα ζωάκια στο δρόμο. Αφού υπάρχει έστω κάποιος τρόπος (με φτηνές τροφές, άμμους, και εμβόλια τα οποία δεν πληρώσαμε στον κτηνίατρο) για να σωθούν, γιατί να τον κατακρίνουμε; Μήπως μιλάμε εκ του ασφαλούς;; Όταν στέλνουμε βοήθεια στα παιδάκια του τρίτου κόσμου, τους στέλνουμε χαβιάρι και δε το΄ξερα;

Πιστευω οτι πρεπει να δωσουμε το καλυτερο στη γατα η στις γατες που εχουμε αλλα ολα πανε συμφωνα με την τσεπη του καθενος ετσι κανονιζεις και αναλογα τι θα παρης σημερα ιδη τα πραγματα για ολους ειναι δυσκολα με την οικονομια. Εχουμε φτασει να κανουμε οικονομια και απο πραγματα για την οικογενεια Κι πραγματικα νομιζω οτι δεν μπορουμε να σωσουμε ολα τα αδεσποτα ειτε σκυλια ειτε γατες απλα κανουμε οτι μπορουμε ...Οσο για τους κτηνιατρους αν ειναι ανθρωπος και οχι σκετα επαγγελματιας θα σε βοηθηση αν ειναι σκετα επαγγελματιας και πολλες φορες οχι καλος γιατι οτι κανει δεν το κανει γιατι το αγαπαει τοτε απλα ψαχνεις...και ψαχνεις οπως οταν επιλεγεις γιατρο για σενα εγω ειμαι καχυποπτη και για τους γιατρους και για τους κτηνιατρους Αλλαξα ιδη κτηνιατρο στον γατουλη γιατι δεν ημουν ευχαριστημενη οχι απο οικονομικης πλευρας(ηταν πολυ οικονομικος) αλλα απο αποψη αντιμετωπισης δεν εξηγουσε δεν απαντουσε στις ερωτησεις μου με φοβισε καποια στιγμη στο θεμα της στειρωσης .Εκει που πηγα τωρα ξερω γιατι μου ειπε οτι ειπε και γιατι πρεπει να κανω καποια πραγματα για να κανουμε την επεμβαση και με διαβεβαιωσε οτι αν ειναι κατι που θα θεση σε κινδυνο τη ζωη του γατου δεν θα το κανει και να τον παρακαλαω (για την στειρωση ενοει εχουμε καποιο προβλημα κρυψορχιας)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back