Ο μικρούλης μας Μέλας και τα χάλια του

Τα μητρικά αντισώματα μπορει να παραμείνουν στον οργανισμό του γατιού μέχρι την ηλικία των 6 μηνών και να ανιχνεύεται θετικό, για αυτό αμα ε΄να γατακι είναι θετικό γίνεται επανεξέταση σε ηλικία ανω των 6 μηνών και αν πάλι είναι θετικό τότε γίνεται ειδική εξέταση που ξεχωρίζει τα φρέσκα απο τα παλια αντισώματα. Επισης οταν μενουν πολλα γατια στον ιδιο χωρο παντα υπαρχει επαφή αλλα απο τη στιγμη που δεν βρισκει πυλη εισοδου για να μπει στον οργανισμο(αμυχες, πληγές) δεν αντεχει και πολυ στο εξωτερικο περιβαλλον, εχει λιγοτερες πιθανοτητες να το κολλησει. Για αυτο μην στεναχωριεσται και μην απελπιζεσται απο τωρα ειναι πολυ νωρις για οτοδηποτε ακομα :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είδες?!
Κι ο γιατρός μας καθυσηχαστικός είναι!
Μην πάει ο νους μας κατευθείαν στο χειρότερο σενάριο!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οι ερευνητές βρήκαν άλλα στοιχεία για το FIV, ότι κολλάει συχνά στις γάτες που ζουν μαζί, αν γλύφονται, ή τρώνε, ή πίνουν νερό απ'το ίδιο πιατάκι (σε περίπτωση που υπάρχει αμυχή στο στόμα, ή αλλάζουν δόντια)...
Πολλές φορές η επιστήμη διαψεύδει τον εαυτό της και τις θεωρίες της.Δε μπορούμε να είμαστε απόλυτοι σε μια άποψη.Για να το λέει ένας κτηνίατρος θέλω να πιστεύω ότι εκφράζει τεκμηριωμένη άποψη.Εξάλλου διευκρινίζει σε πια περιπτωση ισχύει.Δε ξέρω άποψή μου :hmm:

Ναι, αυτο ρώτησα κι εγώ, που και πώς και σε ποιο άρθρο επιστημονικό έχουν παρουσιαστεί τα καινούρια δεδομένα για το FIV, που αναφέρθηκαν και καταρρίπτουν τα παλιοτερα;

Γιατι πέρα απο τα επιστημονικά δεδομένα υπάρχει και η πρακτική εμπειρία. Και οταν σε σελτερ του εξωτερικου που επισκέφτηκα γατάκια με FIV και γατάκια χωρίς ζουν ολα μαζί χωρίς να κολάει το ένα το άλλο, σημαίνει οτι η μετάδοση δεν είναι τοσο εύκολη.

Σας ευχαριστώ όλους και κυρίως το γιατρό μας :)
Πραγματικά στενοχωρήθηκα πολύ με αυτά που άκουσα...
Αλλά κι εγώ το θεωρώ δύσκολο να κολλήσει η Ρεγγίνα.
Απλά ο κύριος Πανος με ενημέρωσε πως υπάρχει πιθανότητα σε όλα τα χρόνια που θα ζουν μαζί ο Μέλας και η Ρεγγίνα, η Ρεγγίνα να κολλήσει FIV, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα νοσήσει οποιοδήποτε από τα δύο.

Κι εγω δε νομιζω βρε παιδια να μεταδιδεται τοσο ευκολα,αλλιως με τοσα αδεσποτακια που καυγαδιζουν και δεν ζουν και στις καλυτερες συνθηκες,θα επρεπε να εχουν ολα...Τι να πω,ελπιζω να ειναι καλα το αγορι μας.
Και τωρα μαμα,ασε τις υπεκφυγες και βαλε μας φωτο των παιδιων να δουμε πως μεγαλωσαν!

Ευχαριστώ κορίτσια για τη στήριξη... :)
Έτσι του είπα κι εγώ, για τις έρευνες (διάβασα κι εγώ αρκετές), αλλά με αντέκρουσε ισχυρά λέγοντας πως στο τελευταίο συνέδριο που έγινε στο Εδιμβούργο οι ερευνητές βρήκαν άλλα στοιχεία για το FIV, ότι κολλάει συχνά στις γάτες που ζουν μαζί, αν γλύφονται, ή τρώνε, ή πίνουν νερό απ'το ίδιο πιατάκι (σε περίπτωση που υπάρχει αμυχή στο στόμα, ή αλλάζουν δόντια)...

απλα για ενημερωση σας το τελευταιο παγκοσμιο συνεδριο κτηνιατρικης εγινε τον Αυγουστο στην Αμερικη και μελετες απεδειξαν ακριβως το αντιθετο, οτι η λανθανουσα μορφη dna (σε προσβεβλημενο κυτταρο) που μεταλλασει το rna διαβαζοντας τον σαν αρρωστο κυτταρο, γεννετικη και αιματολογια δενε χουν σχεση με τα σαλια. μιλαμε για μια αρρωστα αιματος που μεταδιδεται μονο με αν ερθει η γατα σε επαφη εμ μολυσμνεο αιμα, ουρα , κπρανα , σαλια τριχες και λοιπα δεν μολυνουν

απλα για ενημερωση σας
Εγώ δεν ενημερώθηκα, διότι πολύ απλά δεν κατάλαβα γρυ :lol:

Εγώ πάντως παιδιά, εμπιστεύομαι τον κ. Πάνο και αυτό δεν σημαίνει ότι κινδυνολογεί. Εμένα μου είχε τύχει περιστατικό FIP και ο κ. Πάνος ήταν εξαιρετικά κατατοπιστικός χωρίς να κρύβει αλήθειες και χωρίς να φέρνει όμως και την καταστροφή, πάντα με λεπτομέρειες από όλες τις πλευρές. Και εγώ τότε είχα διαβάσει τα κέρατά μου για το FIP και πραγματικά δεν ανταποκρινόταν στην τρέχουσα πραγματικότητα. Αυτά. Τώρα ο καθένας κάνει ό,τι πιστεύει και πιστεύει ό,τι και όποιον (ιατρό και μη) θέλει.

ντεν κολλαει με το σαλιο καρντια μου .
απλα πραματα:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back