ΠΡΟΣΟΧΗ - Φρικτές εικόνες!!!!

Γεωργία είναι κάτι που με προβληματίζει και εμένα αυτό!!!Τα λεφτά αγοράζουν πλέον τα πάντα ακόμα και τη ζωή που την πετούν?????Δεν είναι θέμα παιδείας και εκπαίδευσης για μένα αλλά ανατροφής και συνείδησης..!!!
Κατερινα10,συμφωνω απολυτα οτι ειναι θεμα ανατροφης και συνειδησης,αλλα οταν η οικογενεια ''πασχει'' σ'αυτο τον τομεα,τοτε τον ρολο αυτο πρεπει να τον παιξει η κοινωνια και το σχολειο..Οσο για την συνειδηση,θα μου πεις ειτε την εχεις ειτε οχι.Κι ομως,συνειδηση μας χαρισε η φυση απλοχερα,το θεμα ειναι αν αφυπνιστηκε οταν επρεπε...Μαλλον οχι..:|
Πιστεύω ότι δεν είναι έτσι με τη συνείδηση, δηλαδή είτε την έχεις είτε δεν την έχεις. Αντίθετα, πιστεύω ότι καλιεργείται από την κούνια σου με τη βαθύτερη στάση και τη σχέση των γονιών σου απέναντι σε σένα και στα πράγματα. Η συνείδηση είναι πολύ πιο βαθύ πράγμα από την της εκπαίδευση και δεν σχετίζεται μόνον με την εγκεφαλική γνώση αλλά με τη στοργή και την αγάπη που θα λάβεις ως αναπτυσσόμενο πλάσμα από την πιο τρυφερή σου ηλικία.
Και apropo όταν λέμε παιδεία και πάλι δεν εννοούμε μόνο το γνωστικό επίπεδο αλλά το βιωματικό των συναισθημάτων επίσης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και apropo όταν λέμε παιδεία και πάλι δεν εννοούμε μόνο το γνωστικό επίπεδο αλλά το βιωματικό των συναισθημάτων επίσης.

Ακριβώς...συμφωνώ απόλυτα!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ με όλους ....:up:Για αυτό είπα συνειδηση και ανατροφή...Αλλά αν σου το μάθει η κοινωνία και το σχολείο ίσως αν δεν έχεις και πολύ "καλή" συνείδηση...δεν πρόκειται να στο μάθουν..Όσο και να προσπαθούν!!!Τα βιώματα από την άλλη και η εμπειρία στη ζωή είναι αυτή που καθορίζει τον χαρακτήρα, επομένως και την συμπεριφορά.

Εξηγήστε μου κάτι όμως...Όταν βλεπεις ότι ένα παιδάκι να χτυπάει ένα άλλο και να γελάει ενώ το χτυπημένο γελάει????Τι συμβαίνει εκεί κατά τη γνώμη σας???Το παιδάκι αυτό όταν μεγαλώσει δεν θα κάνει τα ίδια με ζωάκια και ανθρώπους????Το εχω δει και απορώ....:mad:

συνήθως τα παιδιά δεν έχουν ευδιάκριτα τα όρια του καλού κ του κακού. Σκέψου πόσο σκληρή ήσουν κ εσύ σαν παιδι.Έκει έρχεται η οικογένεια να εξηγήσει στο παιδί ότι αυτό που έκανε είναι κακό. Όμως τείνω να πιστεύω ότι ό χαρακτήρας του ανθρώπο δεν αλλάζει ειναι όπως γεννιέται. Μπορεί να ακουστεί λίγο "ΝΑΖΙ" αυτό που λέω αλλά η εμπειρία μου αυτό μου δείχνει, όταν δε υπάρχει κ μια κοινωνία χωρίς φραγμούς κ όρια Τα αδίστακτα άτομα εκτροχιάζονται γι αυτό έχουμε κ τόσο συχνα τέτοια παθογενή φαινόμενα

Ναι αλλά οι εμπειρίες σε μεταμορφώνουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!!Εγώ ήμουν πολύ σκληρό παιδί παλιά για κάποιους..Τώρα έχω γίνει πολύ "αφράτη"

Το μικρό παιδί, το μωρό, όλα τα έχει μέσα του. Το ζήτημα είναι πως θα το αγκαλιάσει η μαμά του κι ο μπαμπάς του (ή το πρόσωπο αναφοράς του σ' αυτούς τους ρόλους) για να αισθανθεί ασφαλές να μη φοβάται να νοιώσει αγάπη και πάλι αγάπη και μόνο αγάπη για να την αναπαράγει μετά προς τα έξω. Κι όταν λέω αγάπη κι αγκαλιά δεν εννοώ το κακοχάιδεμα αλλά τη στοργή που βάζει με σταθερότητα τα απαραίτητα όρια και συνεπώς τις βάσεις για το ως που μπορεί να φτάσει.
Δεν βλέπετε και με τα γατάκια τι γίνεται? Αν το μικρό σε δαγκάσει και συ του δείξεις ότι πόνεσες και δεν σ' άρεσε (του δείχνεις δηλαδή το όριο) αυτό μια-δυο και θα σταματήσει να δαγκάνει. Αν πεις δεν πειράζει ή το δείρεις θα συνεχίσει, δεν θα την κόψει τη συνήθεια. Για το παιδάκι που χτυπάει το άλλο και γελάει με τον πόνο του, που να ξέρεις τι ακριβώς έχει διαμειφθεί με τους γονείς του.
Τις πιο πολλές φορές όλα φαίνονται ΟΚ εξωτερικά δεν ξέρουμε όμως τι γίνεται εσωτερικά, στην πραγματικότητα. Αυτό δυστυχώς το ανακαλύπτει κανείς -αν το θελήσει- μόνο πολύ αργότερα. Πόσες νέες μητέρες (και πατέρες) συνειδητοποιούν πραγματικά τι γίνεται στη σχέση τους με το παιδί τους? Συνήθως ότι δεν είναι σε θέση να αναλύσουν το ρίχνουν στον χαρακτήρα, ότι έτσι γεννήθηκε, ότι είναι στο DNA του και τα σχετικά ..... Ας σταματήσω εδώ.-
--------------------------------------------------

Σχετικά με τα παιδιά.....
Κάποιοι θα θυμάστε ενα εγκατελειμένο κτήριο απέναντι απο το σπιτι μου, που περσι, καβαλάγαμε τοιχους και ταίζαμε κατι ορφανά.....

Τώρα γέννησε παλι μια αλλη ασπροκιτρινη ενα ασπροκιτρινάκι γλυκα.....
Τα κοιτάμε καθε πρωί που λιάζονται στην ταράτσα και παιζουν...

ΤΗν Κυριακή λοιπον, ακουω παιδικές φωνές... βγαίνω στο δικό μου μπαλκώνι και βλέπω 2 παιδιά 10-12 χρωνών, αλλοδαπάκια, να ανεβαινουν τους οροφους.. σε καθε οροφο πετάγανε τα κυπελάκια μου και τα σκαφάκια μου κατω.... Δεν ξέρω γιατί, ετσι....

Ανέβαιναν, εγώ κοιταγα και μαζί μου ο Κικης που ειχε εξτασιαστει!!!
Φτάνουν πανω, και ξαφνηκα πετάγετε μπροστά τους η μανα και τους ορμάει!!! Το μικρό ισα που πρόλαβα να δω να τρέχει στο βάθος.... Τα παιδιά γελαγαν, έσκουζαν απο χαρά!!! Πέρνουνκάτι καρέκλες και κάτι ξύλα και άρχιζαν να το κυνηγάνε.... το στριμόχνουν στην γωνία.... δεν έβλεπα καλά!!! Εγω κοκκαλο....

Τελικά κατάφερα να συνέλθω και έβαλα τις φωνές ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !!!! κλπ κλπ.... ΚΑΤΕΒΗΤΕ ΤΩΡΑ!!! ΚΛΠ ΚΛΠ... Τσακίζονται και κατεβαίνουν.,.... Το κτηριο εχει Φύλακα ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ..... 2 μέρες με είχε φαει η αγωνία... δεν ήξερα τι να κανω... Δεν μπορουσα να παω καθημερινές εχει φυλακα ολο το 24ωρο... Μεχρι σημερα το πρωι που ξαναείδαμε την μανα και το μικρο να παιζουν στον ηλιο!!!!

Αυτά ειναι τα παιδιά μας.... και αν θυμηθώ ενα σχετιό σιτε... δεν μου κανει καμία εντύπωση η όλη συμπεριφορά!!

Καλη μας μερα!

Ωχ παναγιά μου ...μου πάγωσες το αίμα βρε Τζούλια μου!!!Θυμάστε και το σκηνικό στον κινηματογράφο με το "φαινόμενο της πεταλούδας"που το βλαμένο καίει το σκυλάκι!!!!!Κάτι τέτοια πωωωωωωωω με κάνουν και νευριάζω απίστευτα!!!Μπράβο Τζούλια που πήρες θέση !!!Ποιος ξέρει τι θα είχε γίνει..Αχχχχ δεν θέλω να το σκέφτομαι!!!Απαπαπα!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back