Πάντα θα υπάρχει ένας τρελός γείτονας...

Ίσως το "μέχρι πείνας" να είναι λίγο υπερβολή. Εγώ ας πούμε ενίοτε στερούμαι μέχρι γουργουρητού της κοιλιάς μου, με το σκεπτικό ότι "οκ τώρα έχω 4 ευρώ πάνω μου, δε θα πάρω για μένα κάτι φαγώσιμο, θα πάρω για το αδεσποτάκι κι εγώ θα τσιμπήσω κάτι πρόχειρο απ' αυτά που έχω στο σπίτι".

Δεν πειράζει να στερούμαστε και κάτι, άλλωστε πάντα θα βρούμε κάτι στο σπίτι καμια ώρα μετά και θα μας κορεστεί η στέρηση! Το αδεσποτάκι όμως, αν δε φάει τη στιγμή που θα το βρω εγώ που θέλω να το ταΐσω, ίσως να ξαναβρει φαΐ μιάμιση μέρα μετά. Οπότε..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aννα έχεις αυτό το άρθρο κάπου να το δω?

ναι φυσικα μπορεις να δεις το νομο για τα ζωα συντροφιας εδω https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/G-DOGS-pap.pdf (υπαρχει και στο φορουμ καπου αλλα δε θυμαμαι που) το αρθρο 8 ειναι :

"Άρθρο 8
Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες
1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόµενων ζώων συ-
ντροφιάς σε κάθε κατοικία. Στις πολυκατοικίες, που απο-
τελούνται από δύο διαµερίσµατα και πάνω, επιτρέπεται
η διατήρηση δεσποζόµενων ζώων συντροφιάς σε κάθε
διαµέρισµα µε την προϋπόθεση ότι αυτά: α) διαµένουν
στο ίδιο διαµέρισµα µε τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχό
τους, β) δεν παραµένουν µόνιµα στις βεράντες ή στους
ανοιχτούς χώρους του διαµερίσµατος, γ) η παραµονή
στα διαµερίσµατα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλα-
ξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονοµικών
διατάξεων και των αστυνοµικών διατάξεων περί κοινής
ησυχίας και δ) έχουν ελεγχθεί ηλεκτρονικά, έχουν ση-
µανθεί, καταγραφεί και φέρουν βιβλιάριο υγείας.
Δεν µπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συ-
ντροφιάς µε τον κανονισµό της πολυκατοικίας, εφόσον
πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούµενου εδαφί-
ου. Με τον ίδιο κανονισµό µπορεί να περιορίζεται ο µέγι-
στος αριθµός των ζώων, που επιτρέπονται, στα δύο (2)
ζώα ανά διαµέρισµα.
2. Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς, που έ-
χουν σηµανθεί και καταχωρισθεί νοµίµως και φέρουν βι-
βλιάριο υγείας, στις µονοκατοικίες µε την προϋπόθεση
ότι τηρούνται οι κανόνες καλής µεταχείρισης και ευζω-
ίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονοµικές δια-
τάξεις και οι αστυνοµικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.
3. Απαγορεύεται η διατήρηση και παραµονή ζώων συ-
ντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας.
Επιτρέπεται όµως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον α-
κάλυπτο χώρο και στον κήπο εφόσον υφίσταται η οµό-
φωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών.
4. Οι ανωτέρω αριθµητικοί περιορισµοί ισχύουν µόνο
για σκύλους και γάτες. Για τα λοιπά ζώα συντροφιάς,
πρέπει να τηρούνται οι όροι της παραγράφου 2.

παιδια υπαρχει νομος και για τις μονοκατοικιες;;;;;φανταζομαι πως οχι ετσι;;;;;;γιατι εκτος απτα δικα μου ταιζω και 5 6 αδεσποτα....

δες την παραγραφο 2 του παραπανω αρθρου, δεν υπαρχει αριθμητικος περιορισμος για τις μονοκατοικιες, πρεπει φυσικα να τηρουνται αυτα που λεει ομως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν κατάλαβα καλά, δεν υφίσταται πλέον ο νομικός περιορισμός, αλλά μπορεί αν θέλει να θέσει τον ίδιο αριθμητικό περιορισμό (όχι πάνω από 2) το καταστατικό της πολυκατοικίας.

σ' αυτήν την περίπτωση, υφίσταται κάποια διαφορά "δύναμης" μεταξύ των δύο; δηλαδή, μπακαλίστικα, ποιος κερδίζει; ο νόμος ή το καταστατικό;

μα δεν τιθεται θεμα συγκρουσης. ο νομος ειναι φυσικα ανωτερη πηγη δικαιου απ το καταστατικο της πολυκατοικιας, αλλα απ τη στιγμη που ο ιδιος ο νομος λεει οτι το καταστατικο μπορει να θεσει αριθμητικο περιορισμο (σε καθε περιπτωση απο 2 και πανω) ουσιαστικα του δινει αυτην την εξουσια, καμια συγκρουση δεν υπαρχει. δε λεει πχ ο νομος "μπορεις να εχεις οσα ζωα θες" και ερχεται το καταστατικο και λεει "οχι δεν μπορεις να εχεις πανω απο 2". αντιθετως ο νομος επιφυλασσεται υπερ του καταστατικου (με τους περιορισμους που θετει). ετσι οπως ειναι τωρα ο νομος συγκρουση των 2 θα υπηρχε αν ελεγε το καταστατικο οτι δεν μπορεις να εχεις ζωα ή οτι πρεπει να εχεις μονο 1. σε αυτην την περιπτωση το καταστατικο ειναι παρανομο και φυσικα υπερισχυει ο νομος.

ααα! οκ, τώρα το κατάλαβα. ευχαριστώ :D

Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές! Η γατούλα συνεχίζει να έρχεται στις 10 κάθε βράδυ. Αγγλίδα η κυρία! :)
Καταρχήν, το μπολάκι που είχα βάλει στη γατούλα για το νερό και το πέταξε ήταν ένα κόκκινο πλαστικό μπολάκι για ζωάκια. Αυτά τα συνηθισμένα που αγοράζουμε από τα pet shops. Μάλλον μόνο αν ήταν στολισμένο με swarovski θα την απέτρεπε από το να το πετάξει! Και φυσικά το ότι "πεινάω" για να τα'ί'σω τα μικρά μου ή κάποιο αδέσποτο, ήταν μεταφορικό. Ακριβώς, προτιμάω αν έχω ένα μικρό ποσό να πάρω λίγη τροφή παραπάνω παρά να φάω π.χ. ένα παγωτό.
Δεύτερον, τα έβαζα στο πεζοδρόμιο, λίγο πιο πέρα από την είσοδο. Δεν έχει πυλωτή η πολυκατοικία. Και η γατούλα είναι μικρή. Περίπου 5 μηνών και δεν πλησιάζεται. Μόνο φωνάζει για φαγητό κάτω από το μπαλκόνι, μόλις κατέβω κρύβεται κάτω από ένα αμάξι και περιμένει να πάω τουλάχιστον 3 μέτρα παραπέρα για να πάει να φάει. Τη βλέπω να τρώει και να φεύγει. Μπορεί να έχετε και δίκιο, αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο να ήρθε στα καλά καθούμενα έξω από την πόρτα και να λέρωσε το χαλάκι (που παρεμπιπτόντως, δεν είχε τίποτα πάνω και ούτε το είχαν πλύνει). Και είναι και πιθανότατα θηλυκό (τρίχρωμο). Το λέω γιατί ξέρω και από προσωπική εμπειρία :redface: ότι τα αρσενικά στον οίστρο λερώνουν για να σημαδέψουν την περιοχή τους.
Βασικά, αν είχε έρθει ήρεμα και ευγενικά να μου πει ότι δεν τα θέλει κοντά, δε θα είχα κανένα θέμα. Το να βαράει τα κουδούνια και να ουρλιάζει βραδιάτικα, είναι απαράδεκτο όμως!!
Το ξέρουν σίγουρα ότι έχω τέσσερα. Είχαν ανέβει πριν καιρό η μαμά της και ο αδερφός της να τα δουν. Τελικά, τι ισχύει; Δεν κατάλαβα. Συνεχίζει να υποχρεώνει ο νόμος σε δύο κατοικίδια ή όχι;

Και εγω ειχα μπερδευτει με αυτο αλλα στην ουσια μπορεις να εχεις οσα ζωα θες-θεωρητικα. Γιατι αν το καταστατικο πολυκατοικιας σου λεει πως πρεπει να εχεις 2 το μεγιστο, τοτε μπορεις να εχεις 2. Αν το καταστατικο της πολυκατοικιας δεν λεει καθολου για ζωα, μπορεις να εχεις οσα θες χωρις να εχει δικαιωμα να σου πει κανεις τιποτα. Αν λεει ξερω γω για 4 το μεγιστο, τοτε μπορεις να εχεις 4 μαξ.
Απο τετοιους γειτονες κυριως στην παλια μας την πολυκατοικια αφηστε τα να πανε. Εδω μια τρελη επειδη μαζευαμε γατια και τα ταιζαμε διπλα απο τα σκουπιδια που ηταν στον εξωτερικο κηπο της πολυκατοικιας (!) ελεγε πως θα τα φολιασει. Αιντε βγαλε ακρη με το τι υπαρχει για εγκεφαλος σε αυτα τα ατομα.

Στην πολυκατοικία που μένω υπάρχουν μόνο 3 διαμερίσματα και όλοι στον κόσμο τους. Πολύ αμφιβάλλω αν υπάρχει καν καταστατικό! Για να καταλάβετε, προχθές μάθαμε ότι έκοψαν, χωρίς να ενημερώσουν, την καθαρίστρια που ήταν 10 ευρώ το δίμηνο στον καθένα και μετά μας ρωτούσαν πώς να φτιάξουμε τις βάρδιες για να καθαρίζουμε εναλλάξ όλοι!! :wacko:
Ο ιδιοκτήτης ξέρει ότι είναι τέσσερα και δεν τον πειράζει. Οπότε πιστεύω δε θα έχω πρόβλημα...

Την ώρα που κατέβηκα χθες για να τα'ί'σω τη μικρή, συνάντησα τη μαμά της κοπέλας και της μίλησα. Μου ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά της, συμπληρώνοντας ότι είναι τρελή!! Είπε και κάτι άλλα άσκημα για την κόρη της, που καλύτερα να μην τα αναφέρω... Της εξήγησα ότι δε με αφορά τι κάνουν σπίτι τους παρά μόνο το πώς φέρθηκε σε'μένα και ότι αν μιλούσε ήρεμα, θα τα βρίσκαμε μια χαρά. Θέλω να ελπίζω ότι έχει λήξει το θέμα... :/:

Τουλαχιστον η μανα της ζητησε και συγγνωμη για την κορη της. Κατι ειναι και αυτο! :)

Μπράβο! Πολύ καλή εξέλιξη Ειρήνη μου!! :)

Εγώ δε μπορώ να βρω τον γείτονα που δηλητηρίασε τα γατάκια μου στην αυλή , σήμερα βρήκα το πρώτο με αίμα στο στόμα , φόλα!
Είχα πάει εχτές θάλασσα και τα άφησα πρώτη φορά μόνα τους . Κάποιος το εκμεταλλεύτηκε αυτό και τα δηλητηρίασε , με τη κόσμο ζούμε πραγματικά, ξέρω δυο τρεις τρελούς που μπορούν να το έχουν κάνει , βρισκόμαστε σε πραγματικό πόλεμο σύντροφοι !
Η καρδία μου πάει να σπάσει ...

Τι να πω εκτός από κουράγιο...; Δεν υπάρχουν λόγια πια για τέτοιες πράξεις! :mad:
Ελπίζω να βρεις το ανθρωποειδές που το έκανε και να πληρώσει.

Τέσσερα αγγελούδια τέσσερα χαρούμενα και πανέμορφα (πως να μην είναι όμορφα, κάπου στο τέταρτο μήνα της ζωής τους) τα γιάτρεψα τάιζα , έτρεχαν γύρω μου , έπαιζαν χαρούμενα σαν μικρές μπάλες, και ένα τερατώδες ανοσιούργημα έκοψε αυτή τη χαρά , άνανδρα καθώς είδε ότι έλλειπε το αμάξι μου και έχω φύγει για ένα μπάνιο (τώρα δεν μπορώ να φύγω γιατί κάπου κάπου έρχεται η μάνα τους και ο πατέρας τους) είμαι σε κατάσταση σοκ , που έχουμε φτάσει , πού;

'Ηλπιζα να μην ξαναχρειαστεί να γράψω ποτέ σ'αυτό το θέμα αλλά...
Πριν λίγες μέρες, ήμουν στο μπαλκόνι και είδα στην αντανάκλαση της απέναντι πολυκατοικίας το παράθυρο των από κάτω...'Ηταν κάποιος που κρατούσε όπλο!! Για κλάσματα δεν καταλάβαινα τι βλέπω και μετά κατάλαβα. 'Ηταν το αγοράκι τους (που μάλλον έχει ψυχολογικά προβλήματα!) και πυροβολούσε τα αδεσποτάκια που άραζαν στο δρόμο με κάτι σαν φλόμπερ!! Πάτησα μια φωνή και η απάντησή του ήταν "Πώς κάνεις έτσι επειδή έκανα μια πλάκα;;; " !!!
Προσπάθησα να του εξηγήσω πως είναι ζωντανά πλάσματα και δεν υπάρχει τίποτα αστείο στο να τα πονάει...αλλά πριν λίγο έκανε το ίδιο!!
'Εβαλα πάλι τις φωνές και έκλεισε το παράθυρο!
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο τι μπορώ να κάνω;;

Χριστέ και Παναγία! Ειρήνη βγάλε οπωσδήποτε φωτογραφίες, βίντεο, κάτι. Μπορεί να είναι μικρός αλλά μια σύσταση στους γονείς αν μη τι άλλο πρέπει να γίνει. Έλεος δηλαδή με τις μαλακισμένες και ανεκδιήγητες νοοτροπίες με τις οποίες μεγαλώνουν τα παιδιά τους... Έχω θυμώσει πάρα πολύ, ειλικρινά!

Θα σου'λεγα να το απειλήσεις οτι θα φέρεις την αστυνομία, πόσο χρονώ είναι αυτό το μούλ/κο?:hmm:
Αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι οι γονείς του :mad:
Είναι λογικοί? Είναι πολιτισμένοι? Είναι συνεννοήσιμοι, να πας να τους μιλήσεις για τα κατορθώματα του κανακάρη τους να καταλάβουν και να του το κόψουν?

Φαντάζομαι δεν το αγόρασε μόνο του!! Οι γονείς έχουν όλη την ευθύνη εννοείται! Είναι στο σπίτι την ώρα που τα κάνει αυτά!
Γενικά, το μαλώνουν συνέχεια. Καυγάδες βαρβάτοι λέμε! 'Οσο μπορώ να κρίνω, δεν είναι κακοί. Σε νοητικό επίπεδο δεν το'χουν κάπως... Φαντάζομαι θα πουν τίποτα του στυλ "Τι να τον κάνουμε... Τον μαλώνουμε συνέχεια αλλά είναι ατίθασος..." και τέτοιες κακομοιριές!
Φωτογραφίες και βίντεο δε μπορώ να τραβήξω πρακτικά δυστυχώς! Το παράθυρο είναι στο ισόγειο κι εγώ στον πρώτο!

Α, το παιδί είναι 12-13ων χρονών.

Τελευταία επεξεργασία:
Πλήρης απογοήτευση...
Εγώ πιστεύω πως οι γονείς ξέρουν και απλά δεν ασχολούνται.Το έχω δει πολλές φορές να συμβαίνει δυστυχώς.
Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα για φωτο-video ίσως σε πρώτη φάση να προσπαθήσεις με πολύ υπομονή να μιλήσεις στους γονείς,να τους προσεγγίσεις με ψυχραιμία εξηγώντας τί είδες να κάνει το παιδί ώστε να κόψεις αντιδράσεις αρχικά.
Να δούμε πόσο υπεύθυνοι είναι από τη μεριά τους..

Το παιδάκι έχει θέματα. 'Εχει κάνει κι άλλα ακραία ένα χρόνο που είμαστε εδώ. Φυσικά, όλες οι ευθύνες βαραίνουν τους γονείς.
Προβληματίζομαι για το αν πρέπει να προσπαθήσω να μιλήσω ψύχραιμα με τη μαμά του, να απευθυνθώ σε κάποιον με γνώσεις, π.χ. γραμμές που βοηθάνε σε περιπτώσεις παιδιών ή σε κάποιον που θα το τρομάξει ώστε να μην το ξανακάνει.

Τελευταία επεξεργασία:
αν ειναι δυνατον.οτι προβλημα και αν εχει το παιδι ειναι απαραδεκτο και βεβαια φταινε οι γονεις.δηλαδη για να καταλαβουν πρεπει να αρχισει να βαζει στον στοχο και ανθρωπους;αν δεν το εχει κανει ηδη ειμαι σιγουρη οτι θα το κανει πολυ συντομα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back