Πάντα θα υπάρχει ένας τρελός γείτονας...

Το παιδάκι έχει θέματα. 'Εχει κάνει κι άλλα ακραία ένα χρόνο που είμαστε εδώ. Φυσικά, όλες οι ευθύνες βαραίνουν τους γονείς.
Προβληματίζομαι για το αν πρέπει να προσπαθήσω να μιλήσω ψύχραιμα με τη μαμά του, να απευθυνθώ σε κάποιον με γνώσεις, π.χ. γραμμές που βοηθάνε σε περιπτώσεις παιδιών ή σε κάποιον που θα το τρομάξει ώστε να μην το ξανακάνει.

Με λίγα λόγια να πάρεις την πρωτοβουλία να κάνεις αυτό που όφειλαν να κάνουν οι γονείς του:mad:
Δεν ξέρω βρε Ειρήνη μου.. Καλό κουράγιο...., καθότι η κακία κάπως παλεύεται σε ορισμένες περιπτώσεις,...
η ηλιθιότητα είναι ανίκητη!:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Την επόμενη φορά που θα τον δεις να το κάνει, πάρε επιτόπου τηλέφωνο την αστυνομία. Αν τυχόν δεν προλάβουν ή κάτι, πες τους ότι αυτό έχει επαναληφεί, ότι δεν ξέρεις τι να κάνεις και ότι αυτό που κάνει το παιδάκι (παιδακι...) είναι επικίνδυνο και για ανθρώπους που περνάνε από κάτω. Δηλαδή αν περάσει ένα άλλο παιδάκι και φάει καμια στο κεφάλι;! Ο Χριστός κι η Παναγία. Εγώ ειλικρινά σου μιλάω θα είχα πάρει 300 φορές τηλέφωνο την αστυνομία και θα τους έπρηζα μέχρι είτε να κάνουν κάτι είτε να μου προτείνουν κάτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι πολύ δύσκολες αυτες οι περιπτώσεις κ δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται όλες αλλά σίγουρα όσες αντιμετωπίζονται δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο.
Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε ένα παιδί για τη συμπεριφορά του και το μεγάλο δίλημμα είναι να το αντιμετωπίσεις με το καλό ή με το κακό;Γιατί ναι μεν μπορεί αν φοβηθεί κ αυτός κ οι γονείς κ να συμμαζευτούν αλλά μπορεί να έχει κ χειρότερα αποτελέσματα για ένα παιδί που αύριο θα είναι ενήλικος και θα έχει περισσότερη δύναμη να πράξει με πολύ περισσότερη βία είτε απέναντι σε ζώο είτε σε άνθρωπο.

Δε ξέρω τί είναι καλύτερο δυστυχώς...
Εάν νομίζεις πάντως πως μπορεί να βρεθεί κάποιος ειδικός να βοηθήσει θα ήταν πολύ θετικό αλλά από όσο γνωρίζω κ εκείνοι μπορούν να βοηθήσουν μόνο αν το παιδί θελήσει να συνεργαστεί κ αν οι γονείς να το δεχτούν.Από απόσταση δε νομίζω να μπορεί κανείς να σε καθοδηγήσει

'Ηλπιζα να μην ξαναχρειαστεί να γράψω ποτέ σ'αυτό το θέμα αλλά...
Πριν λίγες μέρες, ήμουν στο μπαλκόνι και είδα στην αντανάκλαση της απέναντι πολυκατοικίας το παράθυρο των από κάτω...'Ηταν κάποιος που κρατούσε όπλο!! Για κλάσματα δεν καταλάβαινα τι βλέπω και μετά κατάλαβα. 'Ηταν το αγοράκι τους (που μάλλον έχει ψυχολογικά προβλήματα!) και πυροβολούσε τα αδεσποτάκια που άραζαν στο δρόμο με κάτι σαν φλόμπερ!! Πάτησα μια φωνή και η απάντησή του ήταν "Πώς κάνεις έτσι επειδή έκανα μια πλάκα;;; " !!!
Προσπάθησα να του εξηγήσω πως είναι ζωντανά πλάσματα και δεν υπάρχει τίποτα αστείο στο να τα πονάει...αλλά πριν λίγο έκανε το ίδιο!!
'Εβαλα πάλι τις φωνές και έκλεισε το παράθυρο!
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο τι μπορώ να κάνω;;

Να καλέσεις την αστυνομία άμεσα. Χρήση όπλου είναι και ποινικό ζήτημα. Πάρε τον φωτογραφία, νομίζω στα ποινικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις - δεν θεωρείται προσωπικό δεδομένο κλπ. (θα σε ενημερώσει η αστυνομία). Αν είναι δυνατόν δηλαδή....ούτε φωνές ούτε τίποτα...σύσταση στους γονείς εάν τους ξέρεις και νομίζεις ότι μπορεί και να καταλάβουν....αν και πολύ αμφιβάλλω....αλλιώς αστυνομία άμεσα.
Εγώ πριν από 2 μήνες πήγαινα βόλτα με τον Ιντεφίξ και σε κάποια γειτονιά όπως περνούσα είδα πάνω σε ένα πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι να έχουν ρίξει δηλητήριο....και όχι μόνο αυτό είχαν και ταμπέλα....με πιασε τρέλα...πήρα τη δημοτική, έχει καταργηθεί, πήρα την αστυνομία και δεν πολυήθελαν να ασχοληθούν.....δεν τους άφησα σε χλωρό κλαρί....στο τέλος ήρθαν και βγήκαν και τα δηλητήρια κι όλα....δεν γίνεται να αδιαφορούμε!!!

Παιδιά, χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Να το βγάλω φωτογραφία είναι αδύνατο όπως έγραψα, δυστυχώς! Είδα την αντανάκλασή του στο απέναντι τζάμι, άκουσα το θόρυβο και είδα τις γατούλες να τρέχουν πανικόβλητες! Να τονίσω κάτι που ίσως μεγάλο λάθος που δεν το ανέφερα πριν. Αλλά είμαι και άσχετη. Το όπλο ίσως είναι από αυτά που ρίχνουν εκείνα τα μικρά πλαστικά μπίρμπιλα, αλλά σίγουρα ήταν μεγάλο, στυλ καραμπίνα και σίγουρα όχι παιδικό παιχνίδι! Δεν ξέρω αν καταλάβατε! :redface:
Για κάτι τέτοιο θα έρθει η αστυνομία να κάνει σύσταση ή θα γελάνε μαζί μου; :hmm:

Παιδιά δεν ξέρω αν αυτό που θα πω, στέκει πουθενά αλλά αν μου τύχαινε (το έχω σκεφτεί κάποιες φορές, για να είμαι προετοιμασμένη) θα έπαιρνα επιτόπου την αστυνομία, τύπου πανικόβλητη και θα έλεγα,ότι κάποιος στο γειτονικό σπίτι κρατάει όπλο. Κουβέντα για τα αδέσποτα, η αστυνομία εννοείται θα τσακιζόταν να έρθει και ας πουν οι γονείς του, ότι κυνηγάει αδέσποτα. Ένα ανήλικο παιδί απαγορεύεται να κρατάει οποιοδήποτε όπλο για οποιοδήποτε λόγο, αν χτυπήσει δηλαδή κανένα άλλο παιδάκι, τι θα γίνει??

Λέτε;; :hmm::hmm:

Εγώ θα έπαιρνα απλά τηλέφωνο και θα έλεγα ότι ΚΑΠΟΙΟΣ πυροβολεί με ΚΑΤΙ από το παράθυρό του. Τώρα με φλόμπερ, με αεροβόλο, δεν ξέρω με τι, αλλά σίγουρα είναι μεγάλο γιατί είδα ότι χτυπάει τα αδέσποτα και αυτά πονάνε. Και ανησυχώ για μένα, τους γείτονες και τα παιδάκια της γειτονιάς. Αυτή είναι και όλη η αλήθεια άλλωστε. Το ότι είναι παιδάκι δε μου κάνει καμία διαφορά προσωπικά, ίσως μόνο ότι θα το πλάκωνα ευκολότερα στις σφαλιάρες αν χρειαζόταν και αν το πετύχαινα πουθενά.

έντιτ: Σκέψου δηλαδή να περνάς ωραία και καλά από κει πηγαίνοντας σπίτι σου και να φας καμιά ξώφαλτση απ' το βλαστάρι και να χάσεις το μάτι σου ή να σε χτυπήσει στο πρόσωπο ή δεν ξέρω κι εγώ τι.

Εγώ θα έπαιρνα απλά τηλέφωνο και θα έλεγα ότι ΚΑΠΟΙΟΣ πυροβολεί με ΚΑΤΙ από το παράθυρό του. Τώρα με φλόμπερ, με αεροβόλο, δεν ξέρω με τι, αλλά σίγουρα είναι μεγάλο γιατί είδα ότι χτυπάει τα αδέσποτα και αυτά πονάνε. Και ανησυχώ για μένα, τους γείτονες και τα παιδάκια της γειτονιάς. Αυτή είναι και όλη η αλήθεια άλλωστε. Το ότι είναι παιδάκι δε μου κάνει καμία διαφορά προσωπικά, ίσως μόνο ότι θα το πλάκωνα ευκολότερα στις σφαλιάρες αν χρειαζόταν και αν το πετύχαινα πουθενά.

έντιτ: Σκέψου δηλαδή να περνάς ωραία και καλά από κει πηγαίνοντας σπίτι σου και να φας καμιά ξώφαλτση απ' το βλαστάρι και να χάσεις το μάτι σου ή να σε χτυπήσει στο πρόσωπο ή δεν ξέρω κι εγώ τι.

'Εχεις δίκιο. Δε μπορεί να μην ασχοληθούν!! 'Ασε που έχει μπόλικα πιτσιρίκια η γειτονιά!
Εγώ να πω την αλήθεια, το λυπάμαι το παιδί. 'Εχει πολλά θέματα και οι γονείς το αντιμετωπίζουν λες και ζούνε 2 αιώνες πριν! Π.χ. έχει προβλήματα στα μαθήματα, η δασκάλα τους είπε ότι χρειάζεται βοήθεια ειδικού και εκείνοι του φώναζαν να διαβάζει γιατί "η δασκάλα τους πρόσβαλε και ένιωσαν λες και ο γιος τους είναι καθυστερημένος" !! Δικά τους λόγια δυστυχώς που ήθελα δεν ήθελα (ΔΕΝ ήθελα! ), τα άκουγα γιατί φώναζαν... 'Εχει βάλει και 2-3 φορές φωτιά στην κουζίνα τους (τον ένα χρόνο που είμαστε εδώ! ) ! Και βρίζονται χυδαία. Γ'αυτό σκέφτομαι τη γραμμή βοήθειας παιδιών.
Συγνώμη αν βγήκα εκτός θέματος αλλά ήθελα να εξηγήσω πως ένα παιδί που μεγαλώνει έτσι, πώς να έχει σεβασμό για τα ζώα;;;

'Εχεις δίκιο. Δε μπορεί να μην ασχοληθούν!! 'Ασε που έχει μπόλικα πιτσιρίκια η γειτονιά!
Εγώ να πω την αλήθεια, το λυπάμαι το παιδί. 'Εχει πολλά θέματα και οι γονείς το αντιμετωπίζουν λες και ζούνε 2 αιώνες πριν! Π.χ. έχει προβλήματα στα μαθήματα, η δασκάλα τους είπε ότι χρειάζεται βοήθεια ειδικού και εκείνοι του φώναζαν να διαβάζει γιατί "η δασκάλα τους πρόσβαλε και ένιωσαν λες και ο γιος τους είναι καθυστερημένος" !! Δικά τους λόγια δυστυχώς που ήθελα δεν ήθελα (ΔΕΝ ήθελα! ), τα άκουγα γιατί φώναζαν... 'Εχει βάλει και 2-3 φορές φωτιά στην κουζίνα τους (τον ένα χρόνο που είμαστε εδώ! ) ! Και βρίζονται χυδαία. Γ'αυτό σκέφτομαι τη γραμμή βοήθειας παιδιών.
Συγνώμη αν βγήκα εκτός θέματος αλλά ήθελα να εξηγήσω πως ένα παιδί που μεγαλώνει έτσι, πώς να έχει σεβασμό για τα ζώα;;;

Προβληματικοί γονείς, γεννούν και αναθρέφουν προβληματικά παιδιά.
Και να τους μιλήσεις, δεν θα καταλάβουν, το παράδειγμα με τη δασκάλα που τους "πρόσβαλε", το επιβεβαιώνει.
Αν παραγίνει, μόνο η αστυνομία. Άλλη λύση δεν βλέπω:/:

Η άλλη λύση είναι καταγγελία σε κοινωνική υπηρεσία. Να μπει κοινωνικός λειτουργός. Αλλά αυτό είναι ανακάτεμα στην ζωή τους και είναι στην δική σου απόφαση εάν το αντέχεις. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα το έκανα. Ένα παιδάκι μεγαλώνει άσχημα και βγάζει τον χειρότερο του εαυτό ήδη στα 12 του στα ζωάκια.Εκκολάπτεται μια προβληματική περίπτωση και εσύ το έχεις δει και ήδη το ξέρεις. Μια κοινωνική υπηρεσία, ίσως να μπορεί να ανακόψει αυτήν την πορεία, που μοιάζει προδιαγεγραμμένη.

Δεν είχα καταλάβει ότι μιλάμε για τόσο προβληματική κατάσταση. Νομίζω ότι αν συμβαίνουν τέτοια πράγματα όντως η καλύτερη κίνηση είναι η καταγγελία σε κοινωνική υπηρεσία. Αυτό βέβαια προϋποθέτει γερό στομάχι. Κι εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα το έκανα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα φοβόμουν μην το κακοποιούν κιόλας το παιδί. Δεν ξέρω, δύσκολη περίπτωση.

Νομίζω μπορείς να καλέσεις ανώνυμα το χαμόγελο του παιδιού, να εξηγήσεις την κατάσταση και να πεις ότι φοβάσαι για το παιδάκι γιατί έχεις δει ότι αυτή η περίεργη κατάσταση το κάνει να εξελίσσεται σε βίαιο άνθρωπο και να αναφέρεις το παράδειγμα με τους "πυροβολισμούς".

Τελευταία επεξεργασία:
Σωματικά δεν ξέρω. Πάντως ψυχολογική κακοποίηση υπάρχει και μάλιστα συχνά. Αν το ξαναπετύχω μ'αυτό το όπλο, θα πάρω την αστυνομία να τους κάνουν καμιά σύσταση αλλά θα πάρω και στο ΕΛΙΖΑ τη Δευτέρα. Νομίζω πως γίνεται και ανώνυμα.

ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ τώρα το διάβασα!!! Συμφωνώ με -δε θυμάμαι ποιος το είπε :redface:
Πανικόβλητη τηλέφωνο και "Κάποιος πυροβολεί!!", μη σου πω να πεις πως ήσουν κάτω και σε πήρε ξώφαλτσα κιόλας. :mad:

Ειρηνάκι περιμένουμε νέα..Δύσκολη η κατάσταση...

Καλησπέρα σας μετά από αρκετό καιρό. Θα θελα να ρωτήσω κάτι - τη γνώμη σας - δεν είναι καταγγελία αλλά απορία
΄Εχω μία γειτόνισσα που της αρέσουν οι γάτες, όταν βλέπει τη δικιά μου της μιλά με τρυφερότητα και κάθε τόσο μου λέει
πόσο θα ήθελε να ' χε κι αυτή μια. Τελικά βρήκε ένα ταλαιπωρημένο γατάκι στο δρόμο και το μάζεψε. Αυτό που μου κάνει εντύπωση
είναι ότι ενώ λέει ότι το αγαπάει και το φροντίζει δεν βγαίνει καθόλου στο μπαλκόνι να το χαιδέψει ή να παίξει μαζί του και ούτε το
αφήνει να μπει μες στο σπίτι. Επίσης μου λέει ότι δεν μπορεί να ασχολείται μαζί του εκτός του να του κάνει τα εμβόλια του και να το ταίζει.
Τώρα ρωτάω εγώ τι σόι αγάπη είναι αυτή. Το ακούω κάθε τόσο να νιαουρίζει παραπονεμένα και στεναχωριέμαι . Πως το εξηγείτε αυτό?

Καλησπέρα σας μετά από αρκετό καιρό. Θα θελα να ρωτήσω κάτι - τη γνώμη σας - δεν είναι καταγγελία αλλά απορία
΄Εχω μία γειτόνισσα που της αρέσουν οι γάτες, όταν βλέπει τη δικιά μου της μιλά με τρυφερότητα και κάθε τόσο μου λέει
πόσο θα ήθελε να ' χε κι αυτή μια. Τελικά βρήκε ένα ταλαιπωρημένο γατάκι στο δρόμο και το μάζεψε. Αυτό που μου κάνει εντύπωση
είναι ότι ενώ λέει ότι το αγαπάει και το φροντίζει δεν βγαίνει καθόλου στο μπαλκόνι να το χαιδέψει ή να παίξει μαζί του και ούτε το
αφήνει να μπει μες στο σπίτι. Επίσης μου λέει ότι δεν μπορεί να ασχολείται μαζί του εκτός του να του κάνει τα εμβόλια του και να το ταίζει.
Τώρα ρωτάω εγώ τι σόι αγάπη είναι αυτή. Το ακούω κάθε τόσο να νιαουρίζει παραπονεμένα και στεναχωριέμαι . Πως το εξηγείτε αυτό?

E και αν δε μπορεί να ασχοληθεί μαζί του τί το πήρε και το πέταξε σε ένα μπαλκόνι;;;:mad:
Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι και κυρίως όσοι θέλουν ένα σκυλάκι.Με γάτα νομίζω πρώτη φορά το ακούω..
Τί να πω;Σίγουρα δεν είναι καλά στο δρόμο αλλά μήπως για τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να είναι στο δρόμο;:hmm:
Δε ξέρω τί σχέσεις έχετε με την κυρία αλλά ίσως να της εξηγήσεις πως αυτό είναι απαράδεκτο και εκτός των άλλων δεν είναι κ νόμιμο!
Εξάλλου για πόσο νομίζει θα κάτσει η γατούλα στο μπαλκόνι;;Στην καλύτερη θα φύγει και στη χειρότερη θα προσπαθήσει να φύγει κ πιθανόν να μην τα καταφέρει ή να τραυματιστεί πολύ σοβαρά!

Δυστυχως οι ανθρωποι ειναι που ειναι τα ζωα συνηθως. και γω μια απο τα ιδια..μενω σε πολυκατοικια και επειδη ταιζω καμια δεκαρια γατακια δεν τα θελουν γιατι καθονται στα αυτοκινητα τους. Μωρε αυτοι τον εαυτο τους δεν χωνευουν θα αγαπησουν τα γατακια? Μου ελεγε μαλιστα μια κοπελα απο διπλα πολυκατοικια πως εχει ενα γειτονα εκει κοντα που τους κυνηγαει με μπουκαλια να τους κτυπησει. Ας τον δω εστω και μιση φορα να το κανει δεν νομιζω να ζησει για πολυ

είμαστε σίγουροι πως της κάνει τα εμβόλια? τέτοια άτομα συνηθως ούτε αυτό κάνουν..αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία καλέστε αστυνομία..είναι πλέον αυταπάγγελτο αδίκημα..δηλ..ακόμα κ με μία ανώνυμη καταγγελία οφείλουν να παρέμβουν..αυτό που ζητάνε είναι το βιβλιάριο κ το μικροτσίπ.αν όχι οφείλουν να κόψουν πρόστιμο..βέβαια πριν από αυτό μιλήστε της κι εσείς.κρίμα το ζωντανό. ήμαρτο με τους δήθεν φιλόζωους...

βρε παιδιά να σας ρωτήσω, δεν ξέρω αν ανήκει εδώ η ερώτηση, αλλά μιας και είδα τα των νόμων. Ετοιμάζομαι τον άλλο μήνα να πάω διακοπές στο νησί μου τις Σπετσες. Εμείς κάθε χρόνο παίρνουμε μαζί μας τα δυο μας γατιά και το κουνέλι μου. (σαφώς σχεδόν πάντα με τους γονείς μου κάνουμε ξεχωριστές διακοπές για να φροντίζουμε τα δικά μας γατιά που μένουν στο σπίτι και παράλληλα και όλα τα γατιά της γετονιάς που μένουν στην αυλή). Στο εξοχικό μου όμως έχω πρόβλημα. Μένουμε σε συγκρότημα μονοκατοικιών και απέναντί μας μένει ένας...τον οποίο δεν μπορώ να χαρακτηρίσω εδώ μέσα. Κάθε χρόνο γίνεται χαμός γιατί ουρλιάζει επειδή λέει τον ενοχλώ που φωνάζω τις γάτες μου να έρθουν σπίτι (σε ώρες ΜΗ κοινής ησυχίας!), η γυναίκα του η καναγκαστική βρέχει το γατούλη μου με το λάστιχο κι αυτός με απειλεί ότι θα τα σκοτώσει και όλο λέει "να πεθάνουν να ησυχάσουμε". Η κατάσταση όμως έχει ως εξής: η ρέα βγαίνει η κακομοίρα κι εξαφανίζεται, είναι η πιο αλητήρια, δε τη φοβάμαι, ξέρει να υπερασπιστεί τον εαυτό της και κόβει βόλτες στο χωράφι δίπλα. Ο Κρόνος όμως το μωρό μου είναι άρρωστος, τον βρήκαμε μισοπεθαμένο χωρίς τρίχωμα, υποφέρει από στοματίτιδες και διαβήτη και εγώ δεν αντέχω να τον βλέπω να φοβάται από τον απέναντι, πόσο μάλλον να μου τον βρέχουν. Και δεν αντεχω γιατί πραγματικά τον έχω δει να υποφέρει και η κτηνίατρος πάντα μας λέει ότι από την αγάπη μας ζει κι ότι τον σώσαμε από βέβαιο θάνατο. Και ειλικρινά πρόκειται για γάτο σκύλο, ο οποίος ό,τι του λες το κάνει. Και σαν να μη φτάνει αυτό βρίζουν πολύ άσχημα και τον αδερφό μου (13 ετών) και κλαίει και το παιδί γιατί φοβάται να αντιμετωπίσει τον 65ρη γείτονα που το παίζει αγρίκος. Σαφώς τα ουρλιαχτά μου φτάνουν για να βγουν όλοι στα μπαλκόνια τους και εννοείται ενώ πάντα είχαμε φιλικές σχέσεις πλέον τους έχουμε κόψει και την καλημέρα. Αλλά πώς μπορώ να το διαχειριστώ νομικά, τουλάχιστον να τον απειλήσω μπας και φοβηθεί και σκάσει! Φιλοζωικά κλπ δεν υπάρχουν στις σπέτσες, δεν κινείται κάτι παρά μόνο το ίματζ και τα σκάφη τους νοιάζουν. Έχετε καμιά ιδέα?

Κια σχετικά με τα αδέσποτα έχω να προσθέσω πως εδώ στη Γαλλία έχω πάθει σοκ γιατί στους δρόμους στις γωνίες επίτηδες πάντα αφήνουμε πιατάκια με ξηρά τροφή και νεράκι, ή πιατάκια με κοκκαλάκια και σάλτσες και άλλα φαγητά για τις γατούλες (σκύλοι αδέσποτοι δεν υπάρχουν πολλοί). Και στην πολυκατοικία μας στο πάρκινγκ κάθε μέρα εγώ και μία άλλη κοπέλα φροντίζουμε να υπάρχει φαγητό και οι υπέυθυνοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα ακόμη κι όταν οι γατούλες μπαίνουν μέσα και κοιμούνται στο διάδρομο!!Έλεος αυτή η Ελλάδα με τα κομπλεξικά μυαλά της!!έλεος!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back