Πάχος μετά από στείρωση

τροφη light δεν μπορω να του δωσω γιατι του δινω την oralcare για την πετρα στα δοντια
:hmm: Μπορεί να υπάρχει κάποια τροφή που να συνδυάζει και τα δύο (light και για τα δόντια). Δε ρωτάς σε κανένα pet shop?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να του μειωσεις τις μεριδες εφ'οσον πρεπει να τρωει τη συγκεκριμενη για τα δοντακια του. Ο κτηνιατρος θα μπορει να βοηθησει, θα ξερει να σε κατεθυνει. Γενικα παντως, οι γατες χανουν ευκολα κιλα..Η αδελφη του Νεμο, η Ντορις κι αυτη στειρωμενη ειχε παχυνει κ αυτη σε καποια φαση, κ ειναι πολυ μικροσωμη..νομιζεις οτι ειναι ακομα μηνων..αλλα χωρις να αλλαξω πολλα, μονο τις μεριδες εχασε γρηγορα βαρος..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:hmm: Μπορεί να υπάρχει κάποια τροφή που να συνδυάζει και τα δύο (light και για τα δόντια). Δε ρωτάς σε κανένα pet shop?

εχω ρωτησει... δυστυχως δεν συνδιαζεται.... το μονο που μπορω ισως να κανω ειναι να του βαζω μιση μιση...:hmm:

Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να του μειωσεις τις μεριδες εφ'οσον πρεπει να τρωει τη συγκεκριμενη για τα δοντακια του. Ο κτηνιατρος θα μπορει να βοηθησει, θα ξερει να σε κατεθυνει. Γενικα παντως, οι γατες χανουν ευκολα κιλα..Η αδελφη του Νεμο, η Ντορις κι αυτη στειρωμενη ειχε παχυνει κ αυτη σε καποια φαση, κ ειναι πολυ μικροσωμη..νομιζεις οτι ειναι ακομα μηνων..αλλα χωρις να αλλαξω πολλα, μονο τις μεριδες εχασε γρηγορα βαρος..

ευχαριστω:) ... μαλλον αυτο θα δοκιμασω για αρχη...και βλεπουμε..

Ο καημένος ο Φρου... Πάσχα λιτότητας θα κάνει! :D

ευχαριστω:) ... μαλλον αυτο θα δοκιμασω για αρχη...και βλεπουμε..

Καλη επιτυχια και να μην αγχωνεσαι :) Κι εγω ειχα αγχωθει, ειχα και τα δυο που ειχαν αρχισει να φουσκωνουν..;) αλλα πηγαν ολα καλα!

Ο καημένος ο Φρου... Πάσχα λιτότητας θα κάνει! :D

:lol: :lol: :lol: :lol: οχι μωρε το χοντρουλακι μου....:P και του ειχα παρει κατι πατε για το πασχα....:( τωρα θα πανε στα αδεσποτα..:D

Εμένα ο Χιόνης πριν 2 εβδομάδες που πήγαμε στον Αιλουρο, ζυγλιστηκε 5,200 και ο κ.Πάνος είπε ότι είναι στο όριο του να θεωρηθεί παχουλός. Είπε ότι όταν πιάνετα η κοιλίτσα, όταν δηλαδή έχει κάνει παχάκι, κι εμένα έχει αρχίσει να κάνει, είναι επικίνδυνο για καρδιά. Βέβαια δεν μου είπε δίαιτα, αλλά πολύ παιχνίδι για να τα "κάψει".Αυτός βέβαια δεν έχει ανάγκη από εμάς. Όλη την ώρα παίζει μόνος του σαν παλαβός!!!:lol: :lol: :lol:

Οπότε και για την περίπτωσή σου θα πρότεινα πολύ παιχνίδι

Εμένα ο Χιόνης πριν 2 εβδομάδες που πήγαμε στον Αιλουρο, ζυγλιστηκε 5,200 και ο κ.Πάνος είπε ότι είναι στο όριο του να θεωρηθεί παχουλός. Είπε ότι όταν πιάνετα η κοιλίτσα, όταν δηλαδή έχει κάνει παχάκι, κι εμένα έχει αρχίσει να κάνει, είναι επικίνδυνο για καρδιά. Βέβαια δεν μου είπε δίαιτα, αλλά πολύ παιχνίδι για να τα "κάψει".Αυτός βέβαια δεν έχει ανάγκη από εμάς. Όλη την ώρα παίζει μόνος του σαν παλαβός!!!:lol: :lol: :lol:

Οπότε και για την περίπτωσή σου θα πρότεινα πολύ παιχνίδι
φαντασου τι θα μου πει εμενα δηλαδη....:( κοιλιτσα που κρεμεται εχει χρονια τωρα, σχεδον αμεσως μετα την στειρωση:/: ......

Βρέ παιδιά, εμένα ο Ρούπι απο όταν γεννηθηκε έχει πατσοκοίλι....:)
χαχαχα, ήταν κοιλαράς απο τα γεννοφάσκια του και εξακολουθεί να έχει το παχάκι του!!! κατά τα αλλά όμως δεν ειναι παχουλός, τώρα να δούμε, μετά την στείρωση!!!!

φαντασου τι θα μου πει εμενα δηλαδη....:( κοιλιτσα που κρεμεται εχει χρονια τωρα, σχεδον αμεσως μετα την στειρωση:/: ......
Μου είπε ότι είναι ανησυχητικό όταν η κοιλίτσα φαίνεται στρογγυλή όταν την κοιτάς από πάνω. Εμείς δεν έχουμε φτάσει σ'αυτό το σημείο ακόμα...:happy:

Μου είπε ότι είναι ανησυχητικό όταν η κοιλίτσα φαίνεται στρογγυλή όταν την κοιτάς από πάνω. Εμείς δεν έχουμε φτάσει σ'αυτό το σημείο ακόμα...:happy:

ωχ! κανει ενα ελαφρυ στρογγυλεμα...:/:

Παιδιά, τελικά η άσκηση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο πάχος τους. Η Sil, που δεν πολυκινείται τελευταίως, πάχυνε τρώγοντας αποκλειστικά κροκέτες m/d κ diabetic, που είναι κ διαίτης, κ μάλιστα μόνο 60 γραμμάρια την ημέρα, που είναι για συντήρηση. Είναι βέβαια γύρω στα 4 κιλά, αλλά έχω συνηθίσει τις γάτες μου γύρω στα 3 με 3,5. Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας όμως στις απότομες δίαιτες. Όταν μια γάτα είναι παχύσαρκη κ ηλικιωμένη δεν πρέπει να της κάνουμε απότομα δίαιτα κ να χάσει γρήγορα πολλά κιλά, αλλά πολύ σταδιακά, γιατί κινδυνεύει να πάθει μια νόσο του συκωτιού που λέγεται fatty liver στα Αγγλικά και είναι πολύ επικίνδυνη και δύσκολη στην αντιμετώπιση.

Η σαρδελιτσα ειναι 4,4(χασαμε 100γραμμαρια σε μια εβδομαδα:up: ), και στρογγυλη κοιλιτσα εχουμε και λιπος μεζεμενο απο κατω(που ανησυχισα οτι ειναι πριξιμο και ετρεχα σαν τρελη στον κτηνιατρο).
Παρολαυτα, ο γιατρος μου ειπε να ην της κανω διαιτα ακομα.
Τρωει την συνιστωμενη ημερισια ποσοτητα και ασκειτε καθημερινα με λειζερ και κοκκαλακια(για τα μαλλια)! :P

Κι εμείς μετά από 3 εβδομάδες με τροφή light αρχίσαμε να επανερχόμαστε σε μετρα φυσιολογικής γάτας.:up: Δεν τη ζύγισα ακόμη αλλά η κοιλίτσα έχει συρρικνωθεί εμφανώς και όταν αγγίζω τα πλευρά της το στρώμα λίπους είναι λεπτότερο.
Τρώμε 40 γραμμάρια την ημέρα Nutro Natural Choice Light, η οποία είναι καλή και για τα δόντια (έχει εικονίδιο Dental Care) αλλά δεν πιστεύω να είναι και εξειδικευμένη για στοματική υγιεινή. Στην αρχή μου έκανε νούμερα και δεν την πολυέτρωγε (βοήθησε και αυτό στα αποτελέσματα:P) αλλά τώρα την προτιμά και από τις άλλες της τις κροκέτες που είναι maintenance. Τώρα βέβαια που θα πάμε Ρόδο και θα μείνει 20 μέρες κλεισμένη στο διαμέρισμα νομίζω θα κινδυνέψει η σιλουέττα μας αλλά δεν βαριέσαι ας καταλάβει Πάσχα και αυτή!;)

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι πώς το κάνετε εσείς οι πολύτεκνοι μπορείτε και πείθετε το κάθε γατάκι να τρώει μόνο από το δικό του πιάτο και όχι από το πιάτο του άλλου; Εγώ όταν φιλοξενούσα στο σπίτι μου μια αδέσποτη (την οποία στείρωσα) με τα γατάκια της έπρεπε να δίνω: στην Γάτα (αδέσποτη) τροφή για στειρωμένα, στα μικρά για ανάπτυξη και η Μαρίκα τρώει για γάτες που είναι μέσα στο σπίτι. Σας πληροφορώ γινόταν αχταρμάς στο σπίτι, όλα έτρωγαν από το πιάτο του άλλου και κανένα από το δικό του. Εσείς πώς το κάνετε; :|

Πάντως οι δικοί μου ούτε και ξέρω πόσο τρώνε, τους έχω μονίμως κροκέτες στο πιάτο τους και πάντα ήταν κανονικοί σε κιλά. Και επειδή με τη στείρωση ΔΕΝ έχουν ηρεμήσει, αντιθέτως μου φαίνεται ότι ζωηρέψαν περισσότερο, δεν νομίζω ότι θα πάρουν πολύ βάρος. Βέβαια είναι και νωρίς ακόμα για να πω, αλλά είναι λιτοδίαιτα και υπερκινητικά...οπότε μάλλον θα τη γλυτώσουμε! :)

όλα έτρωγαν από το πιάτο του άλλου και κανένα από το δικό του. Εσείς πώς το κάνετε; :|
Βασικά δεν γίνεται αυτό εύκολα, κ γι’ αυτό τρώει και η Sil κροκέτες για διαβητικούς, ενώ μόνο η Λούσυ έχει διαβήτη. Θα μπορούσε να γίνει αν έχεις συνηθίσει τις γάτες σου να τρώνε μία ή δύο συγκεκριμένες φορές την ημέρα και φυσικά να τις ταΐζεις σε ξεχωριστά δωμάτια.

Στο παρακάτω βιντεάκι θα δείτε μια αποτυχημένη προσπάθεια κάποιου να βάλει τη γάτα του να κάνει γυμναστική!!!!1

https://www.youtube.com/watch?v=hgsfEjjihfw

:lol: :lol: :lol: :lol: Να'σαι καλά Κατερίνα που μας έφτιαξες την μέρα!! Καλά, από το γέλιο κόντεψα να πνιγώ με τον καφέ..:P :lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back