Παιδιά σας παρακαλώ ας βοηθήσει κάποιος....

Hollyman79

Νεοφερμένο μέλος

Ο Hollyman79 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,θα σας πω μερικά λόγια για να καταλάβετε την κατάσταση...πριν από 3 μέρες βρήκα 2 γατάκια νεογέννητα αρσενικά τα οποια ήταν ακόμα δεμένα μεταξύ τους με τον ομφάλιο λώρο.Τον έκοψα τα πήρα και τα καθάρισα τους έδωσα gala με σύριγγα αλλα δυστυχώς την επομενη μέρα το ένα από τα δυο πέθανε.Το άλλο που έμεινε παρατήρησα ότι είχε πιάσει σκουληκάκια στον ομφάλιο λώρο μέσα και κάθισα και τα έβγαλα.Πήγα στο pet city και τους είπα τηνκατάσταση και μου έδωσαν μια κρέμα που λέγεται banminth.Την πρώτη μέρα με το gala δεν του την έδωσα και όλα καλά ήταν ζωηρό όπως έπρεπε και "ετρωγω" όπως έπρεπε όλα καλά.Την δεύτερη μέρα του έβαλα μια μικρή δόση μέσα στο gala του που είναι σκόνη ειδικά για μωρά γατάκια.Το αποτέλεσμα το γατάκι μετά από 2 ώρες είναι ημιλιπόθυμο έκανε εμετό και είναι σε μια φάση φθοράς και αφθαρσίας...εκ των υστερων αφού πήρα γιατρό με πληροφόρησε ότι η κρέμα αυτή δεν είναι για σκουλήκια στο ομφάλιο λώρο αλλα για τον πεπτικό σύστημα...(ποσο μαλάκας ήταν ο τύπος στο Pet City όχι πείτε μου).Το γατάκι δεν τρώει τώρα dld προσπαθώ με τα χίλια ζόρια να του δώσω μερικά ml αλλα τίποτα...υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω η να αρχίσω να το κλαίω, ας βοηθήσει οποιος μπορεί γιατί δεν έχω καθόλου εμπειρία από γατάκια.Σας ευχαριστώ όλους

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Δυστυχώς δεν ξέρω να σου πω τι θα μπορούσες να κάνεις αυτή τη στιγμη.Αν είσαι αθήνα ή θεσσαλονίκη,πηγαινε το οπωσδήποτε σε νοσοκομείο ζώων,αν έχεις βέβαια αυτήν την δυνατότητα.Δες εδω για αθήνα και εδω για θεσ/κη .Αλλίως, αν ζει μέχρι άυριο θα πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να το πας σε γιατρο..
Όμως θα πω κάτι για να το έχεις υπόψην σου.Ποτέ δεν πάμε σε πετ σοπ για προβλήματα υγείας.Δεν είναι γιατροι,έμποροι είναι.Επίσης ΔΕΝ επιτρεπεται κανονικά να πουλάνε φάρμακα εκτός αν έχουν άδεια για κτηνιατρικό φαρμακείο κάτι που πολύ λίγα πετ την έχουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστω βρε Εφη να εισαι καλα.Θα τον παω αυριο αν βγαλει την νυχτα στο κτηνιατρο για να τον δει τωρα τι να πω...να΄σαι καλα

Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι μήπως έπαθε μόλυνση ή σηψαιμία το γατάκι απο την κοπή του ομφάλιου λώρου.Προφανως θα ήθελε αντιβίωση ή κάποιο αντισηπτικό.Βέβαια υποθέσεις κάνω.Τι να πω;Η συντριπτικη πλειοψηφία των πετ σοπ παρανομούν δίνοντας φάρμακα και ιατρικές συμβουλές.Και επειδή εδω είναι ελλαδιστάν και έλεγχοι δεν γίνονται,δυστυχώς δεν συμμορφώνονται.Στη θέση σου πάντως,εννοείται αφού βέβαια τελειώσει η φάση με το γατάκι,και μακάρι να πάνε όλα καλά,εγω θα πήγαινα στο συγκεκριμένο πετ και θα ζήταγα να δω την 'αδεια για κτηνιατρικό φαρμακείο.(μόνο όταν έχουν τέτοια άδεια επιτρέπεται να πουλούν φάρμακα)Αν δεν μου την έδειχναν θα έκανα καταγγελία.
Εσύ βέβαια,κάνε όπως νομίζεις.
Και πάλι εύχομαι να πάνε όλα καλά.Μακάρι να την γλυτώσει το μικρό.

Δυστυχώς δεν ξέρω να σου πω τι θα μπορούσες να κάνεις αυτή τη στιγμη.Αν είσαι αθήνα ή θεσσαλονίκη,πηγαινε το οπωσδήποτε σε νοσοκομείο ζώων,αν έχεις βέβαια αυτήν την δυνατότητα.Δες εδω για αθήνα και εδω για θεσ/κη .Αλλίως, αν ζει μέχρι άυριο θα πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να το πας σε γιατρο..
Όμως θα πω κάτι για να το έχεις υπόψην σου.Ποτέ δεν πάμε σε πετ σοπ για προβλήματα υγείας.Δεν είναι γιατροι,έμποροι είναι.Επίσης ΔΕΝ επιτρεπεται κανονικά να πουλάνε φάρμακα εκτός αν έχουν άδεια για κτηνιατρικό φαρμακείο κάτι που πολύ λίγα πετ την έχουν.

Αν του δωσει αντιβίωση λέτε να σωθεί?
Καλύτερα να το πάει σε κτηνίατρο αλλά αν δεν υπάρχει δυνατότητα....
Μήπως θα σωζόταν με λίγο αμοξιλ σιρόπι σε συριγγα??
Φαντάζομαι πως θα θέλει πολύ λίγο, ίσως το 1/10 της δόσης που θα έδινε κανείς σε ένα μωρό
Αν έχεις τηλ κτηνιάτρου όμως πιο καλά να τον ρωτήσεις πρώτα!
Αυτά τα λέω όχι γιατί τα βγαλα από το κεφαλι μου.....
ήμουν διακοπές όταν μάζεψα τη Μουντζουρίτσα μου, νεογέννητη κι ετοιμοθάνατη
Δεν υπήρχαν εκεί κτηνιατρικά φάρμακα
Ετσι πήρα τηλ το γιατρό, που μου σύστησε να της δίνω με μικρή σύριγγα αμοξίλ ανά 8ωρο (μου έδωσε ακριβή ποσότητα αλλά δε θυμάμαι πόσο) νουλάκ σχεδόν αδιάλυτο με μεγάλη σύριγγα και κολλύριο!
Η μικρη σωθηκε, την έχω εδώ και 11 χρόνια!

Τι να πω δεν ξερω...μιλησα με μια κτηνιατρικη κλινικη και μοθ ειπαν οτι μπορει να ειναι υποθερμια παντως οπως και ναναι εγω τον πηρα μαζι για την κλινικη αλλα δυστυχως δεν αντεξε ο μικρος και εφυγε στο δρομο.Σας ευχαριστω πολυ παντως για τις συμβουλες οπως και ναχει

Πολύ λυπάμαι...:(..Ήταν πολύ μικρό για να αντέξει..Μπράβο σου που το φρόντισες.

(Κοίταξα μόλις τις οδηγίες χρήσεως του banmith και γράφει χορήγηση την 4η εβδομάδα..όπως φαίνεται δεν γνωρίζουν για το προϊόν που πουλάνε..)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
(Κοίταξα μόλις τις οδηγίες χρήσεως του banmith και γράφει χορήγηση την 4η εβδομάδα..όπως φαίνεται δεν γνωρίζουν για το προϊόν που πουλάνε..)

Να εισαι σιγουρη οτι στην συντριπτικη πλειοψηφια ετσι συμβαινει.Αυτα που λεω,δεν τα εχω βγαλει απο το μυαλο μου.Εχω ψαξει και εχω ρωτησει και κτηνιατρους.Για να δωσει καποιος φαρμακα σε πετ σοπ,πρεπει να ειναι ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ,οχι υπαλληλος ή πετσοπας.Και πρεπει να εχει αδεια για κτηνιατρικο φαρμακειο.

Λυπαμαι παρα πολυ για το γατακι.Δυστυχως πληρωσε αυτο,την ανευθηνοτητα του πετσοπα.
Παντως ας ειμαστε και εμεις λιγο πιο ψαγμενοι.Ποτε σε πετ σοπ για προβληματα υγειας,εκτος και αν ξερουμε σιγουρα οτι το πετ εχει αδεια κτηνιατρικου φαρμακειου,αρα και κτηνιατρο που δινει τα φαρμακα και τις συμβουλες.

Έφη συμφωνώ απόλυτα, αλλά ξέρεις τι γίνεται? Νομίζω ότι όταν βρίσκεις ενα πλασματάκι σε τέτοια κατάσταση και κυρίως, δεν έχεις εμπειρία, φυσικό είναι εκείνη την ώρα να ακούσεις σχεδόν οποιοδήποτε... πόσο μάλλον κάποιον που η πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί ότι έχει σχέση με ζώα και δεν πουλάει απλά προϊόντα για ζώα.

Έφη συμφωνώ απόλυτα, αλλά ξέρεις τι γίνεται? Νομίζω ότι όταν βρίσκεις ενα πλασματάκι σε τέτοια κατάσταση και κυρίως, δεν έχεις εμπειρία, φυσικό είναι εκείνη την ώρα να ακούσεις σχεδόν οποιοδήποτε... πόσο μάλλον κάποιον που η πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί ότι έχει σχέση με ζώα και δεν πουλάει απλά προϊόντα για ζώα.

Σαφέστατα,και δεν τα λέω αυτά για τον φίλο μας εδω.Μιλάω πάντα γενικά να το έχουμε στον νου μας αυτό.:)

το καημένο...:no: έκανες όμως ό,τι μπορούσες

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back