vrmode
Νεοφερμένο μέλος
Από πανσιόν έχει κανείς εμπειρία?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
vrmode
Νεοφερμένο μέλος
Θα ψάξω να βρω άνθρωπο να έρχεται στο σπίτι.
Μένω Μεταμόρφωση Αττικής - όποιος μπορεί και ενδιαφέρεται και τον βολεύει η περιοχή, επί πληρωμή (το ποσό θα το κανονίσουμε) για να φροντίζει τη γάτα μου ας επικοινωνήσει μαζί μου μέσω PM. Επίσης ανταλάσσω υπηρεσία, δηλαδή να φροντίζω τη δική του (δικές του) στη δική του περίοδο διακοπών αν δεν συμπέφτει με τη δική μου.
Εγώ θα λείπω από 6/8 έως 24/8.
ruko
Διάσημο μέλος
Πάντως, αν βρεις ένα φίλο ή γείτονα που να μπορεί να πηγαίνει μια φορά την ημέρα ή κάθε δυο μέρες να της βάζει φαγητό, καλύτερα να την αφήσεις στο σπίτι.
Αλλά επειδή βλέπω ότι έχεις μία γάτα και ότι θα λείψεις αρκετό καιρό, έχεις ψάξει για κάποιο φιλικό σπίτι που να μπορεί να τη φιλοξενήσει γι' αυτό το διάστημα;
vrmode
Νεοφερμένο μέλος
Ψάχνω και για την εναλλακτική να φιλοξενηθεί σε σπίτι - γενικά κοιτάω όλα τα σενάρια. Το σχετικό post - που ανέφερες - το έχω δει και έχω στείλει ένα pm αλλά δεν έχω απάντηση ακόμη...
Τη γάτα δεν μπορώ να την πάρω μαζί γιατί:
1. έχω και σκύλο που θα τον πάρω μαζί μου (εδώ σε δέχονται στα ξενοδοχεία με το ζόρι με ένα pet...)
2. Φοβάμαι ότι ακόμη κι αν έβρισκα ξενοδοχείο που να δεχόταν, ότι είναι επικίνδυνο να φύγει.
kaitikati
Νεοφερμένο μέλος
εγω τα ειχα εφησει μια χρονια αλλα δεν το ξανακανω δεν προκειτε να φυγω φετος τον αυγουστο οποτε δεν ψαχνομαι
ladycat, γιατί δεν το ξανακάνεις? τι ακριβώς είδες? μπορείς να μου πεις γιατί και εγώ έχω 2 γατάκια σπίτι και τον αύγουστο ολόκληρο συνήθως έχω άδεια. και μαζί με μένα, όλοι φίλοι και γνωστοί και σκέφτομαι την πανσιόν σα λύση, αλλά ακόμα το σκέφτομα.....
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Πιστεύω ότι δεν θα είναι και τόόόόοσο κακό. Σαν λύση ανάγκης βέβαια....

Psistiri
Εκκολαπτόμενο μέλος
Διαφορετικά καλύτερα στο σπίτι...
anabou
Διάσημο μέλος
Πανσιόν από πανσιόν διαφέρει. Πρέπει να επιλέγεται πολύ προσεκτικά και εννοείται να έχεις 'επιθεωρήσει' τις εγκαταστάσεις τους. Η θεία μου που έχει αφήσει τον σκύλο της σε πανσιόν σε μία το σκυλί γύρισε αφηνιασμένο ενώ σε μία άλλη δεν ήθελε να φύγει.Παιδιά δεν έχω η ίδια άπιψη για τις πανσιόν αλλά δύο φορές που άφησε η αδελφή μου το σκύλο της σε πανσιόν γιατί έφευγε διακοπές και δεν ήμασταν κι εμείς κοντά για να τον κρατήσουμε τον πήγε σε μια πανσιόν έξω από την Πάτρα (βόλευε βέβαια γιατί έφευγε από Πάτρα). Ο μικρός που είναι Yorkshire Terrier είχε πιάσει φιλίες με το Ντόπερμαν του ιδιοκτήτη, παρόλο που είναι γενικά αντικοινωνικός, και όταν πήγαν μετά από 10 μέρες να τον πάρουν δεν έλεγε να φύγει. Πολλές ώρες την ημέρα τον είχαν έξω κι έπαιζε, ήταν πλημένος χτενισμένος και γενικά σε καλή κατάσταση. Οι εγκαταστάσεις δεν ξέρω πως ήταν, δεν τις έχω δει, αλλά δεν νομίζω να κακοπερνάνε τα ζώα σε πανσιόν. Δεν συμφέρει και τους ιδιοκτήτες γιατί στο κάτω-κάτω αν δεις κάτι άσχημο δεν θα το ξαναπάς και θα κάνεις και αρνητική διαφήμιση.
Πιστεύω ότι δεν θα είναι και τόόόόοσο κακό. Σαν λύση ανάγκης βέβαια....![]()
Elrik
Εκκολαπτόμενο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Υπάρχουν πράγματι πολύ καλές πανσιόν, αλλά νομίζω ότι τα σκυλιά περνάνε καλύτερα, γιατί αφενός συνηθίζουν πιο εύκολα στο νέο χώρο και τους καινούργιους ανθρώπους και αφετέρου στις καλές πανσιόν τους δίνεται και η δυνατότητα βόλτας/άσκησης.
Αλλά νομίζω ότι οι γάτες θα μελαγχολούσαν κλεισμένες σε ένα πολύ μικρό χώρο.
Θυμάμαι που κάποτε κράτησα ένα σκυλάκι για δέκα μέρες. Παρόλο που έκλαιγε όταν έφευγε ο ιδιοκτήτης του,
στα πέντε λεπτά μου χαϊδευόταν και παίζαμε! Δεν μπορώ να φανταστώ γάτα να κάνει εύκολα κάτι τέτοιο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος
εγω την προηγούμενη εβδομάδα αφησα για 2 μερες τα γατονια μου στην νονα μου , η οποια ξερει απο γατες, τι να σας πω απο συμπεριφορα, η τζεσι μου ηταν κατω απο τον καναπε μονιμα και ο ρουνδολφ μου δεν ετρωγε τιποτα! Με πηρε τηλ η νονα μου και μου ειπε οτι τα γατια εχουν παθει καταθλιψη! πραγματικα δεν ξερω τι να κανω τον Αυγουστο που θα φυγω!
ενω με τα σκυλια δεν ειναι το ιδιο , πιστευω οτι προσαρμόζονται πολυ πιο ευκολα
kaitikati
Νεοφερμένο μέλος
Πάντως, είναι πολύ διαφορετική η περίπτωση της γάτας σε σχέση με του σκύλου στο θέμα της πανσιόν. Οι γάτες ούτε πολλές φιλίες κάνουν, ούτε τους αρέσει ν' αλλάζουν περιβάλλον. Οι αποκλειστικά οικόσιτες δεν έχουν δει τίποτα άλλο παρά το σπίτι που μένουν κ τρομοκρατούνται όταν βρίσκονται οπουδήποτε αλλού. Άλλωστε, δεν νομίζω τις γάτες να τις βγάζουν για βόλτα, φαντάζομαι ότι θα μένουν πάντα μέσα στα κλουβιά. Περισσότερο μόνο σαν έσχατη λύση μου φαίνεται
σ'αυτό έχετε πολύ δίκιο. είναι όντως έσχατη λύση.
δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα να αφήσω τα ψιψίνια μου σε κλουβιά, σε άγνωστο για εκείνα χώρο και πώς θα τα έχουν μαζί ή χώρια.. δεν ξέρω, τώρα που το συζητάω μάλλον δεν θα το κάνω..
από την άλλη, πραγματικά δεν έχω πολύ μεγάλη άνεση στο να αφήνω τα γατιά μου μόνα τους. 1ον, γιατί έχω συνέχεια την έννοια τους και δεν μπορώ να περάσω καλά εκεί που είμαι (ας πούμε αποφεύγω να φεύγω ακόμη και 2ήμερα), 2ον τον Αύγουστο σχεδόν πάντα έχω 1 μήνα διακοπές και όλοι μα όλοι λείπουν...
και για να είμαι ειλικρινής δεν αντέχω να περάσω τον Αύγουστο ούτε στην Αθήνα αλλά ούτε και με την έννοια αν μου έπεσε κανένα γατόνι μου από το μπαλκόνι και αν ο τάδε φίλος μου θυμήθηκε να πάει να βάλει φαγητό. συν το ότι κανείς δεν πρόκειται να καθαρίσει την άμμο τους.. οπότε?....

ruko
Διάσημο μέλος
Εγώ: Πώς είναι οι εγκαταστάσεις; 'Εχετε δωματιάκια;
Υπάλληλος: Ε, δεν είναι δωματιάκια, είναι κλουβάκια.
Ε:...
Υ:Τα οποία δεν είναι μικρά, αλλά δεν μπορεί να περπατήσει το ζώο μέσα (άρα είναι μικρά)
Ε: Και πώς είναι αυτά;
Υ: Εχουν δύο επίπεδα, κάτω είναι η τροφή και η άμμος (!!!) και επάνω ένα επίπεδο που κάθεται (και περιμένει να πεθάνει υποθέτω)
Το αστείο είναι ότι κι αυτός καταλάβαινε ότι η κατάσταση ήταν άθλια και, παρόλο που δεν μου το είπε ευθέως, σ' όλο το διάλογο ήταν σαν να φωνάζει "Μην το φέρεις εδώ!"

mimikaki
Διάσημο μέλος
kaitikati
Νεοφερμένο μέλος
Silmoril, το ίδιο πράγμα γράψαμε! Επ' ευκαιρίας σας μεταφέρω και διάλογο που είχα με ευγενέστατο υπάλληλο, όταν έψαχνα για πανσιόν τα Χριστούγεννα (τελικά βρήκα κάποιον που ερχόταν σπίτι).
Εγώ: Πώς είναι οι εγκαταστάσεις; 'Εχετε δωματιάκια;
Υπάλληλος: Ε, δεν είναι δωματιάκια, είναι κλουβάκια.
Ε:...
Υ:Τα οποία δεν είναι μικρά, αλλά δεν μπορεί να περπατήσει το ζώο μέσα (άρα είναι μικρά)
Ε: Και πώς είναι αυτά;
Υ: Εχουν δύο επίπεδα, κάτω είναι η τροφή και η άμμος (!!!) και επάνω ένα επίπεδο που κάθεται (και περιμένει να πεθάνει υποθέτω)
Το αστείο είναι ότι κι αυτός καταλάβαινε ότι η κατάσταση ήταν άθλια και, παρόλο που δεν μου το είπε ευθέως, σ' όλο το διάλογο ήταν σαν να φωνάζει "Μην το φέρεις εδώ!"![]()
καλά δεν την συζητάμε αυτήν την περίπτωση!
σε όλες το ίδιο ισχύει?
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Γι'αυτό κάθε καλοκαίρι κανονίζουμε από πριν πότε θα πάει ο καθένας μας διακοπές ώστε να είναι πάντα κάποιος με τους γάτους και να μην υπάρχει πρόβλημα!
Εδώ να φανταστείτε, ένα καλοκαίρι φύγαμε όλοι οικογενειακώς για 10 μέρες και ερχόταν η γιαγιά μου μια φορά την ημέρα για να ταϊσει τον Ισίδωρο και εγώ δεν άντεχα! Ένιωθα πολλές τύψεις!
kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool