Παράξενη συμπεριφορά

• Thread starter Thread starter saital
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

saital

Νεοφερμένο μέλος

Ο saital αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Καλησπέρα, πρόσφατα η φίλη μου απέκτησε γατούλη. Είναι 1,5 χρονών και ράτσας dhs, στειρωμένος και εμβολιασμένος. Από τότε που τον πήρε δηλαδή πριν μια βδομάδα έχει παράξενη συμπεριφορά και δεν νομίζω ότι είναι λόγω προσαρμογής (κ γω υιοθέτησα γάτο και δεν είχα πρόβλημα ).
Ο Μήτσος (γάτος), ενώ κάθεται καλά και είναι μια χαρά εκεί που τον χαιδεύεις ξαφνικά σου ορμάει χωρίς λόγο και χωρίς να τον έχεις μαλώσει πιο μπροστά. Εκτός από αυτό όλο το βράδυ δεν αφήνει την κοπέλα να κοιμηθεί κάνοντας πολύ θόρυβο. Ξέρω ότι θα μου πείτε ότι είναι θέμα προσαρμογής και ιδιαίτερα επειδή ο γατούλης είναι μεγάλος.
Παρόλα αυτά αναρωτιέμαι αν η "κακή " του συμπεριφορά οφείλεται στους προηγούμενους ιδιοκτήτες του και αν μπορεί να διορθωθεί τώρα. Ιδιαίτερα με απασχολεί το θέμα της επιθετικότητας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολλές γάτες δεν είναι χαδιάρες, είναι απλά έτσι. Θα έρθουν αυτές, όταν και εάν θέλουν, και απλά θα κάτσουν αγκαλιά, και άν.
Δεν είναι απαραίτητα ούτε θέμα προσαρμογής, ή προηγούμενου ιδιοκτήτη, είναι απλά έτσι ο χαρακτήρας τους. Και θα πρέπει απλά να πηγαίνουμε με τα νερά τους, και να μην τους πιέζουμε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

επισης για την φασαρια που κανει τα βραδια, μπορειτε να παιζετε μαζι του την ημερα και μιση ωρα πριν πεσετε για υπνο ωστε να κουραστει και να ειναι ησυχος αντι να τρεχει απο δω και απο εκει. Επισης μετα το τελευταιο παιχνιδι ταιστε τον για να ειναι ακομα πιο ηρεμος.

ο δικός μου γάτος είναι έτσι. ναι το πριν πρίν μου. αν τον χαϊδέψεις χωρίς να σε προσκαλέσει πρώτα θεωρεί ότι απλά τον ενοχλείς. σε ανέχεται λοιπόν για λίγο. δυστυχώς πολύ λίγο.

όσο για το ότι κάνει φασαρία το βράδυ είναι επειδή μάλλον βαριέται. εγώ έλυσα αυτό το πρόβλημα παίρνοντας δεύτερη γάτα... και μετά τρίτη... τώρα το βράδυ πιάνει θέση στο κρεβάτι μου μη και σκαρφαλώσει καμία άλλη γάτα και μετά άντε να την κατεβάσει... :Ρ

οκ.......Σας ευχαριστώ πολύ όλους.............να ρωτήσω και κάτι άλλο θέλω να πάρω και στον δικό μου γατούλη ονυχοδρόμιο.είναι ένα χρονών και στειρωμένος....θα πάει από μόνος του εκεί ή θα πρέπει να του μάθω εγώ? επειδή δεν είχε από μικρός ονυχοδρόμιο μήπως θα του το πάρω τζάμπα?

Μάλλον θα χρειαστεί εκπαίδευση για να πάει, ειδικά αν τόσο καιρό τα κάνει τα νύχια του αλλού...:redface:

Μπορεί και να μην πάει ποτέ... εγώ τουλάχιστον δεν τα κατάφερα τα δικά μου... το χαλί και τα ψάθινα καρεκλάκια μάλλον είναι ακαταμάχητα!!!:|

Αν δεν το ξέρει, πρέπει να του μάθεις να το χρησιμοποιεί. Υπάρχουν διάφορα τρικ, όπως να τον βοηθήσεις να ξύσει τα νυχάκια του ή να παίξεις μαζί του με το παιχνιδάκι του ονυχοδρομίου, ώστε να μπει στο νόημα. Και φυσικά να τον πηγαίνεις εκεί κάθε φορά που τον βλέπεις να ξύνει τα νύχια του αλλού.

Εγώ χρησιμοποιώ τα φτηνά ονυχοδρόμια που βρίσκεις στα Jumbo (καλή επιλογή, αν δεν είσαι σίγουρη ότι θα το χρησιμοποιήσει).;) Το μόνο κακό τους είναι ότι διαλύονται σχετικά εύκολα, αλλά παραδόξως αυτό το κάνει ακόμα πιο ελκυστικά στις γάτες!:D

Μπορεί και να μην πάει ποτέ... εγώ τουλάχιστον δεν τα κατάφερα τα δικά μου... το χαλί και τα ψάθινα καρεκλάκια μάλλον είναι ακαταμάχητα!!!:|

Πράγματι, όλα τα ψάθινα, ακόμα και οι καρέκλες καφενείου είναι καταπληκτικά ονυχοδρόμια.:)

Κι εγω απο το Τζαμπο εχω και το τιμα δεοντως.Αν παιξεις με το γατι με καποιο κορδονακι που θα το περνας απο την κορυφη του ονυχοδρομιου μετα θα μαθει παιζοντας πως αγκυλωνουν τα νυχακια και θα το κανει κ απο μονο του μετα.

Μπορείς να του δείξεις εσύ, πρώτα ξύσε εκεί τα δικά σου νύχια και μετά τα δικά του λίγες φορές.
Κατόπιν, όταν τον βλέπεις να πηγαίνει αλλού τον πιάνεις απαλά και τον πας εκεί και αν το χρησιμοποιήσει του λες μπράβο και να τον ανταμείβεις ή με χαδάκια ή με κάποια λιχουδίτσα (π.χ. ζαμπόν ή γαλοπούλα αλλά λίγο γιατί έχει πολύ αλάτι και τα πειράζει στα νεφρά).
Αν δεν πιάσουν όλα αυτά τρίψε πάνω ξερό catnip και δε θα ξεκκολάει. Το catnip είναι ένα χόρτο που ξετρελλαίνει τις γάτες και αν το μυρίσουν κάνουν σαν μαστουρωμένες!! Υπάρχει ξερό σε όλα τα petshop, υπάρχουν και παιχνίδια γεμισμένα με catnip. Ε, τι στο καλό πια!!!
Εμένα η Άννα πήγε κατευθείαν από μόνη της, ο μικρός με το catnip μόνο, είχε βρει βλέπεις κι αυτός το κόλπο με τις καρέκλες. Τώρα ευτυχώς πάνε μόνο εκεί και το ξεπατώνουν συχνά αλλά παίρνω τριχιά και κόλλα και το ξαναφτιάχνω και έχω ησυχάσει.

O γάτος μου έμεινε απο τα Χριστούγεννα ως αρχες Μαίου στη Θεσσαλονίκη που είναι οι γονείς μου και το σπίτι είναι μεγαλύτερο ,οπως και το μπαλκόνι.

Τώρα που τον έφερα στη βάση του,αρχικά που ήταν και οι γονείς μου είχε κανονική συμπεριφορά.
Τις τελευταίες 3 ημέρες που είμαστε οι 2 μας έχει περίεργη συμπεριφορά.Με πλησιάζει ανα τακτά διαστήματα και με νιαουρίζει έντονα.Το ίδιο κάνει ενω βολτάρει στο σπίτι.
Λέτε να βαριέται;

Να τονίσω για βοήθεια στο συμπέρασμα τι φταίει,ότι η βάση του είναι μαζί μου και μεγάλωσε ως 1,5 χρονών(τώρα είναι περίπου 2).Αρα δεν έχει πρόβλημα με το σπίτι.

Στειρωμένος αστείρωτος?:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back