saital
Νεοφερμένο μέλος
Ο Μήτσος (γάτος), ενώ κάθεται καλά και είναι μια χαρά εκεί που τον χαιδεύεις ξαφνικά σου ορμάει χωρίς λόγο και χωρίς να τον έχεις μαλώσει πιο μπροστά. Εκτός από αυτό όλο το βράδυ δεν αφήνει την κοπέλα να κοιμηθεί κάνοντας πολύ θόρυβο. Ξέρω ότι θα μου πείτε ότι είναι θέμα προσαρμογής και ιδιαίτερα επειδή ο γατούλης είναι μεγάλος.
Παρόλα αυτά αναρωτιέμαι αν η "κακή " του συμπεριφορά οφείλεται στους προηγούμενους ιδιοκτήτες του και αν μπορεί να διορθωθεί τώρα. Ιδιαίτερα με απασχολεί το θέμα της επιθετικότητας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Δεν είναι απαραίτητα ούτε θέμα προσαρμογής, ή προηγούμενου ιδιοκτήτη, είναι απλά έτσι ο χαρακτήρας τους. Και θα πρέπει απλά να πηγαίνουμε με τα νερά τους, και να μην τους πιέζουμε...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
prince
Διάσημο μέλος
όσο για το ότι κάνει φασαρία το βράδυ είναι επειδή μάλλον βαριέται. εγώ έλυσα αυτό το πρόβλημα παίρνοντας δεύτερη γάτα... και μετά τρίτη... τώρα το βράδυ πιάνει θέση στο κρεβάτι μου μη και σκαρφαλώσει καμία άλλη γάτα και μετά άντε να την κατεβάσει... :Ρ
saital
Νεοφερμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος

Μπορεί και να μην πάει ποτέ... εγώ τουλάχιστον δεν τα κατάφερα τα δικά μου... το χαλί και τα ψάθινα καρεκλάκια μάλλον είναι ακαταμάχητα!!!

ruko
Διάσημο μέλος
Εγώ χρησιμοποιώ τα φτηνά ονυχοδρόμια που βρίσκεις στα Jumbo (καλή επιλογή, αν δεν είσαι σίγουρη ότι θα το χρησιμοποιήσει).
Το μόνο κακό τους είναι ότι διαλύονται σχετικά εύκολα, αλλά παραδόξως αυτό το κάνει ακόμα πιο ελκυστικά στις γάτες!
Μπορεί και να μην πάει ποτέ... εγώ τουλάχιστον δεν τα κατάφερα τα δικά μου... το χαλί και τα ψάθινα καρεκλάκια μάλλον είναι ακαταμάχητα!!!![]()
Πράγματι, όλα τα ψάθινα, ακόμα και οι καρέκλες καφενείου είναι καταπληκτικά ονυχοδρόμια.

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κατόπιν, όταν τον βλέπεις να πηγαίνει αλλού τον πιάνεις απαλά και τον πας εκεί και αν το χρησιμοποιήσει του λες μπράβο και να τον ανταμείβεις ή με χαδάκια ή με κάποια λιχουδίτσα (π.χ. ζαμπόν ή γαλοπούλα αλλά λίγο γιατί έχει πολύ αλάτι και τα πειράζει στα νεφρά).
Αν δεν πιάσουν όλα αυτά τρίψε πάνω ξερό catnip και δε θα ξεκκολάει. Το catnip είναι ένα χόρτο που ξετρελλαίνει τις γάτες και αν το μυρίσουν κάνουν σαν μαστουρωμένες!! Υπάρχει ξερό σε όλα τα petshop, υπάρχουν και παιχνίδια γεμισμένα με catnip. Ε, τι στο καλό πια!!!
Εμένα η Άννα πήγε κατευθείαν από μόνη της, ο μικρός με το catnip μόνο, είχε βρει βλέπεις κι αυτός το κόλπο με τις καρέκλες. Τώρα ευτυχώς πάνε μόνο εκεί και το ξεπατώνουν συχνά αλλά παίρνω τριχιά και κόλλα και το ξαναφτιάχνω και έχω ησυχάσει.
Γεράνι
Νεοφερμένο μέλος
Τώρα που τον έφερα στη βάση του,αρχικά που ήταν και οι γονείς μου είχε κανονική συμπεριφορά.
Τις τελευταίες 3 ημέρες που είμαστε οι 2 μας έχει περίεργη συμπεριφορά.Με πλησιάζει ανα τακτά διαστήματα και με νιαουρίζει έντονα.Το ίδιο κάνει ενω βολτάρει στο σπίτι.
Λέτε να βαριέται;
Να τονίσω για βοήθεια στο συμπέρασμα τι φταίει,ότι η βάση του είναι μαζί μου και μεγάλωσε ως 1,5 χρονών(τώρα είναι περίπου 2).Αρα δεν έχει πρόβλημα με το σπίτι.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool