Παραπληγικός γατούλης

Το σκατούλι έχει ρυθμίσει τα κακά του και τα "απελευθερώνει" την ώρα που του πιέζω την κύστη για ούρηση, τέρμα η ακράτεια! Συνεχίζω και κάνω γυμναστική τα πίσω πόδια, κατά την διάρκεια της άσκησης νιώθω "σκουντήγματα" (ανακλαστικά) στα πόδια, δεν θέλω να υποθέσω τι μπορεί να είναι αυτό..... ;-) Ισως να είναι βελτίωση, ίσως ψευδοκίνηση. Έχω εμπιστοσύνη στην κτηνίατρο και μάλιστα είναι δύο κοπέλες κτηνίατροι στο ιατρείο και οι δυο με περίσσεια αγάπη, κοντά στα 30 που σημαίνει έχουν μια καλή εμπειρία και το κυριώτερο έχουν σπουδάσει στην Αγγλία. Ναι, τις εμπιστεύομαι, και στα κακά και στα άσχημα. Δεν νιώθω ένοχος που δεν μπορώ να μετακινηθώ με το γατάκι στο κέντρο Θεσ/νίκη ή Αθήνα διότι έχω άλλα 40 ζωάκια στο σύνολο που περιμένουν από εμένα σε καθημερινή βάση και μάλιστα ένα σκυλάκι θέλει καρδιοφάρμακα και διουρητικά 2 φορές την ημέρα. Απλήρωτος στην δουλειά όμως ευτυχώς μας δίνουν πολλές φορές κουπόνια και ψωνίζω όλες τις τροφές από πολυκαταστήματα. Είμαι ευχαριστημένος, αλλού είναι πολύ πιο δύσκολα.

Επισυνάπτω μια ακόμη φωτογραφία, είναι 4 τα χαράματα αυτή την στιγμή και μετά από πολύωρο παιχνίδι αλωνίσματος στο σπίτι (άνω κάτω τα χαλιά, παιχνίδια κτλ) είναι κουρασμένο. Σίγουρα θα βλέπει όνειρο ότι θα γίνει μεγάλος γατούλης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• tired.jpg
    tired.jpg
    465,6 KB · Εμφανίσεις: 130
Είναι πολύ τυχερός γατούλης Αποστόλη μου :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σίγουρα θα βλέπει όνειρο ότι θα γίνει μεγάλος γατούλης.

Είμαι που είμαι τελείως ευσυγκίνητη, έγραψες κι αυτό και με ξέκανες. Γατούλη, γίνε μεγάλος και τρανός. Κι ας κάνεις άνω κάτω μέσα στα άγρια χαράματα τα σπίτια καλών ανθρώπων.

Διαβάζω την ιστορία σας....και για μια ακόμη φορά συγκινούμαι όταν βλέπω με πόση αγάπη περιβάλλει κάποιος ένα πονεμένο ζώο!!! εύχομαι ειλικρινά σ' αυτό τον πανέμορφο γατούλη να περπατήσει και να τρέχει όπως του αξίζει!!!:) και σε σας να έχετε πάντα τόσο καλή διάθεση και κουράγιο να βοηθάτε με τέτοιο απόλυτο τρόπο πλάσματα που έχουν την ανάγκη σας!!!:)

Καταρχήν έχω να πω πως ο γατούλης είναι ένας κούκλος!! Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ διαβάζοντας τι πέρασε και περνάει το ζωάκι. Αλλά είναι άπειρα τυχερός που του έτυχες εσύ και έτσι έχει πιθανότητες για καλύτερα πράγματα και τόσο πολύ αγάπη. Μόνο μπράβο μπορώ να πω που φροντίζεις τόσα ψυχάκια και προσπαθείς παρά τις δυσκολίες σου. Απ'όσο έχω καταλάβει, αυτοί που έχουν λιγότερα είναι αυτοί που κάνουν τα περισσότερα...

Σίγουρα θα βλέπει όνειρο ότι θα γίνει μεγάλος γατούλης.

Εγώ είμαι σίγουρη πως ονειρεύεται ότι θα γίνει ο superman!! (ή supercat πιο σωστά!) Όσο πιο σπουδαία ονειρεύεται, τόσο πιο σπουδαία θα καταφέρει!

αυτο που περιγραφεις οτι οταν του πιεζεις την κυστη και ουρει μετα βγαινουν και κακα συμβαινει στα ζωα που δεν εχουν κανενα ελεγχο στην αφοδευση. πιεζονται δλδ και τα εντερακια και καπως ετσι γινεται η δουλεια. τι να πω αφου ετσι ειναι τα πραγματα ειναι καθαρα θεμα τυχης το αν θα βελτιωθει περαιτερω... αν και με καταγμα σπονδυλικης φανταζομαι θα ειναι λιγο δυσκολο να δεσει και ποσο μαλλον να δεσει σωστα μονο του. αλλα ποτε δεν ξερεις. ολη η αγαπη που παιρνει τον βοηθαει σιγουρα πολυ. καλη τυχη ευχομαι.

ναι πλέον είμαι σίγουρη πως η αγάπημπορεί να μην είναι βέβαια το α και το ω σε τέτοιες καταστάσεις,αλλά σίγουρα βοηθάώστε να φτάσει από το α ως το ω!!!εύχομαι να πάνε όλα καλά και ένα θαύμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ρε παιδια ξερει κανεισ για αυτα τα ''αναπηρικα καροτσακια'' θα τον βοηθησουν πολυ..

Αννα, Ειρηνη, Κατερινα και ολα τα γατακια, μια και σαν γατακια σας βλεπω, με ξεχασατε; δεν μ' αγαπατε πια; ξερω οτι πολλοι εχουν την αναγκη σας αλλα σας παρακαλω μην με ξεχασετε κι εμενα γιατι καθε μερα σας σκεφτομαι. Να το δειτε αυτο, στα ματακια μου.

Ο μπαμπας μου κανει καθε μερα γυμναστικη (εμενα), μου εχει μαθει να κανω κακα 2 φορες την ημερα κουνωντας τα πισω ποδαρακια μου και πλουμπ! βγαινουν! Να το μαθετε να το κανετε κι εσεις, ειναι απολαυστικο.

Να σας πω το μυστικο μου, ειμαι κανονικος γατουλης τωρα. Ναι, εχω δυναμωσει γιατι τρωω καθε μερα πολλες κροκετουλες και ξεδιψω με αφθονο νερακι. Μονο που..... να , κανω ανω κατω το σπιτι και ο μπαμπας με πιανει και με πλακωνει στα ..φιλακια. Αυτο πια, δεν το αντεχω!

Η γιαγια εχει ηρεμησει λιγο, και ας λεει οτι δεν μ' αγαπα. Ο μπαμπας μου εχει βαλει διαδικτυακη καμερα στο δωματιο και ετσι μπορει και με παρακολουθει τι κανω οταν βρισκεται στην δουλεια. Αλλα να σας πω την βαρεμαρα μου, τι κανω, κοιμαμαι ολη μερα και το βραδυ που ειμαστε ολοι σπιτι αρχιζω τα κηπουρικα. Η γιαγια ερχεται κρυφα και με σκεπαζει. Λετε να μην με αγαπα;

Στο σπιτι ειναι και η Κατερινα. Ειναι 15 χρονων. Ειχε μεχρι τον Οκτωβριο τον Μητσο, σχεδον ιδιος με εμενα. Δεν ξερω, με στενοχωρησε γιατι οποτε (ο μπαμπας) κοιτα την φωτογραφια εκεινη του ξεφευγουν λιγα δακρυα. Ητανε 17 ετων, δεν αντεξε η ψυχουλα του, οπως ακουσα να λεει.

Εγω ομως τρεφω ελπιδες. Θα γινω σαν την γατουλα που ειδα στο youtube (ναι, σερφαρω οταν λειπουν ολοι!!!) που πεθανε 34 χρονων. Αν δεν το ξερετε, ψαξτε και θα δειτε το σχετικο βιντεο.

Σας αγαπω πολυ. Ειναι ωρα να κανω την αναγκη μου και αγκαλια θα κοιμηθουμε μαζι μεχρι το πρωι.

Καληνυχτα, ευχαριστω που με σκεφτεστε.

Συνημμένα

• smacky1.jpg
    smacky1.jpg
    459,7 KB · Εμφανίσεις: 89
  • smacky2.jpg
    smacky2.jpg
    496,5 KB · Εμφανίσεις: 89
Kαλημέρα στον πανέμορφο γατούλη και σε σένα!!! πολύ χαίρομαι για τα νέα σας, μπράβο σου που τον προσέχεις τόσο καλά!!! ο γατούλης ήταν πολύ τυχερός και εσύ μαζί του γιατί απ ότι φαίνεται ο ένας ζει για τον άλλον!! αυτό το μουτρίδι είναι πανέξυπνο και πανέμορφο!! η γουνίτσα του φαίνεται πως θα γίνει φουντωτή!! τα ποδαράκια του πως πάνε; καμμία βελτίωση; κάνει και το σπίτι άνω κάτω αυτό το πλασματάκι;;; χαχαχαχαχα πήρε τα πάνω του ο γλύκας!!! φιλάκια στη μουσούδα του και όλα καλά στη ζωή σας από εδώ και πέρα!!!:D να μας γράφεις τα νέα σας να μαθαίνουμε πως περνάει ο πρίγκηπάς σου!!:D

Ο γατούλης σου είναι μια γλύκα & το μουσούδι του φαίνεται πανέξυπνο!Μέσα στην ατυχία του είναι ένας πάρα πολύ τυχερός γατούλης που απολαμβάνει μία όμορφη ζωή μαζί σου & εύχομαι πραγματικά με τόση αγάπη που του δίνεις να γίνει καλύτερα.Αξίζει και στους δυο σας ειλικρινά.!

Να μας γράφεις νέα σας συχνά.

ψυχη μου! ετσι μπραβο να δυναμωνεις γατουλη, και ας κανεις το σπιτι ανω κατω μετα! μπορεις να παιρνεις το γλυκο σου υφος (ξερεις εσυ!) οταν σε πιανει ο μπαμπας σου στα πρασα, αυτο παντα πιανει με εσας τις χαριτωμενες τριχομπαλες!

τα ποδαρακια πως πανε? δες και αυτο το ενδιαφερον βιντεο ειναι για μια γατα που εμεινε παραλυτη μονιμα και τη φροντιδα της.
https://www.youtube.com/watch?v=QdIBtw8_7No

Καμαράκι μου χαλάλι σου το μακελειό στο σπίτι! Κάν'τα όλα λίμπα!! 'Οσο για τη γιαγιά, σίγουρα σ'αγαπάει. Σιγά μην μπορούσε αντισταθεί σ'αυτό το μούτρο το πανέξυπνο! Να τρως όμως, να τρως...αδυνατούλης μου φαίνεσαι:hmm:
Μακραίνει και το μαλλάκι...προβλέπεται ομορφάντρας ο γατουλίνος... ;)

χαχαχα εισαι τελειος!! και πολυ τυχερος!!!

Πιστεύω περισσότερο από τις ασκήσεις στα πόδια, καλό κάνει το ίδιο το παιχνίδι. Ετσι πως κάθεται στο χαλί για παράδειγμα του κουνώ από πάνω ένα κορδονάκι που έχει στην άκρη ένα χνουδωτό ψεύτικο ποντίκι και τρελαίνεται πραγματικά. Στην προσπάθειά του να ανασηκωθεί κουνά όλο το σώμα, τείνει να κουνήσει τα πίσω πόδα αλλά είναι ακόμη αντανακλαστικά. Ναι σίγουρα νιώθω ότι υπάρχει βελτίωση, κάνει ολοένα και περισσότερο σκουντήγματα στα πίσω πόδια, κάτι σα να τα αισθάνεται. Επίσης την αφόδευση την προκαλώ εκτός από συγκεκριμένες ώρες, κουνώντας τα πόδια συστηματικά, και με χάιδεμα όπως κάναμε όταν ήταν νεογέννητα, αυτό βοηθά περισσότερο από τα πόδια. Χμ, αυτό δεν σημαίνει ότι "αισθάνεται" το χάιδεμα σε εκείνο το σημείο; Μήπως ενεργοποιούνται τα νεύρα; Θα δούμε. Τέλος μετά από ούρηση-αφόδευση το παίρνω και το πηγαίνω στο νιπτήρα και με χλιαρό νερό του πλένω το πίσω μέρος. Γιατί έχω την εντύπωση ότι "γαργαλιέται"; Με το ακουμπά το νερό γυρίζει αμέσως το κεφάλι και βλέπει και φυσικά θέλει να την κάνει με ελαφρά αλλά το κρατώ... Τέλος με το "χάιδεμα" που αναφέρω, μερικές φορές βγαίνει έξω το οργανάκι του. Δε νομίζω για να πάρει αέρα ;-)

είναι κούκλος ο γατούλης! :D μπράβο που τον σώσατε

Θα γινω σαν την γατουλα που ειδα στο youtube (ναι, σερφαρω οταν λειπουν ολοι!!!) που πεθανε 34 χρονων. Αν δεν το ξερετε, ψαξτε και θα δειτε το σχετικο βιντεο.

Να σαρανταρήσεις γλυκέ μου άντρα! Γερός και δυνατός μέχρι τα βαθιά γεράματα! Είσαι τυχερός που σ' αγαπούν τόσο πολύ! Να είσαι ευτυχισμένος! :)

Πιστεύω περισσότερο από τις ασκήσεις στα πόδια, καλό κάνει το ίδιο το παιχνίδι. Ετσι πως κάθεται στο χαλί για παράδειγμα του κουνώ από πάνω ένα κορδονάκι που έχει στην άκρη ένα χνουδωτό ψεύτικο ποντίκι και τρελαίνεται πραγματικά. Στην προσπάθειά του να ανασηκωθεί κουνά όλο το σώμα, τείνει να κουνήσει τα πίσω πόδα αλλά είναι ακόμη αντανακλαστικά. Ναι σίγουρα νιώθω ότι υπάρχει βελτίωση, κάνει ολοένα και περισσότερο σκουντήγματα στα πίσω πόδια, κάτι σα να τα αισθάνεται. Επίσης την αφόδευση την προκαλώ εκτός από συγκεκριμένες ώρες, κουνώντας τα πόδια συστηματικά, και με χάιδεμα όπως κάναμε όταν ήταν νεογέννητα, αυτό βοηθά περισσότερο από τα πόδια. Χμ, αυτό δεν σημαίνει ότι "αισθάνεται" το χάιδεμα σε εκείνο το σημείο; Μήπως ενεργοποιούνται τα νεύρα; Θα δούμε. Τέλος μετά από ούρηση-αφόδευση το παίρνω και το πηγαίνω στο νιπτήρα και με χλιαρό νερό του πλένω το πίσω μέρος. Γιατί έχω την εντύπωση ότι "γαργαλιέται"; Με το ακουμπά το νερό γυρίζει αμέσως το κεφάλι και βλέπει και φυσικά θέλει να την κάνει με ελαφρά αλλά το κρατώ... Τέλος με το "χάιδεμα" που αναφέρω, μερικές φορές βγαίνει έξω το οργανάκι του. Δε νομίζω για να πάρει αέρα ;-)

συμφωνω για το παιχνιδι. αλλα ειναι καθοριστικης σημασιας κυριως οταν υπαρχει η δυνατοτητα να περπατησει το ζωο, δλδ δεν υπαρχει καποια βλαβη μονιμη. και ενα αλλο τρικ που δοκιμασα (μου το ειχε προτεινει ενας γνωστος του οποιου η γατα μετα απο πεσιμο απο μπαλκονι εμεινε τριποδη και αρνουνταν να περπατησει) ηταν να βαζεις κατι σε φαγητο που του αρεσει (πχ τονος) καπου υπερυψωμενα ετσι ωστε να αναγκαστει να πατησει στα πισω ποδια για να το φτασει. αν μπορει βεβαια να πατησει. επισης πολυ αστειο και πολυ βοηθητικο ειναι οταν φαγουριζονται πχ στο αυτι. κανονικα θελουν να το ξυσουν με το πισω ποδι, αλλα αν ειναι παραλυτα δεν μπορουν, παρ ολ αυτα ζοριζονται να κανουν την κινηση και αυτο βοηθαει. ο δικος μου ζοριζοταν για βδομαδες μεχρι να το καταφερει τελικα :hehe: και η κτηνιατρος ελεγε οτι δεν πρεπει να παρεμβω (να τον ξυσω δλδ εκει που φαγουριζεται) γιατι τον βοηθαει πολυ αυτη η διαδικασια!

ως προς τα υπολοιπα που λες, απλα να σου πω οτι ακομη και να επανελθει πληρως ο ελεγχος της ουρησης και της αφοδευσης δλδ να ελεγχει ο ιδιος ποτε θα τα κανει, αυτο δε σημαινει οτι θα περπατησει. ουτε αν αρχισει να αισθανεται τα ποδια ειναι δεδομενο οτι θα περπατησει. εχω δει αναπηρο γατακι που ολα τα ηλεγχε, κουνουσε και τα πισω ποδια, αλλα ποτε δεν περπατησε. απ την αλλη αν τυχον συμβει κατι απο αυτα θα ειναι σημαντικη βελτιωση σιγουρα. αυτονοητο ειναι ομως οτι αν η ζημια στην σπονδυλικη στηλη ειναι σοβαρη (εφοσον δεν εχετε κανει καν ακτινογραφια δεν το ξερεις αυτο) αυτες οι μικροβελτιωσεις απλα θα δειχνουν καλη κατασταση του ζωου, ειναι καλες ενδειξεις, δε σημαινουν ομως οτι θα ξανασηκωθει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back