apostolis36
Νεοφερμένο μέλος
Έμαθα από την κτηνίατρο πως να αδειάζω την κύστη. Στην αρχή ηταν τρομερά δύσκολο και με άγχωνε ιδιαίτερα δεδομένου ότι υπήρχε περίπτωση για λοιμωξη αν δεν κατάφερνα να την αδειάσω. Μετά από τόσες ημέρες, το άδεισμα της κύστης είναι παιχνιδάκι αφού και μόνο που πιέζω ελαφρά τα ούρα βγαίνουν έξω με μεγάλη ..ευχαρίστηση.
Απρόσμενα παρατηρήθηκε κάτι ευχάριστο και ταυτόχρονα δυσάρεστο. Τα κακά του τα κάνει... μόνο του, προφανώς μηχανικά δεν ξέρω ή από την πίεση στα εντεράκια του. Ευτυχώς με τις κροκέτες που τρώει είναι σφριγηλά σαν κομματάκι μπιφτέκι. Το ευχάριστο είναι ότι αποκτά μια ανεξαρτησία στην αφόδευση, όμως δεν δίνει σημασία στην λεκανίτσα με την άμμο (προφανώς δεν νιώθει ανάγκη αφόδευσης λόγω της παράλυσης) και τα κάνει από εδώ και από εκεί.
Η μητέρα μου έχει σαστίσει. Φυσικά της έχω καταστήσει σαφές ότι αν φύγει ο γατούληθ φεύγω κι εγώ μαζί και ζούμε σε τσαντίρι. Απλά αναρωτιόμουνα κάποιο τρικ με baby lino κάτι... δεν ξέρω, να το φοράω και τουλάχιστον να μπορώ να ελέγχω και να τα αφαιρώ μόνος μου 2 φορές την μέρα. Θα πρέπει να είναι ελαφρύ, να κλειδώνει με κλιπς σαν του pampers στην μεσούλα του. Έτσι κι αλλιώς, έτσι σαν γοργόνα που θα είναι, δεν θα καταλαβαίνει την διαφορά μια που το κορμάκι του από την μέση και πίσω το σέρνει καθώς περπατά με τα μπροστινά πόδια στο σπίτι.
Επίσης αν ξέρει κανείς πως μπορώ να προμηθευτώ κάποιο wheelchair που έχω δει στο ιντερνετ, ούτως ώστε να κρατά το πίσω μέρος του σώματος όρθιο και να σπρώχνει με τα μπροστινά, σαν αναπηρικό καροτσάκι δηλαδή.
Κατά τ'άλλα το γατουλίνι δείχνει υγιέστατο μέχρι στιγμής. Ενα περίεργο που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν τεντώνεται το πρωί , τεντώνονται και τα πίσω πόδια και μου δίνει την ψευδαίσθηση ότι τα αισθάνεται. Μάλλον είναι μηχανική κίνηση, ψευδοαίσθηση, μου είχε πει ο κτηνίατρος ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lazp11
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Αυτή την wheelchair που αναφέρεις την έχω δει να χρησιμοποιείται σε κάποιο πρόγραμμα του Animal Planet. Πιστεύω ότι αν ψάξεις να την βρεις στο εξωτερικό θα τα καταφέρεις

Έτσι ο γατούλης θα έχει περισσότερη ελευθερία..
Για ότι χρειαστείς, είμαστε εδώ

lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος

anna 21
Δραστήριο μέλος
καταλαβαινω απο τον τροπο που μιλας για αυτον οτι ηδη τον εχεις αγαπησει, αλλα οι καταστασεις αυτες δεν ειναι τοσο απλες. λογικα τον εχεις ελευθερο στο σπιτι? με τον καιρο αν σερνεται θα προκληθουν πληγες ειδικα αφου εχει και ακρατεια. και ο μονος που μπορει να σε καθοδηγησει σωστα ειναι ή κτηνιατρος που ασχολειται με τετοιο περιστατικα ή ακομη καλυτερα σχετικος καθηγητης πανεπιστημιου. υπαρχουν εγχειρισεις που μπορουν να γινουν σε ζωα που εχουν καταγμα στην σπονδυλικη στηλη και να ξαναπερπατησει το ζωο. αν βρισκεσαι Θεσ/νικη μπορω να σου προτεινω που μπορεις να απευθυνθεις. απλα να σου πω οτι σε εμας με οδηγιες των κτηνιατρων ο γατουλης δεν επρεπε να ειναι ελευθερος να σερνεται. και για να μην το συνηθισει και για να μην επιβαρυνθει η διαδικασια της θεραπειας. επισης του εκανα 4 φορες τη μερα ασκησεις στα ποδια γιατι οι μυς ατροφουν. οποτε ψαξτο λιγο το θεμα και μετα δες για αναπηρικο καροτσακι εφοσον η κατασταση ειναι μονιμη. παντως οι γατες σπανια τα δεχονται να ξερεις.
και να προσθεσω οτι αυτο που λες που τεντωνει τα ποδια το εκανε και ο δικος μου και μου ελεγαν και εμενα το ιδιο, οτι δε σημαινει κατι και ομως... ο κτηνιατρος δεν τον τσιμπησε να δει αν αισθανεται στα ποδια??
ηταν το πρωτο πραγμα που εκαναν και οι 5 κτηνιατροι που ειδαν τον δικο μου.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

apostolis36
Νεοφερμένο μέλος
Στο θέμα μας, έχω επισυνάψει μια φωτο. Είναι στο μπάνιο μετά την ούρηση που του έχω κάνει. Με κοιτά με ύφος "την επόμενη φορά θα τα πούμε!" και βουρ με τα δυο του ποδαράκια αρχίζει το τρεχαλητό μέχρι το καταφύγιό του μαξιλαρένιο σπιτάκι.
Τα λόγια σας είναι θερμά, όμως οι άνθρωποι που λένε καλά λόγια για τους άλλους είναι καλύτεροι από αυτούς που τα δέχονται!
Ο κτηνίατρος έκανε όλα αυτά που λέτε τσιμπήματα στα πόδια κτλ, για πολλή ώρα μάλιστα, δεν υπήρχε καθόλου ανταπόκριση. Μάλιστα με ψηλαφισμούς βρήκε και το καταγμα που όπως προείπα είναι στο πάνω μέρος (σπονδυλική στήλη) πίσω από το ύψος της άρθρωσης των μπροστινών ποδιών λίγο πριν την μέση του σώματος (ελπίζω να μην σας μπέρδεψα). Και από ότι μου είπε σε εκείνο το σημείο είναι θαύμα που ζει γιατί σε άλλη περίπτωση αν ζούσε θα είχε και παραλυσία ίσως και μπροστινών ποδιών (δεν ξέρω αν ζει ζωάκι με 4πληγία). Ομως ακτινογραφίες δεν γίνανε γιατί δεν υπάρχουν μηχανήματα. Οι ελλείψεις στα κτηνίατρα της περιφέρειας είναι πολλές, δόξα τω θεώ που υπάρχει μηχάνημα αιματολογικών αλλά και περίσσεια αγάπη από τους κτηνιάτρους, τους περισσότερους τουλάχιστον.
Μου είπανε για κάποια υποτυπώδη άσκηση στα πίσω πόδια και να το σηκώνω να το βοηθώ να βαδίζει, αλλά φταίω και εγώ αυτές τις μέρες που το έχω που δεν έδωσα σημασία σε αυτό γιατί μου αρκούσε που ήταν μια ακίνητη, υγιείς φατσούλα που με κοιτούσε και με αγκάλιαζε τα βράδυα παρέα στον ύπνο.
Μολις σήμερα μια φορά μόνο άρχισα να του κουνάω ενώ ήταν ξαπλωμένο στο κρεβάτι πλάγια, να του κουνάω τα πίσω πόδια σα να κάνω ποδήλατο, δηλαδή απαλά να κουνιούνται όλες οι αρθρώσεις των μηρών, των γονάτων και των αστραγάλων (πίσω πόδια πάντα). Είναι αυτό αρκετό; Για πόση ώρα; Με φόβισε η ατροφία που είπατε ότι μπορεί να πάθει.
Επίσης, είναι δυνατόν να γίνει αποκατάσταση του νευρικού συστήματος όπως είπατε, αν και σπάνια, είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; Θα ήταν υπέροχο.
Ευχαριστώ, νιώθω ότι πλέον βοηθάτε κι εσείς!
Συνημμένα
apostolis36
Νεοφερμένο μέλος
ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι, πάλι ξέχασα να σας πω ότι κουνώντας τα πίσω πόδια σαν ποδήλατο απαλά, του βγήκαν πολλά πολλά κακάκια σκληρά μπιφτεκάκια (!). Μήπως βρήκαμε τον τρόπο να προκαλώ εσκεμμένη αφόδευση και ελεγχόμενη; Θα το δω και θα σας πω!
Lazp11
Νεοφερμένο μέλος
apostolis36
Νεοφερμένο μέλος
Συνημμένα
Bellina
Νεοφερμένο μέλος
Άσχετο, αλλά δεν ήξερα ότι υπάρχει και μυελογράφημα; Είναι διαφορετικό από τις ακτινογραφίες;
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
δώσε μας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς να κάνουμε και έμεις ερωτήσεις στους δικούς μας κτηνιατρους για την κατασταση του κουκλου!!!δεν εχουμε να χασουμε τίποτα

anna 21
Δραστήριο μέλος
Ο κτηνίατρος έκανε όλα αυτά που λέτε τσιμπήματα στα πόδια κτλ, για πολλή ώρα μάλιστα, δεν υπήρχε καθόλου ανταπόκριση. Μάλιστα με ψηλαφισμούς βρήκε και το καταγμα που όπως προείπα είναι στο πάνω μέρος (σπονδυλική στήλη) πίσω από το ύψος της άρθρωσης των μπροστινών ποδιών λίγο πριν την μέση του σώματος (ελπίζω να μην σας μπέρδεψα). Και από ότι μου είπε σε εκείνο το σημείο είναι θαύμα που ζει γιατί σε άλλη περίπτωση αν ζούσε θα είχε και παραλυσία ίσως και μπροστινών ποδιών (δεν ξέρω αν ζει ζωάκι με 4πληγία). Ομως ακτινογραφίες δεν γίνανε γιατί δεν υπάρχουν μηχανήματα. Οι ελλείψεις στα κτηνίατρα της περιφέρειας είναι πολλές, δόξα τω θεώ που υπάρχει μηχάνημα αιματολογικών αλλά και περίσσεια αγάπη από τους κτηνιάτρους, τους περισσότερους τουλάχιστον.
Μου είπανε για κάποια υποτυπώδη άσκηση στα πίσω πόδια και να το σηκώνω να το βοηθώ να βαδίζει, αλλά φταίω και εγώ αυτές τις μέρες που το έχω που δεν έδωσα σημασία σε αυτό γιατί μου αρκούσε που ήταν μια ακίνητη, υγιείς φατσούλα που με κοιτούσε και με αγκάλιαζε τα βράδυα παρέα στον ύπνο.
Μολις σήμερα μια φορά μόνο άρχισα να του κουνάω ενώ ήταν ξαπλωμένο στο κρεβάτι πλάγια, να του κουνάω τα πίσω πόδια σα να κάνω ποδήλατο, δηλαδή απαλά να κουνιούνται όλες οι αρθρώσεις των μηρών, των γονάτων και των αστραγάλων (πίσω πόδια πάντα). Είναι αυτό αρκετό; Για πόση ώρα; Με φόβισε η ατροφία που είπατε ότι μπορεί να πάθει.
Επίσης, είναι δυνατόν να γίνει αποκατάσταση του νευρικού συστήματος όπως είπατε, αν και σπάνια, είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; Θα ήταν υπέροχο.
δηλαδη ο κτηνιατρος τι ειπε? οτι δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να περπατησει? εχει εμπειρια σε τετοια περιστατικα?
θα σου πω απλα τι καταλαβα εγω απο την εμπειρια μου με το δικο μου γατουλη που ακριβως επειδη τον αγαπουσα οσο φαινεται να αγαπας κι εσυ τον "δικο" σου, εκανα ο,τι περνουσε απο το χερι μου για να τον βοηθησω. δεν ειμαι ειδικη φυσικα. καταρχην 2 απ τους κτηνιατρους που τον ειδανε, ειχανε πολυ μεγαλη εμπειρια σε τετοια περιστατικα. κι ομως μου ειπαν οτι αν πραγματικα ενδιαφερομαι θα πρεπει να παει στην πανεπιστημιακη κλινικη του ΑΠΘ, να του κανουν ολες τις εξετασεις που θα χρειαστουν, για να ξερουμε ακριβως τι γινεται και με βαση αυτο να πορευτουμε. με την ψηλαφιση μονο υποθεσεις γινονται :/ καταρχην δηλαδη ακτινογραφια και μετα μυελογραφια για να δουμε αν υπαρχει βλαβη στο νωτιαιο μυελο. και εξεταση απ τον σχετικο καθηγητη. εκει λοιπον γινονται εγχειρισεις και διορθωνονται καταγματα σπονδυλικης στηλης. αναλογα βεβαια με τη ζημια, αλλα αυτα μονο οι ειδικοι μπορουν να το κρινουν βασει των εξετασεων και της εικονας. για να καταλαβεις εμεις καναμε εξετασεις παρολο που οταν τον επιαναν δεν εβρισκαν καποιο καταγμα, τιποτα.
επισης πολυ σημαντικη ηταν η βοηθεια της μιας κτηνιατρου που μας καθοδηγησε σωστα απο αποψη φαρμακων. αν θυμαμαι καλα επαιρνε αντιφλεγμονωδη και παυσιπονα γιατι συμφωνα με την κτηνιατρο, πονουσε και αυτο δεν τον βοηθουσε καθολου. οι ασκησεις αυτες που περιγραφεις ειναι κατι παραπανω απο απαραιτητες και πρεπει να γινονται πολλες φορες τη μερα. εγω εκανα 15 επαναληψεις 4 φορες τη μερα. να τεντωσει εντελως και να κλεισει εντελως το ποδι. ναι οι μυς ατροφουνε και τα ποδια αγκυλωνουν. αυτη θα ειναι η κατασταση αν μεινει μονιμα παραλυτος.
η προθεση μου ειναι απλως να σε ταρακουνησω. τετοια περιστατικα απαιτουν γρηγορους και προσεκτικους χειρισμους. τα αναπηρα ζωα εχουν απειρα προβληματα υγειας συνηθως. τα εμφανιζουν δηλαδη λογω της καταστασης τους. ναι οταν σερνονται προκαλουνται πληγες με τον καιρο που δεν κλεινουν, δε νομιζω οτι επειδη ειναι πλακακι να βοηθαει καπως. επισης το αδειασμα κυστης θα πρεπει να γινεται 3 φορες τη μερα καθε μερα για το υπολοιπο της ζωης του, αλλιως θα αρχισουν οι ουρολοιμωξεις. για να παραμεινει σε καλη κατασταση, αν μεινει αναπηρος θα θελει πολυ φροντιδα για το υπολοιπο της ζωης του, εισαι διατεθειμενος γιαυτο? ασκησεις, κολυμπι γενικα οτιδηποτε βοηθαει την καθε περιπτωση. τα αναπηρα ζωα που δεν φροντιζονται καταλληλα αποκτουν πολλα προβληματα υγειας και φυσικα στο τελος ή πεθαινουν μονα τους χιλιοπονεμενα ή γινεται ευθανασια. γιαυτο το τονιζω παρε γνωμη ειδικου αμεσα, πριν να ειναι πολυ αργα, αν υπαρχει καποια ελπιδα να σωθει το ζωο. ο χρονος ειναι πολυτιμος και ηδη χασατε πολλες μερες.
το καθαρισμα με μπεταντιν ειναι απαραιτητο αν λερωνεται αλλα δε θα αποφευχθουν ετσι τα ελκη κατακλισης.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
anna 21
Δραστήριο μέλος
Κάπου διάβαζα κάτι για τονοτικές ενέσεις και κορτιζόνη, αλλά μπορεί να ήταν πολύ διαφορετική περίπτωση. Θα ζήταγα πάντως και μια άποψη πάνω σε αυτό από τον κτηνίατρο, μήπως το βοηθήσει περισσότερο.
παντα σε τετοιες περιπτωσεις το πρωτο που κανουν ειναι ενεσεις κορτιζονης. νοημα εχει μονο οταν γινεται τις πρωτες ωρες αυτο. αμφισβητειται παντως κατα ποσο εχει οντως αποτελεσμα.
Άσχετο, αλλά δεν ήξερα ότι υπάρχει και μυελογράφημα; Είναι διαφορετικό από τις ακτινογραφίες;
ναι αλλη εξεταση ειναι. η ακτινογραφια σου δειχνει μονο καταγματα, εξαρθρωσεις κλπ. αν ομως η ζημια δεν ειναι εκει (οπως πχ στη δικη μας περιπτωση ολα ηταν στη θεση τους) η ζημια ειναι νωτιαιο μυελο. μπορει να ειναι προσωρινη, μπορει μονιμη. εγχειριση νομιζω οτι δε γινεται αλλα ο τροπος για να μαθεις ειναι αυτη η εξεταση (ή και η μαγνητικη αν θυμαμαι καλα).
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Αποστόλη μου, θα ξεκινούσα μ' αυτή την άσκηση που περιγράφεις αλλά θα έκανα κι άλλη έρευνα.. πολλή έρευνα. Ίσως σταδιακά να μπορέσεις να τον βοηθήσεις να κολυμπήσει μέσα σε μια μπανιέρα (όπως στο βίντεο που σου παράθεσα πιο πάνω), αρχικά κουνόντας του τα ποδαράκια του εσύ. Σίγουρα όμως πρέπει να μιλήσεις με κάποιον ειδικό, να επικοινωνήσεις δηλαδή με αυτή την κλινικη που σου προτείνει η Άννα, καθως και (αν χρειαστεί)έστω και μέσω email, με κάποιο κέντρο στο εξωτερικό για να πάρεις περισσότερες πληροφορίες.
Δεν αποκλείεται να βελτιωθεί ο γατούλης, εξάλλου δεν έχουν γίνει ακτινογραφίες όπως γράφεις και δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της ζημιάς. Με θέληση και αγώνα πολλά θαύματα γίνονται

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Είπες ότι τα οικονομικά σου είναι στενά αυτόν τον καιρό. Παρόλα αυτά, θα ήταν καλό, αν μπορούσες βέβαια, να επιμείνεις λίγο στο θέμα των εξετάσεων, αυτών που προτείνει η anna21. Έχω κι εγώ περιστατικά στο περιβάλλον μου, 2 γατάκια και ένα σκυλάκι, που παρόλο που οι γιατροί με την ψηλάφιση και τη σκέτη ακτινογραφία τα είχαν ξεγραμμένα από το να ξαναπερπατήσουν, με επιμονή των ιδιοκτητών τους και αρκετό ψάξιμο, τα ζωάκια περπατάνε τώρα κανονικά
Χρειάστηκαν ασκήσεις πολλές φορές καθημερινά σαν αυτή που είπες ότι του κάνεις εσύ, αλλά και στην μπανιέρα/θάλασσα (η μια γατούλα μάλιστα δεχόταν τη θάλασσα και της άρεσε κιόλας, τι να πεις!).Εύχομαι το καλύτερο. Δώστου ένα φιλάκι και πες του να προσπαθήσει να μη σου συγχύζει τη μαμά σου με τα κακάκια του, ας κάνει κι αυτός πια μια προσπάθεια

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool