patti
Νεοφερμένο μέλος
Η γατούλα μου είναι περίπου 18 μηνών και ζούμε μαζί εδώ και ενάμισι χρόνο. Την προηγούμενη Δευτέρα την πήγα επιτέλους για στείρωση. Πίστευα ότι όλα πήγαν καλά, γιατί είχα συστάσεις για το γιατρό, και μάλιστα έστειλα και τη μαμά μου μαζί, η οποία είναι νοσηλεύτρια, για να "ελέγξει" το περιβάλλον. Επέστρεψε σπίτι το ίδιο απόγευμα, αλλά για δύο μέρες δεν έτρωγε τίποτα, και με το ζόρι έπινε ελάχιστο νερό. Υποθέτω πως οφειλόταν λίγο στη νάρκωση, και λίγο στο ότι μας έκανε μούτρα για την ταλαιπωρία που της επιβάλαμε. Την προηγούμενη Πέμπτη παρατήρησα στην κοιλιά της στις δύο πλευρές της τομής (η τομή έγινε λαπαροσκοπικά, οπότε έχει μόνο μια μικρή τρυπούλα και δύο πράσινα ράμματα) να σχηματίζονται δύο "σακουλάκια". Μάλλον έχει μαζέψει υγρό, αλλά οι κύστεις αυτές δεν φαίνεται να είναι επώδυνες. Μας αφήνει να τις αγγίξουμε. Τηλεφώνησα στο γιατρό το Σάββατο και μου είπε να της δίνω αντιβίωση δύο φορές τη μέρα για δύο μέρες. Οι κύστεις υποχώρησαν αλλά δεν απορροφήθηκαν εντελώς, οπότε με προτροπή του γιατρού θα της συνεχίσω την αντιβίωση για τέσσερις μέρες. Μου είπε όμως ότι αν δεν εξαφανιστούν εντελώς με το φάρμακο, θα χρειαστεί παρακέντηση (να της τραβήξει το υγρό με βελόνα). Έχει συμβεί και σε κανέναν άλλο αυτό; Μήπως με την αντιβίωση της κάνω περισσότερο κακό και πρέπει να το αποφασίσω για την παρακέντηση γρήγορα; Ξέχασα να σημειώσω πως τις τελευταίες μέρες τρώει κανονικά, παίζει, κοιμάται ήσυχα, μόνο που γλείφει έντονα την τομή και τραβάει με τα δόντια της τα ράμματα. Κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δεν ξέρω πολλά πράγματα για το θέμα, η Αρήθα μου είναι μικρή και δεν έχει στειρωθεί ακόμα... Πάντως το ότι τρώει η δικιά σου και έχει καλή διάθεση είναι σίγουρα καλό σημάδι. Μήπως όμως δεν θα έπρεπε να πειράζει τόσο πολύ τα ράμματα; Σε άλλες γατούλες βάζουν ακόμα και κολλάρο για να μην τα τραβάνε. Πες το καλού κακού στο γιατρό. Όσο για την αντιβίωση, κανονικά παίρνουν πάντα αντιβίωση μετά από τη στείρωση (όπως και μετά από οποιαδήποτε επέμβαση) οπότε δε νομίζω να της κάνει κακό...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Απαντουν και καποιοι γιατροι απο το site. Παντως ο δικος μου γιατρος λεει οτι τα συμπτωματα της ναρκωσης που κανει αυτος υποχωρουν σε 24 ωρες. (Το διαπιστωσα κι εγω γιατι εχουμε στειρωσει καποιες γατες και ενα γατο εκει). Επισης τα ραμματα πεφτουν μονα τους.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Αλλά για τη αντιβίωση σαφώς και μετα από καθε επέμβαση χορηγείται οπότε κακό δεν νομίζω να κάνει. Αρά δεν εχω να σου πω κάτι σαν συμβουλή για το θέμα πέρα από αυτό, αλλά ευχομαι όλα να πάνε καλα!!!
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
ο κτηνίατρο μου της έκανε αντιβιοτική ένεση στο κτηνιατρείο πριν την πάρω να φύγουμε και μου έγραψε να παίρνει αντιβίωση (Bay-κάτι δεν θυμάμαι) στο σπίτι για 4 μέρες. Όπως είπες τις 2-3 πρώτες μέρες ήταν χάλια και δεν έτρωγε πολύ ή και καθόλου, έπινε πολύ λίγο νερό, πήγαινε με την όπιστεν μερικές φορές, κουτούλαγε στους τοίχους, σε κάποια φάση πήγε να επιτεθεί στα ράμματα στην κοιλία της γιατί την πονούσαν όπως πήγαινε να ξαπλώσει
Από ότι λες έκανε έλεγξε η μαμά σου στο σπίτι άρα από πού αλλού να κόλλησε το μικρόβιο;
Πάρε τηλέφωνο και βρίσε το γιατρό!!!!!!!!
Πλάκα κάνω, πολύ απλά ρώτα τον πώς μπορεί να συνέβη αυτό αφού πήρες όλες τις προφυλάξεις που ζητήθηκαν. Συγνώμη για την επιθετικότητα,
δεν τα πάω καλά με τους γιατρούς που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους ή την παίρνουν αψήφιστα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
patti
Νεοφερμένο μέλος
mitsi_o!
Νεοφερμένο μέλος
Χρειάζομαι συμβουλές!! προχτές στείρωσα τον γάτο μου. έχει συνηθίσει να βγαίνει βόλτες στη γειτονιά και επειδη τον είχα μετά τη στειρωση μεσα στο σπίτι νιαούριζε συνεχώς και ενοχλούσε με τις φωνές του και τους γείτονες το πρώτο βράδυ! Έτσι χτες το (δεύτερο) βράδυ αναγκάστηκα να τον αφήσω στην πυλωτή της πολυκατοικίας για να ηρεμήσει, οπότε όλη μέρα κάθεται στην πυλωτή μαζί με μια γατούλα και γίνεται πολύ επιθετικός όταν τον πλησιάζω για να τον πάω σπίτι. Είναι λογική η συμπεριφορά αυτη μετά τη στείρωση? Και πόσος καιρός θα χρειαστεί μεχρι να "πέσουν" οι ορμόνες του? Νιωθω ασχημα που τον αφηνω έξω και ανησυχω, άλλα από την άλλη μεσα στο απίτι δεν με αφηνει σε ησυχία...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Το ότι νιαούριζε το πρώτο βράδυ μπορεί να οφείλεται σε πόνο μετά την επέμβαση, ή σε στρες. Νομίζω ότι και η έξω συμπεριφορά του είναι φυσιολογική και μπορεί πάλι να αποδοθεί στις παραπάνω αιτίες.
Το ότι στειρώθηκε δεν σημαίνει ότι οι ορμόνες έπαψαν να κυκλοφορούν στο σώμα του. Σύμφωνα με την κτηνίατρό μου, αυτό χρειάζεται μέχρι και έξι μήνες για να επιτευχθεί πλήρως. Υπομονή λοιπόν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ntina10
Νεοφερμένο μέλος

mitsi_o!
Νεοφερμένο μέλος

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Καλησπέρα έυχομαι να πάνε ολα καλά με τον γατούλη σου.Την Τρίτη στείρωσα κι εγ'ω τον δικό μού,και είμαστε πολύ χάλια κάνει συνέχεια εμετό.Εμένα ογιατρός μού είπε οτι μπορεί η ορμόνη να σταματήσει να κυκλοφορεί στο αίμα τού σε μία εβδομάδα μπορεί να πάρει και2 μήνες.![]()
Οι εμετοί δεν είναι καλό σημάδι να το κοιτάξεις
. Τα ίδια είχα εγώ την προηγούμενη βδομάδα. Μήπως έχει και πυρετό?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ntina10
Νεοφερμένο μέλος
Ο δικός σου ο γατούλης είναι καλά τώρα?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ntina10
Νεοφερμένο μέλος

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Εύχομαι γρήγορα να ξεπεραστεί το προβλήμα υγείας και να γίνει ζωηρός και χαρούμενος όπως πρώτα.
Σε καμία περίπτωση μην νιώθεις ενοχές που τον στείρωσες.

Μακροπρόθεσμα θα δεις ότι του έκανες μεγάλο καλό.

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Μετά απο πόσες ημέρες έφαγε κανονικά και αρχισε να βγαίνει βόλτα?Δεν αντέχω να τον βλέπω λυπημένο και πονεμένο.Δεν μπορώ να του δώσω και την αντιβίωση (την κάνει εμετό).Μάλλον θα κανει και γιά αυτό το λόγο ενέσεις και γιά τους εμετους.Ηδη έκανε την πρώτη απόψε.Υποφέρει το μωράκι μου.![]()
O δικός μου ΄φαίνεται να είναι καλά τώρα αλλά οι εμετοί με ανησυχούν που λες. Ο γιατρός σου είναι ήσυχος?
Την αντιβίωση δώστου την ενέσιμη. Ελπίζω να έχεις εμπιστοσύνη στον γιατρό σουΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mitsi_o!
Νεοφερμένο μέλος

ntina10
Νεοφερμένο μέλος
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Καλησπέρα έχω μια απορία.Στείρωσε ο αδερφός μου τη Χιονούλα του και την πήρε σήμερα από το γιατρό.Η τομή της είναι στο πλάι και οχι στην κοιλιά ακριβώς επάνω.Είναι συνηθισμένο?Ανησυχούμε.
Καλησπέρα είναι απόλυτα φυσιολογικό μην ανησυχείτε καθόλου. Πολλοί είναι οι κτηνίατροι που επιλέγουν να κάνουν εκεί την τομή

julia
Διακεκριμένο μέλος
ntina10
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 12 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool