Πατήμενα ζώα στον δρόμο

aspasia

Νεοφερμένο μέλος

Η aspasia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Κάθε μέρα βλέπω πατημένα ζώα στον δρόμο, από αυτοκίνητα, γάτες σκύλους μέχρι και ένα περιστέρι. Υπάρχει τόση βιασύνη που δεν πρόλαβαίνουν κάποιοι να φρενάρουν ή δεν βαριέσαι μια κολόγατα ήταν ή ενα κοπρόσκυλο. :hmm: Πολύ αίσχος, και συμβαίνει κάθε μέρα, χθές είδα μια γάτα με το έντερο απλωμένο ένα μέτρο και τις προάλες ένα μεγαλο σκύλο στην άκρη του δρόμου τόσο μεγάλος ήταν σαν πρόβατο κι ακόμη ποιό πολύ, νομίζω μολοσσός ήταν η ράτσα του, και τυφλός να είσαι και πάλι θα το αντιληφθείς. Γιατί; Και υπάρχουν και οι άλλοι που σταματούν να δουν το θέαμα, λες και θα κερδίσουν κάτι, μέχρι και μια γάτα προσπαθούσε να ξεκολήσει ένα κομμάτι κρέας που είχε γίνει ένα με την άσφαλτο και έφυγε ντροπιασμένη με το πρώτο τσσσσστ... Τελικά και τα ζώα είναι μικρά ανθρωπάκια.:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε νομίζω ότι συμβαίνει μόνο λόγω βιασύνης. Μάλλον είναι συνδυασμός βιασύνης με τη νοοτροπία "δε βαριέσαι σιγα μην κάτσω να σκάσω":down:. Μέσα σε κατοικημένες περιοχές δεν είναι και τόσο μεγάλη η ταχύτητα που δε μπορείς να φρενάρεις. Αν δηλαδή σου πεταγόταν κανα παιδάκι η καμιά γιαγιά δε θα έκοβες ταχύτητα; Είναι θέμα του πόση αξία δίνουν σε κάθε ζωή.
Βεβαία δε θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν και κάποιοι που μπορεί να το κάνουν επίτηδες...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε νομίζω ότι συμβαίνει μόνο λόγω βιασύνης....

Συμφωνώ και γω. Μη ξεχνάτε ότι μερικοί αγκαταλείπουν ακόμα και αιμόφυρτους ανθρώπους που χτύπησε το αυτοκίνητό τους. Μου έτυχε μια τέτοια περίπτωση -περιστατικό σε νοσοκομείο ...

Πολλές φορές, οι γάτες ειδικά πετάγονται. Βέβαια σε στενά που τις βλέπω, δεν καταλαβαίνω πως ειναι δυνατον να τις πατάνε και με τι ταχύτητα πηγαίνουν...
Αλλα εγώ θέλω να ρωτήσω ΓΙΑΤΙ δεν σταματάνε να δουν τι έγινε, να πάρουν το ζωντανο να το θάψουν ή έστω να το πάνε στην άκρη του δρόμου να μην το πατάνε τα αμάξια ξανά και ξανά.

Όντως τώρα τελευταία έχει αυξηθεί ο αριθμός από τα ζωάκια. :(Και δυστυχώς και εγώ είδα ένα αδελφάκι κάποιου που έδωσα φέτος. :( Πιστεύω ότι κατά ένα μεγάλο μέρος ευθύνονται οι οδηγοί .Υπάρχει όμως και το κομμάτι που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Και το λέω ( με ντροπή ) γιατί δυστυχώς και εγώ έχω πατήσει την γάτα της μαμάς μου:redface::( Ευτυχώς έζησε και είναι μια χαρά. Ούτε έτρεχα ούτε τίποτα. Σταματημένη ήμουνα και αυτή δεν έφυγε όταν άκουσε την μηχανή – ίσως γιατί μύρισε εμένα τι να πω. Αυτό που δεν συχωρώ με τίποτα είναι να εγκαταλείψεις το ζωάκι ή να το κάνεις επίτηδες ( ναι υπάρχουν και τέτοιοι:mad:)

Τώρα τελευταία θα έχει αυξηθεί γιατι ειναι η εποχή του ζευγαρώματος ίσως...

Εμένα ακόμα δε μπορεί να μου φύγει από το μυαλό η εικόνα της Μπουμπούς μου πατημένης από αυτοκίνητο. Το προσωπάκι της μες τα αίματα, το στόμα και η ουρά παραμορφωμένα...Αυτή η εικόνα θα μου μείνει για πάντα στο μυαλό. Προχθές είδα κοντά στο σπίτι μου μια πατημένη γατούλα με έξω τα εντόσθια. Σήμερα το μεσημέρι το ίδιο. Εγώ πιστεύω ότι κατά 99% φταίνε οι οδηγοί, οι οποίοι βλέπουν τα άμοιρα τα ζωντανά αλλά σκέφτονται "δεν αξίζει για ένα ζώο να χαλάσω τα ωραία μου φρένα" και πάει το ζωάκι. Ελληνική νοοτροπία παιδί μου...:mad:

Πιστεύω πως φταίνε οι οδηγοί σε μεγαλύτερο βαθμό φυσικά... αλλά κι αυτές οι γατούλες πετιούνται στο δρόμο! Μου έχει τύχει με το αυτοκίνητο δύο γάτες να αράζουν στη μέση του δρόμου. Εγω κινιόμουν προς τα εκείνες με ελαττωμένη φυσικά ταχύτητα γιατί τις είχα δει κι αυτές εβλεπαν το αμάξι και συνέχιζαν να αράζουν, μεχρι που σταμάτησα το αυτοκίνητο και τις έδιωξα! Καλά αυτό είναι και λίγο τραβηγμένη περίπτωση, αλλά θέλω να παω πως οι ευθύνες είναι λίγο μοιρασμένες.
Το να δει όμως ένας οδηγός ότι πετιέται μπροστά του ένα ζώο και δεν φρενάρει ή αν το πατήσει και δεν σταματήσει να δει αν το ζωάκι ζει μήπως και το σώσει, αυτό είναι φυσικά έγκλημα... :mad:

Υπάρχουν και κάποιοι οδηγοί που προσέχουν, όχι πάντα από φιλοζωία, αλλά επειδή φοβούνται ότι αν πατήσουν ένα ζώο θα χαλάσουν τα λάστιχα :/::down:

Aυτο ηθελα να πω κι εγω...Συνεχεια οταν βλεπουμε ενα πατημενο ζωακι κακολογω τον οδηγο αλλα ο αρ/κος μου μου λεει οτι αποκλειεται καποιος να θελει να το πατησει γιατι χαλανε τα αυτοκινητα...Ειδικα στα σκυλακια...Δεν ξερω τι να πω...Ας μην τρεχουν τοσο ωστε να μπορουν να σταματησουν εγκαιρως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω ημουνα σε μια λεωφορο στην αμφιαλη και περιμενα για να περασω απεναντι και ερχοντουσαν πολλα αυτοκινητα. ξαφνικα πηγε ενας σκυλος να περασει απεναντι και ερχοτανε αυτοκινητο.και ουρλιαξα γιατι θα τον παταγε.τελικα ο οδηγος με ακουσε και φρεναρε.ευτυχως...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πετιούνται κι αυτά ρε γ***το με τέτοιες ταχύτητες... Τι αντανακλαστικά να έχεις...

Να ειδοποιειτε εαν ειναι πεθαμένο την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου σας ερχονται πολυ συντομα και το περνουν εαν εινα πεθαμενο... εαν ειναι ακομη ζωντανο καλο ειναι να το πατε στον πλησιεστερο κτηνίατρο η κλινική για ευθανασία εαν ειναι τελειως χαλια και δεν σωζεται με τίποτα εστω τουλαχιστον να μην υποφέρει το καημένο. Θα βρειτε το πιό κοντικό σας τηλεφωνόντας στο 11888. Εαν βλέπετε οτι σώσζεται καντε οτι ειναι δυνατόν σκεφτόμενοι παράλληλα και τι θα απογίνει εαν σωθεί.

Είναι από τις χειρότερες φοβίες μου.
Κάνω καθημερινά 11 χιλ για να πάω στη δουλειά μου στη Λ. Μαραθώνος..
Κάθε μέρα θα δω περίπου 2-3 ζωάκια λιωμένα στο δρόμο.
Μια φορά πριν από 4 χρόνια, δεν είχα ορατότητα και πάτησα ένα
ήδη πατημένο γατάκι (δεν θα ήταν 4 μηνών).
Το τρίξιμο από τα κοκαλάκια του νομίζω οτι δεν το ξεχάσω ποτέ.
Ήταν σαν να πάτησα σε θρυμματισμένο πάγο...
Ήμουν σε κατάσταση σοκ για αρκετές ώρες.

:cry:

Δυστυχώς τα ζωάκια δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτοκίνητο, ειδικά αν τα παράτησαν στο δρόμο τα πρώην 'αφεντικά' τους. Τα ζώα που έχουν γεννηθεί έξω μαθαίνουν από νωρίς ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος, έχω δει σκύλο μέχρι και να περιμένει στο φανάρι! Αλλά οταν ενα ζωάκι βρίσκεται ξαφνικά αδέσποτο δεν έχει ιδέα για τους κινδύνους:(

Παλιά που δεν ήμουν εξοικιωμένη με τα ζώα και ούτε είχα δικό μου κατοικίδιο, στεναχωριόμουν. Τώρα, κάθε φορά που βλέπω ζώο σε τέτοια κατάσταση, με πιάνει το στομάχι μου.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι, αν και είμαι γκαζιάρα με το αυτοκίνητο (τρέχω αρκετά ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν προσέχω), τα πιο επικίνδυνα περιστατικά μου έχουν τύχει σε φάση που κόντευα να σταματήσω στην άκρη του δρόμου και πήγαινα πχ. με 20-30.
Το κακό που έχουν οι γάτες είναι ότι -ιδίως το βράδυ- πετάγονται χωρίς να ελέγξουν, ίσως επειδή έχουν υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, τι να πω... Ακόμη και να κοιτάξουν όμως, τους τυφλώνουν τα φώτα. Πρέπει να βάλεις χαμηλή σκάλα ή να τα κλείσεις για λίγο, και ακόμη και αν δεν "κοκκαλώσεις", σε βλέπουν και πάνε στην άκρη.

Mε συγχωρείτε και επιτρέψτε μου για την περίπτωση μια βρισιά:
Σ....Α!

-------------------------------------

Με όλο το θάρρος: Γιατί νατρέχεις σε κατοικημένες περιοχές; Και τι ακριβώς μπορεί να προσέχεις;
παιδιά, σκυλιά, γατιά; Συγνώμη, αλλά κατακρίνω κάθε είδους γκάζιες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ζωές κάθε μορφής.
Όσο για τις γάτες που δεν ελέγχουν τον δρόμο πριν περάσουν... Κανένα σχόλιο

Να ειδοποιειτε εαν ειναι πεθαμένο την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου σας ερχονται πολυ συντομα και το περνουν εαν εινα πεθαμενο... εαν ειναι ακομη ζωντανο καλο ειναι να το πατε στον πλησιεστερο κτηνίατρο η κλινική για ευθανασία εαν ειναι τελειως χαλια και δεν σωζεται με τίποτα εστω τουλαχιστον να μην υποφέρει το καημένο. Θα βρειτε το πιό κοντικό σας τηλεφωνόντας στο 11888. Εαν βλέπετε οτι σώσζεται καντε οτι ειναι δυνατόν σκεφτόμενοι παράλληλα και τι θα απογίνει εαν σωθεί.
Αν ξέρεις κάποιο τηλέφωνο για περίθαλψη ζώων σε παρακαλώ βάλτο.

Δέν υπαρχει ενα τηλεφωνο για ολη την ελλαδα ασπασία υπαρχουν ομως διημερευοντες κτηνίατροι και διανυκτερευοντες καθως και κλινικες και καλο ειναι πρωτα απο ολα να τηλεφωνει κανεις εαν ειναι βραδυ η σαββατοκυριακο στο 11888 για να τα μαθει. Εαν ξερει καποιον κτηνιατρο η κεντρο καλο ειναι να το παει σε αυτον. Εαν θελετε και συμφωνει η Μισελ μπορουμε να δημιουργησουμε μια λιστα για επειγοντα στην κεντρικη μιας και απο οτι φαινεται κανεις δεν κοιτταει τους κτηνιατρους πισω η το ποστ με το γραψτε εναν καλο κτηνιατρο που χανεται μεσα σατ πολλα ποστ. Εαν το κανει η μισελ εγω μπορω να σας γραψω εκει αφου τα βρω μια λιστα με επειγοντα τηλεφωνα σε διαφορες πολεις

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back