Περίεργος μετά την μετακόμιση.....

..να σε ρωτήσω οι τσακωμοί τον επηρεάζουν??? Γιατι μερικές φορέσ τσακωνομαστε με το φίλο μου και φωνάζουμε πολύ.
Καλη μου φιλη,δεν ξερω αν ολες οι γατες επηρεαζονται απο τους τσακωμους,αλλα τα δικα μου ΝΑΙ!!Βασικα,απο τις δυνατες φωνες επηρεαζονται.Οποτε φωναζω δυνατα...εχουν μεγαλη ανησυχια.,νιαουριζουν,μου ερχονται..και γενικα δειχνουν ενοχλημενα.
Δεν ξερω ποσο προσφατη ειναι η μετακομιση σου,αλλα και ο δικος μου ειχε επηρεαστει παρα πολυ.Του πηρε 15 μερες τουλαχιστον να συνηθισει.Γενικα η γατα δενεται παρα πολυ με τον χωρο της.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γκρίνια

Το κακό είναι πως έζησε δύο μετακομίσεις απανωτές...αλλά τώρα έχει περάσει τόσος καιρός...εναμισης μήνας σχεδόν και είναι σχετικά ανήσυχος...δεν έχω πρόβλημα να περιμένω. το μόνο που φοβάμαι είναι μην πάθει τιποτα...δε θέλω να είναι δυστυχισμένος...και με ανησυχει που φοβάται τον φίλο μου...Γενικότερα ανησυχω όπως καταλαβατε...χιχιχ...απλά τον αγαπώ πολύ και δε θέλω να ειναι δυστυχισμένος....σκέφτομαι πολλέσ φορέσ πως του λείπει το αλλο σπίτι κ τέτοια...έχει κ μια θλίψη στα ματια του μερικές φορες που δεν μπορώ....θα του περάσουν λετε? κ επίσης θέλω κ έγώ να κάτσω στον καναπέ να δω μια ταινια σαν ανθρωπος...δε μ αφηνει με τίποτα...ολο τρεχω να δω τι επαθε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο γατούλης σου πως πάει; Καλύτερα; :)

φυσικα θεωρουμε οτι ειναι στειρωμένος.....
εγω αν κανω οτι τσακωνωμε με την γυναικα μου επιτιθετε στην πλατη μου....απο τις 15 φορες την μια θα το κανει βεβαια....δεν ειναι και σκυλος!!!αλλα σου λεει ο φωνακλας την ειδε νταης να του βαλω ενα χερι!!!
τωρα ο φιλος σου αφου εισαι σιγουρη οτι ποτε δεν της εκανε κατι...θα πρεπει να μην ασχολειτε μαζι της παρα μονο οταν ειναι να της δωσεις την αγαπημενη της λιχουδια ας το κανει αυτος...μετα απο 30 φορες θα ειναι κολητοι... :D
η αλλαγη μαλλον παιζει ομως τεραστιο ρολο....και εγω οταν πηγαινω στην πρεβεζα δεν θελει αγκαλιες παιχνιδια κτλ το χχχχχ το κανει και σε εμενα δεν κολαει....απλα δεν κολαω και εγω!!! δεν της περνανει κατι αν δεν θελω!
εαν εχεις βεραντα βαλε πλεγμα και γρασιδι για γατες λουλουδια κτλ....και θα τα παει μια χαρα...
τον νου σου γιατι μπορει να θελει να το σκασει να γυρισει πισω...το πλεγμα ειναι καλη λυση!!!
κατι ακομα οταν την κοιτάτε στα ματια << ο φιλος σου δηλαδη>>> ας μην την καρφωνει με το βλεμα του.... αλλα ας τα κλεινει απαλα σαν να νυσταζει ειναι ένδειξη ηρεμιας και φιλιας για τη γατα!!!!

Συμφωνώ με το Γιώργο και την Εφη, οι φωνές επηρεάζουν σίγουρα και αντιδρούνε, φυσικά η κάθε γάτα με τον τρόπο της.
Αυτό που είπε κι ο Γιώργος αν είσαι σίγουρη ότι δεν έχει γίνει κάτι μεταξύ του φίλου σου και του γάτου, γιατί υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις δυστυχώς και το καταλαβαίνεις απο τις αντιδράσεις του ζώου, αν δεν έχει γίνει τότε μάλλον λόγω μετακόμισης έχει νευρικότητα κι ανησυχία σαν αρσενικός κιόλας, να δεχτεί κάποιον που θεωρεί τρίτο στον χώρο του κι απαιτεί αυτός την μέγιστη φροντίδα απο σένα.
Πιστεύω γενικά ότι είναι ένα μεταβατικό στάδιο κι όταν συνηθίσει και θεωρήσει οικείο το νέο περοβάλλον θα γίνει πιο κοινωνικός γενικά και με τους υπόλοιπους "επισκέπτες".
Αν και με τις γάτες ποτέ δεν ξέρεις.:)
Η κάθε μία έχει τον χαρακτήρα της και κάποιες μάλιστα πολύ πολύ έντονο.

ουφ...πιστευω είναι ελάχιστα καλύτερα...τουλάχιστον τώρα συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο αλλά και πάλι δε μιλάμε και για τις καλύτερες σχέσεις...Βέβαια έχουν σταματήσει και οι τσακωμοί και παίζει ρόλο αυτό...βγαίνει και στο μπαλκόνι πιο άνετα, νιαουρίζει λιγότερο κοιμάται περισσότερο κλπ. Ο φίλος μου του δίνει λιχουδιές κάθε μέρα στις 9, είναι η τρίτη μέρα σήμερα...εεεε δε βλέπω διφορά. Δεν πάει κοντά του, του τις δίνει απο μακρυά...τι να πω παιδιά μου ρχεται να ιώξω το φίλο μου απ το σπίτι να μείνω με το ψιψινούλη μου να ησυχάσουμε!!!! Βέβαια τώρα έχουμε πάλι ένα θεματακι με την τροφή του...εκει που την ετρωγε κανονικά τωρα την τρώει μόνο αμα την βρέξω...τι είναι πάλι και τούτο? το είχε και παλιοτερα σε καποια φάση αλλά το ξεπέρασε κ ποτέ δεν καταλαβα γιατί...και τώρα πάλι...την trovet του δίνω εναντια στο στρουβίτη και καλά, αλλά με ταλαιπώρησε πολύ η τροφη...ποτέ δεν την φχαριστηθηκε και πολύ...γιατί ομως τώρα θελει να του τη βρεχω??? Αχχχχ γατοπροβληματα! νιαουρρρ!

Θα συνιστούσα μια επίσκεψη στον κτηνίατρο. Ίσως τον πονάει κανένα δοντάκι και δυσκολεύεται να μασήσει την τροφή.
Για να βοηθήσεις τον γατούλη σου να προσαρμοστεί περισσότερο, να χαλαρώσει κι άλλο, να διασκεδάσει και να γυμναστεί μπορείς να παίζεις κιόλας μαζί του! 10 λεπτά κάθε φορά αρκούν ;)

εαν ο φιλος σου δεν την γουσταρει.... η γατα δεν θα τον πλησιαση ποτε.... οπως η δικια μου την μανα μου , οπου ποτε δεν απλωσε χερι να την χαϊδέψει η και να τις μιλήσει....οσο για τις κροκετες εαν δεν ειναι δοντι.... μπορει ψυχολογικο...η μηπως ειναι μεγαλες? ειχα παρει κατι royal canin μια φορα για τα δοντακια....με το ζορι εφαγε τις μισες νομιζω.... τωρα σε οτι κροκετα και να τις παρω δεν τρωει εαν δεν τις ριξω εκεινη την στιγμη στο μπολ....εαν εχουν ξεμεινει ουτε να τις φτυσει θα κατσει απο πανω στο μπολ σαν τον βουδα και θα με κοιτάει...ωρες..... οποτε τι κανω τις μαζευω πισω στο βαζακι ημερας που εχω την ημερ. ποσοτητα και τις ξαναριχνω πισω....ανακατεμενες με τις κλεισμενες οποτε ανακτανε μια φρεσια μυρωδια..... και φυσικα τρωει ,λες και εκανα κατι αλλο!!!!!
δοκιμαζε να εχεις το μπολ αδειο μεχρι αυτη να σου ζητησει φαι.... ειναι πολυ συμαντικη η μυρωδια για τις γατες!!!
παλι επιτυχια καποτε ειχαν για εμενα η roayal ca. ηταν 3 πακετα για δυστροπες γατες.... αυτη με την μυρωδια την ετρωγε ολη!!!!
τωρα ειχα λλαξει σε orijen αλλα λογο αλεργικου σοκ που επαθε μαλον απο εμβολιο τις αλλαξα για κανα μηνα σε αντιαλεργικη κτηνιατρικη...και ημουν χαρουμενος που ετρωγε orijen:(..... και την ειχε πειραξει μια φορα τις proplan για στειρωμένες...μαλλον οι φυτικες ινες τις πεφταν βαριες και τις εκανε εμετο....εκει παλι υπαρχουν για ευαίσθητα στομαχακια!!!!
οσο για τον φιλο σου οταν ειστε μαζι....να τις δινει και το φαι στο μπολ... οχι μονο λιχουδιες....να τον δει ως server!!!:D

Αν και η γάτα όπως κι ο σκύλος "εξαγοράζεται" και "δωροδοκείται" με την τροφή, αν αισθανθεί ότι κάποιος δεν τον αγαπάει, όπως είπε κι Γιώργος παραπάνω, πολύ πολύ δύσκολα θα πλησιάσει και θα κάνει "φιλικές" σχέσεις, γιατί είναι ζώο καχύπτοτο και επιφυλακτικό από τη φύση του, με όποιον αυτός θεωρήσει "εχθρικό". Οι τσακωμοί κι οι φωνές μεταξύ αυτού του προσώπου και της "ψευδο-μαμάς" του, όπως ξανάπαμε, παίζουν τεράστιο ρόλο.
Συμφωνώ με τα παιδιά και τις λύσεις με την τροφή κι ίσως θα ήταν χρήσιμη μία επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Πραγματικά είναι πολύ βοηθητικές οι συμβουλέσ σας! Θα τον πάω στον κτηνιατρο, ούτως η άλλως εφτασαν οι μερες για τα εμβολιάκια του, αν και μαλλον ειναι η μυρωδια που κάνει τη διαφορά στην τροφή γιατί το έχω παρατηρήσει κ εγώ πως δεν την τρωει αν δεν την έχω μόλις βγαλει απο το σακουλάκι! Πάντως μέρα με τη μέρα είναι καλύτερα...αράζει και στο μπαλκόνι με τις ώρες, έχει βρει και τα λημερια του μες στο σπίτι...θα δείξει! Στη χειρότερη περίπτωση, ο φιλος μου παίρνει πόδι και αραζω με το γατο μου να γουργουρίζουμε μαζί, που δεν βρωμάνε και τα πόδια του! όχι σαν κάποιους αλλους, χαχα! Πάντως ευχαριστώ πολύ!!! Νιουρ νιουρ και απο τον Momoko!

μηπως τελικα δεν εχει ο γατος προβλημα με τον φιλο σου αλλα εσυ....:):D;):P:devil::whistle::hmm::clapup::lol::lol::lol::kill::xtipao:

Moυ θυμίσατε δυο αγγλικά ανέκδοτα..... :)
Μy husband said it was him or the cat............... i miss him sometimes!:D:clapup:

I got rid of my husband. The cat was allergic!:D:D:clapup:

Καλησπέρα και από εμένα! Βοήθειαααααααααα!!!Μετακομίζω σε λίγες μέρες. Πίσω στο πατρικό. Η γάτα μου ούτε καν να μπει στον μεταφορέα..Έκανα πείραμα να την πάω μέχρι τον κτηνίατρο για κόψιμο νυχιών για να μην σακατέψει τα έπιπλα της μάνας μου και με κατάσκισε....:( Πώς θα μεταφέρω μια ώρα δρόμο και κυρίως πώς θα παγιδεύσω ένα γατί που σαλτάρει όταν βλέπει το κλουβάκι μεταφοράς????????Τι να κάνω????? Επίσης στο πατρικό υπάρχει κήπος και άλλες δυο γάτες...Τι να κάνω?????????????

Κοίταξε, η γάτα είναι καλό να συνδιάζει τον μεταφορέα με θετικές αναμνήσεις. Δηλαδή παιχνίδια, χάδια, φαγητό, ύπνος.. Εγώ τον μεταφορέα τον έχω κάνει και κρεβατάκι. Δοκίμασε να της βάζεις λιχουδιές μέσα στο κλουβάκι και να τη χαϊδεύεις εκεί γύρω, να παίζετε κλπ.. Ώστε να νιώθει ασφάλεια στον μεταφορέα. Εγώ έχω ένα που είναι με φερμουάρ και δε θυμίζει κλουβί και βολεύει πολύ. Να σας ρωτήσω όμως.. τόσο καιρό πως την πήγαινες στον κτηνίατρο; Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποίησες τον μεταφορέα;
Αν την πάρεις με τη βία για να την κλείσεις μέσα δεν πρόκειται να κάτσει με καμία κυβέρνηση. Δοκίμασε να βάλεις μια κουβερτούλα και μια μπλούζα που να έχει τη μυρωδιά σου για να ηρεμεί. Εντάξει, μια ωρίτσα δρόμος είναι, θα τα καταφέρετε! Εμείς 3 ώρες λεωφορείο και μισή ώρα ταξί χτυπάμε και κοιμούνται στη διαδρομή!
Στο πατρικό σου θα πρότεινα να την αφήνεις έξω μόνο εφόσον ο κήπος είναι περιφραγμένος, για να μην έχεις το φόβο ότι θα το σκάσει. Μπορείς σιγά σιγά να τη γνωρίσεις στις άλλες γάτες, αλλά αφού την αφήσεις να γνωρίσει το νέο της χώρο και να εξοικειωθεί.. Αν ο κήπος είναι κλειστός και δε μπορεί να φύγει, είσαι τυχερή, θα τον λατρέψει και σιγά σιγά θα τα βρουν και με τις άλλες δύο!

Νομίζω πως οι συμβουλές της Φλώρας είναι αρκετά καλές! :)
Θα πρότεινα να άφηνες το μεταφορέα κάπου που έχει πρόσβαση η γάτα σου ώστε να μπορεί να τον επεξεργαστεί, να τον πλησιάσει και να μην τον φοβάται με το που το βλέπει.
Μπορείς να αφήσεις μέσα στο μεταφορέα κάποιο αγαπημένο της παιχνίδι, ένα ύφασμα το οποίο έχει τη μυρωδιά σου ώστε να νιώθει ασφάλεια σ' αυτό και προσπάθησε να την κάνεις να συνδέσει το μεταφορέα με κάποια θετική ενίσχυση, με κάποια ανταμοιβή δηλαδή όπως κάποια αγαπημένη της λιχουδιά.

Πολυ σωστα τα προηγουμενα που ειπωθηκαν.Το ιδιο προβλημα εχω και εγω με τον μπουκακο.Αυτο που εχω κανει ειναι οτι απλα,οταν ειναι να τον μεταφερω,θα τον βαλω στο κλουβι την ωρα που κοιμαται.Βεβαια..ξυπναει,αλλα κινουμαι με πολυ γρηγορες κινησεις.Εχω ηδη ανοιχτο το κλουβι(βεβαια εμενα ανοιγει απο επανω,ειναι ειδικο κλουβι για αγριες γατες :hehe:),τον πιανω απαλα,μιλωντας του..και ξαφνικα τον βαζω μεσα στο κλουβι,κλεινοντας πολυ γρηγορα το καπακι.Εγω,μομο ετσι μπορω να τον βαλω μεσα.:/:

Ευχαριστώ για τις συμβουλές...Έχει πάει πολλές φορές στον κτηνίατρο με αυτό το βαλιτσάκι και είναι η πρώτη φορά που.....το σκίζει....:(Μετά από μάχη (αν δείτε τα χέρια μου θα καταλάβετε...) την έβαλα μέσα...μέχρι να φορέσω παπούτσια είχε σκίσει (!!!!!) το διχτάκι που έχει το βαλιτσάκι για να αερίζονται τα γατιά....:(Όσο το έσκιζε, έκανε ένα περίεργο νιαουρητό...πηχτό και απειλητικό....Το βαλιτσάκι αυτό το χρησιμοποιούσε πολύ καιρό σαν φωλίτσα...πραγματικά ακατανόητο...Όσο για το πατρικό, έχει αυλή και κήπο αλλά μπορεί εύκολα να βγεί....Τα κάγκελα δεν είναι τόσο στενά και υπάρχουν παντού δέντρα για σκαρφάλωμα..οι άλλες σουλατσάρουν διαρκώς...κυρίως ψαρεύουν στη θάλασσα που είναι κοντά στο σπίτι..Απ'έξω από το σπίτι περνάει ο δρόμος..μην σκεφτείτε δρόμος πόλης...δρόμος χωριού..Και απέναντι είναι ένα οικόπεδο γεμάτο δέντρα που γίνεται κάθε μέρα γατομάζωξη...Οι δικές μου είναι εμβολιασμένες και στειρωμένες σαφώς...Απλά μετά από 8 μήνες στο διαμέρισμα δεν ξέρω πώς θα της φανεί εκεί.....

Μήπως καλύτερα να την αφήνεις κι εκεί μέσα στο σπίτι και να μην την αφήνεις να βγαίνει έξω;
Μάλλον πρέπει να πάρεις έναν πιο γερό γατοφόρο, να μη μπορεί να τον σκίσει :/:

Για το σπίτι αδύνατον να μείνει μέσα..Κάπου θα βρει να την κοπανήσει...:(Κήπος και δέντρα παντού...Όσο για το γατοφόρο, έχω κανονικό κλουβάκι αλλά ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μπει μέσα.....:(

και εμενα τα ιδια εκανε δεν έμπαινε ....πιανοταν σαν καρτουν με τα 4 ποδια στις ακρες και έσπρωχνα... μαχες κτλ.... υπαρχει και η λυση να δειξεις ποιος ειναι το αφεντικο και να την βαλεις με το ζορι....στην αναγκη κανε αυτο!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back