Περίεργος μετά την μετακόμιση.....

Romeo1

Νεοφερμένο μέλος

Η Ιφιγένεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Καλησπέρα στην νέα μου παρέα... :hello:
λέγομαι Ιφιγένεια και πέτυχα τυχαία το φόρουμ αυτό , ψάχνοντας λύση για ένα πρόβλημά μου.
Δεν έχω εξερευνήσει αρκετά το φόρουμ και δεν είδα αν υπάρχει θέμα για τα νέα σας μέλη , ώστε να συστηθώ εκέι.
Αν ναι συγνώμη που το κάνω από αυτή την κατηγορία...!!! :rolleyes:
Ελπίζω επίσης να έβαλα την απορία για το πρόβλημά μου στην σωστή κατηγορία.Γνωρίζω από φόρουμ, αλλά όχι τέτοιου είδους.
Στο πρόβλημα λοιπόν.......έχω ένα γάτο 4 ετών (orange) κανελλή κεραμυδόγατο ( έτσι είπε η γιατρός),είναι σκέτη γλύκα αλλά με ταλαιπωρεί τον τελευταίο καιρό.
Μετακόμισα τον Δεκέμβρη και ενώ έδειξε ότι προσαρμόστηκε γρήγορα στο νέο περιβάλλον, ξαφνηκά από τέλη Δεκέμβρη και ως τώρα όταν τον αφήνω χωρίς επίβλεψη "μαρκάρει" όπου του έρθει.
Λογικό θα μου πείτε ότι μαρκάρει σε νέο σπίτι , αλλά τόσο καιρό ???
Καταλαβαίνει ότι έχειο κάνει αταξία όταν τον μαλώνω, αλλά με την πρώτη ευκαιρία ξανά αυτός.
Σίγουρα θα έχω κάνει λάθοι στην διαπεδαγώγησή του., μα έχω αρχίσει και απελπίζομαι.
Να σημειώσω πως δεν τον έχω στειρώσει και δεν είχε ποτέ επαφή με θυληκιά γάτα.
Τι να κάνω να τον στειρώσω για να μην "μαρκάρει" άλλο παντού ??? :hmm:
Μακάρι να μπορείτε να με βοηθείσετε.

Ευχαριστώ εκ τον προταίρων...:)

Υ.Γ : Ελπίζω να μην σας κούρασα....:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα και καλωσηρθες!
Ποσο ειναι ο γατουλης;Νομιζω πως η συμπεριφορα του οφειλεται στη σεξουαλικη του ωριμανση κι οχι στη μετακομιση.Στειρωσε τον και σταδιακα θα σταματησει να ψεκαζει.Δεν εχει σημασια αν εχει συνευρεθει με θηλυκια,αυτος μαρκαρει το χωρο του...για παν ενδεχομενο.:lol:
edit:Τωρα ειδα οτι ο γατουλης ειναι τεσσαρων ετων.Πως αντεξατε τοσο καιρο να τον εχετε αστειρωτο;:confused:Βουρ στον κτηνιατρο,τοσο καιρο βεβαια που ψεκαζει ισως να του μεινει σαν συνηθεια,παντως σε καμια περιπτωση δεν θα μυριζει τοσο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι σχεδόν 4 χρονών.....!!!
Και εγώ το είχα σκεφτεί να σου πω την αλήθεια, αλλά παρατήρησα πως το κάνει πιο πολύ, όταν έχω επισκέψεις, άσχετα αν είναι αρσενικά ή θυληκά οι φίλοι μου....!!!
Ααααα και είχα και μια ακόμη απορία που σχετίζεται με την πρώτη....αντιλαμβάνεται ανταγωνιστηκά τον άντρα-άνθρωπο ??? :hmm:

Ναι,μερικοι γατοι γενικα ειναι πολυ κυριαρχικοι με το χωρο τους,ισως γι'αυτο ψεκαζει πιο εντονα οταν ερχονται "εισβολεις".Και καποιοι δεν τα πανε καλα με αλλα αρσενικα,δίποδα ή τετραποδα.Ειχα εναν γατουλη που μεχρι να στειρωθει τριβοταν σαν τρελος πανω σε ολα τα ρουχα του φιλου μου για να αφησει τη δικη του μυρωδια.
Μην το καθυστερησετε αλλο,θα αρχισει να εχει επιπτωσεις και στη συμπεριφορα του και ισως αρχισει να μαρκαρει και με ουρα ή κοπρανα.

Μπορεί το πρόβλημα να ξεκίνησε από το άγχος της μετακόμισης, αλλά είναι εξίσου πιθανό να κυκλοφορούν περισσότερες αδέσποτες σε οίστρο στην καινούργια γειτονιά σου. Προφανώς τις μυρίζει και αντιδρά αναλόγως.:D Όποια και να είναι η αιτία, συμφωνώ να τον στειρώσεις πριν παγιωθεί η συμπεριφορά.
Καλώς ήρθες!

Μα ήδη αφήνει ούρα...αυτό δεν είναι ψεκασμός που κάνει,.... αλλά κανονικό πότισμα....:D
Την στείρωση την σκέφτομαι σοβαρά εδώ και καιρό , απλά τον λυπάμαι , επειδή δεν έχει απλαύσει ακόμη καμία "φιλεναδίτσα"....!!! ;)
Επειρεάζει σε τίποτα, αν τον στειρώσω, το γεγονός ότι δεν είχε κάποια σεξουαλική επαφή ??? :redface:
Και τελευταίο...αφού μιλάμε για στείρωση λοιπόν...για πείτε μου πόσο θα μου κοστίσει....??? :blink:
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.....:up:

Οχι δεν τον επηρεαζει σε τιποτα,και το οτι τον λυπασαι ειναι επειδη σκεφτεσαι τη γατα σου με βαση τα ανθρωπινα μετρα και σταθμα.Μπορεις να δεις σχετικα με τη στειρωση εδω.Στα αρσενικα δεν κοστιζει πολυ,ειναι πολυ συντομη διαδικασια και σε μερικες ωρες θα τον εχεις σπιτι περδικι.

Όχι, δεν θα τον επηρεάσει σε τίποτα. Μάλιστα πολλοί κτηνίατροι το θεωρούν καλύτερο να μην έχει ζευγαρώσει το γατί πριν στειρωθεί.

Οι τιμές ξεκινούν από 50-60 ευρώ, αλλά υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις.
Εδώ θα βρεις μια λίστα με κτηνιάτρους που προτείνουν τα μέλη. Έχει και από Πάτρα (δες την καρτέλα Λοιπή Ελλάδα).:)

Παιδιά σας ευχαριστώ πάαααααρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση...!!!
Όσο για το αν έχει πάει με θηλυκή ή όχι, μου είχε περάσει και εμένα από το μυαλό, πως είναι καλύτερα που δεν έχει πάει....!!!
Αν δεν το ξέρει τότε, τι να του λείψει....??? Σωστά ???
Και σίγουρα ο φίλος moukelis έχει δίκιο, στο να μην σκέφτομαι βάση ανθρώπινων μέτρων και σταθμών....!!!
Στείρωση λοιπόν, αλλιώς δεν βλέπω φως....ούτε ησυχάζω....!!! :blink: :D :happy:
Ευτυχώς δεν είναι ακριβή η όλη διαδικασία...!!! :D

Θα συμφωνησω απολυτα με τα προηγουμενα κοριτσια. Στειρωσε τον. Ειναι και γι αυτον καλο...

Υ.Γ. Ειναι η φιλη moukelis, κι εγω στην αρχη την πατησα και νομιζα οτι ηταν αγορακι... :redface::redface::P:P:P:lol::lol::lol:

Ναι καλε ολοι την πατανε,θα πω να μου το κανουν φουξια το σημαδακι του θηλυκου...:lol:

Ναι καλε ολοι την πατανε,θα πω να μου το κανουν φουξια το σημαδακι του θηλυκου...:lol:

Όπα....ζητώ συγνώμη....:redface:
Ευχαριστώ για την βοήθειά σας...!!!

Όχι, δεν θα τον επηρεάσει σε τίποτα. Μάλιστα πολλοί κτηνίατροι το θεωρούν καλύτερο να μην έχει ζευγαρώσει το γατί πριν στειρωθεί.

Οι τιμές ξεκινούν από 50-60 ευρώ, αλλά υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις.
Εδώ θα βρεις μια λίστα με κτηνιάτρους που προτείνουν τα μέλη. Έχει και από Πάτρα (δες την καρτέλα Λοιπή Ελλάδα).:)

Σούπερ στην λίστα είδα πως είναι και η γιατρός στην οποία τον πάω έτσι και αλλιώς....!!!
Βάζω μπρος για στείρωση από ότι φαίνεται....!!! :up:
Θα το συζητήσω και με την αδερφή μου, γιατί τον έχουμε μαζί τον σκανταλιάρη.....!!! :rolleyes:
Και αυτό που δεν θυμόμουν και λέει στο σχετικό Thread είναι πως ηρεμεί και το ίδιο το ζώο και δεν υπάρχει φόβος για αρρώστιες....!!! :up: :D

Φίλε Ρομέο, εννοείται ότι συμφωνώ με τις προλαλήσασες, ο γατούκος πρέπει να στειρωθεί και δεν θα έχεις άλλα προβλήματα. Βέβαια, μέχρι να εκλείψουν τελείως οι ορμόνες από τον οργανισμό θα περάσει αρκετός καιρός, που παίζει από γατί σε γατί, οπότε, μπορεί να υπάρξουν και πάλι ατυχήματα!!:(:(Αφού μαρκάρει τόσο πολύ πρόσεχέ τον διπλά μήπως τον έχει πιάσει μανία και σου ξεφύγει για να ζευγαρώσει και τον χάσεις (χτύπα ξύλο!!τοκ τοκ):(
Η επέμβαση πάντως είναι απλούστατη, εγώ ήμουν παρούσα στη στείρωση του πρώτου μου γατάκου.Άντε, με το καλό και αν θέλεις να του κάνεις ξεχωριστό θέμα , όπου θα ανεβάζεις φωτογραφίες και θα μας λες ο,τι θέλεις γι'αυτόν-και όχι μόνο- πήγαινε στο "Οι γάτες μου" και πάτα "Νέο θέμα"!!!
Πάντως, πολύ αστείο μου φάνηκε το "τον έχουμε μαζί με την αδελφή μου" Κοινοκτημοσύνη στον γάτο:lol::lol::lol::lol::lol:

Πάντως, πολύ αστείο μου φάνηκε το "τον έχουμε μαζί με την αδελφή μου" Κοινοκτημοσύνη στον γάτο:lol::lol::lol::lol::lol:

Φαινεται οτι δεν εχουν καταλαβει ακομα οτι ο γατος τις εχει και τις δυο... και οχι αυτες το γατο....:P:P:P:P:lol::lol::lol:
Απλα ο γατος αποφασισε οτι καλυτερα δυο γατομανες=διπλο φαι=διπλα χαδια...κ.ο.κ....:P:P:P:P

Φίλε Ρομέο, Πάντως,..............πολύ αστείο μου φάνηκε το "τον έχουμε μαζί με την αδελφή μου" Κοινοκτημοσύνη στον γάτο:lol::lol::lol::lol::lol:

Ελένη σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου.....!
Και να διορθώσω μόνο το "φίλε", γιατί κανονικά είναι φίλη Ιφιγένεια....! ;)
Την πατάω και εγώ καμιά φορά, οπότε δεν τρέχει τίποτα...! :D

Φαινεται οτι δεν εχουν καταλαβει ακομα οτι ο γατος τις εχει και τις δυο... και οχι αυτες το γατο....:P:P:P:PΑπλα ο γατος αποφασισε οτι καλυτερα δυο γατομανες=διπλο φαι=διπλα χαδια...κ.ο.κ....:P:P:P:P

Βασικά τον είχαν χαρίσει στην αδερφούλα μου και επειδή συγκατοικούμε .... τον φροντίζουμε παρέα...! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Και φυσικά τον λατρεύουμε το ίδιο...αλλά σίγουρα δεν μας κάνει ότι θέλει....! :happy:

Απάντηση: Γκρίνια

Γεια σας! Παιδιά έχω πρόβλημα...εδώ και ένα μήνα έχω μετακομίσει με το φίλο μου και ο γάτος μου δεν το έχει πάρει πολυ καλά μάλλον. Δηλαδή, καταρχην τον έχω 2 χρόνια και τον λατρεύω. Κ εγω και η μαμα μου του φερομασταν βασιλικα. Αλλά κ εκείνος ηταν πολύ ήσυχος και τρυφερός και τέλειος. Δεν εκανε ζημιές τίποτα...τώρα μετα την μετακόμιση δεν βλεπει πια τη μαμα μου κ γενικά εχει αλλάξει λίγο. Δηλαδη, νιαουρίζει παρα πολύ. όχι τοσο όταν κοιμόμαστε. τότε μια χαρα. δεν μας ενοχλεί. όμως προσ το βραδυ αρχιζει τη γκρίνια. παει απο δω πάει από κει του βάζω φαι του καθαρίζω την αμμο τον πάιζω τον χαιδευω εκει αυτος. Ειδικά οταν κάτσω στον καναπε να δω καμμια ταινια με το φιλο μου συνεχεια παραπονιέται κ ολο σηκωνομαι να δω τι θέλει. ανησυχω πωσ δεν του αρεσει το νεο σπιτι γιατι ειναι πολυ μικροτερο απο το προηγούμενο. επίσησ οποτε παει να τον χαιδεψει ο φιλοσ μου αυτος βαζει την ουρα στα σκελια κ εξαφανιζεται. γενικοτερα δεν καθεται μαζι μασ μόνο οταν λειπει ο φιλοσ μου ερχεται κ καθεται διπλα μου. γενικοτερα ειναι πολυ πιο ηρεμοσ οταν λειπει ο φιλοσ μου. αλλα κ αυτοσ ο καυμενοσ δεν του εχει κανει τιποτα...φοβαμαι πως δεν ειναι ευτυχισμενοσ ο γατουλης μου με την αλλαγη και στεναχωριεμαι γιατι πραγματικα ειναι πολυ καλο γατακι κ νιώθω υπευθυνη που τωρα γκρινιάζει...τι έχει?? κ γιατι φοβαται τον φίλο μου??? επισησ στο προηγούμενο σπίτι ειχαμε μεγαλα μπαλκονια κ αραζε με τισ ωρεεεες εξω. τώρα ειναι μικροτερα μεν τα μπαλκονια αλλα και παλι όχι κ τοσο, κ δεν καθεται καθολου σχεδον εξω... εχετε καμμια συμβουλη??? σασ παρακαλω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι γάτες αγαπούν τη ρουτίνα. Φυσικά και τον έχει επηρεάσει η μετακόμιση και όλες οι αλλαγές που τη συνόδεψαν. Νέο μέρος, νέα άτομα..
Θα συνηθίσει ο γατούλης σου, απλά χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Μην τον πιέσεις να αποδεκτεί το φίλο σου, ούτε εκείνος να κάνει βεβιασμένες κινήσεις.. ας μην προσπαθεί να τον πάρει αγκαλιά και να τον χαϊδέψει πχ..Μπορεί όμως να αρχίσει να του βάζει φαγητό μια φορά τη μέρα. Και απ' εκεί και πέρα αφήστε τον γάτο να τον πλησιάσει όταν νιώσει ο ίδιος έτοιμος.
Φρόντισε ο γάτος σου να έχει τον προσωπικό του χώρο. Μπορεί να μην είναι μεγάλο το διαμέρισμα όσο ήταν το προηγούμενο αλλά έχει μπαλκόνι κι αυτό είναι σημαντικό. Φρόντισε να περιφράξεις το μπαλκόνι για να μην κινδυνεύει το γατάκι να πέσει. Φύτεψε μερικές γλάστρες, δημιούργησέ του κρυψώνες. Είναι σημαντικό αυτό για να μην αισθάνεται "εκτεθιμένος". Μυρωδιές από το προηγούμενο μέρος όπου μένατε είναι σημαντικό επίσης να φέρεις και στο καινούριο. Ίσως με ένα ριχτάρι που θα ρίξεις επάνω στον καναπέ, ή στο κρεβατάκι του γατούλη σου..
Να ξέρεις πάντως ότι ο γατούλης θα πάρει χρόνο αλλά θα συνηθίσει :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γκρίνια

αχ σε ευχαριστώ που απαντησες τόσο γρήγορα...να σε ρωτήσω οι τσακωμοί τον επηρεάζουν??? Γιατι μερικές φορέσ τσακωνομαστε με το φίλο μου και φωνάζουμε πολύ. Εχω φέρει αρκετά πράγματα από το παλιό σπίτι. Ρούχα τησ μητέρας μου σκέφτηκα να μη φερω γιατι θα τη θυμαται και θα στεναχωριέται...αυτό με τις γλάστρεσ δεν το είχα σκεφτεί...στο αλλό σπίτι είχαμε...λεσ να είναι αυτο?? αυριο κι ολας θα πάω να πάρω...πολύ καλή ιδέα...!!! Γιατί όμως νιαουρίζει??? υπάρχει περίπτωση να μη συμπαθεί το φίλο μου και να του προκαλέι δυστυχια και στεναχώρια?? Μήπως ζηλεύει?? και γιατί δεν κάθεται μαζί μας??? κ όλο με φωνάζει να πάω κοντά του??

Μάλλον σε χρειάζεται και σου το λέει.. απλά. Φωνάζει τη μανούλα του. Σίγουρα οι φωνές δεν θα κάνουν πιο εύκολη τη μετάβαση..μάλλον μεγαλώνουν το στρες του.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back