Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Μια ξύλινη κορνίζα η οποία περιβάλλει μια σιδερένια σίτα καρφώθηκε σε κάποια σημεία του μπαλκονιού
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
Καταρχην απο οτι ειδα,εχεις τεντες.Δεν ξερω αν εχεις σο ολη την επιφανεια της βεραντας,μηπως ομως θα μπορουσες να στηριχτεις επανω στα σιδερα τους και να κανεις μια περιφραξη;
Οι πασαλλοι αυτοι...μπορει να ειναι ειτε απο ξυλο ειτε μεταλλικοι.Δεν ξερω..δεν εχω φτιαξει ποτε,γιατι και εμενα το σπιτι δεν ειναι δικο μου,δεν με αφηνει να χαλασω τη μοστρα ο ιδιοκτητης,οποτε αναγκαστικα δεν τα βγαζω στο μπαλκονι καθολου.
Δεν νομιζω οτι ειναι ακριβοι..βασικα θα μπορουσες να πας σε εναν ξυλουργο και να στα φτιαξει αυτος.Να τα στερεωνες πολυ καλα με συρμα στο μπαλκονι..και μετα..οταν φυγετε μπορειτε να τα παρετε.![]()
Κάτι θα δώ να κάνω αλλά δεν ξέρω τι.
Μια άλλη ιδέα είναι κι αυτή:
![]()
Μια ξύλινη κορνίζα η οποία περιβάλλει μια σιδερένια σίτα καρφώθηκε σε κάποια σημεία του μπαλκονιού
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το μπαλκόνι μας είναι κοντά 15 μέτρα και παραπάνω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Έχουμε αυτό το παράθυρο που λατρεύει η Μπριάμ, μπετόν στο πλαίσιό του, και θέλω να πάρω τις δύο μπάρες (σαν του ντους) και να στερεώσω ανάμεσα το δίχτυ... κι εκεί μπλέκομαι.
Έχει δίχτυ ενισχυμένο, δίχτυ σε ρολό, δίχτυ ... γενικώς. Κανένα δεν είναι στις ακριβείς διαστάσεις του παραθύρου, άρα θα το κόψω και στερεώσω με κάποιο τρόπο στις μπάρες... κάπως...;
Έχει πάρει κανείς σας τα συγκεκριμένα;
Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Μπριάμ είναι κούκλα... νόστιμη σαν Μπριάμ... Σε συμβουλεύω να μην πάρεις τους στύλους, αλλά να μετρήσεις εξωτερικά το παράθυρο και κάποιος που πιάνουν τα χέρια του να σου φτιάξει ένα ξύλινο πλαίσιο, το οποίο να σφηνώσεις στο εσωτερικό του παραθύρου. Πριν το σφηνώσεις, κάρφωσε πάνω του το δίχτυ, κατά προτίμηση με συνδετήρες... Για να μην καταξοδευτείς, αντί για δίτυ μπορείς να βάλεις πλαστικό πλέγμα που βάζουμε στα μπαλκόνια για τα παιδάκια, κοτετσόσυρμα ή μεταλλική σίτα...Κάνουν όλα μια χαρά τη δουλειά τους...
Αυτό με το πλαίσιο λέει ότι θα μου το κάνει ο μπαμπάς μου καιρό τώρα, και κοντεύει να περάσει το καλοκαίρι και τίποτα... Άσε που θα πρέπει κάπως να έρθει από Ελλάδα. Αν έπιαναν τα χέρια μου θα το έκανα μόνη μου, αλλά μέσα σ'όλα είναι και οι πρώτες ύλες πιο ακριβές εδώ... Αν πάρω όμως αυτό το γατόπλεγμα θα'ναι οκ, όχι;; Είτε σε πλαίσιο, μόλις βρω λύση, είτε στερεωμένο κάπως στις μπάρες...;
Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ξέρω κι εγώ την προηγούμενη βδομάδα το αγόρασα... Λείπει ο Γιώργος εκτός Αθηνών και δεν μπορώ να το βάλω μόνη μου σε όλο το μπαλκόνι.. Θέλει τουλάιστον 2 άτομα.. Όταν το βάλουμε επιτέλους, θα σου πω... Πάντως γερό φαίνεται..
Οκ, θα το αγοράσω κατ'αρχήν το άλλο σκ, και θα δω κι εγώ πώς θα πορευτώ!

Θα κοιτάξω και αν έχει κάπου tutorials, μπας και... Έχεις πάρει το ενισχυμένο ή το απλό;
Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το απλό έχω πάρει και κάθομαι και το κοιτάω. Πολύ βοηθητικές είναι οι φωτογραφίες του mrniceguy στο Τρόποι περίφραξης βεράντας ή αυλής.
Όντως είναι, απλά εγώ θέλω να κλείσω παράθυρο μόνο, δεν μπορώ να κάνω τρύπες, και αναρωτιέμαι πώς να στερεώσω το δίχτυ στις μπάρες πάνω.
Αχ δεν ξέρω... άσε δε που δεν ξέρω αν οι μπάρες θα πιάνουν καλά...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν θυμάμαι πως είναο το παράθυρό σου τώρα,αλλά για δες.Είναι εφικτο να φτιάξεις ενα ξύλινο πλαίσιο,και να την στερεώσεις εκεί;Νομίζω στο πρότεινε και η Λουκία.Είναι μια πολύ καλή λύση,αρκεί να έχεις πάρει πολύ σωστά τα μέτρα.Όντως είναι, απλά εγώ θέλω να κλείσω παράθυρο μόνο, δεν μπορώ να κάνω τρύπες, και αναρωτιέμαι πώς να στερεώσω το δίχτυ στις μπάρες πάνω.
Αχ δεν ξέρω... άσε δε που δεν ξέρω αν οι μπάρες θα πιάνουν καλά...

Δε φαίνεται καλά εδώ, αλλά για μία εντύπωση:
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Βρε συ,απο ότι βλέπω,άνετα χωράει μια ξύλινη κορνίζα που θα εχει καρφωμένη τη σίτα.Απλα,εννοείται δεν θα βγαίνει στο περβάζι η μπριαμίτσα,και για να κλείσεις το παντζούρι θα πρέπει να βγλάζεις το τελάρο.Πανεύκολο είναι!Εγω ,να φανταστείς αυτό,το έχω κάνει σε μπαλκονόπορτες.

ΥΓ.Εννοω να μπει στην εσοχη που κλείνει το παράθυρο,λεπτό θα πρέπει να είναι το ξύλο.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
....μα της αρέσει τόσο το περβάζι...

Πρέπει να το κάνω επιτέλους το πλαίσιο, ξέρεις πόσο καιρό το λέω; Τι πλέγμα έχεις βάλει, κοτετσόσυρμα;
Λέω να δοκιμάσω με αυτό της Trixie
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Της αρεσει το περβάζι,αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάτι τόσο ασφαλές,για να στερεωθεί εκεί γμτ.Πρέπει να υπάρχει μια αντίσταση..αλλιώς το σύστημα θα πέσει κάτω.
Τώρα,αν βγάλεις άκρη με αυτές τις μπάρες..δεν ξέρω.ΥΓ.Εγώ έβαλα σίτα απλή,όμως απλά για να προστατέψω τις σίτες του ιδιοκτήτη.Εχει σίτες δηλαδή το σπίτι,αλλά επειδή η πούπυ δυστυχώς σκαρφάλωνε,εφτιαξα τα ξύλινα πλαίσια με τη σίτα για να σκαρφαλώνει στις πρόσθετες και όχι στου σπιτιου.Για σένα το καλύρερο νομίζω ότι ειναι το κοτετσόσυρμα ή αυτό που λες και εσύ.
Άρα δε γλυτώνω το μαστοράδικο... Αχ βρε Μπριάμ... Πού με έχεις μπλέξει!!!
Θα αγοράσω, λέω, έτσι κι αλλιώς τις μπάρες κι ένα ρολό πλέγμα, μπας και πιάσει στο παράθυρο, αλλιώς θα τα έχω για το μπαλκονόπορτα (που έχει μεταλλικό πλαίσιο)
lili.
Δραστήριο μέλος
με την σειρα μου να ρωτησω και εγω κατι! Δεν μπορω να διαβασω ολες τις προηγουμενες απαντησεις και συμβουλες λογω περιορισμενου χρονου. λοιπον, εχω 9 γατες αυστηρα εντος σπιτιου διοτι μονο στην ιδεα να βγουν εξω, τρεμω παροτι οι μισες ειναι στειρωμενες και δεν το επιζητουν τοσο, παρόλα αυτα ο σιαμεζακος μου θελει παααρα πολυ το εξω. Το εχει σκασει 2 φορες και ωσπου να γυρισει ειχα αναστατωσει τον κοσμο. Ο γλυκουλης ξεροσταλιαζει καθε μερα στον καναπε και κοιταει εξω. Μενω σε μεζονετα, τα μπαλκονια ενωνονται με των γειτονων μας διοτι η δικη μας μεζονετα ειναι η μεσαια εκ των τριων. Το μπαλκονι του ισογειου, ας πουμε, επικοινωνει με κηπο ο οποιος δεν ειναι καλα περιφραγμενος διοτι αποτελειται μονο απο κατι φυλωσιες και θαμνους τα οποια δεν εχουν ιδιαιτερη συνοχη, κοινως αν βγει το γατι στο μπαλκονι, μετα θα βγει στον κηπο ο οποιος επικοινωνει με τον δρομο! Τι θα μπορουσα να κανω? σκεφτομουν να βαλω σε ολα τα μπαλκονια του σπιτιου (4) καλαμωτες των 2 μετρων. Υπαρχει καποια λυση για αυτο? τα λυπαμαι να θελουν τοσο πολυ να παρουν αερα και γω να τα χω κλειδωμενα στο σπιτι.!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν χρειάζεται να βάλεος και στα 4 μπαλκόνια περίφραξη.Βάλε έστω σε ένα ,και να βγαίνουν εκει.
Η καλαμωτή δεν είναι καλή λύση,την σκαρφαλώνουν πολύ εύκολα.Θα πάρεις πασαλλους μεταλλικούς ή ξύλινους σε σχήμα Γ,όπου η γωνία θα βλέπει στο εσωτερικό του μπαλκονιού,αρκετά ψηλοί να είναι Πχ..1.70,και εκεί θα στερεώσεις κοτετσόσυρμα.Το Γ ,είναι πολύ καλό,καθώς ακόμα και να σκαρφαλώσουν,βρίσκουν εμπόδιο στον "ουρανό" που σχηματίζεται,και έτσι δεν μπορουν να βγουν.Κάνε εναν κόπο και δες φωτό απο προηγούμενες σελίδες για να καταλαβεις ακριβώς.

catlin
Δραστήριο μέλος
εγω μενω σε δωμα με μια ταρατσα 80 τ.μ.δεν ειχα τη δυνατοτητα να προστατευσω τοσο μεγαλο χωρο,ετσι τον εχω εκπαιδευσει να εχει προσβαση σε ενα συγκεκριμενο μερος της βεραντας.παντα τον επεβλεπα και οποτε πηγαινε να τα ξεπερασει τον τρομαζα με διαφορους ηχους η του εριχνα νερο με αποτελεσμα να μην περναει ποτε πλεον τα νοητα ορια.
catandie
Δραστήριο μέλος
καλησπεεεεεεεεερα εχω πολυ καιρο να σας γραψω..... εχω μια απορια....
λογω οικονομικων δυσκολιων θα μετακομισω σε αλλη περιοχη, οπου το διμαερισμα εχει μια τεραστια βεραντα, η οποια σχεδον επικοινωνει με τις διπλα ταρατσες με αποτελεσμα να μπορει ταρατσα ταρατσα το γατουνι μου να το παει καλλιθεα πειραια

το προβλημα μου ειναι οτι το σπιτι ειναι στον 7ο οροφο και ουτε να διανοηθω να πεσουν απο κατω, το θεμα ειναι οτι το καγεκλο επειδη δεν υπαρχει απο πανω οροφος, δεν μπορει να στερεωθει κατι εκει οπως το διχτυ....δεν εχει που να πιασει.... αν βαλω μια πυκνη καλαμωτη εξω απο τα καγκελα, θα ειναι ασφαλες? τυπου.... https://www.google.gr/imgres?hl=el&s...ndsp=53&ved=1t:429,r:3,s:0,i:89&tx=119&ty=154
χρειαζομαι βοηθεια! εχω διαβασει σχεδον ολα τα ποστ σας, δεν μπορω να καταληξω, η μετακομιση θα γινει πολυ αμεσα, κανω 2 δουλειες με αποτελεσμα ν εχω ελαχιστο χρονο και να μαζευω και το σπιτι.......
Βοηθειααααααααααααααααααααα!!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 27 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool