Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ετσι οπως περιγραφεις το σπιτι που θα μετακομισεις φοβαμαι πως δεν μπορεις να κανεις πολλα πραγματα, εκτος απο το να κρατας τη γατουλα σου μεσα και οταν θελεις να την βγαλεις εξω, το καλοκαιρι ας πουμε, να το κανεις μονο με λουρακι σαμαρακι. Δυστυχως οπως βλεπω τα πραγματα ειναι πολυ επικινδυνο για οτιδηποτε αλλο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Έχει ένα τσιμεντένιο περβάζι, που με ανησυχεί, γιατί η επιφάνειά του είναι τραχιά και λίγο κεκλιμένη...
Δε φαίνεται καλά εδώ, αλλά για μία εντύπωση:
![]()
![]()
ΑΑΑΑΑΑΧ!! Τι γατί είναι αυτό, τι Ε Ρ Ω Τ Α Σ!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Κορίτσια, βάλτε πλέγμα, βάλτε λουράκια-σαμαράκια, αλλά, όπως πολύ σωστά είπαν οι προλαλήσασες Έφη και Βάσω, όχι καλαμωτές!

Οι καλαμωτές είναι σαν πρό(σ)κληση για σκαρφάλωμα, εξ αιτίας των συρμάτων που έχουν ενδιάμεσα για να δέσουν και διευκολύνουν τα γατιά
σε ριψοκίνδυνα πράγματα. Η δική μου σκαρφάλωσε την καλαμωτή (που είχα για άλλη περίσταση) με τη μια, και πήγε η ψυχή μου στην κούλουρη
παρότι την είχα "δεμένη" με λουράκι-σαμαράκι.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Αχ παιδιά πόσο σας καταλαβαίνω....η Κίρα καμμία σχέση με την Τζίντζερ...της αρέσει να ανεβαίνει στο περβάζει μισή μέσα μισή έξω και να "θαυμάζει" τον δρόμο από κάτω....έχουμε πάθει....δεν την αφήνουμε καθόλου έξω....φοβόμαστε πάρα πολύ...πρέπει και εμείς σύντομα να κάνουμε κάτι....είναι τελείως τρελό!!! εδώ στη φωτογραφία δεν έχει ανέβει ακόμα....
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

kat-cats
Διάσημο μέλος
Nαι Ριάνα μου κινδυνεύει!! δεν ξέρω είναι τελείως τρελό και δεν καταλαβαίνει τον κίνδυνο....;; έχουμε σκάσει....η Τζίντζερ δεν ήταν έτσι...άφοβα κοιτούσε αλλά δεν ανέβαινε....ετούτη εδώ κάθεται κανονικότατα πάνω στο πεζούλι μισή απέξω μισή μέσα....και κοιτάζει!!! έχουμε τρομοκρατηθεί...τη χάνουμε από τα μάτια μας και πεθαίνουμε μέχρι να την βρούμε, μην μας ξέφυγε....καθόλου δεν της επιτρέπουμε να βγει έξω...άσε

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

kat-cats
Διάσημο μέλος
Το είχαμε χρόνια περιφραγμένο λόγω παιδιού...και το βγάλαμε!! τώρα ο άντρας μου δεν θέλει να το περιφράξουμε γιατί ήταν χάλια....αλλά του παει να όταν τη χάνει από τα μάτια του....ε το καλοκαίρι θα αναγκαστούμε να το κάνουμε.... γιατί δεν μπορούμε να κλείνουμε τις μπαλκονόπορτες συνέχεια...πάντως τώρα τρέμει η ψυχή μου κάθε φορά....

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
kat-cats
Διάσημο μέλος
Το θέμα είναι να γίνει σωστή περίφραξη...για γάτες. Δηλαδή αν μπορούν να ενσωμετωθούν στα κάγκελα πάσαλοι σε σχήμα Γ, οι οποίοι στην συνέχεια θα "ντυθούν" με πλέγμα, αυτό θα ήταν το ιδανικό. Και μετά για να μην είναι άσχημο, μπορείτε να βάλετε κοντά γλάστρες με αναρριχητικά φυτά που θα φροντίσουν να κρύψουν το πλέγμα με το πιο όμορφο χρώμα.
Δεν θέλει ούτε να ακούσει τέτοιο πράγμα....
το μόνο που μπορεί να δεχθεί να κάνουμε κι αυτό μετά από πολύ φαγούρα είναι το πλέγμα και να χει ένα γύρισμα εσωτερικά...οπότε να μην μπορεί η Κίρα να σκαρφαλώσει και να πηδήσει αν γυρίζει προς τα μέσα....αλλά και αυτό δεν το θέλει...αλλά φοβάται τρελα΄.... με πήρε πριν λίγο τρομοκρατημένος που την έχει χάσει... η μικρή ήταν κάτω από το κρεβάτι της κόρης μου και δεν έδινε καμμια σημασία...μέχρι να την βρει είχε τρελαθεί μην είχε βγει έξω χωρίς να την πάρει είδηση και είχε πέσει...
να δούμε πότε θα καταλάβει ότι η μικρή είναι επικίνδυνο μωρό....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catandie
Δραστήριο μέλος
Κι εγω έχω θέμα με τους πασσάλους και το δίχτυ.... Δεν υπάρχει περίπτωση να στερεωθει...:/ δεν ξέρω τι να κανω.... Μονο με σαμαρακι μου φαίνεται βασανιστικό.....

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ζουζούνι μου όμορφο και περίεργο!... που κόβει κίνηση κάτω μωλέ...Αχ παιδιά πόσο σας καταλαβαίνω....η Κίρα καμμία σχέση με την Τζίντζερ...της αρέσει να ανεβαίνει στο περβάζει μισή μέσα μισή έξω και να "θαυμάζει" τον δρόμο από κάτω....έχουμε πάθει....δεν την αφήνουμε καθόλου έξω....φοβόμαστε πάρα πολύ...πρέπει και εμείς σύντομα να κάνουμε κάτι....είναι τελείως τρελό!!! εδώ στη φωτογραφία δεν έχει ανέβει ακόμα....
![]()

Αναρωτιέμαι αν εκείνο το σύστημα με το πλέγμα της Trixie κάνει δουλειά και σκέφτομαι να το δοκιμάσω.
Όμως έχει φασαρία πολλή στην εγκατάσταση
και σίγουρα χρειάζονται 2 για να τοποθετηθεί σωστά (σύμφωνα μεπαλιότερη ανάρτηση που είχα διαβάσει από μια κοπέλα από εδώ που το εγκατέστησε)
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Δεν θέλει ούτε να ακούσει τέτοιο πράγμα....το μόνο που μπορεί να δεχθεί να κάνουμε κι αυτό μετά από πολύ φαγούρα είναι το πλέγμα και να χει ένα γύρισμα εσωτερικά...οπότε να μην μπορεί η Κίρα να σκαρφαλώσει και να πηδήσει αν γυρίζει προς τα μέσα....αλλά και αυτό δεν το θέλει...αλλά φοβάται τρελα΄.... με πήρε πριν λίγο τρομοκρατημένος που την έχει χάσει... η μικρή ήταν κάτω από το κρεβάτι της κόρης μου και δεν έδινε καμμια σημασία...μέχρι να την βρει είχε τρελαθεί μην είχε βγει έξω χωρίς να την πάρει είδηση και είχε πέσει...
να δούμε πότε θα καταλάβει ότι η μικρή είναι επικίνδυνο μωρό....
Το πλέγμα της Trixie είναι διαφανές και δεν χαλάει την πρόσοψη του μπαλκονιού -απ'ο,τι λένε- ασφαλές.
Όμως, απ'όσο κατάλαβα, πιάνει απ'άκρη σ'άκρη μέχρι την οροφή του μπαλκονιού, οπότε θα "φυλακίζει" κι εσάς σ'ένα διάφανο
δίχτυ.
Από την άλλη όμως, η ασφάλεια του γατουλιού προέχει.
Εγώ ψήνω τον δικό μου να το δοκιμάσουμε. Προς το παρόν
την έχω αυστηρά μέσα και τις ελάχιστες φορές που πήγα να την βγάλω με λουράκι-σαμαράκι, πήδηξε κατευθείαν πάνω στην
καλαμωτή κι άρχισε το σκαρφάλωμα!

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Κατι πρεπει να κανετε και γρηγορα, η Ριανα τα λεει πολυ καλα, οχι αλλες πτωσεις!!!
BrainDamage
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας!
Ήθελα να ρωτήσω και εγω, ποιος τρόπος περίφραξης είναι πιο ασφαλής για τον γατούλι μου.. Το απλό πλέγμα ή οι καλαμωτές;
Προσωπικά θεωρώ πολύ αντιαισθητικό το πλέγμα και θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω καλαμωτή, αλλά φοβάμαι οτι θα είναι πιο εύκολο να σκαρφαλώσει και επίσης οτι θα του κόβει εντελώς την θέα..
Συγνώμη αν έχει τεθεί ξανά αυτό το ερώτημα, αλλά δεν είχα χρόνο να διαβάσω όλα τα σχόλια..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η καλαμωτη σιγουρα θα κοβει τη θεα, εχω μια φιλη που εχει γατουλα και εβαλε καλαμωτη και η γατουλα παει σε ενα σημειο που δεν το καλυπτει για να μπορει να βλεπει εξω.
Μπορεις να βαλεις σιτα πλαστικη σε χρωμα ταιριαστο με τα καγκελα του μπαλκονιου σου, το ποσο ψηλη θα την κανεις θα εξαρτηθει απο το αν το γατακι σου θελει να ανεβαινει πανω στο καγκελο ή οχι. Τα δικα μου δεν ανεβαινουν και ετσι την εχω ισα με το καγκελο, αλλοι ομως που ανεβαινουν οιγατουλες τους ή θελουν να ειναι πιο προσεκτικοι, την βαζουν αρκετα ψηλωτερα με μια ευκολη κατασκευη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vrmode
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους,
Έχω το εξής θέμα και ψάχνω λύση: Η γάτα μου χρόνια τώρα, περνάει στο μπαλκόνι των γειτόνων δίπλα περπατώντας πάνω στην κουπαστή (4ος όροφος! - η κουπαστή δεν κόβεται, συνεχίζει στο μπαλκόνι των δίπλα). Εγώ κοντεύω να πάθω εγκεφαλικό κάθε φορά που τη βλέπω αλλά αυτή δεν το κόβει - μάλιστα οι γείτονες τη γουστάρουν, μπαίνει με΄σα στο σπίτι τους κλπ.
Το θέμα είναι ότι η κοπελιά όπου νά ναι γεννάει και πλέον είναι πρόβλημα (μην πάει στην κούνια του μωρού κλπ.). Εδώ και 3-4 μήνες δεν αφήνω -πλέον τη γάτα στο μπαλκόνι, αλλά έρχεται καλοκαίρι και δεν θα σκάσουμε σαν τα τζιτζίκια με κλειστές τις πόρτες.
Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο θέμα και βρήκε μήπως καμιά πατέντα για το κάγκελο?
youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
https://www.mypetz.gr/threads/Περίφραξη-μπαλκονιού.224295/
vrmode
Νεοφερμένο μέλος
Δεν ήξερα ότι υπάρχει Δίχτυ γάτας! Δεν είναι κακή ιδέα, βέβαια το μπαλκόνι είναι μεγάλο και θα πρέπει να το σηκώσω μέχρι την οροφή - αλήθεια τι γίνεται αν θέλει να μαζέψεις/κατεβάσεις τις τέντες αφού δεν θα έχεις πρόσβαση?
Εχει δοκιμάσει κανείς το δίχτυ γάτας αν είναι ανθεκτικό?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν ειναι απαραιτητο να το ανεβασεις μεχρι την οροφη(αν και ειναι το πιο ασφαλες βεβαια).Μπορεις να παρεις πασαλλους(μεταλικους η ξυλινους) σε σχημα Γ.Δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω.Πασσαλοι δηλαδη πουν η καταληξη τους θα καταληγει σε Γ,και εκει θα στερεωσεις το διχτυ.Το Γ θα ειναι απο την μεσα μερια του μπαλκονιου βεβαια.Ετσι,ακομα και αν σκαρφαλωσει η γατα στο διχτυ,η καταληξη αυτη θα την εμποδισει να βγει απο αυτο.Εννοειται πως οι πασαλοι θα ειναι αρκετα πιο ψηλα απο την κουπαστη.Βεβαια αν θες να κατεβαινει κατω κατω η τεντα,καπως δυσκολο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 27 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool