Πιστεύω εις έναν φραπέ
αφρώδη, παγοκράτορα
ρουφηχτόν εκ καλάμου σπαστής
εις στομάχους πάντων ερριμένον.
Και εις ένα αφρόγαλα, λευκόν, πηχτόν
του καφέ συνοδό, και λιπογενές
το δια τον καφέ ποιηθέντα προ πάντων καπουτσίνο.
Milk εκ βοδώς
αφρόν αληθινόν, εκ μιξερός ηλεκτρικού
χτυπηθέντα, ού γεννηθέντα
ομοχρήσιμου του φραπέ
δι ου το μάτι ορθάνοιξε.
Τον δι' ημάς τους ανθρώπους
και δια την ημετέραν εργασίαν
φυτροθέντα εν καφεοδένδρων
και μαζευθέντα εξ άρρενος εργάτου
και αγοράσθη εξ εταιρείας
και εσυσκευάσθηκε.
Αγορασθέντα τε υπό ημών
εντός μικρής σακουλίτσας
ή κουτιού ή βαζακίου
Και ετοιμάσθη τας πρώτας ώρας
κατά τας πρωινάς.
Και εισέπεσε εντός ποτηριού
και ζαχαρώθηκε εκ κουταλιάς του γλυκού.
Και πάλιν άφρισε μετά δόξης
τσίτα κάνων κοιμητούς
ώστε χουζουρίου έλθη το τέλος.
Και εις το ρεύμα το πάγιον
το χρήσιμον, το μιξεροκινόν
το εκ της δεής επαραγόμενον
το συν ψυγείου και θηκών συνεργαζώμενο
ωστε παρασκευαζώμενο
παγακίων και υδάτων ψυχρών.
Εις μίαν, καφετερίαν, ομαδικήν και φιλικήν φραπεδοποσίαν.
Ομολογώ εν τσίμπημα εις μπισκότου εκ του μπολ.
Προσδοκώ τασάκι καθαρόν.
Και να είναι η ζάχαρη λιωμένη.
Αμήν
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Δεν θυμάμαι σε ποια εφημερίδα. Πάντως έλεγε το άρθρο ότι έχει ξεσηκωθεί η Εκκλησία γιατί προσβάλουν τα Θεία διακωνωδώντας κατ'αυτόν τον τρόπο το Πιστεύω. Κι ένα δίκιο το έχουν εδώ που τα λέμε....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Συμφωνώ στο ότι η Εκκλησία έχει τα χάλια της, αλλά προσωπικά το συγκεκριμένο κειμενάκι το θεωρώ το ίδιο κακόγουστο όσο και το κάψιμο της σημαίας. Το να προσβάλεις Εθνικά σύμβολα ή σύμβολα της Πίστης τα οποία σέβεται μεγάλη μερίδα κόσμου με αυτό τον τρόπο είναι τουλάχιστον χαζό και δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπεί εκτός ίσως από το να προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων και άσκοπες προστριβέςΗ προσωπική μου άποψη είναι ότι η Εκκλησία θα έπρεπε να κοιτάει τα χάλια της και να μην στέκεται σε αυτά![]()
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Κατά τη γνώμη μου μια εκκλησία ενός κράτους όπου υπάρχει ανεξιθρησκία, από τη στιγμή που η ίδια δεν σέβεται τους αλλόθρησκους δεν μπορεί και να απαιτει κανένα σεβασμό από κανέναν. καλά κάνει όποιος σέβεται τα σύμβολα της πίστης του ή του κράτους ή δεν ξέρω κι εγώ τι αλλά καλό είναι να σεβόμαστε και αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε!Συμφωνώ στο ότι η Εκκλησία έχει τα χάλια της, αλλά προσωπικά το συγκεκριμένο κειμενάκι το θεωρώ το ίδιο κακόγουστο όσο και το κάψιμο της σημαίας. Το να προσβάλεις Εθνικά σύμβολα ή σύμβολα της Πίστης τα οποία σέβεται μεγάλη μερίδα κόσμου με αυτό τον τρόπο είναι τουλάχιστον χαζό και δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπεί εκτός ίσως από το να προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων και άσκοπες προστριβές![]()

exposure243
Νεοφερμένο μέλος
H Eκκλησία σάν σώμα;Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Εκκλησία θα έπρεπε να κοιτάει τα χάλια της και να μην στέκεται σε αυτά![]()
Η ο αριθμός κληρικών και απλών μελών τής πού βγάζουν μία ασχημη εικόνα πρός τά εξω;
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Τι εννοείς Κατερίνα?καλά κάνει όποιος σέβεται τα σύμβολα της πίστης του ή του κράτους ή δεν ξέρω κι εγώ τι αλλά καλό είναι να σεβόμαστε και αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε!![]()
Ότι δεν σέβομαι την Σοφία? Από που προέκυψε αυτό πάλι?
Στο κάτω - κάτω διαφωνώ με αυτόν που το έγραψε όχι με τη Σοφία που το μετέφερε εδώ. Αν το βρίσκει αστείο, όπως το ίδιο μπορεί να κάνει μερίδα όσων διαβάζουν εδώ δικαίωμά της! Όπως δικαίωμά μου είναι να διαφωνώ και να το θεωρώ κακόγουστο!
Ismini
Διάσημο μέλος
Ειναι μόνο τυπική η ανεξιθρησκία. Επισης υπάρχει επίσημη θρησκεία.Κατά τη γνώμη μου μια εκκλησία ενός κράτους όπου υπάρχει ανεξιθρησκία,
Τα θρησκευτικά διδάσκονται ως κανονικό μάθημα κτλ κτλ
Επίσης εάν δηλώσεις άθεος μερικοί σε κοιτάζουν σαν "UFO".
(Mου συνέβει στο Αλεξάνδρα που νοσηλεύτηκα πρόσφατα...οπου μαζι με το ιατρικο ιστορικο μου έκαναν ερωτηση εάν ειμαι ορθοδοξη....)
aretha
Περιβόητο μέλος
(Mου συνέβει στο Αλεξάνδρα που νοσηλεύτηκα πρόσφατα...οπου μαζι με το ιατρικο ιστορικο μου έκαναν ερωτηση εάν ειμαι ορθοδοξη....)
ΜΙΛΑΣ ΣΟΒΑΡΑ;;;;;;;;;;

Η Εκκλησία εκπροσωπείται από τους ιερείς , οι οποίοι κατά κανόνα πλεόν κοιτάνε την μάσα.Είναι λίγοι και σπάνιοι αυτοί που εκτελούν "έργο".H Eκκλησία σάν σώμα;
Η ο αριθμός κληρικών και απλών μελών τής πού βγάζουν μία ασχημη εικόνα πρός τά εξω;
Και μην πάμε μακριά , αλλά η εξομολόγηση του Χριστόδουλου που είπε "γιατί Θεέ μου σε μένα" πως σας φάνηκε?Ε, βέβαια γιατί να τύχει σε αυτόν και όχι στον διπλανό?Λες και είναι κανένας τυχαίος , όπως τα χιλιάδες κρούσματα καρκίνου που ακούμε καθημερινά και δεν έχουν την δυνατότητα να πανε στο Μαιάμι για εγχείρηση...

Ismini
Διάσημο μέλος
Ναι! Μάλιστα υπήρχε πεδίο στο φακελο με το ιστορικο και τις εξετάσεις που αναγράφονταν το θρήσκευμα. Κι εγω αναρωτιομουν γιατι το ρωτάνε αυτο, στο συγκεκριμενο νοσοκομειο, αλλα δεν έβγαλα άκρη![]()
![]()
ΜΙΛΑΣ ΣΟΒΑΡΑ;;;;;;;;;;
![]()
![]()

anabou
Διάσημο μέλος
Με ποια λογικήΕιναι μόνο τυπική η ανεξιθρησκία. Επισης υπάρχει επίσημη θρησκεία.
Τα θρησκευτικά διδάσκονται ως κανονικό μάθημα κτλ κτλ
Επίσης εάν δηλώσεις άθεος μερικοί σε κοιτάζουν σαν "UFO".
;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Σκεφτομουν μήπως επειδη ειναι και μαιευτηριο? Υπάρχουν κάποιες θρησκειες που απαγορευουν την Καισαρικη νομίζω. Αλλα και στα υπόλοιπα νοσοκομεια δεν θα έπρεπε να τίθεται το ερώτημα αυτό?Με ποια λογική![]()
;

Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Βρε Ασπασία δεν εννοούσα εσένα. Για την εκκλησία μιλούσα! προφανώς δικαίωμά σου να διαφωνείς και προφανώς δικαίωμα όποιου το έγραψε να το γράψει. That's all.Τι εννοείς Κατερίνα?Ότι δεν σέβομαι την Σοφία? Από που προέκυψε αυτό πάλι?
Στο κάτω - κάτω διαφωνώ με αυτόν που το έγραψε όχι με τη Σοφία που το μετέφερε εδώ. Αν το βρίσκει αστείο, όπως το ίδιο μπορεί να κάνει μερίδα όσων διαβάζουν εδώ δικαίωμά της! Όπως δικαίωμά μου είναι να διαφωνώ και να το θεωρώ κακόγουστο!
![]()
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Και τα έξοδα να μην τα πληρώνεις εσύ ή η οικογένειά σου, αλλά να είσαι σε δωμάτιο lux με όλα τα έξοδα πληρωμένα από το κράτος (δηλαδή εμάς) και την Εκκλησία (που στο κάτω κάτω πάλι από εμάς τα παίρνει)!!!! Αυτό που το βάζεις????ΗΕ, βέβαια γιατί να τύχει σε αυτόν και όχι στον διπλανό?Λες και είναι κανένας τυχαίος , όπως τα χιλιάδες κρούσματα καρκίνου που ακούμε καθημερινά και δεν έχουν την δυνατότητα να πανε στο Μαιάμι για εγχείρηση...![]()

Ναι! Μάλιστα υπήρχε πεδίο στο φακελο με το ιστορικο και τις εξετάσεις που αναγράφονταν το θρήσκευμα. Κι εγω αναρωτιομουν γιατι το ρωτάνε αυτο, στο συγκεκριμενο νοσοκομειο, αλλα δεν έβγαλα άκρη![]()
Μήπως θέλαν να ξέρουν τι θα σου φέρουν στην στερνή σου ώρα? Καθολικό ή Ορθόδοξο παπά, ιμάμη ή δεν ξέρω τι?Με ποια λογική![]()
;

Λέμε τώρα....
Ο.Κ. Απλά όπως το είχες γράψει φαινόταν σαν να αναφερώσουν σ'εμένα προσωπικάΒρε Ασπασία δεν εννοούσα εσένα. Για την εκκλησία μιλούσα! προφανώς δικαίωμά σου να διαφωνείς και προφανώς δικαίωμα όποιου το έγραψε να το γράψει. That's all.

aretha
Περιβόητο μέλος
Αλλά και πάλι η σωστή ερώτηση θα ήταν "Έχετε κάποια αντίρρηση να σας γίνει καισαρική/μετάγγιση/μεταμόσχευση κ.λπ.;" και ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ "ποιο είναι το θρήσκευμά σας" 

Πατήθηκε το κουμπί μου τώρα, το πόσο εκνευρίζομαι μ' αυτό το θέμα δε λέγεται...
Πρόπερσι με είχαν καλέσει να καταθέσω ως μάρτυρας σε ένορκη διοικητική εξέταση στην προηγούμενη δουλειά μου. Μου βγάλανε λοιπόν και μια Καινή Διαθήκη για να ορκιστώ. Ε, άλλαξα δεκαπέντε χρώματα και τους είπα "Εγώ που δεν πιστεύω σε Χριστοπαναγίες, γίνεται να το παρακάμψω;" (υπόψη ότι όλα αυτά μαγνητοφωνούνταν, γιατί ήταν επίσημη κατάθεση
). Πάλι καλά που αυτό προβλέπεται από το νόμο και με βάλανε να ορκιστώ στη συνείδησή μου...
exposure243
Νεοφερμένο μέλος
Αν η Εκκλησια εκπροσωπειται απο ιερεις οπως λές αρα είναι ανθρώπινο κατασκευασμαΗ Εκκλησία εκπροσωπείται από τους ιερείς , οι οποίοι κατά κανόνα πλεόν κοιτάνε την μάσα.
Καλά δέ τά λέω;

Η δέν σέ εννόησα;
Έτσι,έτσι και δεν νομίζω να νοιάζει κανέναν άρρωστο να μπεί Α' θέση , αλλά η γιατρειά.Και τα έξοδα να μην τα πληρώνεις εσύ ή η οικογένειά σου, αλλά να είσαι σε δωμάτιο lux με όλα τα έξοδα πληρωμένα από το κράτος (δηλαδή εμάς) και την Εκκλησία (που στο κάτω κάτω πάλι από εμάς τα παίρνει)!!!! Αυτό που το βάζεις????![]()
Και να μην το γενικεύσουμε το θέμα...που θα έπρεπε η Εκκλησία να έχει ξεπουλήσει τα πάντα για να βοηθήσει τους άστεγους από τις πυρκαγιές , τους σεισμόπληκτους , τα ορφανά και τόσες άλλες ομάδες ανθρώπων που έχουν ανάγκη.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
παρεξηγιάρα....Ο.Κ. Απλά όπως το είχες γράψει φαινόταν σαν να αναφερώσουν σ'εμένα προσωπικά![]()

'Είσαι απίθανη!!!! εννοείται ότι έχεις δικαίωμα όρκου στη συνείδηση.Πρόπερσι με είχαν καλέσει να καταθέσω ως μάρτυρας σε ένορκη διοικητική εξέταση στην προηγούμενη δουλειά μου. Μου βγάλανε λοιπόν και μια Καινή Διαθήκη για να ορκιστώ. Ε, άλλαξα δεκαπέντε χρώματα και τους είπα "Εγώ που δεν πιστεύω σε Χριστοπαναγίες, γίνεται να το παρακάμψω;" (υπόψη ότι όλα αυτά μαγνητοφωνούνταν, γιατί ήταν επίσημη κατάθεση). Πάλι καλά που αυτό προβλέπεται από το νόμο και με βάλανε να ορκιστώ στη συνείδησή μου...
![]()
Εμείς σκεφτόμαστε να αλλάξουμε και τα χαρτιά μας (αποκύρηξη θρησκεύματος κλπ) αλλά πολύς μπελάς ρε παιδάκι μου...
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Είμαι......