Που θές να καταλήξεις?Αν η Εκκλησια εκπροσωπειται απο ιερεις οπως λές αρα είναι ανθρώπινο κατασκευασμα
Καλά δέ τά λέω;
Η δέν σέ εννόησα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Εγώ γι' αυτόν ακριβώς το λόγο θέλω ν' αλλάξω ταυτότητα αλλά βαριέεεεεεμαιαιαιαι... (Άσε που τα πάρε-δώσε με ένστολους είναι το αμέσως χειρότερό μου μετά τους ρασοφόρους)Εμείς σκεφτόμαστε να αλλάξουμε και τα χαρτιά μας (αποκύρηξη θρησκεύματος κλπ) αλλά πολύς μπελάς ρε παιδάκι μου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Αυτο μου θυμίζει ένα κοριτσάκι (μεγαλύτερη μου θα ήταν τώρα).Πρόπερσι με είχαν καλέσει να καταθέσω ως μάρτυρας σε ένορκη διοικητική εξέταση στην προηγούμενη δουλειά μου. Μου βγάλανε λοιπόν και μια Καινή Διαθήκη για να ορκιστώ. Ε, άλλαξα δεκαπέντε χρώματα και τους είπα "Εγώ που δεν πιστεύω σε Χριστοπαναγίες, γίνεται να το παρακάμψω;" (υπόψη ότι όλα αυτά μαγνητοφωνούνταν, γιατί ήταν επίσημη κατάθεση). Πάλι καλά που αυτό προβλέπεται από το νόμο και με βάλανε να ορκιστώ στη συνείδησή μου...
![]()
Τα βαφτισια της ειχαν γινει όταν ηταν αρκετα μεγάλη (5 ετων?) γιατι ειχε γεννηθει και ζησει ως τότε στην Γαλλία.
Αφου λοιπόν την έπεισαν να βαπτιστεί μετά από ώρες...πήγε ο Παπάς να την αλοίψει με λάδι στα γρήγορα, και τότε αυτή φώναξε αγανακτισμένη:
-ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΛΑΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΤΟΥΛΑΚΙΑ!

Η βαπτιση διακόπηκε και ο κόσμος βγήκε έξω... Πάντως μπομπονιέρες πήραμε! (αυτή ήταν η δική μου αγωνία!
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος

Τέλειο σκηνικό. Έχω πέσει κάτω από τα γέλια.
exposure243
Νεοφερμένο μέλος
Μπά πανευκολο είναιΕμείς σκεφτόμαστε να αλλάξουμε και τα χαρτιά μας (αποκύρηξη θρησκεύματος κλπ) αλλά πολύς μπελάς ρε παιδάκι μου...
Δέν χρειάζεται να κάνεις κατι

Τό κάνει τό κράτος από μόνο τού
Εγώ προχθές πήρα τήν νέα μού ταυτότητα [τήν είχα χάσει] καί δέν υπάρχει καθόλου τό σημείο Θρήσκευμα
Αν είσαι ακόμα μέ τήν παλιά . . . .
Ε πές πώς σού επεσε σέ φρεάτιο καί μετα οτι κατέληξε στόν Θερμαικό [οχι το cafe στην παραλία
]Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
exposure243
Νεοφερμένο μέλος
Πουθενά τελικάΠου θές να καταλήξεις?

Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
δεν καταλάβατε..... το ότι δεν αναγράφεται στην ταυτότητά σας δεν σημαίνει ότι δεν αναγράφεται στα υπόλοιπα επίσημα έγγραφα (πχ ληξιαρχικές πράξεις). δεν σημαίνει ότι δεν είστε Χ.Ο. αλλά ότι δεν το λέτεΜπά πανευκολο είναι
Δέν χρειάζεται να κάνεις κατι
Τό κάνει τό κράτος από μόνο τού
Εγώ προχθές πήρα τήν νέα μού ταυτότητα [τήν είχα χάσει] καί δέν υπάρχει καθόλου τό σημείο Θρήσκευμα
Αν είσαι ακόμα μέ τήν παλιά . . . .
Ε πές πώς σού επεσε σέ φρεάτιο καί μετα οτι κατέληξε στόν Θερμαικό [οχι το cafe στην παραλία]

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ μανίκι η αλλαγή ταυτότητας! Θυμάσαι τι είχα τραβήξει εγώ μέχρι να βγάλω καινούργια τότε που ήθελα να βγάλω διαβατήριο? Άστα να πάνε! Πάντως στις καινούργιες δεν αναγράφεται το θρήσκευμα. Αν πάς τώρα ίσως έχουν ηρεμίσει τα πράγματα και να βγάλεις πιο γρήγορα...Εγώ γι' αυτόν ακριβώς το λόγο θέλω ν' αλλάξω ταυτότητα αλλά βαριέεεεεεμαιαιαιαι... (Άσε που τα πάρε-δώσε με ένστολους είναι το αμέσως χειρότερό μου μετά τους ρασοφόρους)![]()
exposure243
Νεοφερμένο μέλος
Δέν βλέπω κανέναν δίπλα μούδεν καταλάβατε.....
Μόνος μού είμαι :cat:
aretha
Περιβόητο μέλος
Πρέπει να αναφερόταν και σ' εμένα η Κατερίνα, επειδή είπα ότι γι'αυτό το λόγο θέλω ν'αλλάξω ταυτότητα...Δέν βλέπω κανέναν δίπλα μού
Το φανταζόμουν Κατερίνα ότι θα αναγράφεται κι αλλού, αλλά δεν ήξερα ότι υπάρχει διαδικασία αποκήρυξης... Πολύ ενδοιαφέρον!
Ξέρεις πώς γίνεται; Αν είναι διοικητικό το θέμα ίσως να το κάνουν και τα ΚΕΠ...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
χαχαΔέν βλέπω κανέναν δίπλα μού
λάθος μου...απευθυνόμουν και στην Αλίκη (που είπε για αλλαγή ταυτότητας) αλλά έκανα παράθεση μόνο το δικό σου ποστ!

Ismini
Διάσημο μέλος
Τωρα το ειδα αυτό!Μήπως θέλαν να ξέρουν τι θα σου φέρουν στην στερνή σου ώρα? Καθολικό ή Ορθόδοξο παπά, ιμάμη ή δεν ξέρω τι?Λέμε τώρα....
![]()

Ναι μπορεί. Αλλά σε άλλα νοσοκομεία γιατί δεν το ρωτάνε?

Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
το μόνο που έχω βρει είναι αυτό...Το φανταζόμουν Κατερίνα ότι θα αναγράφεται κι αλλού, αλλά δεν ήξερα ότι υπάρχει διαδικασία αποκήρυξης... Πολύ ενδοιαφέρον!Ξέρεις πώς γίνεται; Αν είναι διοικητικό το θέμα ίσως να το κάνουν και τα ΚΕΠ...
https://www.nomarxia.gr/ypiresies/politikdik/ithageneia/ithageneia-dikaiologitika-16.html
https://www.nomarxia.gr/odigos/service.php?sid=189
θα ρωτήσω πάντως και στα ΚΕΠ κάτι θα ξέρουν..
αυτό που μου είχαν πει κάποια στιγμή είναι ότι πρέπει να πας στην αρχιεπισκοπή και να ζητήσεις ένα χαρτί (όπου εννοείται ότι θα σε ζαλίσουν για να μην πω τίποτα άλλο). Αν είναι να έχω έξτρα μπλεξίματα με τους παπάδες να μου λείπει. Τώρα ούτως ή άλλως δεν τους ενοχλώ, δεν με ενοχλούν!
mimikaki
Διάσημο μέλος
Όσο για το θρήσκευμα εγώ το βλέπω σαν ένα κομμάτι της Ελληνικής παράδοσης μας...Πρόγονοι μας πολέμησαν και πέθαναν με αυτή τη πίστη που τους κράτησε ενωμένους..Σήμερα τα πράγματα βέβαια είναι λιγάκι διαφορετικά....

aretha
Περιβόητο μέλος
Μια τοσοδούλα ένσταση σ' αυτό:Πρόγονοι μας πολέμησαν και πέθαναν με αυτή τη πίστη που τους κράτησε ενωμένους..
Πότε ακριβώς κράτησε τους Έλληνες ενωμένους η πίστη;

Στην Επανάσταση του 1821 (όπως και σε όσες απόπειρες είχαν γίνει πιο πριν) η μαμά Εκκλησία ήταν η πρώτη που κράτησε τα μπόσικα στο Οθωμανικό κράτος (γιατί τι ανάγκη είχε; την αυτονομία της την είχε, μια και η Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν ανεξίθρησκη -βλ. βακούφια-, τους φόρους της τους εισέπραττε, τα τσιφλικάκια της τα διοικούσε, μια χαρούλα την έβγαζε). Βεβαίως, όταν άρχισε η ζυγαριά να κλίνει, λόγω επέμβασης των δυνάμεων της εποχής, άλλαξε πολύ πρόθυμα στρατόπεδο (γιατί έτσι θα διατηρούσε και θα αύξανε και τα τσιφλίκια της -πώς νομίζεις ότι βρέθηκε σήμερα να κατέχει τόση γη;- και την πολιτική δύναμή της).
Όλο αυτό περιγράφεται και με μια πολύ περιεκτική λεξούλα -οπορτουνισμός λέγεται.
Πάλι, αν μιλάς για την Αντίσταση, τα ίδια πάνω-κάτω γίνονταν: οι παπάδες ξεσήκωναν τον κόσμο εναντίον των άθεων κομμουνιστών με τα κονσερβοκούτια...
Λαμπρές εξαιρέσεις βέβαια, αρκετοί μεμονωμένοι παπάδες που προέρχονταν όμως, πάντα, από τον χαμηλόβαθμο και φτωχό κλήρο.
mimikaki
Διάσημο μέλος

Μήν μπερδεύουμε τη πίστη με την εκκλησία....Δυστυχώς είναι δύο πράγαμτα που απέχουν πολύ το ένα από το άλλο...
μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος
εγω να δεις τι παρεξηυγιαρα που ειμαι...Είμαι......
![]()

και δεν μου αρεσει καθολου..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
ΑΛΛΑ:
Άσχετα με το τι μας μάθαιναν στο σχολείο, η Επανάσταση του 1821 ΔΕΝ έγινε για λόγους θρησκείας (άλλωστε οι θρησκείες ήταν απολύτως ανεκτές στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ξαναβλέπε τα βακούφια) αλλά για λόγους ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ανεξαρτησίας, απόσχισης δηλαδή από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν πολέμησαν μόνο Έλληνες (έννοια που, ούτως ή άλλως ήταν πολύ νεφελώδης εκείνη την εποχή) αλλά και Αρβανίτες και ένα σωρό άλλες βαλκανικές εθνότητες που συγκατοικούσαν επί αιώνες στο χώρο που σήμερα καταλαμβάνει το ελληνικό κράτος...Οι Έλληνες τότε πολέμισαν με κάποια ιδανικά που κακως τα εκμεταλεύτικε η εκκλησία...
Επί του θέματος, να και ο επίσημος αφορισμός του Γρηγορίου του Ε' για την επανάσταση του '21.
exposure243
Νεοφερμένο μέλος
Γιατί εμένα ενα πουλάκι μού είπε οτι γινόταν τό αντίθετο;Πάλι, αν μιλάς για την Αντίσταση, τα ίδια πάνω-κάτω γίνονταν: οι παπάδες ξεσήκωναν τον κόσμο εναντίον των άθεων κομμουνιστών με τα κονσερβοκούτια...
.

Μάλλον γιατί οι επιζήσαντες του εμφυλίου είναι . . .
Kαι είναι πολυ μεγάλος ο κατάλογος των σφαγιασθέντων στήν Ελληνικη επαρχια
Δέν πάιρνω κανενός τό μερος αν πρόκειται γιά τήν αφαίρεση ανθρώπινης ζωής
Αλλά καλά θά ηταν νά μήν εχουμε παρώπιδες καί νά μήν περνάμε τά πιστευω μας σαν τήν μόνη αλήθεια
Ismini
Διάσημο μέλος
Ποιο είναι το αντίθετο?Γιατί εμένα ενα πουλάκι μού είπε οτι γινόταν τό αντίθετο;![]()

Αυτό περιλαμβάνει τους παπούδες/γιαγιάδες όλων, και τους γονείς μερικώνΜάλλον γιατί οι επιζήσαντες του εμφυλίου είναι . . .![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool

Είμαι......