Περί θρησκείας και ιστορίας ο λόγος

Γιατί εμένα ενα πουλάκι μού είπε οτι γινόταν τό αντίθετο;:hmm:
Δεν ξέρω... Μήπως ήταν απ' τον Μελιγαλά το πουλάκι; :lol:
καλά θά ηταν νά μήν εχουμε παρώπιδες καί νά μήν περνάμε τά πιστευω μας σαν τήν μόνη αλήθεια
Αυτό είναι σωστό, αλλά όσο κι αν το θέλουμε, δεν μπορεί να έχουν όλες οι εκδοχές της ιστορίας την ίδια βαρύτητα, ε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το νήμα αυτό θα γίνει off topic ή split? (split ψηφίζω εγω!)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω... Μήπως ήταν απ' τον Μελιγαλά το πουλάκι; :lol:
Γελάς μέ αυτά πού εζησαν Ελληνες αθωοι και γυναικόπαιδα βλεπω . ..:|

Μπορείς νά ρωτήσεις ατομα που τά εζησαν
Η νά διαβάσεις .
Η νά ρωτήσεις κατοίκους τού Μελιγαλά και τής Νιγρητας οπου χιλιαδες σφαγιαστηκαν σε στρατόπεδα συγκεντρωσεως και μελλοθανάτων του ΕΑΜ.
Ανατριχιαστικές περιγραφές ακομα καί απο τον Γεν. Γραμματέας του ΕΑΜ επαρχίας Μεσσήνης για το τι γινοταν καί στήν Πελοπόννησο

Κάνεις λάθος, δε γελάω καθόλου μ' αυτά.

το κατάλαβες λάθος μάλλον!

το κατάλαβες λάθος μάλλον!
Είπαμε είμαι χαζός ,αλλά οχι καί τοσο ;)

Τώρα έχουμε βγει εντελώς εκτός θέματος, αλλά γνωρίζω από τον πατέρα μου ότι κατά τον εμφύλιο είχαν πιο πολλές απώλειες απ'ότι κατά την διάρκεια του πολέμου. Χαρακτηριστικά έλεγε ότι ότι άφησαν στο χωριό οι Γερμανοί το ρίμαξαν οι αντάρτες. Περισσότερο πείνασαν τότε αφού ότι ζωντανά και τρόφιμα είχαν οι παππούδες μου για τα 4 παιδιά τους, μπαίναν οι αντάρτες με το έτσι θέλω και τα κλέβανε..... :down:

για το τι γινοταν καί στήν Πελοπόννησο
Aυτά τα ξέρω κι εγώ από πρώτο χέρι!;)
Ο μπαμπάς μου είναι από τη Μάνη...Κι εκει οποιος δεν τους άρεσε έπαιρνε πόδι (στην καλύτερη)! Και δωράκι...κάψιμο οικίας!
Φυσικά πόδι αντάρτη δεν πάτησε στην "ηρωική" Μάνη!

Συμφωνώ στο ότι η Εκκλησία έχει τα χάλια της, αλλά προσωπικά το συγκεκριμένο κειμενάκι το θεωρώ το ίδιο κακόγουστο όσο και το κάψιμο της σημαίας. Το να προσβάλεις Εθνικά σύμβολα ή σύμβολα της Πίστης τα οποία σέβεται μεγάλη μερίδα κόσμου με αυτό τον τρόπο είναι τουλάχιστον χαζό και δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπεί εκτός ίσως από το να προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων και άσκοπες προστριβές:down:
Δεν θελω να πω περισσοτερα,με εκφραζει απολυτα η απαντηση της aspasiapef..

Αυτό που μου αρέσει πάνω από όλα είναι το συγκεκριμένο κείμενο μπήκε πάνω από όλα για να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα. Είμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα που λένε......:rolleyes:
Από την άλλη θεωρώ περίεργο μια κουβέντα πάνω σε τέτοια ζητήματα να γίνεται από εμάς με τους ίδιους όρους που την έκαναν οι μπαμπάδες μας.:hmm:

Από την άλλη θεωρώ περίεργο μια κουβέντα πάνω σε τέτοια ζητήματα να γίνεται από εμάς με τους ίδιους όρους που την έκαναν οι μπαμπάδες μας.:hmm:

Ε τότε είναι σαν μην έχουμε προσωπική άποψη πάνω στο θέμα αυτό

Για να ελαφρύνει η ατμόσφαιρα πατήστε εδώ να εισπράξετε ένα χαμόγελο.

Παναγια μου βοηθα .. θαναση ...!!!

Όλα τα είπατε τίποτα δεν αφήσατε. Πίστη, εκκλησία ως σώμα, εκκλησία ώς θεσμός, κληρος ανώτερος και κλήρος χαμηλός, εκκλησιαστική πολιτική, εκκλησιαστική περιουσία, διδασκαλία στα σχολεία, ανεξιθρησκεία επί οθωμανικής αυτοκρατορίας, η ανεξιθρησκεία σήμερα.Το κάθε ένα από αυτά είναι ένα ολόκληρο θέμα αλλά το πιο "ουάου" είναι ότι η συζήτηση γίνεται σ' ένα γατοσάιτ! Μήπως χρειαζόμαστε αρκετό διάβασμα πριν την κάνουμε τη συζήτηση?
Προτιμώ το χαμόγελο του Thanasis 46 (γιατί 46?)

αλλά το πιο "ουάου" είναι ότι η συζήτηση γίνεται σ' ένα γατοσάιτ! Μήπως χρειαζόμαστε αρκετό διάβασμα πριν την κάνουμε τη συζήτηση?
ναι γίνεται σε ένα γατοσάιτ στην ενότητα "Γενική συζήτηση".
Συνεχίσω να απορώ...όσοι θεωρούν ότι κάποια θέματα δεν ταιριάζουν σε αυτό το φόρουμ (μιας και είναι γατοφόρουμ) γιατι μπαίνουν στον κόπο να το επισυμάνουν? Οποιος θέλει είναι ελεύθερος να μιλάει μόνο για τις γάτες του.Δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλα τα θέματα.

Όλα τα είπατε τίποτα δεν αφήσατε. Πίστη, εκκλησία ως σώμα, εκκλησία ώς θεσμός, κληρος ανώτερος και κλήρος χαμηλός, εκκλησιαστική πολιτική, εκκλησιαστική περιουσία, διδασκαλία στα σχολεία, ανεξιθρησκεία επί οθωμανικής αυτοκρατορίας, η ανεξιθρησκεία σήμερα.Το κάθε ένα από αυτά είναι ένα ολόκληρο θέμα αλλά το πιο "ουάου" είναι ότι η συζήτηση γίνεται σ' ένα γατοσάιτ! Μήπως χρειαζόμαστε αρκετό διάβασμα πριν την κάνουμε τη συζήτηση?
Προτιμώ το χαμόγελο του Thanasis 46 (γιατί 46?)
Το ότι βρισκόμαστε σε γατοσάιτ δεν νομίζω πως σημαίνει ότι δεν είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι.Μην καταντήσουμε σαν όλους τους υπόλοιπους που σχολιάζουν τις φιλόζωους ως "τρελλούς που δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν και μαζεύουν ζώα ή ταίζουν αδέσποτα" και υποτιμούν την νοημοσύνη μας.
Τώρα για το διάβασμα που λες ότι χρειαζόμαστε πιστεύω πως επειδή όπως ειπώθηκε τα ακούμε από πρώτο χέρι , δεν χρειάζεται τόσο.Και ας μας πει ο καθένας τι έχει ακούσει από τους δικούς του...:)

Σωστές sofiagal καί Κατερίνα:cool:

"Μήπως χρειαζόμαστε αρκετό διάβασμα πριν την κάνουμε τη συζήτηση? "
Πάσο, ξεκίνησα εξεπιτούτου διάβασμα, ήδη έφτασα στο "ξ". Δέκα γράμματα μου μείνανε και τη καθάρισα την αλφαβήτα. :lol:

Συμφωνώ μαζί σου ,Κατερίνα και να συμπληρώσω αυτό που είπες για την ενότητα:

Γενική συζήτηση: Εδώ μπορείτε να συζητήσετε για οτιδήποτε εκτός απο γάτες!

Συμφωνώ κι εγώ.. Εκτός από γατοφόρουμ είναι και ένα φόρουμ που αποτελείται από ανθρώπους και όπως όλοι οι άνθρωποι είναι φυσιολογικό να συζητούν διάφορα πράγματα, έτσι κι εδώ είναι φυσιολογικό να γίνονται και άλλες συζητήσεις. :)

Επί του θέματος είμαι τελείως κατά της καταπίεσης που υφίστανται οι μη Χ.Ο. :down:

Και γενικώς συμφωνώ με την Αρήθα (τον άνθρωπο Αρήθα, η γάτα Αρήθα δεν ξέρω τι απόψεις έχει επί του θέματος :hmm:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back