Περί θρησκείας και ιστορίας ο λόγος

Ασπασία μου συγγνώμη αλλά το παράδειγμά σου με τις γελειογραφίες του Αρκά εμένα πουθενά δεν μου δείχνει ότι η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία ΔΕΝ καταπιέζει τους αλλόθρησκους. Ποιά η συμμετοζή της στο θέμα? Δημοσιεύτηκε κάτι σε μια εφημερίδα, ενοχλήθηκαν οι μουσουλμάνοι και επενέβησαν οι πρεσβευτές και λύθηκε το θέμα. Η εκκλησία τι σχέση και συμμετοχή είχε?
Καλέ ποιες γελιογραφίες του Αρκά? Ποιος ασχολείται με τον Αρκά? :confused:Εδώ μιλάμε για αυτές τις γελοιογραφίες σε Δανέζικη εφημερίδα για τις οποίες είχαν ξεσηκωθεί όλοι οι Μουσουλμάνοι παγκοσμίως! Χαρακτηριστικά παραθέτω κομμάτι σχετικού άρθρου " η Δανία απομονώνεται κατά κάποιον τρόπο μέσα στους κόλπους της Ε.Ε., καθώς οι περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες, όσο και αν καταδικάζουν τις βιαιοπραγίες, την ίδια στιγμή καταδικάζουν και τις όποιες προκλητικές ενέργειες κατά του θρησκευτικού συναισθήματος των μουσουλμάνων. " Μέχρι που ευρωπαίοι ηγέτες μεσολάβησαν για να ηρεμίσουν τα πνεύματα.
Η σχέση της εδώ εκκλησίας είναι, ότι για ανάλογα θέματα, απλά δεν το κάνει θέμα! Μόνο με την αναγραφή του θρησκεύματος στην ταυτότητα είχε γίνει ντόρος! Εδώ που τα λέμε γιατί να μην αναγράφεται? Ο.Κ. Εγώ είμαι Χ.Ο., εσύ άθεη, ο άλλος μουσουλμάνος! Καλύτερα έτσι. Θα είχε ταχτοποιηθεί το θέμα για όσους θέλουν να αποποιηθούν τον τίτλο του Χ.Ο. μια ώρα αρχήτερα. Απλά άλλαζες την τυτότητα, έγραφες στο θρήσκευμα ότι ήθελες και θα τελείωνε η ιστορία....;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μόνο με την αναγραφή του θρησκεύματος στην ταυτότητα είχε γίνει ντόρος! Εδώ που τα λέμε γιατί να μην αναγράφεται? Ο.Κ. Εγώ είμαι Χ.Ο., εσύ άθεη, ο άλλος μουσουλμάνος! Καλύτερα έτσι. Θα είχε ταχτοποιηθεί το θέμα για όσους θέλουν να αποποιηθούν τον τίτλο του Χ.Ο. μια ώρα αρχήτερα. Απλά άλλαζες την τυτότητα, έγραφες στο θρήσκευμα ότι ήθελες και θα τελείωνε η ιστορία....;)
Για τον ίδιο λόγο που δεν αναγράφεται και στο φάκελο των ΕΛΤΑ. Και τα ΕΛΤΑ και η αστυνομία μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και χωρίς να αναγράφεται το θρήσκευμα στο φάκελο και στην ταυτότητα.

Φαντάσου πριν από διακόσια χρόνια να γράφονταν το θρήσκευμα στο λογαριασμό της ΔΕΗ κι όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν χρειάζεται και το αφαίρεσαν κάποιοι να ενοχλήθηκαν.

gif

URL%5D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλέ ποιες γελιογραφίες του Αρκά? Ποιος ασχολείται με τον Αρκά? :confused:Εδώ μιλάμε για αυτές τις γελοιογραφίες σε Δανέζικη εφημερίδα για τις οποίες είχαν ξεσηκωθεί όλοι οι Μουσουλμάνοι παγκοσμίως! Χαρακτηριστικά παραθέτω κομμάτι σχετικού άρθρου " η Δανία απομονώνεται κατά κάποιον τρόπο μέσα στους κόλπους της Ε.Ε., καθώς οι περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες, όσο και αν καταδικάζουν τις βιαιοπραγίες, την ίδια στιγμή καταδικάζουν και τις όποιες προκλητικές ενέργειες κατά του θρησκευτικού συναισθήματος των μουσουλμάνων. " Μέχρι που ευρωπαίοι ηγέτες μεσολάβησαν για να ηρεμίσουν τα πνεύματα.
Η σχέση της εδώ εκκλησίας είναι, ότι για ανάλογα θέματα, απλά δεν το κάνει θέμα! Μόνο με την αναγραφή του θρησκεύματος στην ταυτότητα είχε γίνει ντόρος! Εδώ που τα λέμε γιατί να μην αναγράφεται? Ο.Κ. Εγώ είμαι Χ.Ο., εσύ άθεη, ο άλλος μουσουλμάνος! Καλύτερα έτσι. Θα είχε ταχτοποιηθεί το θέμα για όσους θέλουν να αποποιηθούν τον τίτλο του Χ.Ο. μια ώρα αρχήτερα. Απλά άλλαζες την τυτότητα, έγραφες στο θρήσκευμα ότι ήθελες και θα τελείωνε η ιστορία....;)
γράψε λάθος....τώρα θυμήθηκα για ποιο θέμα έλεγες...
Ποιά ανάλογα θέματα βρε Ασπασία? Φερε ένα παράδειγμα....τι να κάνει θεμα? το ποιηματάκι για το φραπέ?
Και γιατί να αναγράφεται το θρήσκευμα στην ταυτότητα? Η ταυτότητα είναι για να πιστοποιεί ποιος είμαι. Είμαι η Κατερίνα Τάδε, ηλικίας 28 χρονών, ύψος 1.64, χρώμα ματιών καστανό, πρόσωπο ωοειδές. Αυτά. Από που κι ως που αποτελεί στοιχείο αναγνωρισιμότητας μου από τις Αρχές το θρήσκευμα μου?

Για τον ίδιο λόγο που δεν αναγράφεται και στο φάκελο των ΕΛΤΑ. Και τα ΕΛΤΑ και η αστυνομία μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και χωρίς να αναγράφεται το θρήσκευμα στο φάκελο και στην ταυτότητα.

Φαντάσου πριν από διακόσια χρόνια να γράφονταν το θρήσκευμα στο λογαριασμό της ΔΕΗ κι όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν χρειάζεται και το αφαίρεσαν κάποιοι να ενοχλήθηκαν.
Δεν είναι ακριβώς το ίδιο Θανάση. Η Κατερίνα και η Αλίκη για παράδειγμα, θέλουν να αλλάξουν στα χαρτιά τους το θρήσκευμα αλλά σκαλώνουν στα διαδικαστικά. Αν αλλάζοντας την ταυτότητα που είναι ούτως ή άλλως υποχρεωτικό αναγραφόταν στην καινούργια το θρήσκευμα και μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ζητούσε αλλαγή, τότε σίγουρα τα πράγματα θα γίνονταν πιο απλά. Τώρα είναι απλά σαν να κουκουλώθηκε το όλο θέμα. Απλά κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν αναγράφεται το θρήσκευμα άρα δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξω. Εγώ τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω...
γράψε λάθος....τώρα θυμήθηκα για ποιο θέμα έλεγες...
Ποιά ανάλογα θέματα βρε Ασπασία? Φερε ένα παράδειγμα....τι να κάνει θεμα? το ποιηματάκι για το φραπέ?
Και γιατί να αναγράφεται το θρήσκευμα στην ταυτότητα? Η ταυτότητα είναι για να πιστοποιεί ποιος είμαι. Είμαι η Κατερίνα Τάδε, ηλικίας 28 χρονών, ύψος 1.64, χρώμα ματιών καστανό, πρόσωπο ωοειδές. Αυτά. Από που κι ως που αποτελεί στοιχείο αναγνωρισιμότητας μου από τις Αρχές το θρήσκευμα μου?
Το ποιηματάκι για το φραπέ το βρίσκω το ίδιο κακόγουστο με τις γελοιογραφίες για τον Αλλάχ. Κάποιοι το βρίσκουν το ίδιο αστείο με αυτές. Απλά όπως έχω ξαναπεί αν απόσπασμα από το Κοράνι το διακωμωδούσαν με τον ίδιο τρόπο θα γινόταν ο κακός χαμός! Γαιτί δεν βλέπεις ότι είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα?
Όσο για την ταυτότητα δεν αναγράφει πια ούτε σχήμα προσώπου, ούτε χρώμα ματιών. Άρα δεν πιστοποιεί και τόσο ακριβέστατα το ποια είσαι...:)

εγώ πιστεύω πώς δεν είναι κακό να αναγράφεται το θρήσκευμα...Στο κάτω κάτω ντρέπεται κανείς για το θρήσκευμα του??? Ή μήπως οι θρησκείες είναι κρυφές?
Ίσα ίσα καλύτερα θα είναι όπως είπε και η Ασπασία.

Η αστυνομική ταυτότητα είναι ένα πεζό κρατικό έγγραφο, δεν είναι υποβάθμιση των αξιών και των μεγάλων ιδανικών να αναγράφονται σε πεζά έγγραφα; Αυτά γράφονται στην ψυχή μέσα κι όχι μέσα σε ζελατίνες.

Ακριβώς αυτοί που πιστεύουν θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα είχαν απαιτήσει από χρόνια να είχε αφαιρεθεί το πιστεύω τους από τα ψυχρά πεζά έγγραφα γιατί το προσβάλει, και όχι να τρέχουν να διαμαρτύρονται γιατί αφαιρέθηκε. Τρέχανε πίσω από τον παπα τον οποίο σιγά μην τον νοιάζει αν πιστεύει κανείς στο θεό ή όχι. την πελατεία να μη χάσει τον νοιάζει όχι αν πιστεύεις. Το μερίδιό του στην εξουσία διεκδικεί, για να μην μείνει αχρείαστος και πρέπει να ψάχνει για δουλειά.

Όσο για την ταυτότητα δεν αναγράφει πια ούτε σχήμα προσώπου, ούτε χρώμα ματιών. Άρα δεν πιστοποιεί και τόσο ακριβέστατα το ποια είσαι...:)
Δεν το ήξερα ότι δεν αναγράφει. Εχω ακόμα την παλιά, την άλλη εβδομάδα θα πάω να την αλλάξω. Πάντως σίγουρα το θρήσκευμα δεν αποτελεί στοιχεο αναγνωρισιμότητας και καλώς δεν το γράφει.

εγώ πιστεύω πώς δεν είναι κακό να αναγράφεται το θρήσκευμα...Στο κάτω κάτω ντρέπεται κανείς για το θρήσκευμα του??? Ή μήπως οι θρησκείες είναι κρυφές?
Ίσα ίσα καλύτερα θα είναι όπως είπε και η Ασπασία.
Προσωπικά δεν ντρέπομαι καθόλου. Αλλά δεν είμαι και υποχρεωμένη να δηλώνω τι πιστεύω. Και για το κόμμα που ψηφίζω δεν ντρέπομαι αλλά δεν το δηλώνω όπου σταθώ και όπου βρεθώ. Ομοίως και για τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις. Και καλά κάνω δηλαδή γιατί βλέπουμε καθημερινά πόσο πίσω είναι η Ελλάδα στο θέμα "σεβασμός της διαφορετικότητας".

χμ ναι ποιός θα πρέπει να μιλάει για καταπίεση? Σαν παιδάκι θυμάμαι την προσευχή που κάναμε στο σχολείο, τις εκκλησιάσεις, το μάθημα των θρησκευτικών (θρησκευτικά λέγονται παρεπιπτόντως όχι "ορθοδοξικά", αλλά τες πα), θυμάμαι επίσης το θρησκευτικό όρκο στα δικαστήρια (αν είναι δυνατόν :blink:), το θρησκευτικό γάμο, την υποχρεωτική βάφτιση, την υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες και άλλα πολλά. Και πριν πείτε ότι τα τελευταία δεν είναι πλέον υποχρεωτικά, θυμηθείτε πότε πάψαν να ειναι...
Δέν μιλαω γιά πρίν 500 χρόνια πόυ καί εγώ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ φορουσα ποδια στα νήπια σαν κοριτσακι,πού ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ επρεπε νά εχω κοντό μαλλι και αλλα πολλά καί διαφορα.
Οπως μάς πηγαίναν καί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σέ διάφορους χώρους κατά καιρους [σάν εκπεδευτικές επισκέψεις και καλά]
Καί ολα αυτά ηταν υποχρεωτικά απο τό κρατος
Η Εκκλησια δέν πιάνει κανεναν απο τό αυτι νά τόν βάλει μέσα

πότε τοποθετήθηκε κάποιος ρατσιστικά ή επιτέθηκε προσωπικά σε άλλον?

Φυσικά καί είναι προσωπικη επιθεση
Οπως είπα καί πρίν δέν θά αρεσε σε κανέναν ετσι στά καλα καθούμενα νά ακουει τραγουδάκια γιά δικούς τού ,ετσι καί ενας πού πιστεύει δέν θά ηθελε νά ακούει κατι γιά αυτό.
Γιά εναν πού πιστεύει γνώρισε οτι ο Θεός είναι Προσωπο . .
Δέν είναι κατι το αφηρημένο.
Δέν πιστεύει σέ κάτι ανύπαρκτο ουτε πιστευει αυτό που του υπαγορεύει η φαντασία του,και φυσικά η φουσκωμένη υπερηφάνεια του επειδή διάβασε 5 βιβλία παραπάνω καί νομιζει οτι τά ειδε ολα

Κατερίνα μου οι σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός θεωρειται ταμπού...Η θρησκεία όχι.
Επείσης το τι ψηφίζει ο καθένας είναι μυστικό, αλλιώς δεν θα υπήρχαν τα παραβάν..
Η θρησκεία του καθενός "φωναζεται" καθημερινά είτε με τον σταυρό που φοράει ο άλλος στον λαιμό του είτε με την μαντήλα που φοράει η άλλη στο κεφάλι της...

Η αστυνομική ταυτότητα είναι ένα πεζό κρατικό έγγραφο, δεν είναι υποβάθμιση των αξιών και των μεγάλων ιδανικών να αναγράφονται σε πεζά έγγραφα; Αυτά γράφονται στην ψυχή μέσα κι όχι μέσα σε ζελατίνες.

Ακριβώς αυτοί που πιστεύουν θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα είχαν απαιτήσει από χρόνια να είχε αφαιρεθεί το πιστεύω τους από τα κυνικά πεζά έγγραφα γιατί το προσβάλει,
Πολύ σωστά !

Για το ταμπού:
Ταμπού ονομάζεται η ισχυρή κοινωνική απαγόρευση που αφορά λέξεις, αντικείμενα, πράξεις ή άτομα που θεωρούνται ανεπιθύμητα ή προσβλητικά από μια ομάδα, έναν ολόκληρο πολιτισμό.
Η λέξη ταμπού είναι πολυνησιακή και σημαίνει "απαγορευμένος".
Δηλώνει δηλαδή, κάτι που δεν πρέπει να αναφέρεται.
Ακριβώς δηλαδή αυτό που είχε γράψει η life ("καλύτερα να μη θίγονται").
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Για την κριτική αυτών που ο καθένας θεωρεί ιερά και όσια:
Αν η Εκκλησία καθόταν ήσυχη ήσυχη στη γωνιά που της αναλογεί και ασκούσε το όποιο λειτούργημά της, τότε πιστέψτε με, καθόλου δε θα με απασχολούσε και καμία κριτική δε θα έκανα.
ΟΜΩΣ: όσο η Εκκλησία παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένη με το κράτος, πράγμα που με επηρεάζει άμεσα ως πολίτη αυτού του κράτους, έχω και αφορμή, αλλά και κάθε δικαίωμα να εξοργίζομαι. Γιατί τη χρυσοπληρώνω μέσω της φορολογίας μου, τη στιγμή που ούτε τη χρειάζομαι, ούτε τη θέλω, στο κάτω κάτω. Και, ακόμα χειρότερα, τη στιγμή που η ίδια η Εκκλησία απαλλάσσεται του φόρου για την τεράστια περιουσία της.

Για τον "φιλελευθερισμό" του ορθόδοξου δόγματος:
Ασφαλώς θα συμφωνήσω ότι η κατάσταση σίγουρα δεν είναι συγκρίσιμη με αυτή των θεοκρατούμενων χωρών. (Αν και επιφυλάσσομαι για το τι θα γινόταν αν οι εδώ παπάδες είχαν την πολιτική εξουσία που έχουν πχ οι μουλάδες στο Ιράν). Παρ' όλα αυτά, η ανοχή της διαφορετικής γνώμης, η ελευθερία του λόγου και η ανεξιθρησκεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα. Δεν μου κάνει δηλαδή καμιά χάρη η Εκκλησία που με αφήνει να ασκώ κριτική χωρίς να με κρεμάει ανάποδα, ούτε της χρωστάω τίποτα γι' αυτό. Απλώς εξασκώ τα κατοχυρωμένα δικαιώματά μου ως πολίτης.

Για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες:
Μιμίκα, το θρήσκευμα του καθενός δεν είναι κρυφό, είναι όμως ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Αυτό σημαίνει ότι είναι ελεύθερος να το βροντοφωνάζει αν θέλει, αλλά ότι κανείς δεν θα πρέπει να το γνωρίζει αν ο ίδιος δεν το επιθυμεί. Για δυό λόγους: πρώτον γιατί παραβιάζονται τα προσωπικά του δεδομένα, και δεύτερον γιατί είναι πιθανό να πέσει θύμα δυσμενούς μεταχείρισης (πχ "αααα δε σου το νοικιάζω το σπίτι, είσαι μουσουλμάνος και οξαποδώ" ή "μας συγχωρείτε, αλλά άθεους δεν προσλαμβάνουμε, τι θα πούνε οι πελάτες μας;")

Η θρησκεία του καθενός "φωναζεται" καθημερινά είτε με τον σταυρό που φοράει ο άλλος στον λαιμό του είτε με την μαντήλα που φοράει η άλλη στο κεφάλι της...
Έλα όμως που ΔΕΝ φωνάζεται παντού! Χριστούγεννα στην Jeddah όπως το έχω ξαναγράψει σε άλλο θέμα αλλά δεν μπορώ να το βρω καμία 40αρια τό πολύ Έλληνες Χ.Ο. μαζεύτήκαμε να γιορτάσουμε σένα δωμάτιο με έναν παπά ό οποίος μπήκε κρυφά στη χώρα και κυριολεκτικά αλλού ο παπάς και αλλού τα ράσα του. Ο δε σταυρός και όλα τα εκκλησιαστικά όργανα (θυμιατήρι, δικσοπότηρο κλπ.) μπήκαν στη χώρα κρυφά και χώρια το ένα από το άλλο. Απαγοερύονται δια ροπάλου, κυριολεκτικά όμως, τα σύμβολα της Πίστης, οποιασδήποτε άλλης θρησκείας πέραν του Μωαμεθανισμού. Ακόμα και το διαμαντένιο σταυρουδάκι που φοράω στο λαιμό μου, όταν πήγα εκεί με προειδοποίησαν να το βγάλω για να μην υπάρξει πρόβλημα!. Δεν αισθάνεστε τυχεροί που ζείτε στην Ελλάδα όπου ο καθένας μπορεί να πιστεύεί ότι θέλει και η Εκκλησία δεν σου απαγορεύει να φοράς μαντήλα όταν είσαι μουσουλμάνος ή το αστέρι του Δαυίδ αν είσαι Εβραίος? Επίσης κάπου πιο πάνω διάβασα για τα υποχρεωτικά θρησκευτικά στα σχολείο. Που συμβαίνει βρε παιδια αυτό? Εδώ 25-30 χρόνια πριν που πήγαινα εγώ δημοτικό και γυμνάσιο/λύκειο και μάλιστα σε δημόσιο, είχα 2 αδελφές τουρκάλες μουσουλμάνες συμμαθήτριες και μια καθολική από Σύρο που δεν παρακολουθούσαν το μάθημα και δεν τις βαθμολογούσαν σε αυτό. Όσο για τώρα, ξέρω πολύ καλά από τα ανήψια μου ότι έχουν συμμαθητές στη Λεόντειο που οι γονείς τους έχουν ζητήσει να μην παρακολουθούν τα Θρησκευτικά κι έτσι γίνεται. Σε άλλη χώρα ζείτε εσείς?

Για τις καινουργιες ταυτοτητες εχω να πω πως δεν αναγραφετε το θρησκευμα.
Για να ταξιδεψεις σε χωρα του εξωτερικου, θελεις οποσδηποτε καινουργια ταυτοτητα που δεν αναγραφει θρησκευμα.
Οποτε οποιος δεν θελει να αναγραφετε θρησκευμα παει και βγαζει μια καινουργια ταυτοτητα!

Γιατι τα μπλεξατε ετσι?

Για να ταξιδεψεις σε χωρα του εξωτερικου, θελεις οποσδηποτε καινουργια ταυτοτητα που δεν αναγραφει θρησκευμα.
Οποτε οποιος δεν θελει να αναγραφετε θρησκευμα παει και βγαζει μια καινουργια ταυτοτητα!

Γιατι τα μπλεξατε ετσι?
Τό είπα καί χθές.
Εχω βγάλει πρίν μία εβδομαδα νέα ταυτοτητα και δέν γράφει γιά θρησκευμα.
Καί είμαι σύμφωνος μ αυτό αν καί ειμαι Χ.Ο
Επισεις είμαι ΥΠΕΡ τού διαχωρισμού κρατους και εκκλησίας,μιάς καί τό ενα είναι τελείως διαφορετικό από το αλλο

Δέν μιλαω γιά πρίν 500 χρόνια πόυ καί εγώ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ φορουσα ποδια στα νήπια σαν κοριτσακι,πού ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ επρεπε νά εχω κοντό μαλλι και αλλα πολλά καί διαφορα.
Οπως μάς πηγαίναν καί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σέ διάφορους χώρους κατά καιρους [σάν εκπεδευτικές επισκέψεις και καλά]
Καί ολα αυτά ηταν υποχρεωτικά απο τό κρατος
Η Εκκλησια δέν πιάνει κανεναν απο τό αυτι νά τόν βάλει μέσα
Δεν μιλάω για 500 χρόνια πριν, αλλά για λιγότερο από 25. Επίσης όλα αυτά που αναφέρεις επιβάλονταν από το εκπαιδευτικό σύστημα, καμία σχέση με ην εκκλησία και τη θρησκεία δεν έχουν, και άλλο να σε πάνε σε ένα μουσείο και άλλο στην εκκλησία. Νομίζω την καταλαβαίνεις τη διαφορά. Επίσης όταν πήγαινα εγώ σχολείο οι εκκλησιασμοι ήταν υποχρεωτικοί (αλλιώς μπαμπούλας-απουσία και επιπληξη)

Κατερίνα μου οι σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός θεωρειται ταμπού...Η θρησκεία όχι.
Επείσης το τι ψηφίζει ο καθένας είναι μυστικό, αλλιώς δεν θα υπήρχαν τα παραβάν..
Το αν "φωνάζεται" με διάφορους τρόπους ή σύμβολα είναι ΕΠΙΛΟΓΗ. Μπορώ λοιπόν κι εγώ να κυκλοφορώ κάθε μέρα με μια σημαία του Χ κομματος και άρα αφού βροντοφωνάζω τοι ψηφίζω να απαιτώ να αναγράφεται και στην ταυτότητα.
Εγώ όμως επιλέγω να μην φοράω σταυρουδάκια και λοιπά σύμβολα και να μη βροντοφωνάζω τι πιστεύω και απαιτώ να μην με υποχρεώνει κανείς να το δηλώνω πουθενα, ούτε σε ταυτότητα, ούτε σε ληξιαρχικές πράξεις, ούτε σε τίποτα.

Έλα όμως που ΔΕΝ φωνάζεται παντού! Χριστούγεννα στην Jeddah όπως το έχω ξαναγράψει σε άλλο θέμα αλλά δεν μπορώ να το βρω καμία 40αρια τό πολύ Έλληνες Χ.Ο. μαζεύτήκαμε να γιορτάσουμε σένα δωμάτιο με έναν παπά ό οποίος μπήκε κρυφά στη χώρα και κυριολεκτικά αλλού ο παπάς και αλλού τα ράσα του. Ο δε σταυρός και όλα τα εκκλησιαστικά όργανα (θυμιατήρι, δικσοπότηρο κλπ.) μπήκαν στη χώρα κρυφά και χώρια το ένα από το άλλο. Απαγοερύονται δια ροπάλου, κυριολεκτικά όμως, τα σύμβολα της Πίστης, οποιασδήποτε άλλης θρησκείας πέραν του Μωαμεθανισμού. Ακόμα και το διαμαντένιο σταυρουδάκι που φοράω στο λαιμό μου, όταν πήγα εκεί με προειδοποίησαν να το βγάλω για να μην υπάρξει πρόβλημα!. Δεν αισθάνεστε τυχεροί που ζείτε στην Ελλάδα όπου ο καθένας μπορεί να πιστεύεί ότι θέλει και η Εκκλησία δεν σου απαγορεύει να φοράς μαντήλα όταν είσαι μουσουλμάνος ή το αστέρι του Δαυίδ αν είσαι Εβραίος? Επίσης κάπου πιο πάνω διάβασα για τα υποχρεωτικά θρησκευτικά στα σχολείο. Που συμβαίνει βρε παιδια αυτό? Εδώ 25-30 χρόνια πριν που πήγαινα εγώ δημοτικό και γυμνάσιο/λύκειο και μάλιστα σε δημόσιο, είχα 2 αδελφές τουρκάλες μουσουλμάνες συμμαθήτριες και μια καθολική από Σύρο που δεν παρακολουθούσαν το μάθημα και δεν τις βαθμολογούσαν σε αυτό. Όσο για τώρα, ξέρω πολύ καλά από τα ανήψια μου ότι έχουν συμμαθητές στη Λεόντειο που οι γονείς τους έχουν ζητήσει να μην παρακολουθούν τα Θρησκευτικά κι έτσι γίνεται. Σε άλλη χώρα ζείτε εσείς?
Εσενα σου επιτρέπαν να μην τα παρακολουθήσεις? Μήπως το μάθημα λέγεται ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ? Εμαθες ποτέ για καμια άλλη θρησκεία εσύ? (φωτεινή εξαιρεση το τότε βιβλίο θρησκευτικών που αφιέρωνε 5 σελίδες στις υπόλοιπες θρησκείες και βεβαια ποτέ δεν διδασκόταν).
Και συγγνώμη βρε Ασπασία αλλά τη λογική "κοιτα εκεί που είναι σκατα...να χαίρεσαι που εδώ είναι ευκοίλια" εγώ δεν τη συμμερίζομαι. Δεν μου αρέσει να κοιτάω τα χειρότερα και να λέω "ουφ πάλι καλά", μου αρέσει να κοιτάω τα καλύτερα και να παλεύω για αυτά!

ΚΑτα τα άλλα ΑΛΙΚΗ RESPECT. Συμφωνώ 1000000%!

Γιατι τα μπλεξατε ετσι?
Καταρχην το θέμα δεν είναι η ταυτότητα, απλά προφανώς εμπλεκεται και αυτή σε μια συζήτηση περί θρησκείας.
Να ξαναπώ ότι το θρήσκευμα δεν αναγράφεται ΜΟΝΟ στις ταυτότητες.

Kατερίνα λιγο πολύ τά ιδια πιστεύω εχουμε
Ασχετα αν στό θέμα πώς βλέπει ο καθε ενας τό Θείο διαφέρει
Απλά μιλαμε διαφορετικά :)
Απαιτείς σέβασμο καί ελευθερία για ολους
Καί εγώ τό ιδιο

Ελα ομως πού η εικόνα πού περνάει γιά την Ορθοδοξία από ανάξιους λειτουργούς της καί γραφικά εως αρρωστημένα μέλη τής είναι απαράδεκτη
Μέ αποτέλεσμα νά απαγορεύουν μέ τόν βίο καί τήν στάση τούς να γνωρίσει ο απλός κόσμος ποιά είναι η πραγματικότητα

Εσενα σου επιτρέπαν να μην τα παρακολουθήσεις? Μήπως το μάθημα λέγεται ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ? Εμαθες ποτέ για καμια άλλη θρησκεία εσύ? (φωτεινή εξαιρεση το τότε βιβλίο θρησκευτικών που αφιέρωνε 5 σελίδες στις υπόλοιπες θρησκείες και βεβαια ποτέ δεν διδασκόταν).
Και συγγνώμη βρε Ασπασία αλλά τη λογική "κοιτα εκεί που είναι σκατα...να χαίρεσαι που εδώ είναι ευκοίλια" εγώ δεν τη συμμερίζομαι. Δεν μου αρέσει να κοιτάω τα χειρότερα και να λέω "ουφ πάλι καλά", μου αρέσει να κοιτάω τα καλύτερα και να παλεύω για αυτά!
Στην ηλικία των 8, 10 ή 15 χρονών δεν το είχα σκεφτεί και οι γονείς μου δεν είχαν ζητήσει να μην το παρακαλουθώ. Αν ήθελα να μην τον παρακολουθήσω είμαι σίγουρη ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Εγώ πάλι θυμάμαι ότι είχαμε μάθει για τις υπόλοιπες θρησκείες και μαλιστα ο θεολόγος μας ο πατέρας Σκορδάς (τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται πολύ σε τηλεοπτκά παράθυρα!) μας είχε λύσει όλες τις απορίες. Επίσης του συγκεκριμένου του είχα κάνει χοντρή καζούρα τις απόκριες στην 1η Λυκείου όταν είχα ντυθεί καλόγρια με σχίσιμο μέχρι το ....., καλτσοδέτα και το playboy ανα χείρας και παρόλα αυτα με δέχθηκε στην τάξη, και γέλασε με την καρδιά του γιατί το βρήκε αστείο. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μπορούσε να γίνει κάπου αλλού αυτό, οπότε ναι, κοιτάω εδώ που είναι ευκοίλια και που παίρνει να γίνουν και καλύτερα τα πράγματ και χαίρομαι που δεν είμαι στα σκατά όπως το θέτεις! :rolleyes:
Άντε και καλή μας όρεξη όσοι πάμε για φαγητό!!!...:happy:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back