exposure243
Νεοφερμένο μέλος
Τελος ενδειξη ωριμοτητας είναι και να ξεχωριζει κανεις την ευγενικη παρακληση από την επιβολη…και να διαχωριζει την ελευθερια λογου από την ειρωνια

Κατά τά αλλα .... οτι ναναι
Τ'ο οτι ναναι κολλάει στήν κουβέντα γενικά,οχι σ αυτα πού εγραψες
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
menia
Δραστήριο μέλος
"ΓΙΑΤΙ οι περισσότεροι παπάδες είναι μη ζωόφιλοι? Και γιατί οι γνωστές μουστακαλούδες που κάθε ΣΚ πάνε σε μοναστήρια, που είναι συνέχεια μ' έναν σταυρό στο χέρι και αναφέρουν το όνομα της Παναγίας κάθε μισάωρο είναι από τα άτομα που απεχθάνονται τα ζώα? Πού διδάχτηκαν από το Θείο Κήρυγμα ότι τα ζώα δεν πονάνε και δεν έχουν ψυχή?"
Ναι λοιπόν, τα παραπάνω είναι αλήθεια. Αγιορίτης ιερέας έλεγε σε συνάδελφο που είναι πολύ θρήσκα (αλλά δεν έχει δώσει δεκάρα σε φτωχό και κυκλοφορεί με Armani
) να πείσει την κουμπάρα της να διώξει την γάτα της γιατί είναι πηγή γρουσουζιάς και κατάρας. Ενα άλλο ανθρωποειδές που συνέχεια επισκέπτεται μοναστήρια αλλά κατά τ' άλλα νομίζει ότι είναι αναμάρτητη (ενώ είναι το πιο κακό και υποχθόνιο πλάσμα που έχω γνωρίσει) δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστά τα καημένα αδεσποτάκια της πειροχής κατά προτροπής ιερέως (είμαι σίγουρη ότι έχει βάλει φόλες). Κι ένα σωρό άλλα παραδείγματα του τι διδάσκουν ορισμένοι εκπρόσωποι της εκκλησίας... ΑπαράδεκτοΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
menia
Δραστήριο μέλος
Επειδή εκλαιγα όμως είπεν αντε για σένα πες οτι έχει....
Λυπάμαι που θα το πω αυτό αλλά εγώ θα τον είχα σκυλοβρίσει, θα γυρνούσα την πλάτη και θα έφευγα επί τόπου. Ελεος πια...
anabou
Διάσημο μέλος
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Λυπάμαι που θα το πω αυτό αλλά εγώ θα τον είχα σκυλοβρίσει, θα γυρνούσα την πλάτη και θα έφευγα επί τόπου. Ελεος πια...
Εφυγα τρομερα απογοητευμενη... Δεν το περιμενα γιατί δεν ήξερα τη θέση της της εκκλησίας μιας και δεν εχω καμμια σχέση.
Η γατούλα σου μοιαζει με τη Μέλανι αν δεν ειχε το μουστακάκι. Την ιδια μάσκα... Αχ Μελανάκι μου...
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Διαβάστε αυτό που είχε γράψει η Εβελία για τις γάτες της Ιερουσαλήμ.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Οσο για τους παπάδες, πιστεύω ότι όποιος θέλει να επικοινωνεί με το θεό, καλύτερα να το κάνει απ ευθείας χωρίς αντιπροσώπους, και μάλιστα αυτοδιοριζόμενους.
boy_gr
Νεοφερμένο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Συμφωνώ και επαυξάνω!Οσο για τους παπάδες, πιστεύω ότι όποιος θέλει να επικοινωνεί με το θεό, καλύτερα να το κάνει απ ευθείας χωρίς αντιπροσώπους, και μάλιστα αυτοδιοριζόμενους.
Δυστυχώς οι γενικεύσεις είναι η σκληρή πραγματικότητα.σημερα διαβασα αυτο το θεμα και συμφωνω με πολλα απο οσα λετε και ειναι ωραιο να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις...αρχισε ομως να με ενοχλει λιγο η λογικη "..οι παππαδες....." οπως σε αλλες περιπτωσεις με ενοχλει η λογικη "..οι γιατροί τα παιρνουν","οι πανεπιστημιακοι ειναι καθικια" ,"οι πολιτικοι ειναι απατεωνες" κοκ.....αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι γενικευσεις γενικως δεν ειναι καλο πραγμα....ολοι εχουμε να πουμε ενα περιστατικο ασχημο με ενα παππα...αντε να αρχισουμε να γραφουμε ολοι λοιπον την μαυρη βιβλο των παππαδων....τι εξυπηρετει αυτο?....(...δεν ειμαι φανατικος της χριστιανικης θρησκειας-εκκλησιας καμια σχεση.μαλλον το αντιθετο)
Μέτρα γύρω σου πόσοι παπάδες εκτελούν σωστά το καθήκον τους, πόσοι γιατροί δεν τα παίρνουν , πόσοι πολιτικοί δεν είναι απατεώνες και έλα και πες μου ποιός είναι ο κανόνας και ποιά η εξαίρεση!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
boy_gr
Νεοφερμένο μέλος
Που μπορείς και βλέπεις θετικές συμπεριφορές ?Είναι δυνατόν αν υπάρχουν 2 τέτοιες περιπτώσεις και 8 κακές να πεισθείς ότι όλα είναι καλά?σορυ δεν λειτουργω ετσι.προτιμω να βλεπω γυρω μου τις θετικες συμπεριφορες.οχι οτι οι ασχημες δεν υπαρχουν αλλα αν μπουμε στο τριπακι να μετρησουμε ποιος κανει λαθος και τι, καλυτερα να παμε να αυτοκτονησουμε ολοι μαζι.....
boy_gr
Νεοφερμένο μέλος
rotonda
Δραστήριο μέλος
Και μια "άχρηστη" πληροφορία, που μου είχε κάνει εντύπωση: Σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας, το μόνο ζώο που επιτρέπεται, λέει, να μπαίνει στο ιερό είναι η γάτα! Ο λόγος; Τα ποντίκια βέβαια. Γιατί αν πέσει ποντίκι μέσα στη θεία κοινωνία, ο ιερέας είναι υποχρεωμένος να... το φάει (σύμφωνα με το τυπικό, πάντα). Οπότε οι γάτες φροντίζουν να μην βρεθεί κανένας παπάς σ' αυτή τη δύσκολη θέση.
Και στο Κοράνι όμως αναφέρεται η αγάπη του Μωάμεθ για τις γάτες. Λέει ότι κάποτε ο Μωάμεθ ήθελε να σηκωθεί για να πάει να προσευχηθεί, αλλά πρόσεξε ότι η αγαπημένη του γάτα κοιμόταν σε μια άκρη του ρούχου που φορούσε. Για να μην ξυπνήσει λοιπόν το ζώο, έκοψε το κομμάτι του υφάσματος όπου καθόταν η γάτα.
Άσχετο και πάλι, αλλά νομίζω ότι αυτή η αποδοχή των γατών από τις θρησκείες (σε αντίθεση με τους σκύλους, για παράδειγμα) οφείλεται στο ότι οι γάτες δεν έχουν έμμηνο ρύση, η οποία γενικά θεωρείται μιαρή από τις ανδροκρατούμενες, κυρίως, θρησκείες.
boy_gr
Νεοφερμένο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι θα πει πού οδηγεί η συζήτηση; Συζητάμε για τον κανόνα το σκάρτο και όπου βγει. Αφού το κακό κυριαρχεί το συζητάμε.
exposure243
Νεοφερμένο μέλος
Στόν ιδιο κήπο μία μέλισσα Θά τρέξει σέ ομορφα καί ευωδιαστά λουλούδια, ενω μία μύγα στίς ακαθαρσίες.προτιμω να βλεπω γυρω μου τις θετικες συμπεριφορες.
exposure243
Νεοφερμένο μέλος
Αχ σέ καλό νά μού βγεί τό γέλιο πού εριξα . .Σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας, το μόνο ζώο που επιτρέπεται, λέει, να μπαίνει στο ιερό είναι η γάτα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool