Περί θρησκείας και ιστορίας ο λόγος

Τελος ενδειξη ωριμοτητας είναι και να ξεχωριζει κανεις την ευγενικη παρακληση από την επιβολη…και να διαχωριζει την ελευθερια λογου από την ειρωνια
;)
Κατά τά αλλα .... οτι ναναι
Τ'ο οτι ναναι κολλάει στήν κουβέντα γενικά,οχι σ αυτα πού εγραψες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διάβασα με προσοχή σχεδόν όλες τις απαντήσεις αυτού του θέματος, είμαι οπαδός των απόψεων της Mia..M, και θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου δώσει απάντηση στο εξής ερώτημα που έχει σχέση με τη φιλοζωία και τον χριστιανισμό.
"ΓΙΑΤΙ οι περισσότεροι παπάδες είναι μη ζωόφιλοι? Και γιατί οι γνωστές μουστακαλούδες που κάθε ΣΚ πάνε σε μοναστήρια, που είναι συνέχεια μ' έναν σταυρό στο χέρι και αναφέρουν το όνομα της Παναγίας κάθε μισάωρο είναι από τα άτομα που απεχθάνονται τα ζώα? Πού διδάχτηκαν από το Θείο Κήρυγμα ότι τα ζώα δεν πονάνε και δεν έχουν ψυχή?"
Ναι λοιπόν, τα παραπάνω είναι αλήθεια. Αγιορίτης ιερέας έλεγε σε συνάδελφο που είναι πολύ θρήσκα (αλλά δεν έχει δώσει δεκάρα σε φτωχό και κυκλοφορεί με Armani:hmm:) να πείσει την κουμπάρα της να διώξει την γάτα της γιατί είναι πηγή γρουσουζιάς και κατάρας. Ενα άλλο ανθρωποειδές που συνέχεια επισκέπτεται μοναστήρια αλλά κατά τ' άλλα νομίζει ότι είναι αναμάρτητη (ενώ είναι το πιο κακό και υποχθόνιο πλάσμα που έχω γνωρίσει) δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστά τα καημένα αδεσποτάκια της πειροχής κατά προτροπής ιερέως (είμαι σίγουρη ότι έχει βάλει φόλες). Κι ένα σωρό άλλα παραδείγματα του τι διδάσκουν ορισμένοι εκπρόσωποι της εκκλησίας... Απαράδεκτο:down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οταν εχασα την λατρεμένη Μέλανι πέρυσι ειχα την ανάγκη να μιλήσω για την ψυχή της. Που είναι, που να της μιλάω και άλλα υπαρξιακά. Εκανα το λάθος να παω σε ενα παπα που μάλιστα θεωρούσα διαφορετικό απο τους πολλούς. Και άκουσα οτι τα ζώα δεν εχουν ψυχή:down::down::down::down::down::down::down::down: Επειδή εκλαιγα όμως είπεν αντε για σένα πες οτι έχει........:down::down::down::down::down::down::down::down::down::down:

Επειδή εκλαιγα όμως είπεν αντε για σένα πες οτι έχει....

Λυπάμαι που θα το πω αυτό αλλά εγώ θα τον είχα σκυλοβρίσει, θα γυρνούσα την πλάτη και θα έφευγα επί τόπου. Ελεος πια...

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί ιερείς έχουν 'περίεργη' στάση απέναντι στα ζώα. Δεν ξέρω γιατί. Και η κολλητή μου το είχε πάθει αυτό με έναν παπά. Ήταν έξω από τον κτηνίατρο και έκλαιγε γιατί μόλις είχε κάνει ευθανασία στον σκύλο της που έπασχε από καρκίνο και σταμάτησε ένας παπάς και της έλεγε για τα παιδάκια που πεθαίνουν και ότι δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε τόσο για τα ζώα κλπ κλπ. Εντάξει από μια πλευρά είχε δίκιο αλλά το παιδάκι στην αφρική μου είναι άγνωστο ενώ ο σκύλος μου όχι.

Λυπάμαι που θα το πω αυτό αλλά εγώ θα τον είχα σκυλοβρίσει, θα γυρνούσα την πλάτη και θα έφευγα επί τόπου. Ελεος πια...

Εφυγα τρομερα απογοητευμενη... Δεν το περιμενα γιατί δεν ήξερα τη θέση της της εκκλησίας μιας και δεν εχω καμμια σχέση.
Η γατούλα σου μοιαζει με τη Μέλανι αν δεν ειχε το μουστακάκι. Την ιδια μάσκα... Αχ Μελανάκι μου...

Τους παπάδες και άλλους θεοσεβούμενους νομίζω ότι το "σεξουαλικό" τους -ας πουμε- ενοχλεί... επειδή τα ζώα δεν έχουν τις ανθρώπινες αναστολές, κάποιοι που δεν ξέρουν κάνουν σύγχιση ανάμεσα στη σεξουαλική συμπεριφορά ζώων και ανθρώπων. Κάπου τα ταυτίζουν νομίζω και τους αποδίδουν όσα και στους ανθρώπους.
Διαβάστε αυτό που είχε γράψει η Εβελία για τις γάτες της Ιερουσαλήμ.

Οι χριστιανοί σαν αυτούς που περιγράφετε παραπάνω είναι οι χειρότεροι υβριστές του Χριστού, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που πιστεύουν πραγματικά και διαφωνούν με όσα διαφωνείτε κι εσείς (κι εγώ) και είναι πράγματι άξιοι σεβασμού. Αντλούν δύναμη από αυτό και πιστεύουν αγνά.
Οσο για τους παπάδες, πιστεύω ότι όποιος θέλει να επικοινωνεί με το θεό, καλύτερα να το κάνει απ ευθείας χωρίς αντιπροσώπους, και μάλιστα αυτοδιοριζόμενους.

σημερα διαβασα αυτο το θεμα και συμφωνω με πολλα απο οσα λετε και ειναι ωραιο να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις...αρχισε ομως να με ενοχλει λιγο η λογικη "..οι παππαδες....." οπως σε αλλες περιπτωσεις με ενοχλει η λογικη "..οι γιατροί τα παιρνουν","οι πανεπιστημιακοι ειναι καθικια" ,"οι πολιτικοι ειναι απατεωνες" κοκ.....αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι γενικευσεις γενικως δεν ειναι καλο πραγμα....ολοι εχουμε να πουμε ενα περιστατικο ασχημο με ενα παππα...αντε να αρχισουμε να γραφουμε ολοι λοιπον την μαυρη βιβλο των παππαδων....τι εξυπηρετει αυτο?....(...δεν ειμαι φανατικος της χριστιανικης θρησκειας-εκκλησιας καμια σχεση.μαλλον το αντιθετο)

Οσο για τους παπάδες, πιστεύω ότι όποιος θέλει να επικοινωνεί με το θεό, καλύτερα να το κάνει απ ευθείας χωρίς αντιπροσώπους, και μάλιστα αυτοδιοριζόμενους.
Συμφωνώ και επαυξάνω!

σημερα διαβασα αυτο το θεμα και συμφωνω με πολλα απο οσα λετε και ειναι ωραιο να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις...αρχισε ομως να με ενοχλει λιγο η λογικη "..οι παππαδες....." οπως σε αλλες περιπτωσεις με ενοχλει η λογικη "..οι γιατροί τα παιρνουν","οι πανεπιστημιακοι ειναι καθικια" ,"οι πολιτικοι ειναι απατεωνες" κοκ.....αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι γενικευσεις γενικως δεν ειναι καλο πραγμα....ολοι εχουμε να πουμε ενα περιστατικο ασχημο με ενα παππα...αντε να αρχισουμε να γραφουμε ολοι λοιπον την μαυρη βιβλο των παππαδων....τι εξυπηρετει αυτο?....(...δεν ειμαι φανατικος της χριστιανικης θρησκειας-εκκλησιας καμια σχεση.μαλλον το αντιθετο)
Δυστυχώς οι γενικεύσεις είναι η σκληρή πραγματικότητα.:hmm:Μέτρα γύρω σου πόσοι παπάδες εκτελούν σωστά το καθήκον τους, πόσοι γιατροί δεν τα παίρνουν , πόσοι πολιτικοί δεν είναι απατεώνες και έλα και πες μου ποιός είναι ο κανόνας και ποιά η εξαίρεση!

σορυ δεν λειτουργω ετσι.προτιμω να βλεπω γυρω μου τις θετικες συμπεριφορες.οχι οτι οι ασχημες δεν υπαρχουν αλλα αν μπουμε στο τριπακι να μετρησουμε ποιος κανει λαθος και τι, καλυτερα να παμε να αυτοκτονησουμε ολοι μαζι.....

σορυ δεν λειτουργω ετσι.προτιμω να βλεπω γυρω μου τις θετικες συμπεριφορες.οχι οτι οι ασχημες δεν υπαρχουν αλλα αν μπουμε στο τριπακι να μετρησουμε ποιος κανει λαθος και τι, καλυτερα να παμε να αυτοκτονησουμε ολοι μαζι.....
Που μπορείς και βλέπεις θετικές συμπεριφορές ?Είναι δυνατόν αν υπάρχουν 2 τέτοιες περιπτώσεις και 8 κακές να πεισθείς ότι όλα είναι καλά?

τωρα εισαι υπερβολικη νομιζω...και μην κρινεις ως κανονα αυτα που ακουγονται η πολυ περισσοτερο αυτα που προβαλλονται....οταν καποιος κανει καλα τη δουλεια του δεν εχει κανενα λογο να το προβαλλει,ειναι αυτονοητο....τα αρνητικα ειναι τα "πιασαρικα" θεματα

Είναι λογικό να πιάνομαι από αυτά που ακούω , μιας και είναι περιορισμένες οι προσωπικές εμπειρίες που μπορεί να έχει κάποιος πάνω σε όλα τα θέματα.Εν ολίγης έχω να πω πως είμαι απογοητευμένη αρκετά από το όλο σύστημα , και από τους δήθεν ανθρώπους (γιατί εμείς στην ουσία αποτελούμε το σύστημα) γι΄αυτό και έχω κάνει τις επιλογές μου με όποιες συνέπειες έχουν αυτές.

Δεν έχω πολλά παρεδώσε με παπάδες, οπότε δεν ξέρω τη στάση τους απέναντι στα ζώα, αλλά δεν μ' αρέσει να γενικεύω. Θέλω να ελπίζω ότι υπάρχουν και κάποιοι φιλόζωοι ανάμεσά τους.
Και μια "άχρηστη" πληροφορία, που μου είχε κάνει εντύπωση: Σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας, το μόνο ζώο που επιτρέπεται, λέει, να μπαίνει στο ιερό είναι η γάτα! Ο λόγος; Τα ποντίκια βέβαια. Γιατί αν πέσει ποντίκι μέσα στη θεία κοινωνία, ο ιερέας είναι υποχρεωμένος να... το φάει (σύμφωνα με το τυπικό, πάντα). Οπότε οι γάτες φροντίζουν να μην βρεθεί κανένας παπάς σ' αυτή τη δύσκολη θέση.
Και στο Κοράνι όμως αναφέρεται η αγάπη του Μωάμεθ για τις γάτες. Λέει ότι κάποτε ο Μωάμεθ ήθελε να σηκωθεί για να πάει να προσευχηθεί, αλλά πρόσεξε ότι η αγαπημένη του γάτα κοιμόταν σε μια άκρη του ρούχου που φορούσε. Για να μην ξυπνήσει λοιπόν το ζώο, έκοψε το κομμάτι του υφάσματος όπου καθόταν η γάτα.
Άσχετο και πάλι, αλλά νομίζω ότι αυτή η αποδοχή των γατών από τις θρησκείες (σε αντίθεση με τους σκύλους, για παράδειγμα) οφείλεται στο ότι οι γάτες δεν έχουν έμμηνο ρύση, η οποία γενικά θεωρείται μιαρή από τις ανδροκρατούμενες, κυρίως, θρησκείες.

εγω δεν ανεφερα την ενοχληση μου για τους παππαδες συγκεκριμενα...απλως πιαστηκα απο αυτο.ο καθε ενας απο εμας ανηκει σε μια ομαδα ειτε λογω επαγγελματος η για οποιοδηποτε αλλο λογο.αν αρχισουμε να γενικευουμε π.χ οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι ετσι,οι μπατσοι ειναι αλλιως,οι παππαδες πιο αλλιως,οι φοιτητες ....κοκ που οδηγει η συζητηση ηθελα να ξερω...

Μιλάμε για τον κανόνα ο οποίος είναι μαύρος κι άραχνος. Ότι σε κάθε χώρο υπάρχουν και εξαιρέσεις είναι γεγονός.
Τι θα πει πού οδηγεί η συζήτηση; Συζητάμε για τον κανόνα το σκάρτο και όπου βγει. Αφού το κακό κυριαρχεί το συζητάμε.

.προτιμω να βλεπω γυρω μου τις θετικες συμπεριφορες.
Στόν ιδιο κήπο μία μέλισσα Θά τρέξει σέ ομορφα καί ευωδιαστά λουλούδια, ενω μία μύγα στίς ακαθαρσίες

Σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας, το μόνο ζώο που επιτρέπεται, λέει, να μπαίνει στο ιερό είναι η γάτα!
Αχ σέ καλό νά μού βγεί τό γέλιο πού εριξα . . :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back