Περί στείρωσης

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Περαστικά στη γατουλίνα σου!
Με όλα αυτά που διαβάζω γαι τη στείρωση φοβάμαι πολύ για τη μελλοντική στείρωση της δικής μας.Το έχω σκεφτεί πολύ και δεν ξέρω τι να κάνω.τι είναι καλύετρο.Ο μπαμπας μου που είναι κτηνίατρος λέει ότι δεν του αρέσει να παρεμβαίνει στη φύση και καλύτερα να της κάνω ενέσεις για να μη μένει έγκυος.Αλλά τριγυρνάει έξω και δεν μπορώ να είμαι σίγουρη πότε θα έχει ορέξεις..Και αν καταλάθος μείνει έγκυος και της κάνεις ένεση......:( θα αποβεί μοιραίο...Είμαι σε πολύ σκέψη.Προς το παρόν θηλάζει τα μωρά της τα οποία μέρα με τη μέρα ζωηρεύουν και είναι απερίγραπτα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άκουσα ότι η ένεση είναι καρκινογόνος, οπότε δεν μπορείς να την κάνεις συνέχεια...
Η Νιάρα είναι ήδη καλά και θα είναι καλύτερα αύριο. Το πολύ 3 μέρες κρατάει το ζόρι λένε (εγχείριση είναι), μη φοβηθείς αν έρθει η ώρα...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, και ο μπαμπας μου μου έχει πει ότι είναι καρκινογόνος, απλά τη συνιστά όχι για κάθε φορά,αλλά ενδιάμεσα να γεννάει.Δεν ξέρω.Απλά ανησυχώ.Σίγουρα είναι επέμβαση και θέλει το χρόνο της....

Αχ την καημενούλα! Περαστικά της! Πόσο φοβισμένη είναι ακόμα!

Η Μπεζούλα πήρε 5 ημέρες αντιβίωση, σήμερα τελειώνει. Η στείρωση έγινε την προηγούμενη Πέμπτη. Την Παρασκευή δεν έφαγε. Άρχισε να τρώει το Σάββατο το βράδυ!
Άντε, περαστικά της της Νιάρας!

Η Νιάρα τελικά είναι πολύ φαγανή! :lol::lol::lol:
Από χθες το βράδυ, μισοζαλισμένη, μόλις με άκουσε στην κουζίνα ήρθε σερνάμενη και με κοιτούσε όπως κάνει πάντα όταν θέλει φαϊ. Και γενικά όταν μαγειρεύω δεν το κουνάει ρούπι από την κουζίνα!!!
Έκανα το λάθος και της έδωσα 3-4 κροκέτες. Τις έφαγε η άτιμη! Μέσα στο χάλι της, το φαϊ ο νους της... Αλλά μετά από λίγο τις έκανε εμετό.:(
Σήμερα το πρωί έφαγε λίγες κροκέτες και ήπιε λίγο γάλα. Ζητάει κι άλλο φαϊ, αλλά δεν της δίνω, να βεβαιωθώ πρώτα ότι δε θα ξανακάνει εμετό.
Πάντως, το να'χουν όρεξη είναι καλό πράγμα, ξεχνιούνται λιγάκι από τα βάσανα, δυναμώνουν και πιο γρήγορα... Απλώς πρέπει εμείς να προσέχουμε πόσο δίνουμε για να μην καταντήσουν παχύσαρκα!:P

Από την αντιβίωση κάνει εμετό.Είναι μέχρι να συνηθίσει.

Εμένα κι αν είναι φαγανός! ΜπουχεΣάκης όνομα και πράγμα η μοναδική φορά που έβλεπε φαΐ και δεν το έτρωγε ήταν προπερσι που ήταν άρρωστος και καθόταν πάνω από το γεμάτο πιατάκι του και θρηνούσε που υπήρχε φαγητό και δεν μπορούσε να το φάει! Πάντως είναι καλό σημάδι που είναι ορεξάτη η Νιάρα σου!

Καλά, το Σάκη και τη Νιάρα πρέπει να τους γνωρίσουμε, να κάνουνε παρέα στο φαϊ :lol::lol::lol: (τίποτ'άλλο δε γίνεται πια, στειρωμένη...)

Μόλις γύρισα από το σ/μ που πετάχτηκα για λίγο και η Νιάρα με περίμενε ανυπόμονη! Έπεσε αμέσως ανάσκελα και ζητούσε χαδάκια! Και στην κοιλίτσα, την εγχειρισμένη... Μόλις τη χάιδεψα λιγάκι άρχισε να μου γλείφει με ζήλο το χέρι, με την μπλε γλωσσίτσα της!
Τι χαρά!:):):)
Παιδιά, δεν ανησυχώ καθόλου μη μου κρατήσει κακία γι'αυτό που "της έκανα". Ομολογώ ότι χθες βράδυ το σκέφτηκα, γιατί πήγαινε περισσότερο στο Δημήτρη και του έκανε μασαζάκι παρά την κατάστασή της. Εγώ την πήγα στο γιατρό, ο Δημήτρης ήρθε το βραδάκι στο σπίτι, όταν συνερχόταν σιγά σιγά η Νιάρα, πάνω στην ώρα για να την καλοπιάσει! Έτσι, φοβήθηκα μη με μισεί το γατί!
Αλλά μέσα στη νύχτα ήρθε μόνη της και κουλουριάστηκε στα πόδια μου (εκεί έμεινε ως το πρωί) και πήρα θάρρος. Πιάστηκα, μην την ταράξω!
Και σήμερα χαρούλες, σαν να μη συμβαίνει τίποτα!

Anabou, ναι, καλό το βρίσκω κι εγώ να είναι ορεξάτο το γατί. Πάλι ζήτησε φαϊ, της έδωσα λίγο (σαν παλαβή καταβρόχθιζε) και την άφησα τώρα να ξαπλώσει να ξεκουραστεί.
Περνάει κι αυτό!
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση!:up:

Αντε ολα πανε καλα για σενα και τη νιαρα:) .Πηρα θαρος και για μενα οταν ερθει η μερα για την στειρωση.

Αθανασία μου περαστικά στην Νιάρα σου..
Δεν είχα ποτέ (και δεν θα έχω) θηλυκό γατάκι (άλλο θηλυκό στο σπίτι δεν μπαίνει.....;) .... εγώ φτάνω....) έτσι δεν ξέρω πως είναι για τα κοριτσάκια η στείρωση...
Για τα αγόρια μου πάντως κράτησε 1 μέρα το ζόρι τους και την επόμενη ήταν εντάξει...
τον Δεκέμβριο θα πάμε και τον Ζιζού για στείρωση..
Να ξέρεις ότι δεν κρατάνε κακίες απλά ίσως σου θύμωσε λίγο η Νιάρα και γι' αυτό ήταν έτσι μαζί σου και πήγαινε στον Δημήτρη.

'Ετσι μας κάνει ο Ασπρούλης όταν λείπουμε για καμιά μέρα.. Μας κρατάει μούτρα για λίγες ώρες (εξαφανίζεται κάτω απο το κρεβάτι) και μετά έρχεται όλο νιαούρισμα και παράπονο....

Δεν ξέρω αν το έχετε βιώσει αυτό (συνομιλία γάτας και εμάς), αλλά με τον Ασπρούλη γίνεται συνέχεια..
του μιλάω και μου δίνει απάντηση... (αν ήξερα και τι μου έλεγε ακριβώς)....
Το ίδιο και ο Ζιζού.. όταν είναι κάπου που δεν πρέπει (συνηθισμένο φαινόμενο) και του λέω "τι κάνεις εδώ;" με κοιτάει και νιαουρίζει τόσο παραπονεμένα......

Στο θέμα μας....
Μέρα με την μέρα η Νιάρα σου θα είναι καλύτερα και εσύ το ίδιο..
Να είστε καλά..

Ευχαριστώ maxi:).
Ναι, πώς, "μιλάμε" κι εμείς. Και καμιά φορά της ...νιαουρίζουμε κιόλας και απαντάει! Πλάκα έχει!
Να'ναι καλά, αθώα τρυφερά πλασματάκια, μάς δίνουν χαρά!

Πάμε πολύ καλά. Λίγη γκρίνια μόνο όταν της δώσαμε αντιβίωση κι έπρεπε να βάλουμε στην κοιλίτσα της betadine (δεν καθότανε).

Ναι, πώς, "μιλάμε" κι εμείς. Και καμιά φορά της ...νιαουρίζουμε κιόλας και απαντάει! Πλάκα έχει!
Να'ναι καλά, αθώα τρυφερά πλασματάκια, μάς δίνουν χαρά!

Καλά τρομερό γέλιο.... νιαουρίζω εγώ και ο Ασπρούλης με κοιτάει περίεργα και νιαουρίζει και αυτός... τι συνομιλία και αυτή.....:lol: :lol: :lol: :lol:

χεχε βαλε βιντεακι να νιαοθριζεισ εσυ και μετα ο γατος θα εχει τρομερη πλακα.:)
Περαστικα στη νιαρα και σιντομα θα ειναι περδικη.

Α, έχω τέτοιο βιντεάκι με τον Σάκη να μου απαντά... Όταν φτιαχτεί η γκάλερυ θα το βάλω! Έχει πολύ γέλιο αυτή η συνομιλία με τις γάτες. Καλά θα ήταν βέβαια να ξέραμε και τι μας λένε αλλά τι να κάνουμε!

Καλά, τι γλύκες είναι αυτές που μου κάνει η φρεσκοεγχειρισμένη μου Νιάρα!!! :inlove:
Χαλάλι το ξενύχτι και η αϋπνία που ακολούθησε...

Όλη νύχτα μαζί μας στο κρεβάτι, πήγαινε μια στον ένα μια στον άλλο, γουργούριζε, μου έκανε μασαζάκι, την τρέλανα στα χαδακια και μου'δινε φιλάκια... Τι χαρά είναι αυτή!!!

Αντε ολα καλα πανε για τη νιαρα :)και ακομα καλιτερα σε λιγες μερες.

Στείρωση; Ναι!

Θα ήθελα να πω σε όσους ετοιμάζονται για στείρωση της γατούλας τους (ή το σκέφτονται...) να μη φοβούνται, είναι όντως ασφαλής διαδικασία, που απαιτεί μεν αρκετή φροντίδα στην αρχή (1-2 μέρες), αλλά μετά η ανάρρωση είναι θεαματικά γρήγορη και το γατάκι είναι πάλι ζωηρό και παιχνιδιάρικο σαν να μη συνέβη τίποτε! Συν τη "σύμπτωση" να τρυφερέψει κι άλλο η Νιάρα μας και να γίνει τόσο χαδιάρα!!!:)
Δώσαμε 3,5 μέρες αντιβίωση με σύριγγα, χωρίς μπελά, αφού τη δελεάσαμε με τροφή πριν και μετά και δεν είχαμε πολλές γκρίνιες.
Βάλαμε και λίγο betadine στην κοιλίτσα 2-3 μέρες και αυτό ήταν όλο.
Εάν αφήσετε τη γάτα σας στο γιατρό την πρώτη μέρα, δε θα ζήσετε και την ταλαιπωρία της νάρκωσης. Για μένα, τότε χρειάστηκε την περισσότερη φροντίδα, με αγάπη και υπομονή, και ήταν σημαντικό να γίνει από μένα...
Εάν ξεπεράσετε και όλους τους άλλους προβληματισμούς για τη σκοπιμότητα της στείρωσης, προχωρήστε και μην ανησυχείτε για κόστος, κόπο και λύπηση. Το κόστος δεν είναι τεράστιο (λιγότερο απ'το να γεννάει και να τα φροντίζετε/ το πέταμα σε σακούλα να ψοφήσουν :down: απαγορεύεται και νομικά και ηθικά!), ο κόπος χαρά για όποιον αγαπάμε, η λύπηση αναίτια γιατί όλα περνάνε τόσο γρήγορα!
Σε μικρή ηλικία είναι πολύ καλύτερα, οπότε μην το αναβάλλετε χωρίς λόγο! Σε μεγάλη κλείνει πιο αργά η τομή, προσαρμόζεται δυσκολότερα η γάτα, ίσως παχαίνει κιόλας... (ή "χαλάει" ο χαρακτήρας όπως λένε μερικοί, δεν ξέρω γι'αυτό)

Αναστολές έχουμε όλοι πριν ενημερωθούμε και κατανοήσουμε. Αυτή είναι η μόνη λύση που προσφέρει ο πολιτισμός μας. Αν αργότερα βρεθεί κάτι καλύτερο, θα χαρώ!

στις αρσενικές τι παίζει, αλήθεια? είναι πιο απλή η διαδικασία έτσι?

από τους 8 μήνες νομίζω μπορείς έτσι?

Απο τους 6 μηνες Και ειναι πιο απλη η διαδικασια Τα αρσενικα δεν πονανε καθολου μετα, απλα μεχρι να συνελθουν απο την ναρκωση ειναι σαν κοτοπουλα ζαλισμενα που πανε απο δω κι απο κει

ειστε υπερ η κατα?εχετε στειρωσει τη γατα σας η οχι?πριν τη στειρωσετε την αφησατε να ζευγαρωσει και να γεννησει(αν προκειται για θηλυκια)?

πιστευετε οτι,οπως υποστηριζουν καποιοι,η γατα "υποφερει" αν στειρωθει και δεν αφεθει να ακολουθησει τον φυσιολογικο βιολογικο της κυκλο?

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back