whity
Εκκολαπτόμενο μέλος
! Να μας γραψεις την εμπειρια γιατι κι εμεις τον Ιουνιο το χουμε στο προγραμμα κι απο τοτε που στειρωσαμε τον προηγουμενο γατουλη μου ( ο οποιος εχει αποδημισει εδω και 6 χρονια) εχουν περασει αιωνες!
Νομιζω ηταν 1995! Φαντασου!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Σιδερένιος και απο μάς!!!

Μαύρα μάτια πες στην μάνα σου....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

Και την Μπασσέτ τη στειρώσαμε πριν από 15 ημέρες!
Τώρα που φαντάζομαι να ησύχασες, περιμένουμε αποζημίωση ίση με ....100 φωτογραφίες των γουνάτων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μαγισσα
Διάσημο μέλος

και εγω να μην μπορω ουτε στην αγκαλια της μαμας μου να πηδηξω
εκεινη ομως ηταν συνεχεια κοντα μου και με χαιδευε δεν εχω παραπονο κανενα

Ακομα ειμαι ζαλισμενος και νομιζω οτι θα παω καλα αλλα δεν εχω κεφι για παιχνιδια ακομα θα τα ξαναπουμε παλι με την πρωτη ευκαιρία!!!!!
Σας φιλω ολους
Μορφεας!!
moukelis
Επιφανές μέλος
Σειριος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Σε λίγο θα έισαι όπως και πρίν και ακόμη καλύτερα!

Πείσε όμως την μαμά σου να ανεβάσει πρόσφατες φωτογραφίες σου, να δούμε πόσο έχεις ομορφύνει!

Α και θέλουμε και φωτογραφίες της χαζής πλην πολύ όμορφης, αδερφής σου.

μαγισσα
Διάσημο μέλος
Μπράβο γλυκό μου αγοράκι!:kiss:
Σε λίγο θα έισαι όπως και πρίν και ακόμη καλύτερα!
Πείσε όμως την μαμά σου να ανεβάσει πρόσφατες φωτογραφίες σου, να δούμε πόσο έχεις ομορφύνει!
Α και θέλουμε και φωτογραφίες της χαζής πλην πολύ όμορφης, αδερφής σου.![]()
Ο γιατρος ειπε στην μαμα μου οτι εγινα ενας κουκλος και οτι ειμαι πολυ καλος γατος!!! δεν τον κουρασα καθολου!!!
θα προσπαθήσει λεει η μαμα μου να βρει λιγο χρονο να μου βγαλει καινουργιες φωτογραφιες και να τις ανεβασει αλλα η καημενη δουλεύει παρα πολυ και δεν πολαβαινει

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος

μορφεας ο δευτερος

μαγισσα
Διάσημο μέλος
περαστικα σου συνονοματε....αντε και στα δικα μου
μορφεας ο δευτερος![]()
Ευχαριστω μεγάλε άντε και στα δικά σου και υπομονή όλα θα πάνε καλα!!!!

NiaR
Πολύ δραστήριο μέλος
ειδες που ηταν ευκαιρια να σου κανουν ολοι χαδια και να κλεψεις την δοξα της αδερφης σου?
φιλακια
Εκτορας και σια
antonia1
Νεοφερμένο μέλος
Αφού άφησα τη γατούλα μου να ζευγαρώσει στον πρώτο της οίστρο και να γεννήσει τέσσερα γατάκια, νομίζω πως ήρθε η ώρα για στείρωση! Μένω στο κέντρο της Αθήνας, έχει να μου προτείνει κανείς κάποιον πολύ καλό και οικονομικό κτηνίατρο; Επίσης, την άλλη εβδομάδα φεύγω και θα λείψω για 6 ημέρες... Θα υπήρχε πρόβλημα αν της έκανα τη στείρωση τώρα; Γιατί θα πρέπει να την αφήσω κάπου και πολύ φοβάμαι ότι θα ξαναζευγαρώσει...
CHRISTINA2008
Νεοφερμένο μέλος
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!!
Την Παρασκευή τον πήγαμε στο Κτηνιατρικό Κέντρο Γάτας για ΣΤΕΙΡΩΣΗ. Μας λείπει πολύ που δεν ακούμε τη φασαρία του και ανησυχούμε γι αυτόν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν το καλύτερο γι αυτό και δε θα μας κρατήσει μούτρα....

Μαρία Γάτσιου
Διάσημο μέλος
Κάνατε την σωστή επιλογή και δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα.Θα γίνει σε λίγο ο γατούλης που ήταν πάντα και ακόμα καλύτερος μιας που δεν θα ταλαιπωρείται λόγω ορμονών.Τον "Χαδιάρη" το βρήκαμε μαζί με τα αδερφάκια του (3 αρσενικά) όταν η μαμά τους τα γένννησε στην αυλή μας. Τώρα είναι 1,5 χρονών και όσο μεγαλώνει γίνεται όλο και πιο ζωηρός και φωνακλάς (πολύ περισσότερο από τα άλλα) . Όταν θέλει να βγει έξω κάθεται δίπλα στην εξώπορτα και δε σταματάει το νιαούρισμα (και δυνατά μάλιστα) μέχρι να βγει. Έχει έρθει χτυπημένος, γρατσουνισμένος, με μήκυτες, με ψύλλους. Μάλιστα τώρα του έχει μείνει η μισή ουρά. Και βέβαια πάντα εμείς από πίσω να το τρέχουμε στην κτηνίατρο, να μαζεύουμε αίματα και γάζες από όλο το σπίτι, να τον κρατάμε μέσα με το ζόρι για να μη μολύνει τις πληγές του και να μην κοιμόμαστε από τα "νιάου" όλη τη νύχτα και να πεταγόμαστε κάθε φορά που είναι έξω και τον ακούμε να δούμε εάν είναι καλά. Πριν 2 ημέρες αργά τη νύχτα και ενώ ο "Χαδιάρης" ήταν έξω ακούσαμε ένα δυνατό ουρλιαχτό του, στρίγγλισμα αυτοκινήτου και "μπαμ". Πεταχτήκαμε έντρομοι έξω και ΟΥΦ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ.
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!!
Την Παρασκευή τον πήγαμε στο Κτηνιατρικό Κέντρο Γάτας για ΣΤΕΙΡΩΣΗ. Μας λείπει πολύ που δεν ακούμε τη φασαρία του και ανησυχούμε γι αυτόν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν το καλύτερο γι αυτό και δε θα μας κρατήσει μούτρα....![]()

bastet_13
Πολύ δραστήριο μέλος
οπως και να εχει παιδια αυτη ειναι η φυση...
με την ιδια λογικη θα επρεπε να στειρωνονατι και οι γιναικες για να μην κανουν παιδια καθε χρονο!!!
πιστευω οτι ειναι αδικο για καθε γατι να του στερεις αυτο τ δικαιωμα γιατι εσυ..πιστευεις οτι ειναι καλυτερα!!μια φορα -πρεπει-να ζευγαρωσει τ γατι...
τωρα για τα αδεσποτα ειναι αλλο ζητημα...αλλη φαση...δν μπορω παλι ομως να εχω καθαρη αποψη γιατι εγω εχω συνεχεια γατες επειδη ειμαι ισογειο και γεννανε...επειδη τις προσεχω οσο μπορω ερχονατι εδω με τ μικρα τουσ...και βλεπω ποσο πολοι τα αγαπανε και τ προσεχουν!!ειδικα τωρα η τελευταια γατα π ηρθε...με εχει αφησει αναυδη με το ποσο προσεχει τα γατα της...δν τ εχω ξαναδει "ουτε σε ανθρωπο"
δν ξερω αν εχω τ δικαιωμα να τ παρω και να τ στειρωσω...δν εχω ξεκαθαρη αποψη ακομη..
παντως για τις γατες εντος σπιτιου..αν ξερεις οτι τα γατακια που θα γεννηθουν θα βρουν οικογενεια...καλο ειναι να αφησεις τ γατα σ να κανει μια γεννα...και μετα να τη στειρωσεις,...

Μαρία Γάτσιου
Διάσημο μέλος
o γατούλης ήδη στειρώθηκε βασικάπιστευω οτι καλο θα ειναι να τ αφησεις μια φορα να ζευγαρωσει και μετα να τ στειρωσεις...
με την ιδια λογικη θα επρεπε να στειρωνονατι και οι γιναικες για να μην κανουν παιδια καθε χρονο!!!
πιστευω οτι ειναι αδικο για καθε γατι να του στερεις αυτο τ δικαιωμα γιατι εσυ..πιστευεις οτι ειναι καλυτερα!!μια φορα -πρεπει-να ζευγαρωσει τ γατι...
τωρα για τα αδεσποτα ειναι αλλο ζητημα...αλλη φαση...δν μπορω παλι ομως να εχω καθαρη αποψη γιατι εγω εχω συνεχεια γατες επειδη ειμαι ισογειο και γεννανε...επειδη τις προσεχω οσο μπορω ερχονατι εδω με τ μικρα τουσ...και βλεπω ποσο πολοι τα αγαπανε και τ προσεχουν!!ειδικα τωρα η τελευταια γατα π ηρθε...με εχει αφησει αναυδη με το ποσο προσεχει τα γατα της...δν τ εχω ξαναδει "ουτε σε ανθρωπο"
δν ξερω αν εχω τ δικαιωμα να τ παρω και να τ στειρωσω...δν εχω ξεκαθαρη αποψη ακομη..
παντως για τις γατες εντος σπιτιου..αν ξερεις οτι τα γατακια που θα γεννηθουν θα βρουν οικογενεια...καλο ειναι να αφησεις τ γατα σ να κανει μια γεννα...και μετα να τη στειρωσεις,...

julia
Διακεκριμένο μέλος
πιστευω οτι καλο θα ειναι να τ αφησεις μια φορα να ζευγαρωσει και μετα να τ στειρωσεις...
Η φύση της γάτας είναι να ζευγαρώνει όποτε έχει οίστρο και να γεννάει. Όπως και η φύση κάθε ζωντανού οργανισμού. Και η φύση της γυναίκας είναι κάθε μήνα να μπορεί να μείνει έγκυος, και να γεννάει. (Δεν το κάνουμε φυσικά, παραβαίνουμε την φύση μας με προφυλακτικά κλπ... και χαιρόμαστε το sex) To μόνο είδος που κάνει σεξ για ευχαρίστηση, και όχι λόγω ορμονών μόνο.

Αυτόν τον συλλογισμό λίγο δεν τον καταλαβαίνω. Δεν έχουμε το δικαίωμα να στερούμε... αλλά ΝΑΙ, να της το στερήσουμε μετά την μία φορά??

Απο ιατρικής άποψης η γάτα δεν καταλαβαίνει τα μητρικά ένστικτα κλπ, όλα είναι ορμόνες, θα ζευγαρώσει, θα γεννήσει, και θα τα διώξει, θα τα ξεχάσει και θα ξαναγεννήσει κλπ κλπ....
Δεν υπάρχει καμία διαφορά σε γάτα που στειρώθηκε με ή χωρίς πρότερη γέννα. Δεν θα καταλάβει ότι κάτι της έχει λείψει, αυτά είναι δικά μας συναισθήματα και ιδιότητες που καλό είναι να μην τα μεταφέρουμε στα γατάκια μας.τωρα για τα αδεσποτα ειναι αλλο ζητημα...αλλη φαση...δν μπορω παλι ομως να εχω καθαρη αποψη γιατι εγω εχω συνεχεια γατες επειδη ειμαι ισογειο και γεννανε...επειδη τις προσεχω οσο μπορω ερχονατι εδω με τ μικρα τουσ...και βλεπω ποσο πολοι τα αγαπανε και τ προσεχουν!!ειδικα τωρα η τελευταια γατα π ηρθε...με εχει αφησει αναυδη με το ποσο προσεχει τα γατα της...δν τ εχω ξαναδει "ουτε σε ανθρωπο"
Να υπολογίσεις αν θέλεις, πόσα γεννιούνται και πόσα τελικά καταφέρνουν να ξεπεράσουν την ηλικία των 2 χρόνων, πόσα τα βλέπεις πατημένα, χτυπημένα, ξεσκισμένα απο τα σκυλιά και φολιασμένα. Αν δεν έχεις δει τα γατάκια σου έτσι... απλά ήσουν τυχερή, γιατί αυτή ΕΙΝΑΙ η μοίρα τους στο δρόμο και στις πυλωτές.
Κανονικά θα έπρεπε να έχεις καμια 100... αν ζούσαν όλα....παντως για τις γατες εντος σπιτιου..αν ξερεις οτι τα γατακια που θα γεννηθουν θα βρουν οικογενεια...καλο ειναι να αφησεις τ γατα σ να κανει μια γεννα...και μετα να τη στειρωσεις,...![]()
[/COLOR]
Μεγαλύτερο λάθος απο αυτό δεν υπάρχει... μια ματιά στις αγγελίες θα σε πείσει, και μια βόλτα στους δρόμους και σε αποικίες γατιών. Υπάρχουν πλέον πεταμένα γατάκια όλων των ρατσών!!! Σιάμ, περσικά κλπ... Και απο γέννες ιδιωτών όσα δίνονται καλώς, (τα οποία είναι ελάχιστα, εάν και εφόσον μοιάζουν τελικά στην μάνα ή στον πατέρα...) τα άλλα καταλήγουν στους δρόμους ή χειρότερα, σε μια σακούλα και στα σκουπίδια.....
Αν όλα τα σπιτικά έβρισκαν σπίτι γιατί έχουμε τόσα αδέσποτα??? Δυστυχώς μάλλον τα αδέσποτα, είναι απλά πρώην σπιτικά που απλά πετάχτηκαν στον δρόμο.. και όσα κατάφεραν ζούν και αναπαράγονται πλέον ελέυθερα μεγαλώνοντας το ήδη τόσο μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα.

σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
πιστευω οτι καλο θα ειναι να τ αφησεις μια φορα να ζευγαρωσει και μετα να τ στειρωσεις...
Το να μην στειρωσουμε το ζωο μας,ειναι καθαρα εγωιστικο,ικανοποιουμε το δικο μας εγω ,με το να δουμε τη γεννα,τον θηλασμο,το ποσο τρυφερη ειναι η γατα με τα μωρα της.
Το ζωακι και να ζευγαρωσει,μετα απο 3 μηνες,διωχνει το μικρο του σαν να μην ηταν ποτε παιδι του,και συνεχιζει την αναπαραγωγη.Δεν ζευγαρωνει για λογους απολαυσης,οπως ο ανθρωπος,αλλα καθαρα για λογους ορμονων.
Ο ανθρωπος εχει το νου να καθοριζει ποτε θελει να ερθει σε επαφη για αναπαραγωγικους λογους,και ποτε για λογους απολαυσης
Τωρα για το θεμα,ετσι ειναι η φυση....και ειναι σαν να παρεμβαινω με την στειρωση....,για μενα αυτα ειναι δικαιολογιες.Ας αναλογιστει ο καθενας απο εμας,πως παρεμβαινουμε καθημερινα στην καταστροφη αυτου του πλανητη και να μην στεκεται σε δικαιολογιες τετοιου τυπου γιατι δεν στειρωνει το ζωο του.
Ειμαστε απο τις χωρες με τα περισσοτερα αδεσποτα και τα λιγοτερα στειρωμενα ζωα,αν αυτο λεει κατι.Ολοι οι αλλοι δηλαδη,δεν ειναι φιλοζωοι που κρατανε σε ενα επιπεδο τις γεννησεις?
Εγω προσωπικα εχω απελπιστει με το να βλεπω παντου αδεσποτα,καθως επισης και σε καθε μου ταξιδι να βλεπω τουλαχιστον 2 με 3 πτωματα στους δρομους.
Απο τοτε που ηρθα σε αυτη τη γειτονια(περιπου 1 χρονο τωρα)εχω δει τουλαχιστον 4 φουρνιες απο μικρα που εχουν γεννηθει.Τα μισα απο αυτα δεν ζησας,περιττο να πω.Πριν λιγες βδομαδες,στειρωσα 3 κοριτσια της γειτονιας και θεωρω οτι αποτρεψα την γεννηση αρκετων γατιων.Οσο αντεχει η τσεπη μου θα το κανω και σε οσα ακομα μπορω να πιασω.
Και ας ερθει κανεις απο τη γειτονια να μου πει οτι παρεμβαινω στη φυση....

moukelis
Επιφανές μέλος
bastet_13
Πολύ δραστήριο μέλος
αυτο δν τ ηξερα..οτι δν θα της λειψουν τα γατακια!!Αυτόν τον συλλογισμό λίγο δεν τον καταλαβαίνω. Δεν έχουμε το δικαίωμα να στερούμε... αλλά ΝΑΙ, να της το στερήσουμε μετά την μία φορά??
Απο ιατρικής άποψης η γάτα δεν καταλαβαίνει τα μητρικά ένστικτα κλπ, όλα είναι ορμόνες, θα ζευγαρώσει, θα γεννήσει, και θα τα διώξει, θα τα ξεχάσει και θα ξαναγεννήσει κλπ κλπ....Δεν υπάρχει καμία διαφορά σε γάτα που στειρώθηκε με ή χωρίς πρότερη γέννα. Δεν θα καταλάβει ότι κάτι της έχει λείψει, αυτά είναι δικά μας συναισθήματα και ιδιότητες που καλό είναι να μην τα μεταφέρουμε στα γατάκια μας.
αν και εχω προσεξει οτι οντως μετα απο καποιο χρονικο διαστημα οι γατες δν αναγνωριζουν τ παιδια τους!!
Μεγαλύτερο λάθος απο αυτό δεν υπάρχει... μια ματιά στις αγγελίες θα σε πείσει, και μια βόλτα στους δρόμους και σε αποικίες γατιών. Υπάρχουν πλέον πεταμένα γατάκια όλων των ρατσών!!! Σιάμ, περσικά κλπ... Και απο γέννες ιδιωτών όσα δίνονται καλώς, (τα οποία είναι ελάχιστα, εάν και εφόσον μοιάζουν τελικά στην μάνα ή στον πατέρα...) τα άλλα καταλήγουν στους δρόμους ή χειρότερα, σε μια σακούλα και στα σκουπίδια.....
Αν όλα τα σπιτικά έβρισκαν σπίτι γιατί έχουμε τόσα αδέσποτα??? Δυστυχώς μάλλον τα αδέσποτα, είναι απλά πρώην σπιτικά που απλά πετάχτηκαν στον δρόμο.. και όσα κατάφεραν ζούν και αναπαράγονται πλέον ελέυθερα μεγαλώνοντας το ήδη τόσο μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα.
και σε αυτο ισως εχεις δικιο γιατι πλακα πλακα μπηκα εχθες στη χ.ε στις αγγελιες με τα γατακια και χαριζονται.......παρα μα παρα πολλα γατακια!!
-κοιτα και εσυ τ ιδιο δν θα κανεις ομως δωρα?και καθε εκτροφεας...κανεισ προγραμματισμενη γεννα...που σημαινει οτι ξερει πως υπαρχει ζητησει και τα κανονιζει αναλογα!!με την ιδια λογικη και σε καθε εκτροφεα θα μπορουσε να συμβει αυτο...να εχει κανονισει να δωσει τα γατακια..και να του μεινουν..θα τ πετξεις αν τελικα οι ανθρωποι π τα θελουν δν επικοινωνησουν μαζι σ???δν τ πιστευω...
θα μ πεις δν σκεφτονατι ολοι σαν εμενα π θα τα κραταγα...
--δν ειμαι απολυτη σε κατι ξαναλεω..τ ειπα και παραπανω!!!
απλα μ φαινεται...περιεργο γιατι οσα και να ξερουμε για τις γατες...η για οποιοδηποτε ζωο....δν ειμαστε στη θεση τ να τ βιωσουμε οπως εκεινο!!!
ΣΙΕΝΑ Το να μην στειρωσουμε το ζωο μας,ειναι καθαρα εγωιστικο,ικανοποιουμε το δικο μας εγω ,με το να δουμε τη γεννα,τον θηλασμο,το ποσο τρυφερη ειναι η γατα με τα μωρα της.
Το ζωακι και να ζευγαρωσει,μετα απο 3 μηνες,διωχνει το μικρο του σαν να μην ηταν ποτε παιδι του,και συνεχιζει την αναπαραγωγη.Δεν ζευγαρωνει για λογους απολαυσης,οπως ο ανθρωπος,αλλα καθαρα για λογους ορμονων.
Ο ανθρωπος εχει το νου να καθοριζει ποτε θελει να ερθει σε επαφη για αναπαραγωγικους λογους,και ποτε για λογους απολαυσης
Τωρα για το θεμα,ετσι ειναι η φυση....και ειναι σαν να παρεμβαινω με την στειρωση....,για μενα αυτα ειναι δικαιολογιες.Ας αναλογιστει ο καθενας απο εμας,πως παρεμβαινουμε καθημερινα στην καταστροφη αυτου του πλανητη και να μην στεκεται σε δικαιολογιες τετοιου τυπου γιατι δεν στειρωνει το ζωο του.
Ειμαστε απο τις χωρες με τα περισσοτερα αδεσποτα και τα λιγοτερα στειρωμενα ζωα,αν αυτο λεει κατι.Ολοι οι αλλοι δηλαδη,δεν ειναι φιλοζωοι που κρατανε σε ενα επιπεδο τις γεννησεις?
Εγω προσωπικα εχω απελπιστει με το να βλεπω παντου αδεσποτα,καθως επισης και σε καθε μου ταξιδι να βλεπω τουλαχιστον 2 με 3 πτωματα στους δρομους.
Απο τοτε που ηρθα σε αυτη τη γειτονια(περιπου 1 χρονο τωρα)εχω δει τουλαχιστον 4 φουρνιες απο μικρα που εχουν γεννηθει.Τα μισα απο αυτα δεν ζησας,περιττο να πω.Πριν λιγες βδομαδες,στειρωσα 3 κοριτσια της γειτονιας και θεωρω οτι αποτρεψα την γεννηση αρκετων γατιων.Οσο αντεχει η τσεπη μου θα το κανω και σε οσα ακομα μπορω να πιασω.
Και ας ερθει κανεις απο τη γειτονια να μου πει οτι παρεμβαινω στη φυση....
εγωστικη μπορει να θεωρηθει και η στειρωση...εσυ θες και την κανεις....αρα ειναι εγωστικο!!
αν γινοταν συνεχεια αυτο δν θα υπηρχε γατακι παρα μονο απο εκτροφειο !!!!!!!οικοσιτες μονο γατες..ε συγνωμη αλλα αν αυτο δν ειναι παρεμβαση τ ειναι???
ξαναλεω δν εχω κανενα κολλημα με τ στειρωση...δν ειμαι απολυτη δν εχω καταληξει τ ειναι καλυτερο για μια γατα!!

moukelis
Επιφανές μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool